About the author

43 Comments

 1. 1

  NeryPumpido

  Biztos nagy meló végignézni néhány sajtótájékoztatóját, de nem nagyon szokta hárítani a felelősséget.

  Eléggé provokatív, kattintásvadász cikk, úgyhogy inkább le sem írom, amit elsőre gondoltam, de egy dolog: game winning drive hiánya abszolút nézőpont kérdése. Éveken át arról szólt a mese, hogy az első 20 percben felrakott a táblára egy rakat pontot, aztán jött az MM féle garbage, mi meg azon izgultunk, hogy kitartson a végéig. Az SB-t követő években, még a 15-1-es szezonban is az volt a kérdés, hogy tud-e annyi pontot fölpakolni az O, amennyit a D már nem képes benyelni.

 2. 2

  katonadani

  Nem mondta senki, hogy Rodgers hárítaná a felelősséget (de egyébként meg ha akarná is hárítani, van annyira profi, hogy azt ne sajtótájékoztatón tegye. Számomra a sajtótájékoztatók kis túlzással a legértelmetlenebb dolgok a világon). Inkább mindenki más hárítja róla a felelősséget, szurkolók, szakértők, stb.

  Game winning drive-ok hiánya miért nézőpont kérdése és miért függ attól, hogy leadtak-e előnyt előtte? Utána nem lehetne felállni? Mert ha az van, hogy sosem kerülnek hátrányba a negyedik negyedben, akkor oké, nem is lehet fordítani, hiszen nincs honnan, így nyilván alacsony lesz számszerűleg. De azért nem ez a helyzet, mert arányaiban is rosszul áll Rodgers ilyen helyzetekben.

  És igen, írtam többször, jogosak a kritikák McCarthy és a csapat tehetsége irányába is. Ettől függetlenül Rodgersnek is vannak hibái, ezek lettek kiemelve a cikkben. (És az is ki lett emelve többször, hogy így is az egyik legjobb irányító a ligában és a legtehetségesebb. )

 3. 3

  ducksfan

  Hm, lehet bekészíteni a popcornt egy jó kis Brady-Rodgers fan club csatára :D
  Szerintem jó a cikk, és a felvetései is érdekesek, bár számomra van kis ellentmondás: az egyik legpontosabban passzoló játékos DE nem dobja meg a tuti rövid passzokat és inkább vár. Kockázatkerülő DE a nagy játékokra törekszik inkább. Ezek együtt csak nála érvényesek és kétségtelen, hogy ezek ötvözete Rodgers és ettől egyedi, és a bassza meg ilyen dobás nincs is egyik királya, viszont az tényleg elgondolkoztató, és az új HC (OC) munkája majd talán eldönti a kérdést: az offense azért állt a “Rodgers majd megoldja” playekből, mert McCarty és stábja amatőr volt, vagy mert Rodgers beképzelt, önző, jobban tudom mentalitással megáldott/megvert QB, aki szarik az edzői utasításra, ha az nem tetszik neki.

 4. 4

  CaptainBukova

  Észrevétel: kétszeres MVP (2011, 2014), egyszeres Super Bowl MVP.

 5. 6

  Fetyke

  Én érdekesnek tartom a cikket. És jónak is. Van is benne egy komoly szelete az igazságnak.
  A Packers támadósor gyengélkedése során egy dolgot szokott mindenki elfelejteni ahogy elnézem: azt hogy a Rodgers elleni védekezést évek óta megfejtették (nem akarok hülyeséget mondani, de mintha Zimmer edző lett volna a tettes). És ez sok mindent megmagyaráz még abból is, ami a cikkben szerepel. Például miért kell Rodgersnek olyan sokáig tartogatnia a labdát egy passz előtt, stb. Most már mindenki ugyanazt a sémát védekezi a Packers és Rodgers ellen ahogy elnéztem az idei évi közvetített meccseiket, és erre nem volt/nincs semmilyen válasza a csapatnak. Hogy miért, ez a jó kérdés. Ezen szoktam sokat vitázni a packers szurkolóival, és fog hamarosan kiderülni, ahogy Dani is írta.
  Egyébként a csapat idei évi rossz szereplésében én több körülmény szerencsétlen összejátszását látom, ami miatt ritka rossz éve van a csapatnak. Valószínűleg ez a csapat önmagától is tud javulni, hiszen nem mindig jön mindenben a legrosszabb verzió. Ez jó hír a csapat a szurkolóinak. De ahhoz, hogy ismét a pár évvel ezelőtti Green Bay-t láthassák a csapat szurkolói azért annál több kell, hogy új játékokat próbálnak meg kitalálni.

