Connect with us

Összefoglaló

Idegenben nyert a Packers, Donald sackrekordot döntött és még Bortles is nyert

Igazi karácsonyi csodákat láthattunk: idegenben nyert a Packers, Bortles csereként beállva vezette győzelemre csapatát. Az persze nem meglepő annyira, hogy Donald sackrekordot döntött, vagy hogy Hue Jackson kikapott. 

Green Bay Packers @ New York Jets 44-38 (OT)

Hát ez hihetetlen! A Packers győzni tudott idegenben! Ráadásul micsoda meccsen, hisz 15 pontos hátrányból állt fel a csapat az újonc irányítóval és 4-10-es mérleggel álló Jets ellen!

Mit ne mondjak, nem lehet könnyű most a Packers rajongók élete, ritkán látni ennyire életképtelen csapatot egy ennyire jó irányítóval. Rodgers speciel most is hibátlan volt (442 passzolt yard, 2-2 passzolt és futott TD), Equanimeous St. Brownnak, Marquez Valdes-Scantlingnek, Jake Kumerownak osztott ki 242 yardot és egy TD-t, őket pedig a Packers-fanokon kívül nem sokan ismerhetik. Eközben Jimmy Graham továbbra is bizonyítja (amit korábban már többször is írtunk), hogy óriási hülyeség volt őt leigazolni évi 10 millióért, egy 442 yardos meccsen tudott csak 34-et betenni a közösbe. Rodgersen kívül nem nagyon lehet mást megdicsérni (Jamaal Williams mondjuk elég jól futott).

Sam Darnold 341 yardot és három TD-t osztott ki INT nélkül, Robby Anderson 9 elkapásból 140 yardot tett be a közösbe, a Jets védők pedig négyszer zsákolták Rodgerst, miközben a speciális egység engedett egy 99 yardos visszahordott TD-t. Így hirtelen elég nehéz lenne bármit is kiemelni, ami Rodgersen kívül jól működik Green Bayben. Persze ő szinte mindenre képes, simán ott lehet jövőre a Packers a PO-ban, de az sem lepne meg, ha kellene 1-2 év, míg új arculatot kap a csapat és ismét sikeresek lesznek (nagyjából úgy, mint ahogy a Saints tette a fejvadászbotrány után).

Ami a Jetst illeti, összességében bizakodhatnak a rajongók. Darnold egyre jobban néz ki, bár még azért messze van attól, hogy jónak is lehessen nevezni. Az offense-ben és a defense-ben is vannak tehetségek, ha sikerülne egy jó, támadófelfogású főedzőt találni egy korrekt OC-vel és DC-vel, akkor akár jó is lehetne ez a csapat. Jelenleg több potenciált látok a Jetsben, mint a Billsben vagy a Dolphinsban.

(renningan)

Los Angeles Rams @ Arizona Cardinals 31-9

Két vereség után érkezett a Rams Arizonába, a liga leggyengébb csapatához, tökéletes alkalomnak tűnt ez a mérkőzés arra, hogy rendet tegyenek a fejekben, és harcban maradjanak az NFC 2. helyéért. Komolyabb megerőltetés nélkül sikerült is ezt a feladatot abszolválni, az NFL legrosszabb futás elleni védelme a pár napja leigazolt CJ Andersont sem tudta megállítani, aki 167 yardot és 1 TD-t szerzett, de a többiek sem unatkoztak, összesen 269 yardot futott a Rams, és Goff is lehozott egy korrekt meccset eladott labda nélkül. Anderson Gurley helyére ugrott be, aki egész héten nem edzett és McVayék nem akarták erőltetni egy szinte tét nélküli meccsen.

A hazaiak az egész meccsen két értelmes drive-ot tudtak felmutatni, azokat is az első félidőben. Az egyetlen touchdownt Larry Fitzgerald passzolta, egy gyönyörű playből, és a 2. negyed közepén Fitzgeraldnak volt a legtöbb passzolt yardja, David Johnsonnak a legtöbb elkapott yardja, Josh Rosennek pedig a legtöbb futott yardja.

