Connect with us

Hír

A Raiders San Franciscóban játszhat jövőre

Még mindig nincs otthona az Okaland Raidersnek a 2019-es szezonra, hiszen a Coliseum bérlésének szerződése az idény végén lejár, míg a csapat csak 2020-ban tervezi a Las Vegasba való költözést (leghamarabb). Itt jöhet a képbe San Francisco városa.

 

 

Miután a város perrel fenyegette a Raiderst és az NFL csapatokat is, aligha valószínű, hogy sikerült megegyeznie Mark Davisnek Oakland polgármesterével, így új otthon után kell néznie. Több alternatíva is tervben volt, köztük a Las Vegas-i UNLV egyetemi focicsapat pályája, a Sam Boyd Stadium is, de erre sincs sok realitás. A legjobb alternatíva San Francisco volt mindig is, és a hírek szerint a Raiders meg is kedzte a tárgyalásokat a San Francisco Giants baseballcsapatának tulajdonosával, hogy a San Francisco-i AT&T Parkban játssza le hazai mérkőzéseit.

 

A Giants közleményében az állt, hogy szívesen segítenek bármelyik csapatnak az öbölben, ahogy a California Egyetem focicsapata is használhatta otthonukat 2011-ben, amikor a saját stadionjukat renoválták. Ám ennek a boltnak egy akadálya lehet: a San Francisco 49ers. Mivel a terület marketing szempontokból a 49ershez tartozik, megtehetik, hogy vétózzák az ideiglenes költözést az NFL-nél. Csakhogy a liga ezt nem köteles elfogadni, és mondhatja azt, hogy vagy az AT&T Parkban játszik a Raiders, vagy a Levi’s Stadiumban, válasszanak. Goodell annyival kommentálta az egészet, hogy január elején, de legkésőbb februárig döntést kell hozniuk erről a kérdésről.

 

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy akár a Raiders lehet 2019-ben “A” San Francisco-i csapat az NFL-ben (a Levi’s Stadium Santa Clarában van ugyebár).

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!