 6. 7

  petipajti

  ezt teljesen adom.

 7. 8

  Kopi3.14

  Jé, nemrég mintha épp hasonlókat emlegettem volna vele kapcsolatban amiért a sajtfejű sereg a torkomnak ugrott

 8. 9

  Debreceni József

  Mike McCarthy a regnálása alatt két (!!!!) HoF qb-ból tudott kihozni egy Lombardit. Van olyan coach akinek egész karrierje alatt nem jut egy ilyen kiemelkedő irányító sem. Ezek után azon filózni hogy vajh a qb nem hibás-e a kialakult helyzetben, szerintem irreleváns. Minden egyes qb aki bekerül az NFL-be az a harmadik szűrésen esik már át (high school-college-profik), a krémek krémje játszik itt, talán Petermann kivételével 🙂 Kár hogy az edzőknél ilyen nincs. Nincs rossz qb csak rossz edzői stáb ill. rossz rendszer.

 9. 10

  Balazs

  Sajnos nagyon nem értek egyet az irással… kijelneteni, hogy Rodgers nem dobja meg az int veszélyes passzokat nagyon nagy butaság… az, hogy milyen passzt vállal be kb tucat tényezőtől füg, de a legfontosabb szerintem: 1 td hátrányban nem kéne int-et dobni, főleg ha egy közepes vagy átlag alatti def van greenbayben. Ha az ellenfel jon 40 yardrol, nehezen képzelem el, hogy a packs def megállítaná őket. Sokkal komplexebb témába fogtál bele, minthogy pár mondattal el lehessen intezni egy ilyen kijelentést.

 10. 11

  wolandrule

  Rodgers-el mindenki úgy bánik, mint a hímestojással, kínos volt olvasni a sokadjára leírt “ő az egyik legjobb, kíváló, stb.” sorokat.
  Szerintem ő kevésbé edzhető játékos, kicsit művészlélek, valamint mentálisan kevésbé erős, erről tanúskodik a PO mérlege, az idegenbeli viszonylag gyenge teljesítménye. Nagyon kedvelem, ha tehetem megnézem a meccseit, de messze van attól, hogy szóba kerüljön, mint a valaha volt legjobb. Minden adott volt neki, hogy az legyen, de én nem látom magam előtt, hogy most egy új edzővel a meglévő gyengeségeit levetkőzve megtáltosodna.
  MM kirúgása persze indokolt volt, már néhány éve meg kellett volna tenni.

 11. 12

  Vicgeordie

  Egyrészt sztem pont hogy nem lett pár mondatban elintézve, hanem szépen körül járta a témát Dani.

  Másrészt saját magadat cáfolod a kommentedben, amikor kijelented, hogy butaság, miszerint ARod nem dobja meg az INT veszélyes passzokat, majd leírod, hogy AZÉRT NEM DOBJA MEG, mert szar a DEF és mi lesz ha eladja :) (Dani sem azt írta, hogy azért nem dobja meg, mert nem képes rá, csak rögzített egy tényt, hogy ritkán teszi meg. Az oka igazából irreleváns, a lényeg a végeredmény: kevés kockázatos passz)

 12. 13

  skyline0021

  Hát ez a cikk most kinyitotta a bicskát a zsebemben… épp ezért inkább visszafogom magam és nem írom le azt amit gondolok ezzel kapcsolatban. Rodgers egy isten a QB-ek között és kész! Egyébként oldalakon át lehetne elemezni a játékát, de akkor is csak arra jutnánk, hogy nincs semmi negatívum a játékában és ez a cikk csupán provokáció…

 13. 14

  Vicgeordie

  :D (trollolo)

