Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #17

Viszonylag kevés teljesen irreleváns meccs lesz a hétvégén rájátszás szempontból, azonban viszonylag kevés olyan, amely igazán nagy téttel bír és igazán kiélezettnek is ígérkezik. 

Sunday Night Football

Indianapolis Colts @ Tennessee Titans 02.20, SportTv

A mindent eldöntő összecsapás, egy előrehozott rájátszásmeccs, aki nyer bejut, aki veszít kiesik. Marcus Mariota játéka erősen kérdéses, Blaine Gabberttel pedig kifejezetten nehéz lesz a dolga a Titansnek. A történelmet tekintve lehet mindegy is ki kezd, ugyanis a Titans sosem nyert még Andrew Luck ellen (0-10).

A titánoknál Jurrell Casey kiesése is nagy érvágás, legjobb védőjüket vesztették el a szezon legvégén. Most a Colts remek támadófala ellen is szükség lenne rá, viszont nélküle kell megoldaniuk a feladatot. A védelem egyébként rendben van Tennesseeben, Malcolm Butler is feljavult, azonban nem lesz könnyű megállítani Andrew Luckot és Frank Reich hihetetlenül hatékony offense-ét. Ahogy a túloldalon sem lesz egyszerű feltörni az Eberflus irányította defense-t, ahol igazán nincsenek nagy nevek (közepesek is alig), mégis hatékonyan tudnak működni. Derrick Henry állat formájára mindenképp szüksége lenne a Titansnek, ha győztesen akarnak kijönni ebből a párharcból.

A nagy téttel bírók és kiélezettnek tűnők

Cleveland Browns @ Baltimore Ravens 22.25, GamePass

Személy szerint ezt a meccset várom a legjobban. Az éjjelin kívül talán ez lesz az egyetlen olyan meccs, ahol mindkét csapat mindent bele fog adni és teljes elszántsággal játszik. A Ravens nyilvánvalóan egy győzelemmel bebiztosítja a rájátszást, a Browns pedig az ex-Browns franchise ellen különösen felszívja magát, de ennek a csapatnak egyébként is csak a győzelem számít a sok kín után.

Mayfieldnek most lesz a legnehezebb dolga karrierje során, ez a Ravens defense problémákat fog neki okozni. Don Martindale olyan kreatív játékokat és sémákat fog hívni, amivel nem találkozott még az újonc irányító. Jönnek majd a zone blitzek és a jól álcázott sémák, rémálom ez a Ravens védelem egy újoncnak. Az idei évben a maximum 5 év tapasztalattal rendelkező irányítók a Ravens ellen: 58%-os pontosság, 6,3 yardos passzonkénti átlag és 69,1-es passer rating.

A túloldalon a play actionökkel nyerhet a Ravens, a Browns ugyanis borzasztó ezek levédekezésében, a hollók pedig Lamar Jacksonnal a ligában legtöbbet alkalmazzák a play actiont. A Browns védelmének fegyelmezettnek kell lennie Lamarék ellen, nem csak PA passzok esetén, hanem a futójátékoknál is, ez pedig nem mindig volt az erősségük, elég inkonzisztensek ilyen téren.

Chicago Bears @ Minnesota Vikings 22.25, SportTv

A legnagyobb kérdés a meccsen az, hogy a Bears teljes erőbedobással játszik-e, vagy pihentetnek. A meccs elején valószínűleg még a kezdők lesznek a pályán, azonban ha a Rams simán vezet a 49ers ellen, akkor Matt Nagy leültetheti kezdőit, hogy elkerülje a sérülésveszélyt. Szerintem a Bears teljes ereje teljében megverné ezt a Vikingst, azonban úgy gondolom, nem fognak mindent kiadni magukból. És ha én a Bears helyében lennék, szívesebben fogadnám a Vikingst a rájátszásban, mint az Eaglest.

A relevánsak, de egyértelműnek tűnők

Philadelphia Eagles @ Washington Redskins 22.25

Az Eagles végre jól játszik. Nagyjából 14-15 hetet kellett rá várni (plusz a holtszezont), de csak sikerült elérni ezt is. A probléma csak az, hogy lehet túl későn jött a feltámadás, ugyanis a győzelem mellé imádkozniuk kell, hogy a Bears a legjobb formáját nyújtsa, amit nem feltétlen kell megtennie Matt Nagy együttesének. Erre szokás azt mondani, hogy szar ügy.

New York Jets @ New England Patriots 19.00, SportTv

Ha Tom Brady és Foxborough, akkor Jets vereség. Ilyen felállásban ugyanis a Jets az utóbbi 10-ből 10-et elbukott, ráadásul a Patriots 7-0 idén hazai pályán, nekik kell a győzelem a második kiemeléshez, a Jetsnek pedig a legideálisabb forgatókönyv az, ha Darnold tapasztal, fejlődik, majd kikapnak és a top3-ban maradnak a drafton.

Jacksonville Jaguars @ Houston Texans 19.00

A Jaguars az utóbbi 15 idegenbeli decemberi meccséből 13-at elbukott, ráadásul ebben benne van a múlt heti győzelem a Dolphins ellen. A Texans küzd még a magasabb kiemelésért, ráadásul mindenképp nyernie kell, hiszen egy vereséggel csak akkor nem esik vissza a 6. helyre, ha a Titans-Colts döntetlennel végződne.

