Connect with us

Összefoglaló

Tökön szúrni magunkat hálaadáskor

Csütörtökön hálát adtak az amerikaiak, ami NFL-nélkül természetesen nem az igazi, így három meccset is rendeztek a 12. fordulóból. Nagyon sok ember hálás lehet, hogy nem bizonyos csapatoknak szurkol.

 

 

Chicago Bears@Detroit Lions 23-16

 

Kifejezetten alacsony színvonalú találkozó volt, kevés nagy játékkal és rengeteg hibával mindkét oldalon. A Bears továbbra is talán a leggyengébb PO-helyen álló csapat az NFC-ben, ahogy a Bearsnek 8-3-as mérlege van, úgy lehetne a Falconsnak, az Eaglesnek, a Seahawksnak, de még a Lionsnek vagy a Packersnek is. De míg előbbi öt csapatnak rendszerint nagyon rosszul pattan a labda akkor, amikor nagyon kellene, addig a Bearsnek minden összejön: bár ez őket aligha érdekli, hisz ők rájátszásba fognak jutni, míg a felsorolt ötös még véletlenül sem.

 

Az offense ugyanakkor nagyon esetleges és ez nem lett volna jobb Mitchell Trubiskyvel sem, Chase Daniel pont ugyanazt hozta (230 yard, 2 TD), amit a Bears franchise-irányítója úgy általában. A futójáték pocsék volt (38 yard), a támadófalat még a Lions ligautolsó pass rusha is zavarba tudta hozni, a skillplayerek pedig továbbra is rengeteget dropolnak. A védelem sem volt kifejezetten jó, a régóta szenvedő Lions több yarddal fejezte be a meccset, de mivel Jim Bob Cooter továbbra is annyira kreatív, hogy én is tudom, milyen játék következik, így a defense nagy játékai hozták a meccset a Medvéknek.

 

 

Ami a Lionst illeti, továbbra is ugyanott tart a csapat. Az tök jó és nagyon örülök neki, hogy a védelemben és a támadóknál is megvan a koncepció, látszik, mit akar játszani a csapat, csak ez nem akar összejönni. A defense még hagyján, ha Patricia kap olyan játékosokat, amilyeneket szeret, jövőre lehet top10-es egység ebből, de az offense teljesen kuka. Matt Stafford olyan elkeseredett arccal nyomta végig a meccset, amit legutóbb Joe Lombardinál láttam.

 

Cooter valamit nagyon eltolt és nem tudom, mennyi köze van ehhez Patriciának, de ami most folyik Detroitban támadójáték címén, az egy vicc. Az elkapók és TE-k nem tudják a route-okat, vagy legalábbis nem úgy ismerik, ahogy Stafford, a playhívások kiismerhetőek (aminek most egy pick-six lett a jutalma) és értelmetlenek (4&10 centire olyan passzjátékot hívni, ahol minden elkapóra két védő jut). Pedig a Lionsben ott a potenciál, nem véletlenül verték meg a Packerst, a Patriotst vagy a Pantherst, és a legtöbb meccsüket úgy bukják el, hogy egy szerencsésebben pattanó labdával nyerhettek is volna.

 

 

De ne legyenek illúzióink: a labda a jó csapatoknak pattan úgy, ahogy kell, a Lions pedig jelenleg messze nem az. Jövőre jó lehet, de offense oldalon egy teljes nagytakarítás kell és legfőképpen egy olyan OC, aki képes kihozni Staffordból az 5000 yardos QB-t és képes folyamatosan fejlődni, mert Jim Bob Cooter egyiket sem tudja.

 

Ja, és egy vicces tény a végére: a Bears utolsó játéka, a 10 yardos futás, ami lezárta a meccset, szabálytalan volt, illetve ismét volt egy fantom facemask büntetés is. De nem, messze nem ezen múlott a Lions veresége.

 

Washington Redskins@Dallas Cowboys 23-31

 

Nagy kár ezért a Redskinsért, ha nem sérül meg Alex Smith, idén a playoffba juthatott volna a csapat. A Cowboys viszont örülhet, Jerry Joneséknak volt igazuk, Jason Garrett pedig maradni fog (bár hogy ez utóbbi jó-e, azt mindenki döntse el maga).

 

A mérkőzés legjobbja: Amari Cooper, WR, Cowboys, 8 elkapás, 180 yard, 2 TD

 

Úgy néz ki, hogy tényleg csak Cooper hiányzott ahhoz, hogy jó legyen ez a Dallas offense. A fiatal elkapó egyelőre nagyon rászolgál az érte kiadott első körös pickre, brutálisan jól játszott. Ráadásul mellette Zeke Elliott is sokkal több szabad teret kap, aki 143 total yardot és egy TD-t tett be a közösbe. Ketten együtt gyakorlatilag lenullázták a Redskins amúgy elég jó védelmét.

 

 

Persze jár a taps Dak Prescottnak is, aki az idei szezon egyik legjobb meccsét hozta: több jó átadása és megiramodása volt, a két passzolt TD mellé ő is szerzett egy futottat. Illetve a védelem is jól működött, hisz három turnovert is kiharcolt, illetve többnyire megölte a Redskins futójátékát. Egy igazán impozáns győzelem a Dallastól (6-5), aminek hála most vezetik a csoportot.

 

A mérkőzés legrosszabbja: Colt McCoy, QB, Redskins, 268 yard, 2 TD, 3 INT

 

Sajnálhatja a Redskins Alex Smith horrorsérülését, vele nagyon komoly esélyük lett volna a rájátszásért, hisz annyira jó ez a csapat, hogy még a rengeteget hibázó McCoy ellenére is versenyben tudott maradni. A korábbi harmadik körös pick borzasztó napot fogott ki és nem csak a három pick miatt: több rossz futása és passza volt harmadik kísérleteknél, azt a kötelező minimumot nem tudta hozni, amire Alex Smith azért mindig képes, ez pedig nagyon sokba került.

 

A futójáték sem működött, Adrian Peterson a sérülése előtt csak 2,9 yardos átlaggal rohangált, enélkül pedig meg van lőve a Redskins. Egyedül a TE-kre nem lehet panasz, Vernon Davis és Jordan Reed ketten együtt 148 yardot és egy TD-t szereztek. A Washington továbbra is pozitív mérleggel áll (6-5), de már csak második helyen van a csoportban és jelenleg a Vikings és a Panthers is előzi a rájátszást érő helyekért.

 

Atlanta Falcons@New Orleans Saints 17-31

 

Ez a Falcons az új Chargers: az irányító jó, a támadófal jó, a skilljátékosok jók és még a védelem sem lenne annyira rossz a nevek alapján, mégis 4-7-tel áll a csapat. Ami nem meglepő, hisz Matt Ryan a 10 yardoson belül, Calvin Ridley pedig a 2 yardoson hagyta el a labdát, emellett volt még egy nagyon fura fumble-je Julio Jonesnak és egy INT-je Ryannek. Hiába tett tehát fel több yardot a Falcons (366 vs. 312), mint a liga legjobb támadósora, aki módszeresen tökön szúrja magát, az nem érdemel győzelmet (khmmm…. Lions).

 

Ryan nem volt rossz, 377 yardot és két TD-t is kiosztott, de nem jött ki a lépés. Ráadásul az sem segített, hogy az amúgy nem gepárdtestű irányító volt a csapat legjobb futója 16 yarddal, Tevin Coleman konkrétan 0,8 yardos átlaggal futott (összesen 25 yard jött össze csapatszinten). Ha ehhez hozzávesszük a turnovereket, akkor kész is a biztos vereség receptje, pedig most verhető lett volna a Saints:

 

 

Drew Breeséknek nem kellett kétszer mondani, köszönték a lehetőséget. Maga az irányító viszonylag visszafogott volt, csak 171 yardot passzolt 22 kísérletből, bár így is kiosztott négy TD-t. Volt egy INT-je ugyan, de ez is simán belefért (29 TD-passz mellett van neki kettő), a futójátéknak hála (Kamara és Ingram 25 futásból 141 yardot szereztek) csak a kegyelemdöfést kellett bevinnie a drive-ok végén.

 

A Saints ezzel 10-1-re javított a mérlegét, sorozatban a 10. győzelmét szerezte meg, vagyis átvette a Ramstől az első helyet az NFC élén. A Falcons 4-7-es, ha eddig nem, most már biztosan kijelenthető, hogy elúszott a rájátszás.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!