Connect with us

Összefoglaló

Colts lenullázva, Vikings semlegesítve, Falcons eltiporva

A tegnapi meccsdömping első és második adag összefoglalóját már olvashattátok, most pedig itt a maradék 6 meccs.

Indianapolis Colts @ Jacksonville Jaguars 0-6

Nagyon más elképzelésekkel ültünk le a meccs elé, de azért mégis csak fontos kiemelni, hogy Cody Kessler idén száz százalékos győzelmi mutatóval rendelkezik, ha kezd a Jaguarsban. Pont annyira menedzselte le a játékot screen passzokkal, amennyire az elég volt, nyilván ez a döcögés a támadássorozatokon is meglátszik: tíz alkalomból jött össze két mezőnygól (30 és 37 yard), a többi punt volt egy fumble kivételével. Lényeges persze, hogy a támadófal a Colts pass rusht mint egy pörgőajtó engedte át. A védelem viszont megint elképesztő volt, a védőfal teljességgel dominált (két Red Zone-megállításuk is volt negyedik kísérleten), Ramsey pedig idén először játszott olyan szenzációsan, ahogy azt el lehet várni tőle.

 

 

A Colts sem volt rossz végős soron, de sok volt a hiba. Egy yardosról nem bevinni negyedikre, kétszer eladni a labdát az ellenfél térfelén, ezek mindig olyan hibák lesznek, amiken el fog menni egy meccs. A front seven kiemelkedően játszott, közülük is meg kell említeni Denico Autryt, aki három sacket, egy QB-ütést, két kierőszakolt labdavesztést, és hét szerelést mutatott be, ez gyakorlatilag All Pro-teljesítmény – igaz csak egy mérkőzésen.

(KGYM)

Kansas City Chiefs @ Oakland Raiders 40-33

Döcögősebben indult a meccs a vártnál, félidőben 19-7 volt az eredmény, aztán a második két negyedben elindult az aprítás mindkét oldalról. Mahomes Travis Kelce hátán állva verte meg a Raiderst, a vártnál kevésbé látványos módon ugyan, de fontos divíziógyőzelemmel, ami egy esetleges döntetlennél sokat számíthat a Chargers ellen. A védelem persze csutkaszar volt a Kansasnél továbbra is, a Raiders eleddig 17 pontot átlagolt a meccsein, ezt sikerült tegnap este feljebb tornászni jelentősen. Amikor a Raiders megindult, nem igazán tudták megtartani őket, szóval a mérkőzés csak a győzelmek számában jelent vereséget a Raidersnek.

 

 

Későn eszmélt a támadósor, és így már nem volt idejük behozni a lemaradást. Jared Cook továbbra is a fő fegyver, bár Jordy Nelson sikeresen fellépett. A védelem nagyon gyenge, 469 yardot és 40 pontot engedett, és nem tudott akkora nyomást sem kifejteni, hogy ne loholni kelljen az eredmény után. Ha leesett volna a tantusz a támadóknak egy kicsivel korábban, és a védelem még egy darab labdaszerzést generál, akár upset is lehetett volna a vége.

(KGYM)

Minnesota Vikings @ New England Patriots 10-24

A Pats támadósora felemás arcot mutatott, ugyanis nagyon nehezen mentek át a Vikes védelmén (ami mondjuk nem meglepő), de mindezt Gronk nélkül tették (aki teljesen eltűnt a meccsen, és az egész szezonban is szinte), és elsősorban az elkapás után yardokra támaszkodva – Brady átlagos passzmélysége 4 yard volt. Ami döntően számított, az a Pats secondary volt, akik iszonyatosan felléptek, és sikerült a liga legjobb WR-duóját szinte teljesen lezárniuk.

 

 

A Vikes részéről a gameplan borzasztó volt, erőltették a designed mély passzokat, amik nem mentek, a sikeres futások után ráfeküdtek a passzokra, a játékosok részéről pedig a fal megint gyenge volt, és egyedül a védelem tette hozzá a magáét a mérkőzésen. Nagy playekkel akartak előnybe kerülni ahelyett, hogy folyamatos haladást érnének el, számos szurkoló szerint a támadófal sem feltétlenül indokolja DeFilippo teljesítményét. A ST edző Priefer is lassan kereshet új állást, ha épp nincs egy-egy szép visszahordás, akkor lényegében semmit nem tud felmutatni ő sem.

(KGYM)

Denver Broncos @ Cincinnati Bengals 24 – 10

Nagyon úgy tűnik, hogy a Broncos végre helyesen kezdte el használni a támadósort, ennek pedig meg is van az eredménye az elmúlt mérkőzéseken. Véleményem szerint már év elején is nyilvánvaló volt, hogy Keenum nem az az irányító, aki 30-nál többet passzol egy mérkőzésen és képes egymaga megnyerni meccseket. Ezt a tévedést kezdi belátni a csapat és végre nem kérnek többet tőle. Helyette minél többet futtatják a labdát, Phillip Lindsay pedig továbbra is bizonyítja, hogy az Offensive Rookie of the Year címért is harcban lehet. Ezúttal 157 yardot és 2 touchdownt szerzett, 8 yardos átlag mellett. Ilyen jó futójáték mellett nem is volt másra szükség, esetleg még a másik újoncot, Courtland Suttont érdemes megemlíteni, aki Keenum egyetlen TD-passzát húzta le szépségdíjasan.