 14. 15

  Balazs

  Bocsanat, elfelejtettem leirni, hogy ez az elmult 2 evre vonatkozik. Kerlek nezzetek vissza meccseket korabbrol. Siman bedobta kis ablakokba a labdat. Es iden is amikor kis kulonbseg volt a csapatok kozott is. A “Nem reszletezte” alatt arra gondolok, hogy nem bontotta le semennyire szituaciosra a kerdest: mikor jellemzobb ez Rodgersre (ha jellemzo)? Hatranyban, elonyben, 3rd down vagy hany yard kell 1st downig. Amikor magamat “cafolom” az azt jelenti, hogy Rodgers GONDOLKOZIK es egyutt el a jatekkal. Nem mindneki egy Watson: ahogy esik ugy puffan dobok egy melyet Hopkinsra. Nyilvanvaloan orultseg veszelyes passzokat dobalni es szerintem Rodgers ebben a mutatoban nem log ki a ligabol.

 15. 16

  ahanem

  Meg néha van olyan is, hogy vannak zseniális QB-id, jó támadósorral körbevéve, aztán a playoffban meg elfogy a tudomány. McCarthy-nak legalább egy SB összejött, Reid-nek még az se.

 16. 17

  Nyílméregbéka

  Végre egy cikk amiben megpróbálják kicsit objektívebben nézni Rodgers munkásságát.

 17. 18

  acsdav2

  Nekem nagyon tetszik Dani cikke! Viszont a game-winning drive-ok statisztikája szerintem nem olyan ami bármit is megmutatna. Csak egy egyszerű példa. A Bears elleni TD amivel megszerezték a vezetést az game winning drivenak számít. Pedig volt még 2 perc hátra ami alatt a Bearsnek elég lett volna FG-ig jutni, hogy nyerjenek. Viszont a Packers zseniálisan kivédekezte. Szóval akkor ki nyerte meg a legvégén a meccsen? Rodgers vagy a védelem? Ez egy nagyon szubjektív dolog és én ezért nem tartom mérvadónak, hogy valakit emiatt dicsérjünk vagy kritizáljunk. Szerintem game-winning drive-nak azok a támadásokat kellene venni, amikor 1 perc sincs hátra a mérkőzésből.

 18. 19

  hgeza

  Tobb dologgal sem ertek egyet, de ettol még nagyon erdekes es elgondolkodtato cikk, koszonjuk!

 19. 20

  Debreceni József

  Reid-nek volt zseniális qb-je? Kicsoda?

 20. 21

  Rynald

  Ez de jó lett, grat :)

 21. 22

  ahanem

  Három szűrésen esnek át a QB-k, nemde? Aki az NFL-be jut, az már zseniális. Aki playoff-ba, az meg még inkább. Vagy ez a szó csak Rodgers-re alkalmazható? Ha adott irányító pro-bowler, vagy egy szezonban a legmagasabb a QB rating-je, akkor az nem egy zseniális irányító? Szerintem McNabb, Vick és Smith is zseniálisak, persze mondjuk nem egész karrierre vetítve, de volt pár olyan évük mindegyikőjüknek. Tavaly pont láttuk hogy Alex Smith pont ugyanúgy meg tudja dobni a hosszú labdát, mint a checkdown-okat, akkor ez most az edző hibája volt, hogy eddig nem erőltette rá (ami az edző feladata lenne épphogy)?

  Persze, ettől még McCarthy egy fos edző manapság, mert nem tudja tartani a lépést a trendekkel, de egy jó edző sem biztos mindig annyira jó, mint amennyire látszik. Erre hoztam fel egy példát.

 22. 23

  Tobler Gergő

  Hát azért provokatívnak épp nem nevezném az írást. Ha körül nézel egy kicsit az internet pöcegödrében, kifejezetten durva sztorikat is találhatsz Rodgers-ről, aminek ugyan se az indítékait, sem pedig az igazságtartalmát nem az én tisztem megítélni, de ahhoz bőven elég, hogy beültesse a bogarat a fülekbe vele kapcsolatban. Az lett volna provokatív, ha ezekből lenget be párat. Így szimplán szkeptikus a hangvétel, ami meg szerintem nagyon is ráfér. :-)

 23. 24

  Debreceni József

  Aki az NFL-be bekerül az a világ legjobb 32 qb-je között van adott évben. Mind kiváló játékosok, és belőlük emelkedik ki az a pár zseniális irányító: Rodgers, Brady, Brees, Peyton Manning, Favre és meg sorolhatnám de az általad említett három úriember biztos nem. Vick talán lehetett volna ha nem cseszi el a kutyaviadalokkal. Sem ő, sem Smith, sem McNabb nem lesz HoF ellenben az általam felsorolt nevekkel. Az meg higy egy edző egy Favre után kapjon egy Rodgerst, az kb a fehér holló esete. Csak egy Lombardit elhozni szégyen.