A Rams dominanciájáról még pár sokat mondó szám: 21 first downt értek el az első félidőben, és mind az öt pontot szerző drive-juk legalább 75 yardos volt (75, 84, 75, 86, 95). Aaron Donald 3 sacket szerzett a borzalmas támadófal ellen, így már 19,5-nél tart a szezonban, ennyit még egy DT-nek sem sikerült a liga történetében. A Cardinals továbbra is favorit az 1/1-re, idén egyetlen hazai meccset tudtak megnyerni (ami a legrosszabb, mióta Arizonába költözött a csapat), Steve Wilks munkáját elvileg megköszönik az év végén, a Rams az utolsó fordulóban bebiztosíthatja a bye weeket a 49ers ellen, Donaldnak pedig 3 további sack kell, hogy beállítsa Michael Strahan 22,5 sackes rekordját.

(löfli)

Atlanta Falcons @ Carolina Panthers 24-10

Hát ez egy borzasztóan érdektelen mérkőzés volt, aminek az ég adta világon semmi tétje nem volt. Ráadásul a sérült Cam Newton helyett Taylor Heinicke játszott, a Panthers pedig mentálisan akkora gödörben van, hogy szinte szégyen a Falconstól, hogy csak 24 pontot szerzett (ami pedig jól mutatja, mekkora gödörben van a Falcons). Sok mindent nem igazán lehet kiemelni, esetleg következtetéseket levonni, nagyon sok játékoson láttam (főleg Panthers oldalról), hogy már menne nyaralni. Így hát emlékezzünk meg pár fantasy hősről, mert ők legalább odatették magukat:

Matt Ryan (ATL): Jól nyomta a Falcons irányítója, 239 yard és három TD jött össze neki, idén gyakorlatilag úgy játszik, mint az MVP szezonjában (bár fumble-ökből idén elég sok van, most is volt egy neki), ami egy elit csapat nélkül egy 6-9-ra volt elég.

Brian Hill (ATL): A futónak idén 12 futásból 127 yardja van, ebből nyolc futás és 115 yard a Panthers ellen jött össze. Coleman szerződése a szezon végén lejár, Hill ezzel a meccsel megmutathatta, hogy fölösleges lenne megtartani.

Calvin Ridley (ATL): Ridley bebizonyította, hogy megérte őt az első körben kiválasztani. A Julio Jones ownerek ennek mondjuk nem feltétlenül örülnek, de a klasszis elkapóval kiegészülve halálos duót alkotnak. A meccsen három elkapásból 90 yard jött össze egy TD-vel, újoncként 789 yardnál és 9 TD-nél jár.

Deion Jones (ATL): Ki tudja, ha egész szezonban egészséges, talán dob annyit a csapaton, hogy most még esélye legyen a PO-ra. 14 tackle, abból nyolc szóló, és egy kierőszakolt fumble. A liga egyik legjobb LB-je.

Taylor Heinicke (CAR): Aki úgy gondolta, hogy Newton helyett majd jó lesz, hát tévedett. 53-szor passzolt, ebből 274 yard, egy TD és három INT született. Nem egy Nick Foles.

Christian McCaffrey (CAR): Elképesztő, mennyi jó futó van az NFC-ben, hisz McCaffrey nem fért be a Pro Bowl keretbe. Pedig most is parádés volt: 21 futásból 101 yard, 12 elkapásból további 77, hihetetlen ez az ember. Ezzel elérte karrierje első 1000 yardos szezonját, illetve futóként van már 106 elkapása 845 yardért. Ha az utolsó héten lesz egy kis szerencséje a már tét nélkül játszó Saints ellen, akkor ő lehet az első futó, aki 1000+ futott yarddal, 100+ elkapással és 1000+ elkapott yarddal zárja a szezont. Egy vadállat.

