Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #14

A Kandallóban kifejezetten jó kis meccseink lesznek, no meg a vasárnap esti rangadóra sem lehet oka panasza senkinek. Ugyan a 22 órás sáv nem néz ki annyira jól az Eagles@Dallason kívül, a korábbi idősávban bőven vannak nagyon várt meccsek. 

A Kandalló Kézműves Pub műsorán

Indianapolis Colts @ Houston Texans 19.00, GamePass

A Texans épp a Colts ellen kezdte meg a 9 mérkőzéses győzelmi szériáját. Vajon a Colts ellen is szakad meg? Vagy jön a tízedik? Nem jó előjel a csikók számára, hogy Andrew Luck az utóbbi négy meccsén nem tudott nyerni a Texans ellen és most is meg lesz kesergetve az élete. A Texans ugyanis a győzelmi szériája alatt a legjobb védelem labdabirtoklásonként engedett pontszerzésekben és TD-kben is, illetve ellenük indítanak az ellenfelek a legkevesebb játékot a red zone-ban és az 5 yardon belül is.

Ide Lucknéknak is nehéz lesz eljutniuk, ugyanis tehetséget tekintve a keret gyengébb a Texansénál, ráadásul a fél csapat dögrováson van és sérülésekkel bajlódnak. Itt legfeljebb egy Luck-magic vagy egy Reich-magic segíthet, amire persze több példát is láttunk már idén, de talán nem olyan jó csapatok ellen, mint a Texans. Persze azt is tegyük hozzá, hogy a Texans elég régóta nem találkozott felsőházba tartozó támadósorral.

Baltimore Ravens @ Kansas City Chiefs 19.00, SportTv

A hétvége egyik legérdekesebb találkozója lehet ez, hiszen nagyon nagyon különbözik a két csapat stílusa. A Ravens védelme sok mutatóban a legjobb a ligában, támadóoldalon pedig Lamar Jacksonnal a fedélzeten nagyon a futójátékra és az óra kontrollálására fókuszálnak. A Chiefs védelme ezzel ellentétben nem túl veretes, a támadók viszont több mutatóban a legjobbak és szeretnek gyorsan átmenni a pályán félelmetes playmakereik segítségével.

Ezáltal a találkozó legnagyobb kérdései a következők:

  • Mennyire tudja limitálni a Ravens védelme a Chiefs támadósorát?
  • Mennyire tudja tartani a Ravens támadósora a lépést a rengeteg futójátékkal?
  • Mennyit számít a labdabirtoklás?

Nyilvánvalóan a hatékonyabb csapat fog nyerni, a Chiefs pedig kicsit bízhat abban is, hogy a védelmük hazai pályán sokkal jobban teljesít, mint idegenben (legrosszabbak helyett átlag körüliek), ráadásul az Arrowheadben meccsenként egészen elképesztő 16,2 ponttal nyernek átlagban. Ettől függetlenül aggódniuk kell, mert a futás ellen borzasztóak, a Ravens pedig nyilván itt tervezi megverni őket.

Philadelphia Eagles @ Dallas Cowboys 22.25, SportTv

A hét legfontosabb meccse. Ha a Cowboys nyer, kvázi meg is van az NFC playoff-mezőnye, míg ha az Eagles nyer, nagyon szoros versenyfutás lesz itt a végén. A Cowboys ráadásul a legjobb formában lévő NFC-csapat jelenleg zsinórban 4 győzelemmel.

Érdekes, hogy a Cowboys azon három csapat egyike (Bills, Titans), amelyik nem dobott még egy meccsen kettőnél több TD-passzt, viszont a Boys az egyetlen csapat, amelyik nem engedett még egy meccsen kettőnél több TD-passzt. Szóval akinek ez összejön, az nyerhet vasárnap este. Nagy kérdés lesz, hogy az Eagles passzjátékra épülő támadósora mennyire tudja áttörni a Cowboys kiváló secondaryjét, illetve hogy az Amari Cooperre épülő, de azért még mindig nem lenyűgöző Cowboys passzjáték mennyire tud sikeres lenni az Eagles sérülésekkel teli secondaryje ellen.