 24. 25

  ducksfan

  McCarthy védelmében annyit azért fel lehet hozni, hogy a csak draftról építkező filozófia nagyon megköti az edző kezét. Pláne, ha mindig PO-ba jutsz és hátul draftolsz. Ott azért már sorozatos nagy mák kell, hogy a hiányposztjaidat be tudd tölteni minőségi emberekkel. Jah, és az sem segít, ha elengeded a jobb játékosaidat. Ez persze lehet McCarthy sara is, nem csak a GM-é, nem tudom, de kicsit ez árnyalja szerintem a képet.
  Az meg, hogy van egy HOF QB-d még nem garancia a többszörös sikerre: kinek van legalább két gyűrűje az utóbbi 20 évben? Brady, Manning tesók és BigBen. Összesen pedig 12 QB van ilyen.

 25. 26

  Debreceni József

  Teljesen McCarthy nyakába varrni tényleg nem lehet, aláírom, valószínűleg a GM is vétkes valamennyire a kialakult helyzetben. A draft gondolom ott is inkább a GM kezében volt, maga a “csak a draftról építkezünk” filozófia is hülyeség szerintem, de az edzői stáb, a playbook kialakítása a HC felelőssége.
  Ez a tipikus azzal főzöl amit kapsz esete, de nem mindegy hogy fogod és összekevered majd csak lesz valami belőle alapon vagy adsz hozzá egy kis saját magad által alkotott fűszert is. A fő alkotóelem megvolt hosszú évtizedeken át, megis csak egyszer sikerült nyerni.

 26. 27

  Fanyul23

  Parades iras. Biglike. Akkor is ertekes elolvasni ha elfogult az ember.

 27. 28

  Belicsik Béla

  Jogos.
  Nem Aaron” azsebajhalány” Rodgers-t írt a címben,hogy ki kellene akadni.

 28. 29

  Dolby

  Először is szögezzük le : a tökéletesség, mint olyan, nem létezik.
  Természetes, hogy Rodgersnek is vannak gyengéi, és az is természetes, hogy a kedvencekkel elfogult az ember.
  Nekem Brady, neked Rodgers. DE egyikük sem tökéletes.. nem is lehet az és ha őszinte akarok lenni, ezért én hálás is vagyok :)

 29. 30

  Kovács Levente

  Agree! 1 videót és cikket amit most belinkelek még érdemes lehet megnézni és elolvasni. Aaron Jones játszatása hozhat instant sikereket, Rodgers viszont marad olyan amilyen egy sportpszihológushoz azért elküldeném biztos van valami gát ami miatt nem tud kiteljesedni.
  https://youtu.be/ykJ4XWzzcGQ?t=161
  https://fivethirtyeight.com/features/the-packers-need-to-depend-on-aaron-jones/

 30. 31

  Márton Farkas

  nincs negativum a jatákában?? én nem vagyok szakértö de olyan nem létetezik…. ezek szerint minden passz amit nem kap el az elkapo az a wr hibája… sztem ez nem korrekt vélemény… Szuper irányito de ös sem tökéletes ahogy pl brady sem akinek 5 gyuruje van és abbol nem egy az ö zsenije miatt…

 31. 32

  Márton Farkas

  elsö mondtattal vitatkoznék… biztos hogy van jonb irányitot mint most egy két személy és neveket direkt nem irok… de egy példa… washington egy balhes jatekos hozott el hatalmas negativ hirnevut.. közben meg van egy Colin Kapearnick aki tuti jobb mint most pár qb és mégsem…. ja és más játékos most is térdel… ennyit a klubok hulyeségérol

 32. 33

  Gergely Nagy

  Jimmy G nek is kettő van 😀

 33. 34

  Debreceni József

  Ez már inkább politika, ebbe ne menjünk bele, de egyetértek, Kaepnek a ligában lenne a helye.

