Connect with us

Minden ami NFL

A 10 legnagyobb kimaradó a Pro Bowl keretből

Minden évben nagy port kavar a Pro Bowl szavazás, hiszen a szurkolók sok esetben nem tudják olyan jól felmérni, hogy ki teljesített elég jó szinten és ki kevésbé, így minden évben szimpátiaszavazássá alakul az All-Star gála. Az újságíróknak pedig mindig jó alkalom ez arra, hogy írjanak egy cikket a kimaradókról, ezt teszem most én is. Persze mire odaérünk a Pro Bowlhoz, addigra minden alább említett játékos és még sokan mások is benne lesznek a keretben, annyian mondják le a szereplést, hogy komolytalanná fajul a dolog.

1. Darius Leonard, LB, IND

Ki helyére? Benardrick McKinney, HOU

Darius Leonard egy meccset kihagyott idén, de magasan vezeti a ligát tackle-ökben, van 12 negatív yardos szerelése, 7 sackje (legtöbb belső LB-k közt), szerzett egy interceptiont, leütött 6 labdát (harmadik legtöbb ILB-k közt) és kierőszakolt 4 fumble-t (szintén legtöbb). A rengeteg tackle persze nem minden esetben a jó játék ismérve, de Leonard az év eleji gyengélkedése után coverage-ben is kiválóan játszik és az egyik legnagyobb, legdinamikusabb playmaker védő lett idén. Hatalmas hiba a kihagyása.

2. Mitchell Schwartz, OT, KC

Ki helyére? Eric Fisher, KC

Felháborító módon egyetlen jobb oldali tackle sem került be a Pro Bowl keretbe, miközben Mitchell Scwartz a legjobb RT a ligában (Lane Johnson és Ryan Ramczyk mellett) és a legtöbb LT-t is kenterbe veri. Külön vicces, hogy csapattársa került be a helyére, mikor Schwartz egyértelműen jobb. Ő 19 nyomást engedett idén, míg Fisher kétszer ennyit, szerintem ennyi elég is az érvelésemhez (a PFF értékelése alapján pedig futásblokkolásban is jobb Schwartz).

3. Chris Jones, DL, KC

Ki helyére? Jurrell Casey, TEN

Warren Sapp óta senki nem szerzett annyi sacket 135+ kilósan, mint Chris Jones idén. Sorozatban 10 meccsen tudott zsákolni és összesen már 14-nél tart a szezonban. 62 nyomásgyakorlása a harmadik helyre elég a belső védőfalemberek közt (Donald és Cox mögött), míg Casey csak 43-mal tudott szolgálni. Casey kétségkívül jobb futásmegállító játékos, de Jones sokkal többet tud nyújtani passzsiettetés terén, az idei éve pedig tényleg kiemelkedő.

4. Jason Kelce, C, PHI és Rodney Hudson, C, OAK

Ki helyére? Max Unger, NO és Mike Pouncey, LAC

Kelce a liga legjobb futásblokkoló centere, Hudson pedig a liga legjobb passzblokkoló centere, mégis mindketten kimaradtak. Pouncey háromszor annyi nyomást engedett idén, mint Hudson (12 vs 4), de Kelce is csak 9-et engedett, miközben kimagaslik a posztján futásblokkolásban atletikusságának köszönhetően, igazán különleges játékos (még a tavalyi éve jobban is sikerült).

5. David Bakhtiari, OT, GB (vagy Ryan Ramczyk, OT, NO)

Ki helyére? Trent Williams, WAS

Trent Williamst leginkább a reputációja repíti Orlandóba. Idén három meccset is kihagyott, a 9 büntetése pedig a 8. legtöbb az összes tackle között a ligában. Bakhtiari ugyan hárommal több nyomást engedett, de 219 passzblokkoló snappel többet játszott, mint Williams (398). Ramczyk is megérdemelné a kerettagságot, akár Tyron Smith helyett is, akinek gyengébb éve van (sérülésének is köszönhetően).