A másik kulcskérdés a futójáték lesz. A dallasiakról régóta tudjuk, hogy erre építenek és jók is ebben. Az Eagles viszont érdekes fordulatot vett az elmúlt hetekben. Összeállt a támadófal és úgy dominálnak, mint tavaly, ez pedig kulcskérdés lesz a találkozón, kiváló támadófal és jó futójáték nélkül nem fognak tudni nyerni. Ezzel szemben viszont aggasztó a sasok számára, hogy a futás elleni védelem mindeközben összeomlott. Az első 8 meccsen 3,8 yardos átlaggal engedtek meccsenként 50,6 yardot, az utóbbi négy meccsen viszont 6,6 yardos átlaggal engedtek meccsenként 139 yardot. Ebben persze közrejátszhat Hicks kiesése, illetve hogy Bradham és Grugier-Hill is kvázi egy kézzel játszanak, mivel mindketten sérüléssel bajlódnak.

Sunday Night Football

Los Angeles Rams @ Chicago Bears

A Rams Sean McVay irányítása alatt nem kapott még ki főműsoridőben, és a Bears ellen is a kosok az esélyesek, még idegenben is. Kiváló meccsnek ígérkezik a vasárnap esti rangadó, hiszen a liga egyik, ha nem a legjobb támadósora csap össze a liga egyik, ha nem a legjobb védelmével. Nagyon jó kis matchup lesz ez, hiszen a Rams erősségeit egész jól tudja fogni Vic Fangio védelme.

A Rams jut el a legtöbbször a red zone-ba (5,2-szer meccsenként), míg a Bears engedi be az ellenfeleit legkevesebbszer a red zone-ba (2,5-ször meccsenként). A Rams first downok esetén 7,1 yardot átlagol, ami a legjobb a ligában, miközben a Bears first downokon csak 4,5 yardot enged átlagban, ami szintén a legjobb a ligában. A Rams fut a legnagyobb százalékban 5+ yardot, míg a Bears enged ilyenből a legkevesebbet a ligában.

Nem lepne meg, ha a Bears limitálni tudná a Rams offense-t, főleg a hidegben, hiszen például Denverben sem pörgött teljes fokozaton McVay legénysége. Nagy kérdés lesz persze, hogy a sérüléséből visszatérő Trubisky hogyan fogja tudni mozgatni a Bears támadósorát és mennyire tudják megverni a Talibbal megerősített Rams defense-t. Nem lepne meg egy Bears defense egyáltalán, nagyon viszketett a kezem, hogy rájuk tippeljek…

A 19 órás dömping

New York Jets @ Buffalo Bills 19.00

A Jets az utolsó hat meccsét elbukta, de ami még durvább, hogy az utóbbi öt meccsén kevesebb támadó TD-t szerzett, mint ahány védő TD-t a Bears, és nagyon menetel az 1/3-as pick irányába. A Bills ellenben pozitív irányba indult el, az utóbbi három meccsén a kilencedik legtöbb yardot szerezte, miközben az előző kilenc meccsen a második legkevesebbet. A Bills futni fog elkapók hiányában, ráadásul Josh Allen is lábon veszélyes egyelőre leginkább. Ehhez jó előjel, hogy a Jets az utóbbi három meccsen 615 futott yardot engedélyezett az ellenfeleinek.

A Bills talán először favorit nálunk idén, ráadásul az utóbbi 10 Jets elleni találkozójából hetet meg is nyert, ami jó előjel.

New Orleans Saints @ Tampa Bay Buccaneers 19.00

A nyitókörben meglepte a Bucs a Saintset, de nehéz elképzelni, hogy ez újra összejön, főleg hogy a múlt heti Cowboys elleni blama után minden bizonnyal extra motiváltak lesznek Breesék. És hogy akkor miben bízhatnak a hazaiak? Egyrészt abban, hogy az utóbbi 13 alapszakasz-meccsén a Saints csak háromszor kapott ki, ebből viszont kettő a Buccaneers ellen jött össze.

Ezen kívül Winston utóbbi pár hetes hibamentes játékában is lehet bízni, ráadásul a Buccaneers nagyon passzorientált csapat, a Saints védelme pedig egyértelműen ebben sebezhető. Az is biztató jel lehet a Bucs számára, hogy hazai pályán a védelem is átlag felettit nyújt engedett pontok terén – az idegenbeli tökutolsó szerephez képest ez fontos dolog. Nagy támadócsatára lenne kilátás, hiszen a Saints szerzi a legtöbb yardot támadásonként, a Buccaneers pedig a negyedik legtöbbet, azonban a jelek szerint eső és vihar lesz Tampában, ez pedig nem kedvez a dome csapatnak.

New York Giants @ Washington Redskins 19.00

Egyik csapat sem tudott 20 pont fölé jutni az utóbbi négy találkozásukkor és most sem számíthatunk nagy pontzuhatagra. Már csak azért sem, mert Mark Sanchez és Eli Manning a két irányító. A Giantsnél egyértelműen több a playmaker a csapatban, így róluk sokkal könnyebb elképzelni, hogy tudnak haladni. Az OBJ vs Norman csata külön pikantériát adhat a mérkőzésnek, de szerintem Barkley fogja ezt eldönteni. Pedig a 8. fordulóban 13 futásból 38 yardot tudta őt tartani a Redskins, azonban úgy néz ki, valami átkot szórt rájuk az újonc futó, ugyanis azóta meccsenként 122 futott yardot engednek 4,9 yardos átlaggal.

New England Patriots @ Miami Dolphins 19.00

A történelem nem a Patriots oldalán áll, ugyanis az utóbbi öt maimi túrájából négyet elbukott a csapat és Tom Brady mérlege is mindössze 7-9 a Dolphins otthonában. Ráadásul idén idegenben látványosan rosszabbak a hazafiak, mint hazai pályán, szóval tényleg minden adott egy Dolphins sikerre, mégis csak ketten várják Tannehillék sikerét a szerkesztőségben. Hogy keressek valami kézzel foghatóbb előnyt is a Dolphins javára az talán az lehet, hogy több TD-t szereztek a red zone-on kívülről, mint belülről, azt pedig tudjuk, hogy a Patriotsnak híresen jó a vörös zónás védekezése, ami ennek fényében kicsit haszontalan lehet.

Tegyük hozzá persze, hogy a Patsnek (most) fontos a meccs, a Texanst maguk mögött akarják tartani, a Chiefst pedig meg akarják szorongatni a bye week kapcsán.

Atlanta Falcons @ Green Bay Packers 19.00

Két éve még NFC-döntőt játszottak a csapatok, most meg esélyük sincs a rájátszásra. A Falcons négyet bukott zsinórban, ezalatt a támadósoruk a legrosszabbak közé esett vissza, hiszen drive-jaik mindössze 16%-án szereztek TD-t (29.), miközben korábban a negyedik legjobbak voltak 33%-kal. A Packers pedig annyira rosszul szerepel idén, hogy Mike McCarthyt ki is rúgták.

Aaron Rodgers mérlege 15-1 decemberben hazai pályás meccsen 2009 óta, habár azt tegyük hozzá, hogy az az egy vereség éppen múlt héten került fel a statisztikai lapjára. Jól fog kinézni egyébként, ha a Packers egyből nyerni tud McCarthy kirúgása után és az offense is jól fog mutatni, de könnyen lehet, hogy ez a Falcons idén sérülésekkel tizedelt védelmének is lesz köszönhető.

Carolina Panthers @ Cleveland Browns 19.00

A Panthers vereségi szériája egy AFC North stadionban kezdődött, vajon itt is szakad meg? A párducok négyet buktak zsinórban, idegenben egyébként is 1-5 a mérlegük, ez nem mutat valami jól. Míg hazai pályán +7,7 a pontkülönbségük, addig idegenben -8,0, ez pedig a legnagyobb különbség a ligában. Otthon 30,8 pontot átlagolnak, idegenben pedig csak 19,8-at.

És ha most nem emberelik meg magukat, ezt a 20 pontot Baker Mayfieldék túl tudják szárnyalni, otthon főleg. Ha pedig a Panthers itt kikapna, nem lenne meglepő, ha év végén felállítanák Ron Riverát, főleg hogy az új tulaj nagy változásokat akar a csapatnál, így igazából senki nincs biztonságban.

A 22 órás borzalmak

Denver Broncos @ San Francisco 49ers 22.05

Sok passzjátékra ne számítsunk a találkozón, Emmanuel Sanders kiesésével pedig főleg ne. De egyébként is, a Broncos running backjei futottak a legtöbb yardot idén (1484), miközben a 49ers RB-i a harmadik legtöbbet (1433), szóval nyilvánvalóan ezen lesz a hangsúly most is. A különbséget az jelentheti, hogy a Broncos jobb csapat az 5-6. héten benyelt dupla-200 yard óta összesen 415 yardot engedett az ellenfeleinek a földön 3,5 yardos átlaggal, ráadásul a vadlovak az utóbbi hat meccsükön TD-t sem engedtek a földön. Kicsit aggaszt azért a sok sérülése a Broncos oldalán.

Cincinnati Bengals @ Los Angeles Chargers 22.05

Nem sok kilátástalanabb csapat van jelenleg a Bengalsnál, miután a védelmük egész évben pocsék volt, a támadósorból pedig kiesett az irányító és az első számú elkapó is. A tigrisek az utóbbi 7 meccsükből hatot elbuktak, az egyetlen reménysugár talán az lehet nekik, hogy az utóbbi 5 nyugati parti meccsüket megnyerték. Ebben nem hisz közülünk senki, a Chargers messze-messze jobb csapat jelenleg.

Detroit Lions @ Arizona Cardinals 22.25

Kicsit roncsderbi szaga van ennek a talákozónak. A Lions az utóbbi hat meccséből ötöt elbukott, ráadásul idegenben idén ötből négyet. Ezzel ellentétben a Cardinals 1-5 otthon, szóval nehéz messzemenő következtetéseket levonni. Az biztos, hogy nem lesz nagy támadófoci, a Lions ugyanis csak 16,1 pontot átlagol a 8. forduló óta, ennél pedig csak a Jets rosszabb a ligában. A túloldalon sem jobb a helyzet, a Cardinals az egyetlen csapat az NFL-ben, amelyik labdabirtoklásainak több, mint a fele punttal végződik (52,6%).

Pittsburgh Steelers @ Oakland Raiders 22.25

A Steelers nagyon nem szeret a west coastra utazni: 2003 óta nyugati parti délutáni meccseken mindössze 2-8-as mérleget tud felmutatni. Ráadásul Ben Roethlisberger még sosem nyert Oaklandben, 0-3 a mérlege. Persze ettől függetlenül hatalmas favorit a Steelers, konkrétan 11 pontos Vegas szerint, azonban Big Ben nem teljesít olyan jól ilyen helyzetben, 1-9 against the spread a mérlege, tehát ekkora favoritként csak egyszer tudott ténylegesen 10+ ponttal nyerni. Ezek és az irányító idegenbeli teljesítményei mind aggasztók lehetnek, rowi be is húzta a meglepetést, én pedig a +11-es Raiders spreadet ajánlottam tuti tuppként Triple Coverage podcastünkben.

Szerkesztőségi tippverseny állása:

  1. löfli (124-68)
  2. renningan (119-73)
  3. gabokocka (119-73)
  4. KGYM (118-74)
  5. g495sr (118-74)
  6. kerekisti (116-76)
  7. kronikk (116-76)
  8. alatriste (115-77)
  9. katonadani (115-77)
  10. leonidasz (114-78)
  11. balentin (113-79)
  12. jarred (113-79)
  13. rowi (112-80)
  14. drip (108-84)
  15. chester (97-95)

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!