 34. 35

  combat

  Jah én is ezt fejtegettem, aztán le lettem hordva, persze gondolom a GB szurkolók (vagy inkább Rodgers fanok) ezt a cikket sem értékelik pozitívan… :D

 35. 36

  combat

  Dani légyszi hozzatok le ilyen cikket Brady, Brees, Big Ban (esetleg a két Manning is beleférne, az egyik mert ez a kör és időszak a másik meg… csak! ;) ) vonatkozásába is (félek, hogy a kevésbé higgadt Rodgers hívők ezek után kukákat fognak gyújtogatni a városban) csak, hogy meg legyen a körkép és ne érezze senki úgy, hogy csak az ő csoda irányítója van kipécézve (természetesen jogtalanul)!

  Egyébként kössz a cikket, szerintem jól sikerült.

 36. 37

  kitalaltnev

  Hú, érzékeny témájú, néhol tabukat is döntögető, hosszasan olvasmányos és elgondolkodtató. Az idei év (egyik) legjobb elemző-véleményező cikke. Elismerésem!

 37. 38

  Józsefné Varga

  Hú, nekem is kínos volt, volt, hogy egy bekezdésen belül háromszor is. De valahol megértem, nagyon sokan csak érzelmi alapon, szubjektíven tudnak viszonyulni a “hősökhöz”, akik nyilván mindenben tökélesek, lett is itt pár ilyen hozzászólás.
  A művészi öntörvényűségben meg teljesen igazad van, Rodgers szerintem egy évet sem bírt volna ki a Patsben, BB lehet, hogy a szezon közepén vágta volna ki :)

 38. 39

  Józsefné Varga

  Brady úgy fut, mintha térdig lekvárban állna, bibibí!!! :)

 39. 40

  Józsefné Varga

  Az utolsó mondattal nem értek egyet. Szerintem az is GWD, ha mondjuk 8 (!) perc van hátra és az offense szépen nyugodtan végigballag a pályán, közben úgy lefuttatja az órát, hogy az ellenfél már nem tud visszavágni.

 40. 41

  acsdav2

  Pedig egyetért az utolsó mondattal, mert pontosan ezt írtam én is :)

 41. 42

  Józsefné Varga

  Aha, közben megértettem. Szóval az a GWD, ami UTÁN nem marad idő. Ez azért nem volt annyira egyértelmű, de OK :)

 42. 43

  Bujdy Bujdy

  Kiváló írás, köszönjük!

  Szeretem a GB játékát, miattuk lettem NFL néző és Favre utolsó Packers szezonja óta követem az eseményeket.

  Nos, ki kell jelenteni, hogy nem Rodgers a hibás. Hanem Favre! :)
  Viccet félretéve, többször le van írva, hogy Rodgers kerüli a kockázatot. De miért ne tenné? Három évig padozott a gunslinger QB prototípusa mögött, közelről láthatta, hogy milyen hibákhoz vezet ha valaki gunslinger (gondoljunk csak a 2007-es főcsoport döntő hosszabbítására). Ugyanakkor egoja is van. Nem látok a lelkébe, de meg vagyok győződve róla, hogy sokáig (ha nem a mai napig) azt gondolta/gondolja, hogy a Giantset megverték volna a hosszabbításban vele.

  Ugyanakkor azt is látni kell, hogy a körítés a hibás. Nem úgy, mint elsőre gondolnánk. Hanem úgy, hogy nem zavarták el egy szakemberhez, aki meggyőzte volna, hogy dolgozzon a rendszerben, mert 10 db 5 yardos passz jobb, mint 1 db 40 yardos! Persze – és ebben vitathatatlanul a legjobb a Pats – ehhez kell egy hiteles rendszer is. Mert mi van, ha Rodgers 2018-ban azért nem bízik a rendszerben, mert bízott benne évekig és nem jött be?

Comments are closed.

2019 Fűzővel Kifelé! Impresszum     Infinety hirdetés   Kapcsolattartó: Veres Annamária

Honlapunk az élmény javítása érdekében sütiket használ. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás