Connect with us

Hír

A hét játékosai – Week 16

Karácsonykor sincs megállás, így szokásos szerdai programunk, a hét játékosai most is jönnek. Újra irányitó uralom és vannak itt olyanok is, akik már idén nem először nyernek. Nézzük kiket választott a liga!

AFC

A hét támadója: Baker Mayfield (Cleveland Browns)

Lendülere kapott a Browns és egészen az utolsó előtti körig volt esélye a rájátszásra. Hue Jackson távozása óta rá sem ismerni a csapatra és ez győzelmek számában is meglátszik. Mayfield a Bengals ellen 73%-os pontossággal passzolt, 284 yardot dobált össze és még három TD átadása is volt. Mayfield 2015 óta az első Browns támadó, aki a hét legjobbja lett. Előtte Josh McCown nyert.

A hét védője: Patrick Onwuasor (Baltimore Ravens)

Mikor, ha nem a végén kell átvenni a csoportban a vezetést, mondhatják a Ravens szurkolók. Már hetek óta nagy playoff runban van a baltimore-i csapat és a múlt heti a Chargers elleni győzelem nagy skalp volt. Az eddig remeklő Rivers vezette offense-t jól megállították, ebből vette ki részét Onwuasor. Kilenc szerelés, két sack és egy kiharcolt fumble is köthető a nevéhez. Onwuasor első elismerése ez, az elmúlt két szezonban ő már a harmadik Ravens LB, aki megkapta a hét legjobbja díjat. A másik kettő Matthew Judon és Za’Darius Smith.

A hét special team játékosa: Dwayne Harris (Oakland Raiders)

A hétvége egyik meglepetését a Raiders szolgálta, a teljesen összeomló Broncost verta meg. Egy nagy play után szerezte meg a vezetést az oaklandi csapat, amihez kellett egy nagy hiba az ellenféltől. Harris 99 yardos punt return touchdownt és két szerelést mutatott be a special teamben. Harris már hatodik alkalommal lett a hét legjobb special team játékosa. Nála több nem rúgó vagy punter játékosnak csak egy van, Devin Hester 14 alkalommal lett kiválasztva.

NFC

A hét támadója: Nick Foles (Philadelphia Eagles)

Wentz kiesése óta a regnáló bajnok már második meccsét nyeri, de még így sem saját kezében a sorsa. Foles a tavaly tőle látott teljesítményt hozta és ez a Texans ellen kellett is. 71%-os pontosággal passzolt, 471 yardja mellett még négy TD is kiosztásra került tőle. Folesnak ez már a harmadik elismerése. Három vagy annál több hét támadója díj csak három irányítónak van az Eagles történetében. Randall Cunningham (4), Donovan McNabb (5) és Michael Vick (3).

A hét védője: Aaron Donald (Los Angeles Rams)

Már bőven kijárt Donaldnak az újabb hét legjobbja díj. A Cardinals ellen a védelem dominált és a támadók is visszatértek az év elején látott formához. Donald hét szerelés mellett még három sacket is bemutatott, amivel már bőven vezeti ezt a statisztákat ebben a szezonban. Donald ötödször lett a hét legjobbja, ebben a szezonban már második alkalommal, rajta kivül a védőknél ez csak T.J. Wattnak sikerült 2018-ban.

A hét special team játékosa: Brett Maher (Dallas Cowboys)

A Cowboys is visszatért a győzelmekhez a két héttel ezelőtti indianapolisi kisiklás után. A Bucs ellen azért a támadók még akadoztak, de a védők besegítettek. Maher tökéletes teljesítménye is kellett ehhez a győzelemhez, két mezőnygól mellet a három extra pontot is bevágta a rúgó. Mahernek sem az első elismerése ez idén. A Cowboys történetében rajta kivül csak Billy Cundiff nyert rúgóként egy szezonban legalább kétszer.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!