Connect with us

Összefoglaló

Miért? Meglepődtünk?

Több csapat is kimaradt, lemaradt, volt, aki önhibájából, volt aki a sors keze miatt. Ez a playoff sem lesz drámamentes!

 

Kansas City Chiefs @ Oakland Raiders 35-3

A Chiefs nem bízott semmit a véletlenre és földbe döngölte a Raiderst. A fosztogatóknál kis túlzással az egyetlen értékelhető játékos Doug Martin volt, aki elérte a 100 futott yardot (minden bizonnyal) búcsúmeccsén, de azért Jordy Nelson 78 yardja mellett se menjünk el szótlanul. Kifjezetten csúnya látvány volt, ahogy Jared Cook egyszerűen feladta és megállt route közben, pedig Carr épp őt célozta. Sorensen köszönte szépen és visszahordta egy TD-re. Carrnak volt egyébként még egy interceptionje, nem játszott jól a Chiefs amúgy gyenge védelme ellen.

A Chiefsnél Patrick Mahomes elérte az 5000 passzolt yardot és az 50 passzolt TD-t, ezt egy szezonban csak Peyton Manning tudta megcsinálni előtte. Ő tekinthető az MVP-díj favoritjának jelenleg. Travis Kelce is rekorder lett, de csupán bő fél órára, ugyanis miután megdöntötte Rob Gronkowski tight end elkapott yard rekordját, George Kittle a 49ersnél Kelceét is megdöntötte. A Chiefsnél jöhet a pihenőhét, ez pedig Andy Reidnek a lehető legjobb forgatókönyv, tudjuk milyen veszélyes extra felkészülési idővel.

(katonadani)

San Francisco 49ers @ Los Angeles Rams 32-48

Biztosra ment a Rams és nagyon hamar eldöntötte a találkozót, hogy bebiztosítsa a pihenőhetet. Az első három 49ers drive egyaránt turnoverrel végződött, majd a második negyed elején egy újabb interceptiont harcoltak ki a kosok. A Rams védői folyamatosan odaértek Mullenshez, ami hibákhoz vezetett, három interceptiont is dobott (kettőt Littleton szedett le, egyet vissza is hordott TD-re). Aaron Donald ismét szörnyeteg volt, de ez most csak egy sackben manifesztálódott, így nem jött össze a rekorddöntés.

CJ Anderson ismét 130 futott yard fölé jutott, ez már kettőből kettő neki – érdekesség, hogy Todd Gurley egész szezonban kétszer lépte át ezt a határt. A Rams támadói is elemükben voltak, de azért a rájátszás más kávéház lesz, mint az 1/2-es 49ers védelme, ott dől el majd igazán, mennyit tudott változtatni McVay az utóbbi hetekhez képest. A 49ersből Kittle-t kell kiemelni, aki a liga egyik legjobb tight endjévé nőtte ki magát idén és mostantól neki van a legtöbb elkapott yardja a tight endek közt egy szezonban.

(katonadani)

 

Los Angeles Chargers @ Denver Broncos 23-9

Csendes mérkőzéssel zárt Philip Rivers, igaz érthető is, apró és közeli passzokkal tudtak csak operálni Miller és Chubb ellen. A futójáték inkább Ekelerben kulminálódott, pláne hogy Gordon le is sérült a bokájára, ami nyilván nem jó jel, mivel nincs pihenőhete a Chargersnek. Mike Williams azonban megint bomba formában volt, a Kansas City után ugyan pihent egy kicsit, de most megint megmutatta, miért húzták az első körben. 5 elkapásból 65 yard, stabilan mozgatva a láncokat. A védelem felemás volt, haladni igen, pontot szerezni nem nagyon engedték a köhögő Denvert, Bosa és Ingram pedig mindig fellépett, ha szükség volt rájuk.

 

A Broncos új utakra léphet Joseph menesztésével, és rá kell néznie a QB-helyzetre is. Ez a mérkőzés most pont nem Keenumon ment el, ha megkapta volna a minimális segítséget a csapatától, akár nyerhettek is volna. A futójáték sem vette le a válláról a terhet, Freeman és Booker nem tudott a fal mögött haladni, azonnal kontaktba kerültek a handoff után. A védelem nem volt rossz, azért mégis 23 ponton tartották ezt a Chargerst (sőt ugye a támadósorukat még kevesebben), de Rivers túl vén róka ahhoz, hogy ne tudjon megdobni pár gyönyörűt Gatesnek és Tyrell Williamsnek.

