Connect with us

Érdekességek

Pár hete a Steelersnek 97% esélye volt a rájátszásra, nem jött össze

Miután november 18-án nagy hajrával megverte a Jaguarst a Steelers és épp egy hatgyőzelmes sorozatban volt (7-2-1-es mérleggel), senki nem gondolta, hogy Big Benék lecsúszhatnak a rájátszásról. A fivethirtyeight.com számításai alapján konkrétan 97%-os esélyük volt bejutni a rájátszásba és 93%-os esélyük megnyerni a csoportot.

 

 

Aztán jött a leolvadás. Kikaptak előbb Denverben, aztán otthon a Chargerstől, majd Oaklandben is. A Patriotsot sikerült megverni egy nagy meccsen, de aztán a Saintstől újabb vereséget szenvedtek, tehát a Jaguars elleni meccs után ötből négyet elbuktak. Ezen pedig nem tudott segíteni az utolsó fordulós Bengals elleni győzelem, hiszen a Ravens magára talált és nagy hajrát produkálva behúzták a csoportot – a wild cardra pedig végül a Colts ért oda fél győzelemmel a Steelers előtt.

 

Ezzel a Steelers a harmadik csapat lett az NFL történetében, amelyik legalább 7-2-1-es mérlegről nem jutott rájátszásba a jelenlegi playoff-rendszer kialakítása óta (1990). A másik kettő az 1993-as Dolphins és az 1995-ös Raiders voltak, azonban a történethez hozzátartozik, hogy mindkét gáda elvesztette kezdő irányítóját sérülés miatt. A Steelers egyszerűen csak leolvadt.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!