(renningan)

Cincinnati Bengals @ Cleveland Browns 18-26

Mayfield még jobban játszott tegnap, mint az első Bengals-ellenijén, ahol vitán felül darabokra tépte a védelmüket. A játék elején nem volt mindig egy lapon az elkapóival, de ez elmúlt, és néhány hatalmas passzal is hozzásegítette a csapatát a győzelemhez. A keze alá dolgozókra sincs panasz, Njoku és Landry hatalmas elkapásokkal hozták a pontokat, Chubb pedig simán franchise RB az elkövetkező években. A védelem is harapós volt, a Bengals 18 pontja inkább a pihengetésnek köszönhető. A védőfal folyamatosan ostrom alatt tartotta Driskelt, a Garrett-Avery-Ogunjobi trió sokszor kerül majd még a címlapra.

 

 

A Bengals teljesen fejét vesztve játszott, playenként két yardot sem tudtak szerezni az első félidőben. A negyedik negyedben tűnt úgy, hogy nincs még lejátszva a mérkőzés, de amíg az aktív rosteren nem voltak egyszerűen fegyverek (Rosst inkább valami műanyagpisztolynak tekintem), addig ez elhalt hamar. A védelemben sincs meghatározó szereplő, a veszélyes elemeket (pl. Atkins) folyamatosan kordában tartották.

(KGYM)

Minnesota Vikings @ Detroit Lions 27-9

Nagyon, nagyon döcögősen indult a Vikings számára a meccs, legalábbis a támadósor részéről. Míg a védelem az első negyedben három ponton tartotta a Lionst, a támadósor négy darab 3&outtal kezdett. Ekkor jött a csoda, beindult a gépezet, a félidőre már 14-9-cel mentek, és nem is akárhogyan, ugyanis a Lions ugyanolyan Hail Mary TD-t nyelt be, mint amilyet anno Rodgerstől – és Slay ugyanúgy csak kolbászolt ugrás helyett. Rudolph többek között ezzel a TD-vel is élete napját élte meg, 9/9 122 yard 2 TD, ha nem lenne inkonzisztens a játéka, akkor röhögve Top 5 TE-ként tekintenénk rá. A védelem folyamatosan ütötte Staffordot, így a mérkőzés végén le is hozták.

 

 

A Lions esetében érezhető volt, hogy megint a playhívások és a fegyverek hiánya volt a gond. Ajánlom nektek is, hogy egy ilyen meccset renningannel nézzetek végig, egész egyszerűen csodálatos jelenség, ahogy előre megmondja a hívásokat: Blount középen negatív yardra, Blount középen negatív yardra, Riddick screen negatív yardért. Így nézett ki egy átlagos drive a Lionstől, Staffordnak pedig semmi esélyt nem adtak, Riddicket nem küldték be valódi route-okra, Golladay egyedül pedig kevés. A védelem koncepciótlan, korábban nagy nevek vétenek hatalmas hibákat, és a védőfal pedig addig tart ki erősen, amíg nincs sérülés.

(KGYM)

Miami Dolphins @ Jacksonville Jaguars 9-17

Akár hiszitek, akár nem, újra pályára lépett Bortles, és egy közepes game manager-játékkal megoldotta a mérkőzést. Ennek megfelelően többet futott a JAX, mint passzolt, Fournette elég sokáig a hátán vitte a támadósort. A védelem megint jól teljesített, Calais Campbell hatalmas fumble-t csinált Brandon Boldenen, igaz a Jags támadósora nem tudott élni a lehetőséggel. Telvin Smith picksix-szel zárta a szezont, Tannehillen lógott egy védő, idegesen megküldte egy elkapónak, Smith pedig jó érzékkel ugrott rá a route-ra alulról.

 

 

A Dolphins játékáról semmit nem lehet elmondani szinte: eredménytelen, sótlan. A sérülések egy alapból gyengélkedő csapatnak pláne nem segítenek, nem volt mély játék, és ezzel már Gase munkája is veszélybe került, nem csak a DC-é. Apropó védelem, most bezzeg képesek voltak játszani. A fal (és különösen Cameron Wake) fickósan játszott, a secondary pedig még a Jags félve indított mélyebb passzait is lezárta, elsősorban az elkapások utáni yardok elvételével.

 

(KGYM)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!