6. John Johnson III, S, LAR vagy DJ Swearinger, S, WAS

Ki helyére: Landon Collins, NYG

Landon Collins idei játéka nem érdemelt Pro Bowlt, inkább reputáció alapján kapta meg a szavazatokat, hiszen az utóbbi két éve tényleg kiváló volt. Idén John Johnson egyértelműen jobb játékkal rukkolt elő, főleg coverage-ben. DJ Swearinger is vetélkedhet a posztért, neki is kiváló éve volt, főleg amíg a Redskins össze nem omlott.

7. Kevin Byard, S, TEN

Ki helyére? Eric Weddle, BAL

Weddle többször lehetett már a kimaradók listáján az elmúlt években, most viszont bekerült, pedig közel sem a legjobb évét hozta. Byard ellenben tavalyi interception-király címe után tovább fejlődik és idén is mindössze 46,2-es passer ratinget engedett.

8. Andrew Luck, QB, IND és Russell Wilson, QB, SEA vagy Matt Ryan, QB, ATL

Ki helyére? Tom Brady, NE és Aaron Rodgers, GB

Luck: 67.3%-os pontosság, 3,951 passzolt yard, 34 TD, 13 INT, 98,4-es passer rating
Brady: 65.9%-os pontosság, 3,979 passzolt yard, 24 TD, 9 INT, 97,6-os passer rating

Brady a megszokotthoz képest kicsit gyengébben játszik és ugyan így is top4 irányító az AFC-ben, Andrew Luck viszont az idei játéka alapján top3. Hasonló a helyzet az NFC-ben is, Aaron Rodgers csalódást keltő szezonon van túl, de még így is top5 irányító volt a konferenciáján belül. Wilson és Ryan egy kicsit jobbak talán, más-más szempontból. Igazából nem olyan hatalmas hiba Bradyt vagy Rodgerst Pro Bowlba választani, ezért kerültek csak a lista végére.

9. Leighton Vander Esch, LB, DAL

Ki helyére? Anthony Barr, MIN

Kicsit csalok itt a lista végén, ugyanis a Pro Bowl jelenlegi szabályai szerint LVE nem érdemel helyet az LB-k közt, hiszen Luke Kuechlyvel és Bobby Wagnerrel kellett versenyeznie, velük pedig nem versenyezhet reálisan senki. Még a tényleg kiváló újonc évet hozó Vander Esch sem. A Pro Bowl posztonkénti elosztása viszont hibás, hiszen például Anthony Barr off-ball linebackerként az OLB-k – és ezzel együtt a pass rusherek – közé került, ami nonszensz. Ráadásul még csak nem is játszik jól Barr, szóval mindenképp ki kéne venni a keretből és akkor be lehetne tenni plusz egy off-ball linebackernek LVE-t. Problem solved.

10. Justin Tucker, K, BAL

Ki helyére? Jason Myers, NYJ

Hát igen, Justin Tucker életében először kihagyott egy extra pontot idén, szégyen-gyalázat. Myers viszont hármat hagyott ki és mindketten kettő mezőnygólt hibáztak.


Lehetne sorolni még neveket bőven, például futó poszton Alvin Kamara vagy Christian McCaffrey is elképesztő szezonon van túl, de nem tudunk kit kivenni az ő javukra, hiszen Elliott, Gurley és Barkley az első három helyezett scrimmage yardok terén, így egyikük sem mozdítható a keretből. DeForest Bucknert vagy Damon Harrisont is szívesen bejuttatnám a Pro Bowlba, de Donald és Cox helye betonbiztos, és Hicks is egyértelműen megérdemli a helyét.

Biztos sok hasonló jelölt van, illetve olyanok is vannak még, akiket ki lehetne cserélni másokra, várom a Ti javaslataitokat is kommentek közt – szigorúan megemlítve, hogy kit hagynátok ki.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!