Ez az offense teljesítmény azonban nem lett volna elég, ha a defense nem teszi lehetővé a helyzetet. A négy sack, egy interception és folyamatos nyomás Driskelen azonban elég volt a Bengals offense megállításához, így támadó részen sem kellett több. A védelem vezérfonala ezúttal is a pass rush volt, ahol a három vezér, Miller, Chubb és Shelby Harris is tündökölt. Teljesítményüket az sem csökkenti, hogy a Bengals offense azért Driskellel nem olyan gördülékeny, ráadásul Green hamar kivált, valószínűleg az idény is véget ért számára. A futójáték egy ideig működött, Mixon nem futott rossz átlaggal, de a különbség egyre csak nőtt, így ez kevés volt az üdvösséghez. A hazaiak védelme egyébként még így is tartotta egy ideig magát, a Broncos csak a harmadik negyed végére tudta felőrölni őket.

Nagy, de kötelező győzelem volt a Broncos számára, hogy reménykedhessenek a rájátszásban. A dolguk azonban ennél csak nehezebb lesz, mert a mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy Derek Wolfe és Chris Harris is megsérült, ezt pedig egy potensebb offense már valószínűleg ki tudja használni.

(leonidasz007)

San Francisco 49ers @ Seattle Seahawks 16 – 43

A mérkőzés a vártnak megfelelően alakult, a rájátszásért küzdő és egyre jobb formába lendülő hazaiak elsöpörték az 1/1-ért csatázó vendégeket. Igazából egy pillanatig nem volt kérdés, ki a jobb csapat, mindössze idő kellett a Seahawksnak, mire igazán felpörög. A futójáték ezúttal is stabil volt, hozták a ligaelső átlagot, ezúttal 168 yardot termelve a földön, így a passzjáték megint csak takaréklángon pörgött. Ez ezúttal annyit tesz, hogy Wilson 185 yardig jutott és húsznál is kevesebb próbálkozása volt. A szokásos Lockett TD mellett ezúttal Jaron Brown jött ki jól a keringőből két endzone-ban lehúzott labdával.

A védelem pedig egyre élesebb, yardokat engedtek (főleg garbarage time-ban), de pontokat nem, ráadásul amikor igazán fontos volt, akkor labdaszerzéssel is villantak. Lehet, hogy kezdenek kikopni a linebackerek az NFL-ből, de az biztos, hogy a Seahawks tartását továbbra is középen Bobby Wagner adja. Ezúttal is ott volt mindenhol és teljesítményét egy picksix koronázta meg. Az ellenfélnél Nick Mullens nem villogott és a futójáték is esetlegesebb volt, de semmiképpen nem úgy alakult a gamescript, ahogy az a 49ersnek kedvez. Jelenleg ilyen összeállításban ennyi van a csapatban.

Az NFC wild card esélyesei szinte mind kikaptak, így a Seahawks saját kezébe vette a sorsát, jelenlegi formájukat tekintve pedig már nem is fogadnék ellenük. A 49ers szintén jó úton halad, de nekik még tenni kell az 1/1-ért, mert nagy a harc.

(leonidasz007)

Baltimore Ravens @ Atlanta Falcons 26 – 16

A Falcons végelegesen, minden szempontból elengedte az idei szezont és ez most először látszott igazán rajtuk. Teljesen enerváltan, ötlettelenül és gyengén játszottak, igaz a Ravens pont ennyit engedett nekik. Nem is érdemes róluk sokat beszélni, mert a Ravens teljes mértékben felülmúlta őket. Gondolom mindenki számára Lamar Jackson a nagy story, de ezt a mérkőzést (is) a védelem nyerte meg. Összesen nem engedtek 170 yardot a hazaiaknak, háromszor sackelték Ryant, Julio Jonest a hosszú átadásoknál teljesen semlegesítették és számtalan negatív yardos szerelést mutattak be.

A támadók egy egészen furcsa színfoltjai a ligának, de még nehéz eldönteti, hogy hosszútávon hatékonyak lehetnek-e. Jackson nem rossz játékos, de QB-nak inkább gyenge, mint jó. Az egyetlen veszélyforrás a futásai, amivel egyelőre nem tudnak az ellenfelek mit kezdeni. Ezúttal 75 yardot és egy touchdownt termelt, többször is fontos helyzetben. Ellenben amikor passzolni kell vagy improvizálnia, akkor borzasztó dolgokat képes művelni. Passzpontossága kritikán aluli és sokszor hajmeresztő döntései vannak, mint ezen a meccsen is. A punter, Sam Koch például ezen a meccsen egy sokkal szebb passzt osztott ki egy trükkös játék során, mint Jackson az elmúlt három hét alatt bármikor.

A Ravens győzelmével közel került a wild cardhoz, de egyelőre védelmében és special teamjében bízhat, mert az offense úgy néz ki, mint egy rosszabb egyetemi csapat. A Falcons lehúzhatja a rolót, idén már az se lepne meg, ha csak a cserék játszanának.

(leonidasz007)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!