Connect with us

Összefoglaló

A Patriots és a Cowboys is behúzta a csoportját, a Colts élet-halál meccsre készül

Hivatalosan is behúzta csoportját a Patriots és a Cowboys is, a Colts nagy hátrányból állt fel, hogy jövő héten megmérkőzhessenek a playoffért a Titansszel, a Bears pedig nyögvenyelős győzelme után még küzdhet a pihenőért a zárókörben.

Buffalo Bills @ New England Patriots 12 – 24

A lehető legszokatlanabb módon hozta le ezt a kötelező meccset a New England. Futással. A Patriots gameplanje erre a mérkőzésre úgy tűnik az volt, hogy futás-futás-futás néha passz, de ha lehet inkább ne. Földön 273 yardot tettek meg, és 2 TD-t is szállított a Michel-White tengely. Nagy szükség is volt a jó futójátékra, mert levegőben borzalmas volt a csapat. Brady nagyon gyenge napot fogott ki, csak 13 jó passza volt 126 yardért, és kétszer is eladta a labdát. Ezek azonban csak számok, amik inkább aggasztóak, hogy az egyszerű rövid passzok megdobásával is rendre akadtak problémái. Egyáltalán nem ezt szoktuk meg tőle, főleg nem a szezon ezen szakaszában.

A túloldalon sem volt jobb a passzjáték, Allen 217 yardot hozott össze szintén két eladott labdával. Ő sem élete meccsét játszotta. Igaz, neki annyi mentsége van, hogy még újonc, és az ő dolgát a futójáték sem segítette. Sőt! Kis híján Allen volt a Bills legjobb futója. (Ford 33 yard, Allen 30 yard). Így nem is csoda, hogy csak egy TD-t tudtak szerezni, azt is az utolsó percben.

A Patriots behúzta a kötelezőt, és zsinórban tizedszerre is megnyerte a csoportját. Továbbá mivel Nick Foles újra god mode-ba kapcsolt, ezért jelenleg a második kiemelés is az övék. Kérdés azonban, hogy Brady rossz formája elkíséri-e a csapatot a playoffba is.

(jarred)

Chicago Bears @ San Francisco 49ers 14 – 9

A Bears a offense álmosan kezdte a meccset, és csak az első félidő végén tudott feliratkozni a táblára. A későbbiekben sem lett eredményesebb a támadósor, viszont a védelem immár sokadszorra megállította az ellenfelet, ezért a 14 pont is elég volt a győzelemhez. Igaz, a végén azért sikerült feszültté tenniük a meccset több okból is.

4 perccel a vége előtt 5 pontos előnyben Matt Nagy úgy döntött, nekimegy a 4&1-nek a saját 35 yardosán. Kockázatos vállalkozás volt, de egy QB sneakkel sikerült megcsinálni a first downt, így mehettek tovább, és égethették a 49ers időkéréseit. A két perces figyelmeztetőnél már nem maradt időkérése a 49ersnek, így egy first down eldöntötte volna a meccset. Trubisky meg is dobta a meccset eldöntő passzt, de Allen Robinson kezéből a 49ers CB-je Tarvarius Moore kiverte a labdát, esélyt adva a csapatának egy utolsó győztes drive-ra.

Ez a drive azonban csak a félpályáig jutott el. Ott a Bears védelme megállította a negyedik kísérletet is, és ezzel eldőlt a mérkőzés. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az utolsó playnél Nick Mullens hatalmas hibát vétett. A Bears védők áttörték a falat, így az irányítónak ki kellett mozognia a zsebből, és futásból próbálta megdobni a first downt. Erre a passzra azonban semmi szükség nem volt. Amerre Mullens kifordult, ott egy üres terület nyílt, és a legközelebbi Bears védő is 20 yardra volt tőle. Könnyedén megfuthatta volna a first downt, sőt még az órát is meg tudta volna állítani. Valamiért azonban egy hosszabb passzból akarta megoldani ezt a negyedik kísérletet. Ez természetesen nem sikerült, így Robinson megúszta, hogy nem vigyázott eléggé a labdára.

(jarred)

New York Giants @ Indianapolis Colts 27-28

A vártnál szorosabb mérkőzést rendeztek Indianapolisban, ahol az utolsó előtti játékig szinte hibátlanul játszott Manning. A futások helyett a passzjátékok domináltak.