Los Angeles Chargers @ Denver Broncos 22.25

A Chargersnek problémát okozott a múltben a Broncos, az utóbbi 10 meccsükből hetet a vadlovak nyertek. Ez aggasztó is lehetne, ha a Broncos ereje teljében lenne, azonban ez nincs így, ráadásul Riversék idén hétből hatot behúztak idegenben. Igazából könnyed Chargers win lenne a várható, azonban ha a Chiefs sokkal vezet mondjuk félidőben a Raiders ellen, akkor nem lesz miért játszania a Chargersnek, így pihentethetik a kezdőket.

Oakland Raiders @ Kansas City Chiefs 22.25

A Chiefs az utóbbi 10 egymás elleniből 8-at megnyert, idén pedig 6-1 a mérlegük hazai pályán. Ráadásul fontos is a győzelem nekik, hiszen egy győzelemmel megvan az első kiemelés (pihenőhét és hazai pálya, mindkettő elég fontos), egy vereséggel azonban a Chargers megelőzhetné őket és akkor csak az ötödik helyről indulnának a rájátszásnak. Nem látom, hogy a Chiefs ezt a meccset elbukja.

Cincinnati Bengals @ Pittsburgh Steelers 22.25

A Steelers 16,5 pontos favoritként nyitott a héten, ami az idei második legnagyobb spread és a Steelers történetének második legnagyobb spreadje egyaránt. Big Benék amúgy az utóbbi 10 Bengals elleni találkozójukból 9-et megnyertek, most is egyértelműen erre lehet számítani. Közben pedig minden Steelers szurkoló a Browns@Ravens meccsre fog kikacsintgatni, és reménykednek Mayfieldék sikerében.

San Francisco 49ers @ Los Angeles Rams 22.25

A Rams egy győzelemmel biztossá tenné a második kiemelést, a 49ers pedig nem nyert még idegenben idén, így nem kellene gondot okozzon ez Gofféknak. Azt persze tegyük hozzá, hogy az utóbbi hat egymás elleni meccsükből négyet a 49ers nyert. Amire figyeljünk: Aaron Donaldnak négy sack kell a rekorddöntéshez, ami soknak tűnik, de pontosan ennyit szerzett legutóbb a 49ers ellen.

Arizona Cardinals @ Seattle Seahawks 22.25

A liga legtöbb yardot futó csapata a liga legtöbb futott yardot engedő csapata ellen. Igazából mindkét csapatnak tökéletes a hazai győzelem, a Seahawks így marad ötödik kiemelt és Dallasba utazhat, a Cardinals pedig megőrzi az 1/1-et.

Az irrelevánsak rájátszás szempontból

Miami Dolphins @ Buffalo Bills 19.00

A floridai csapat nem szeret decemberben idegenbe utazni, a Dolphins az utóbbi 10 ilyen meccséből hetet elbukott. Persze nem csak decemberben akadnak problémái Gase együttesének, idén csak egyszer tudtak idegenben diadalmaskodni.

Atlanta Falcons @ Tampa Bay Buccaneers 19.00

Egyik csapatnak sem fontos a győzelem rájátszás szempontból, de talán a Buccaneers motiváltabb – nekem legalábbis valamiért így tűnik. A Falcons csak kettőt nyert idén idegenben, ellenben az utóbbi négy meccsét megnyerte a Buccaneers ellen.

Carolina Panthers @ New Orleans Saints 19.00

A Panthers harmadik számú irányítóval fog játszani, a Saintsnél pedig csak az a kérdés, mennyire hamar érkeznek a cserék. Teddy Bridgewater játékát azért érdemes figyelemmel kísérni, főleg az irányítóhiányos csapatoknak, akik lehet, hogy a piacról próbálnának szerezni maguknak QB-t.

Dallas Cowboys @ New York Giants 19.00

A Cowboys nem mozdulhat el az 4. kiemelésről, így logikus lenne pihentetni a kezdőket. Nem tudjuk, ez mennyire fog megtörténni, Zeke Elliott azt mondta, ő bizony játszani fog. Nagy kérdés viszont, hogy mennyit. Így pedig megnyílhat az út a Giants támadói előtt, hogy megverjék a Cowboys cserevédelmét.

Detroit Lions @ Green Bay Packers 19.00

A Packers egyedül hazai pályán volt jó idén, azonban a Lions nem szokott ettől megrémülni, az utóbbi három Green Bay-i túrájukból kétszer győztesen tértek haza, ráadásul az utóbbi három egymás ellenijüket be is húzták. Vajon elrontják Patriciáék a top5-ös draft picküket?

 

Szerkesztőségi tippverseny állása

  1. löfli (156-84)
  2. gabokocka (150-90)
  3. renningan (148-92)
  4. kerekisti (147-93)
  5. kronikk (147-93)
  6. katonadani (146-94)
  7. rowi (145-95)
  8. alatriste (145-95)
  9. leonidasz (144-96)
  10. KGYM (144-96)
  11. g495sr (143-97)
  12. balentin (140-100)
  13. jarred (140-100)
  14. drip (138-102)
  15. chester (126-114)

Bold predictions

rowi: Aaron Donald 3,5 szerzett sackkel megdönti Michael Strahan rekordját.

katonadani: Drew Brees idei legjobb meccsét passer ratinget tekintve az Eagles ellen játszotta (153,2). Teddy Bridgewaternek ennél jobb lesz a Panthers ellen.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!