Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #16

Az utolsó előtti forduló jön, tele izgalmakkal! Most se feledjétek, ma este és éjjel már foci van, nem is akármilyen!

Szombati dupla dinamit

Washington Redskins @ Tennessee Titans 22.30, SportTv

A szombati nagykoncert előzenekara. Nem erre váltod meg a jegyed, de ha már ott vagy, akkor megnézed/meghallgatod. Valójában végig a híres, szeretett zenekart várod, aki miatt eljöttél. Igazából azt sem tudod, kik ők, a zenéjük sem tetszik annyira, de hát ez van, ki kell bírni, majd utána jöhet az őrjöngés!

Ilyen érzésünk lehet majd szombaton este, amikor ezt a meccset nézzük és várjuk a nagy csatát éjjel. A Titans eddig mind a három meccsét megnyerte az NFC East ellen és a Redskins sem kellene, hogy valódi akadályt nyújtson nekik Josh Johnsonnal a kezdőben. Főleg, ha Derrick Henry úgy fut, mint az utóbbi két hétben.

Baltimore Ravens @ Los Angeles Chargers 02.20, SportTv

És akkor itt is van koncert, amire vártunk. A játékonként legtöbb yardot átlagoló támadósor néz farkasszemet a játékonként legkevesebb yardot engedő védelemmel. Vajon melyik top egység tudja érvényesíteni akaratát? Az biztos, hogy Riverséknek nem lesz könnyű dolga a tehetséges játékosokból álló és kreatív, sokoldalú sémákat használó Ravens defense ellen, de persze ez fordítva is igaz.

A mérkőzés nagy kérdése szerintem az lesz, hogy tudja-e a Ravens kontrollálni a meccset támadóoldalon. Ha korán hátrányba kerülnek, akkor jó eséllyel ki fognak kapni, azonban ha ők tudnak diktálni a kreatív és sokoldalú futójátékukkal, akkor meg is lephetik a StubHub Center közönségét. A bökkenő leginkább az, hogy a Chargers nem szokott gyorsan kezdeni és előnybe kerülni, inkább nagy hátrányokat faragnak le és jönnek vissza a meccsbe, ez pedig nagyon nehéz lesz a Ravens ellen.

Érdekes lesz figyelni, a Chargers hogyan tudja kordában tartani Lamar Jacksont. Bosa visszatérése óta a Chargersé az egyik legjobb futás elleni védelem, azonban nem találkoztak ilyen jól futó csapattal, mint a Ravens. Sebességben ez a defense verhetetlen, azonban erőben a Ravens átviheti az akaratát a liga egyik legkisebb frontja ellen, így főleg a középső futások lehetnek sikeresek.

A Kandalló Kézművés Pub műsorán

Houston Texans @ Philadelphia Eagles 19.00, SportTv

A Texans még sosem nyert az Eagles ellen, a sasok remélik, hogy nem szakad meg ez a sorozatuk, különben lemondhatnak a rájátszásról. Múlt héten úgy tűnt, a teljes csapat jobban odatette magát, amiért csereirányítóval kellett pályára lépniük, erre pedig most is szükség lesz. A futójáték is jobban ment, mint korábban, erre viszont nehéz lesz építeniük a Texans kiváló futásvédelme ellen.

Az Eagles a védőfalával nyerheti meg a meccset leginkább. Watsont már 52-szer sackelték idén, ez pedig a legtöbb 2006 óta a ligában. Ha Coxék folyamatos nyomás alatt tudják tartani Watsont és hibákba tudják kényszeríteni, akkor lehet esélyük. Az persze nagyon jó kérdés, hogy ki és hogyan fogja tudni őrizni DeAndre Hopkinst.

Pittsburgh Steelers @ New Orleans Saints 22.25, SportTv

Az utóbbi 6 héten a Saints védelme a liga legjobbjai közé emelkedett. Mindössze 12,3 pontot engedtek átlagban és meccsenként 4,7 sacket szereztek (a Vikings vezet a szezonban 3,4-gyel). A bökkenő csak az, hogy ezzel egyidőben a támadósor viszont visszafejlődött, az utóbbi 4 hét alatt csak négy csapat tett meg náluk kevesebb yardot. Nehéz kiigazodni most ezen a Saintsen, de ez elmondható a Steelersre is, akik teljes csapatteljesítményt nézve nagyon hullámzóak idén.

A falak munkáját érdemes lesz figyelni a találkozón, hiszen mindkét csapatnak remek támadó- és védőfala is van, igazi ínyenc csemege lesz a nagy fiúkat nézni.