A mérkőzés elejét szépen végigaludta a komplett hazai csapat. A Colts első két támadása három játék után véget ért, míg a Giants ugyanennyi drive-ból két TD-t szerzett. Manning sokáig szinte hibátlanul játszott és 309 yard mellett 75%-os pontossággal passzolt, valamint egy passzolt-, és egy futott touchdown is fűződik a nevéhez. Barkley-t egész jól kivette a játékból a Colts védelme, hiszen 21 futásból mindössze 43 yard jött össze az újonc futónak. Egészen az utolsó percig vezetett a Giants, de a védelem a kezdeti jó játék után már nem sok mindent tudott kezdeni a hazaiak támadójátékával. Shurmur és csapata jó taktikát talált ki az irányító támadására, hiszen nem egyszer láthattuk, hogy több emberrel is megindultak Luck felé és ezzel az eddig remekelő támadófal többször nem tudott mit kezdeni. Kiemelendő mindenképp Sterling Shepard, aki 113 yarddal zárt – majdnem az egészet az első félidőben szerezte -, és Evan Engram is, aki 87 elkapott és 26 futott yarddal végzett, ő pedig a második 30 percben villogott.

A másik oldalt nézve a nehéz indulás után már-már úgy tűnt elindul a játék, de a célterület közelében egy eléggé érthetetlen interceptiont dobott Luck. A második negyedtől azonban már ellenállhatatlan volt az offense és szinte minden támadásukból TD született. Luck végül 357 yarddal, 66%-os pontossággal és két hatpontossal zárt. A futójáték ezen az oldalon sem alakult ki nagyon, Mack mindössze 34 yardig jutott, de azért ő és Hines is futott 1-1 TD-t. A győzelem mindenképp a passzjátéknak köszönhető, akkor indult el igazán a Colts, amikor Luck hosszú játékokkal is megtalálta társait. Hilton 138 yardot szerzett és mellette még Chester Rogers is dicsérhető. Az idény közben sok labdát elejtő Rogers szerezte a győztes touchdownt, valamint több fontosabb elkapása és elkapás utáni yardja is volt. A védelemben meglátszott Anthony Walker hiánya, aki nélkül több hosszú játékot is benyelt a csapat, pedig ezekből ők kapták a legkevesebbet eddig a szezonban. Fájhat a feje azonban a kiesők miatt a hazaiaknak, Ryan Kelly nyaksérülés, még Eric Ebron agyrázkódás miatt nem jött ki a második félidőre.

A mérkőzést végül a győzelemért igyekvő Eli Manning interceptionje zárta le, passzát Malik Hooker szerezte meg. A többi eredménynek köszönhetően a Colts saját kezében a sorsa, ha nyernek az alapszakasz utolsó mérkőzésén a Titans ellen, akkor 1-5-ös kezdés ellenére a rájátszásban is láthatjuk őket.

(kronikk)

Tampa Bay Buccanneers @ Dallas Cowboys 20-27

A múlt heti indianapolisi kisiklást javította a Cowboys és ezzel megnyerték a csoportjukat, de ennél a győzelemnél sokat köszönhetnek az ellenfélnek és saját védelmüknek is.

A Tampa Bay gyakorlatilag saját magát verte meg Dallasban. Winston egy játéktól eltekintve jól vigyázott a labdára, nem vállalt feleslegesen veszélyes passzokat és végül 336 yarddal, 70%-os pontossággal és egy TD passzal zárt. De előjött az idei legnagyobb hibája a Bucsnak, több jó drive végén nem tudtak beérni a célterületre. Ezen sokat kell dolgoznia nyáron a csapatnak, mert több meccs is ezen ment el. A futás nem annyira működött jól, Barber mindössze 43 yardig jutott, de elkapásnál az Evans, Humphries, Rodgers trió mindegyike 50 egység felett zárt. Hogy miért verte meg magát a Buccanneers? A két labdavesztésükből mindkétszer TD-t szerzett a Dallas és végül ez lett a különbség a két csapat között. Az ellenfél futását viszonylag jól megállították, Elliott nem tudott sok extra játékot hozni.

https://twitter.com/Talking_ND/status/1077007168950407168

A Cowboys támadójátéka az utóbbi két hétben nem azt a formát hozza, mint amit előtte láttunk. A győzelmet a védelem hozta. Prescott mindössze 161 passzolt yardig jutott, igaz ezt 80%-os pontossággal tette. A második félidőre teljesen leengedett az egység és átengedték a terepet az ellenfélnek. Cooper mindössze 20 yardig jutott, de az újonc Gallup dicsérhető. Három elkapásból 53 yardot szedett össze és az egyik TD-t is ért. A védelem pedig a szokásos jó játékát hozta. Két alkalommal is labdát szereztek és ebből az egyik Jaylon Smith touchdownnal zárult, a másik pedig a 10 yardoson belülre vitte a támadókat. E két játék nélkül nagyobb bajban lehetett volna a hazai csapat. A védelemnél még megemlíthető, hogy több jó Bucs drive-ot is field goalon vagy pontszerzés nélkül állítottak meg. Nyomást tudtak helyezni Winstonra, akit három alkalommal is a földre tudtak vinni.

Ezzel a győzelmével a Cowboys már biztos rájátszás résztvevő, ráadásul biztosan a negyedik kiemeltek lesznek.

(kronikk)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!