(KGYM)

 

Chicago Bears @ Minnesota Vikings 24-10

Trubisky élete egyik legjobb meccsét játszotta, kritikus helyzetekben fellépett karral és lábbal is, és vigyázott a labdára. Jordan Howard nagyban segítette őt ebben, a zónablokkolásban ügyesen látva meg a nyílt területeket, és felgyorsulva marha nehéz volt levinni őt. A védőfal számára csemege volt a matchup, ki is használták, talán az egyik legjobb teljesítményüket felmutatva idén. Ha már jó teljesítmény, a secondarynek sem kell szégyenkeznie, ezzel a színvonallal bárkit le tudnának zárni, és le is fognak a rájátszásban.

via Gfycat

 

A Vikings annyinak örülhet, hogy legalább nem egy rúgáson ment el a szezon. Cousins hullámvasút-szezonjából most éppen nem a jó formáját láthattuk, a fal jó hogy kávét nem főzött a védelemnek, és olyan dobások nem mentek, amiknek sikerülnie kellett volna. Nonszensz, de mégis egy második körös rookie RT a legjobb falember ebben a csapatban. Látszik, hogy ez lesz a kritikus pont, ahol fejleszteni kell a továbbiakban is. A védelemben semmi tűz nem volt, a játék végéig nem csináltak lényegében harmadik kísérletes megállítást, ami számított is volna. Amikor megfogták a Bears egyik csapategységét, a másik fellépett, így pedig kifolyt a kezük közül a meccs.

(KGYM)

 

Cleveland Browns @ Baltimore Ravens 24-26

Csodálatos látni így évek után, hogy a Browns az utolsó pillanatig kínoz egy PO-esélyes csapatot. Baker Mayfieldnek simán OROY-nak kell lennie. A végén komolyat hibázott, de elképesztő, amit bemutat ő és a kis csapata (elsősorban a fal és Njoku természetesen). A védelem tálcán kínálta Lamar Jacksonnak a győzelmet, tíznél is több szerelést vétettek el, ez gyakorlatilag végzetesnek is mondható, ebből pedig Randall volt az, aki egymaga többért is felelős. Ha a védelem betartotta volna a saját részét, akkor Mayfield hatalmas meccse a liga egyik legjobb védelme ellen bőven elég lett volna a győzelemhez.

 

 

A Ravens pedig végre eljutott oda, hogy ha újít, akkor nyerhet is akár. Kivették Flacco kezéből a gyeplőt, egyből hasít minden. Jackson sokat hibázik, de a földön verhetetlen, és néhol felcsillantak a reménysugarak, hogy még passzolni is képes lesz egyszer. Ebben nagy segítségére volt Kenneth Dixon, aki 12 futásból 50 yardot hozott össze CSAK A KONTAKT UTÁN. Na erre varrjatok gombot. A védelem megingott a Browns ellen, de így is megsüvegelendő. Humphrey nem volt túl jó, viszont legalább Jimmy Smith összeszedte magát, és lehozott egy igazi elit teljesítményt. Egy elkapást engedett hét passzból, és leszedett két labdát is.

(KGYM)

 

Cincinnati Bengals @ Pittsburgh Steelers 13-16

Driskel gyenge game manager teljesítménye, Mixon egyedül hagyottsága a fal mögött, és a fal megingása még így is majdnem elég volt egy győzelemhez. A Bengals meneteel tovább a középszerűségbe, még úgy is, hogy a védelme kiemelkedőt játszott az amúgy ilyen helyzetekben hibára hajlamos Big Ben ellen, és összehozott egy pick sixet. De a recept egyszerű, itt újra kell húzni a támadósort egy új irányítóval és új edzőkkel.

 

 

A Pittsburgh pedig tényleg elérte a legalját, egészen felfoghatatlan, hogy Tomlin még a helyén. Ezzel a kerettel nem lehet évről évre ekkora ziccereket kihagyni, és könnyebb nem lesz, mert a Ravens megtalálta újra önmagát, a Browns pedig jövőre PO-ba fog menetelni. A támadósor szenvedése elsősorban Roethlisberger számlájára írható, a védelem hozta a kötelezőt, és 13 pontot engedett egy középszerű QB-nak, Watt és Sensabaugh vezetésével.

(KGYM)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!