Sunday Night Football

Kansas City Chiefs @ Seattle Seahawks 02.20, SportTv

Ha Seattle és primetime meccs, akkor Seahawks győzelem. Legalábbis Pete Carroll alatt, ugyanis 18-ból 16 hazai főműsoridős találkozót megnyertek a halászsasok. A Chiefs próbálja maga mögött tartani a Chargerst, ehhez pedig nyerniük kell vasárnap éjjel. Sokpontos meccs várható, a Chiefs minden meccsen legalább 26-ot tett fel a táblára idén, ráadásul a Seahawksnál sokan sérültek a secondaryben, Andy Reid pedig több időt kapott a felkészülésre. Mahomesnak pedig jól megy a cover3-at használó védelmek ellen (Chargers 2x, 49ers, Cardinals): 66%-os pontosság, 8,36-os kísérletenkénti átlag, 11 TD, 0 interception.

A Chiefs védelme az Arrowheadtől távol igazán borzasztó, meccsenként közel 4 TD-t  és 34 pontot engednek átlagban, szóval Wilsonéknak sem kellene gondot okozzon, hogy haladjanak. Ráadásul Kendall Fuller sérült a Chiefsnél, Wilson pedig sokkal jobb számokat produkál, ha Doug Baldwin ott van a pályán.

A többiek

Tampa Bay Buccaneers @ Dallas Cowboys 19.00

Nem tűnik izgalmasnak, de komoly hatása lesz ennek a mérkőzésnek, hiszen ha a Cowboys nyer, akkor megnyeri a csoportot. A Boys hétpontos favoritként nyit otthon, ahol a fő kérdés az lesz, képesek-e visszanyerni a lendületüket, amit a Colts szétmarcangolt az előző héten. A feltételek ehhez adottak, a Tampa védelme a liga egyik pofozózsákja, míg a támadósoruk kizárólag az inkonzisztencia miatt veszélyes: az egyik héten 300 teljes yardra sem képesek, majd rögtön utána Winston kicsavar 300 yardot és 2-3 TD-t. Aggódni azért nem kell, ha az elmúlt hetek módjára használják Coopert és Elliottot, akkor a Cowboys feléledő védelmével minden esély megvan rá, hogy nagyot harapjanak a rájátszásból.

A Bucs esetében mindenki tudja, hogy ez a két hét a túlélésről szól. Most idegenben a Boys ellen, majd otthon a Falcons ellen. Nincs azonban még a 7-9 lehetősége elveszve, ez viszont a támadósor részéről a passzjátékon múlhat, a védelem részéről pedig a falon, akik jól teljesítenek passzsiettetés terén, és a futók megtömésében is. Ha Elliottot már a scrimmage környékén elkezdik szerelni, sokat nem fog érni az előrevetődéssel.

Minnesota Vikings @ Detroit Lions 19.00

Az NFC North egyetlen kérdése, hogy a Vikings be tudja-e húzni az utolsó két meccsét, amivel fix lenne a rájászás. Kevin Stefanski második meccsére ígéretesen indulnak meg, idegenben 5.5 pontos favoritok, ami reális is lehet akár. A Lions jelenleg a múlt heti Dolphins szintjén játszhat, viszont a Vikes ellen mindig képesek meglepetéssel szolgálni. Idén otthon 24-9-re nyertek a Vikingek, tízszer sackelve Staffordot, aki nem kapott jobb falat és OC-t azóta, viszont a fél csapat lesérült vagy el lett cserélve. A Vikes számára ennek edzőmeccsnek kell lennie, ha valóban lényegi PO-álmokat dédelgetnek.

A Lions számára azonban van esély, hogy elüssék a Minnesotát a 17. héten túli játéktól. Stafford gyenge szériája valószínűleg nem a Vikings védelme ellen fog megszakadni, de kritikus pontokon meg lehet fogni a Vikings haladását. A Detroit védőfala a liga egyik legjobbja a rövidyardos erőfutások ellen, és Dalvin Cook legyen a talpán, aki nem fog hibát véteni, ha folyamatosan táncolnia kell a szerelések elől 2 yardon is. Nem kell szégyenkezniük a passzsiettetés terén sem, így eléggé adja magát a lehetőség, hogy néhány hibával megtörjék a mentálisan nem túl erős Vikingst.

Buffalo Bills @ New England Patriots 19.00

Brady 29-3-as mérleget tud felmutatni a Bills ellen karrierje során, amiből az egyik verség egy olyan meccs volt, ahol nagyrészt az oldalvonal mellett álldogált a 17. héten. A Patriots pedig az utóbbi 25 hazai divíziómeccséből 23-at megnyert, habár azt tegyük hozzá, hogy az a kettő vereség épp a Bills ellen jött össze. A hazafiaknak igazából már csak a kötelező körök maradtak divízión belül hazai pályán, aztán jöhet a rájátszás, ahol valójában kiderül, mit is tudnak. Azt azért érdemes lesz figyelni, hogyan állítják meg Josh Allent és futásait. A történelem alapján a győzelemre nincs sok esélye, Belichick ellen az újonc irányítók 0-12-es mérleget tudnak felmutatni 2000 óta Foxboroughban, a Patriots pedig átlagban 16,6 ponttal nyerte ezeket a meccseket.

Cincinnati Bengals @ Cleveland Browns 19.00

Tudod, hogy rosszul megy a szezonod, ha 9 pontos underdog vagy a Browns ellen… (miközben a Browns 5 éve nem volt ekkora favorit). Mayfieldéknek ismét extra motivációt fog adni, hogy Hue Jackson ott fog állni a túloldalon, ráadásul most Clevelandben lesz a mérkőzés, így még édesebb lehet a bosszú.

Green Bay Packers @ New York Jets 19.00

A Packers még nem nyert idegenben idén. Ez az utolsó esélyük, habár azt nem teljesen értem, hogy miért játszatják még Aaron Rodgerst, aki egész évben sérülésekkel bajlódott. Persze az ő jelenlétével élvezetesebb lehet ez a meccs, bár én egyértelműen inkább Sam Darnoldra fogok figyelni.

Atlanta Falcons @ Carolina Panthers 19.00

Presztízsmérkőzés csupán a divíziórangadó, a Falconsnak semmi esélye rájátszásba jutni, míg a Panthersnek két győzelemmel is a csillagok ritka együttállására van szükség, hogy mehessen a 17. hét után is tovább. Az összecsapás azért lesz mégis érdekes, mert Cam Newton helyén a karrierje során mindössze 5 passzkísérlettel rendelkező Taylor Heinicke fog kezdeni, a Falconsnál pedig a hírek szerint év végén mindkét koordinátor repülhet.

New York Giants @ Indianapolis Colts 19.00

Ez a szombati Redskins@Titans párja, ahol egy már kiesett NFC East csapat látogat egy versenyben lévő AFC South csapathoz (oké, a Redskins még nem esett ki matematikailag, de én személy szerint már elkönyveltem). Darius Leonard mindennél tüzesebben lép majd pályára, kíváncsian várom az ütközeteit Saquon Barkley-val.

Jacksonville Jaguars @ Miami Dolphins 19.00

A Jaguars teljesen összeesett, idegenben pedig még rosszabbak (1-5). Decemberben idegenben pedig tényleg semmi jó nem vár rájuk, az utóbbi 20 meccsükből 18-at elbuktak. Persze “a nagy miami hideg” nem fogja őket hátráltatni, az viszont igen, ha megint nettó 20 yardot haladnak csak passzjátékból, mint múlt héten.

Los Angeles Rams @ Arizona Cardinals 22.05

Önbizalom kell a Ramsnek, de nagyon. A Cardinalsnál jobb ellenfelet pedig keresve sem találhattak volna, ugyanis McVay alatt a három meccsen átlagban 27,7 ponttal verték meg a pintyeket a kosok. Igen, jól olvastátok.

Chicago Bears @ San Francisco 49ers 22.05

Nick Mullens mutatott már idén bizalomgerjesztő játékot, de nem találkozott még olyan védelemmel, mint a Bears. Papíron könnyű meccsnek kellene lennie a vendégeknek, de a 49ers hazai pályán okozott már meglepetéseket.

Szerkesztőségi tippverseny állása

  1. löfli (144-80)
  2. gabokocka (137-87)
  3. renningan (136-88)
  4. kronikk (135-89)
  5. KGYM (135-89)
  6. kerekisti (134-90)
  7. gn495sr (133-91)
  8. katonadani (133-91)
  9. alatriste (132-92)
  10. rowi (131-93)
  11. leonidasz (130-94)
  12. jarred (129-95)
  13. balentin (128-96)
  14. drip (125-99)
  15. chester (114-110)

Bold predictions

jarred: A Raiders-Broncos meccsen nem lesz offense TD

rowi: Baker Mayfield egyelőre 21 passzolt TD-vel áll, a vonatkozó rookie rekord pedig 26 egy szezonban (P. Manning 1998 és Russell Wilson 2012). Mayfield a Bengals elleni meccs végére utoléri őket.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!