Connect with us

Összefoglaló

Váratlan kiütés a Heinz Fielden

Szokták mondani, hogy inkább egy meccsen jöjjön ki minden rossz, mint szépen elosztva. Ezt ma teljesen kimaxolta a Panthers, akik nem kis zakóval vonulnak haza Charlotte-ba. Rengeteg védelmi hiba, tragikus pass protection, ST labdavesztés és egy nem éppen MVP formában lévő Cam Newton.

A nyitódrive-ot leszámítva sokszor reagált borzasztóan a siettetésekre Cam, amikből több ízben közel került labdavesztésekhez.
Az első negyedben itt egy 2 pontos safetyt “mentett” meg egy újoncoktól sem elfogadható pick6-szel. Az egyébként jól ülő play actiont itt TJ Watt egyáltalán nem ette meg és erőszakolt végül ki egy borzalmas dobást Newtontól.

Ezt leszámítva a play actionok jól mentek a Panthersnél, McCaffrey továbbra is igazi offensive weapon, ám az egyre nagyobb hátrány miatt a passzjáték került előtérbe, ahol kijött, hogy ez a támadófal inkább a futásblokkolásban jó. A Steelers ráadásul változatos LB blitzekkel még jobban zavarba tudta hozni a Pantherst, ahol az előbb még dicsért McCaffrey gyengeségéből is láthattunk mintát, aki passz blokkolásban nem volt a helyzet magaslatán, több engedett sackben is nagyokat hibázott.

A Steelerst azonban ne felejtsük el dicsérni. Egy közel 100%-os meccsen vannak túl, és a játék minden elemében a vendégek fölé kerekedtek. Ha egy 6-2-es ellenfél ellen a 4. negyed elején már a csereirányítódat küldheted fel, ott nagy gond nincs.

A dicséretet kezdjük a Steelers támadóival. A fal tagjai remekül nyitottak folyosókat a futójáték előtt. Connernek még jobb számai is lehettek volna, ha a 3. negyed vége után nem kellett volna bemennie az öltözőbe, de így is 5 yardot átlagolt és egy TD összejött neki.

A rivaldafényben azonban Big Bent állt, aki ma hibátlan volt. Roethlisberger karrierje 4. mérkőzését hozta le tökéletes irányítómutatóval, és összességében 2-vel volt több TD átadása (5), mint pontatlan passza (3). Az 5 touchdownt ráadásul 5 különböző célpont között szórta szét Ben, összesen 328 yarddal körülölelve úgy, hogy mint már említettem a 4. negyedet gyakorlatilag végignézte az oldalvonal mellől.

A Steelers irányítójának formáját jól leírja, hogy ez a TD az első passza volt a mérkőzésen.

A védelemben nehéz kiemelni 1-1 embert. Haywardot 2 sack, és 2 negatív yardos szerelése miatt mindenképpen érdemes, de Dupree is több alkalommal ért oda Newtonhoz, Watt is remekelt, a secondary tagjai pedig nem adtak sok könnyű passzt az ellenfélnek. A Panthers első támadósorozatát leszámítva uralták a párharcukat.

A mérkőzés krónikájához hozzátatozik, hogy az első évet a csapatnál töltő Eric Reid egy Big Ben futás után ki lett állítva a harmadik negyedben ,miután az előre csúszó irányító fejét támadta. A mérkőzés legszebb jelenete volt, hogy a kizárása után Reid odament Roethlisbergerhez és elnézést kérve tőle vonult le a pályáról.

Egy óriási kiütéssel kezdödőtt tehát a 10. játékhét, Steelers 52 – 21 Panthers.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!