Connect with us

Érdekességek

Drew Brees a valaha volt legpontosabb irányító

Drew Brees 2018-as idénye eddig mesébe illő! A Saints az NFC első kiemeltjeként várja a szezont, többek között az ő játékának is hála, ráadásul a lassan negyedik X-et taposó irányító két hetet pihenhet a januári hajrára – aminek hála újabb rekordot döntött.

 

 

Azzal, hogy Teddy Bridgewater kezd a Panthers elleni zárómeccsen, biztossá vált, hogy Drew Brees lesz a valaha volt legpontosabb irányító egy szezonon belül. 16 forduló alatt 74,4%-os pontossággal passzolt, megdöntve ezzel saját 72%-os rekordját a tavalyi szezonból. Brees 4%-ot ver ezzel a (kezdőirányítók közül) második helyezett Kirk Cousinsra, aki 70,7%-os passzpontossággal dolgozott a Vikingsban. A Pro Football Focus a pontossági statisztikáinál le szokta venni a QB által nem befolyásolható hátráltató tényezőket, valamint a spike-okat és a Rodgers által idén meghonosított pályán kívülre dobott labdákat is. Aszerint Brees 82,2%-kal passzol, amivel szintén vezeti a ligát a kezdőirányítók közül.

 

A Saints klasszisa ezzel a rekorddal nem csak az egy szezonban legpontosabb irányító lett, hanem karrier szinten is övé a legpontosabb lőlap. A 2001 óta futó karrierje során 67,3%-kal passzolt, amiben szintén Kirk Cousinst (66,6%) előzi meg. Brees továbbá vezeti a ligát passer ratingben (115,7), game-winning drive-okban (7) és negyedik negyedes comebackekben (6) is, valamint 6-1-es mutatója van pozitív mérlegű csapatok ellen 2018-ban. MVP?

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!