Connect with us

Érdekességek

Donald belső védőfalemberként döntheti meg a kérdéses sack rekordot

Lassan közeledünk az év végéhez és körvonalazódni látszik, hogy mely rekordok megdőlésére lehet esély az egyes kategóriákban. Az egyik legtöbbre tartott csúcs, Michael Strahan sack rekordja. A Giants defensive endje 2001-ben 22.5 zsákolást ért el és az elmúlt 17 évben csak megközelíteni tudták őt.

 

Legutoljára Justin Houston lépte át a 20 sackes határt egy utolsó mérkőzéses nagy hajrával, de végül neki sem sikerült. Houstonon kívül egyébként még négyen kerültek egyáltalán 20 sack fölé, a rekord azonban érintetlen maradt. Az a rekord, amelyet egyébként sokan kétségbe is vonnak, mert Strahan utolsó sackjét sokan Brett Favre ajándékának tartanak. Történt ugyanis, hogy a Giants-Packers meccsen a Packers már két labdabirtoklásos előnyben volt az utolsó három percben, de mégis passzjátékot hívtak Favre pedig könnyedén fordult bele a sackbe. Később kiderült, hogy az irányító saját maga hívta át a futójátékot és ki is jelentette, hogy Strahannél jobban senki nem érdemelte meg jobban ezt az elismerést. Nehéz ezek után nem húzni kicsit a szánkat.

 

 

Na de ennyit a múltról és térjünk vissza Donaldhoz. A Rams védőfalembere jelenleg 16.5 sacknél jár, de mindezt úgy érte el, hogy az első három mérkőzésen nulla darab zsákolást ért el. Azóta azonban hasít és ha folytatja az eddigi ütemet, akkor meg kellene, hogy legyen a rekord. Donald egyébként az idei év előtt soha nem jutott 11 sack fölé, de 2017 óta 56-tal több nyomása van, mint bárkinek a ligában. Végre tehát a hatékonyságában is változás mutatkozott be, valamint azt sem árt leszögezni, hogy sokkal nehezebb dolga van, mint egy edge rushernek például. A fal közepéről nehezebb odaérni a tolongás miatt, valamint az irányítók is valamivel könnyebben menekülnek kifele, így hatalmas elismerés lenne, ha defensive tackle-ként tényleg sikerülne neki a rekorddöntés. Nem véletlen, hogy eddig kivétel nélkül defensive endek és outside linebackerek felségterülete volt ez a statisztika.

 

Dolgát az sem könnyíti meg, hogy a NextGen statisztikák szerint a snapek 70%-ban duplázzák, de úgy tűnik mindhiába. Mindenestre minden jóérzésű NFL néző szurkol neki és már csak abban kell reménykedni, hogy a Rams a biztos továbbjutás, ne adj isten biztos első kiemelés tudatában nem ülteti le az utolsó mérkőzésre vagy annak egy részére.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!