Connect with us

Összefoglaló

Átkot törve nyert a 49ers, kilátástalan a Lions, a Raiders és a Cardinals

Tíz egymás elleni mérkőzést bukott el a Seahakws ellen a 49ers zsinórban, most azonban megtörték az átkot Shanahan fiai. A Lions, a Raiders és a Cardinals pedig elég kilátástalan játékkal veszített.

Seattle Seahawks @ San Francisco 49ers 23-26 O.T.

Aki látta azt, hogy mit mutatott a Bills, a Lions, a Raiders (vagy a Redskins, Jaguars és még sok másik csapat), az egyszerűen nem tudja nem csodálni Shanahant. A 49ers támadófala korrekt, de nem kiemelkedő, Kittle-t leszámítva nincs klasszis playmakere a csapatnak, az irányítót pedig Mullensnek hívják, és mégis. Állandóan vannak üres elkapók, de annyira üresek, hogy méterekre a környékükön nincs senki. Egyszerűen hihetetlen, hogy mennyire érti a támadójátékot.

Különösebb probléma egyébként a Seahawksszal sem volt. A csapat megint zseniálisan futott, 168 yardot tett meg a földön, míg csak 217-et a levegőben, Chris Carson (22 futás, 119 yard, 1 TD) megint megmutatta, hogy hülyeség volt Rashaad Pennyt behúzni az első körben, ráadásul Mike Davisnek 8 elkapásból volt 63 yardja, csak a miheztartás végett. Doug Baldwin szintén fenomenális volt, akadt két zseniális TD-elkapása, megégette Richard Shermant. Illetve Jarran Reednek is jár a pacsi, DT-ként két sacket szerzett, bár végül egyikük sem ment vele semmire.

A vereség nem jött jól a Seahawksnak, de még így is jó helyzetben van. Egy Chiefs elleni vereség is belefér, ha az utolsó héten üti a Cardinalst: 9-7-es mérleggel a Pantherst és az Eaglest is veri. A 49ers viszont kvázi lemondhat az 1/1-ről, jelenleg a 4. helyen fog draftolni, bár ez most aligha zavar bárkit is.

(renningan)

Detroit Lions @ Buffalo Bills 13-14

Rettentően mazochista vagyok, ugyanis megint megnéztem a Lions meccsét, ráadásul szintén borzalmas offense-zel rendelkező Bills ellen. És basszus, még a Bills támadójátékában is több az élet, mint abban a nyomorúságos posványban, amit Jim Bob Cooter létrehozott.

Amikor leváltotta Lombardit, akkor nagy volt az öröm: Stafford kiszabadult, többször elit szinten játszott, az egyik leghatékonyabb támadósor Detroitban volt. Cooter viszont megrekedt egy szinten és most már ott tartunk, hogy a legpocsékabb védelmi koordinátorok is nevetve outcoacholják. Staffordnak nem nagyon maradtak playmakerei, akik önmaguktól hozzá tudnának akár csak egy yardot is tenni a támadójátékhoz, az egy szem Golladayra pedig nem lehet mindent dobni (mondjuk megpróbálta, az első negyedben 119 passzolt yardból 115 neki ment).

Így hát az a helyzet, hogy egy teljesen életképtelen, kiismerhető, impotens támadósora van a Lionsnek, ami az elmúlt nyolc hétből hétszer nem tudott 21 pontot feltenni a táblára. Pedig Matt Patricia kiváló munkát végez, egyre inkább látszik a védelmen a munkássága, de nulla támadójáték mellett előbb-utóbb mindenki felőrli a Lionst. Cootert már most ki kellene vágni, az alapszakasz végén viszont garantáltan repülni fog: egy Stafforddal nem képes negyedannyira sem, mint Kyle Shanahan a draftolatlan Nick Mullensszel, ami botrányos (ráadásul megszakadhat Stafford hét szezon óta tartó, 4000+ yardos sorozata).

Ami a Billst illeti, sok öröme a buffalóiaknak sincs. A támadójáték halott, egy rossz snap és egy kihagyott mezőnygól miatt győzött a csapat, viszont a védelem korrekt, erre lehet majd építeni. Illetve Josh Allen is egészen életképesnek tűnik, lábon kifejezetten jó, ha lenne előtte egy jó támadófal, pár jobb skillpalyer és egy kreatívabb OC támogatná, akkor még a Billst is komolyan kellene venni hosszú távon. Persze a jó OC olyan ritka, mint a jó HC, szóval sok sikert mindkét csapatnak.

(renningan)

 

Oakland Raiders @ Cincinnati Bengals 16-30

Felfoghatatlan, hogy lehet ilyen simán kikapni a Bengalstól egy Steelers elleni győzelem után. Attól a Bengalstól, ahol nincs AJ Green és Jeff Driskel irányít, ahol a liga történetének egyik legrosszabb védelme játszik. El sem tudom képzelni, Gruden ezt hogyan gondolhatta.

A mérkőzés legjobbja: Joe Mixon, RB, Bengals, 130 total yard, 2 TD

Teljesen egyértelmű volt a meccs előtt, hogy a Bengals mindent Mixonnal fog csináltatni. Ennek ellenére a Raiders teljesen vakon volt a futóval, aki annyi total yardot szerzett, mint amennyit Driskel passzolt (14/33, 130 yard, 1 TD, 1 INT). Rajta kívül még a védelmet lehet megemlíteni, ami relatíve összekapta magát és két turnoverrel nagyon sokat tettek azért, hogy a Bengals öt elveszített mérkőzés után újra győzni tudjon.

A meccs legrosszabbja: a Raiders

Carrtól 55 százalékos passzpontosságra, egy TD-re és egy fumble-re futotta, a futók 68 yardot termeltek és elhagytak egy labdát, a támadófal öt sacket engedett, a védelem pedig semmit nem tudott kezdeni Mixonékkal, a 3. kísérleteket is 42 százalékban engedélyezte. Egyedül Jordy Nelsont lehetne megdicsérni, aki hat elkapásból 88 yardot szerzett és nagyjából ennyi.

(renningan)

Arizona Cardinals @ Atlanta Falcons 14-40

Sok tétje nem volt ennek a találkozónak, maximum az 1/1-ért lehetett hajtani, azaz minél rosszabbul kellett játszani. Az első drive-ok alapján ez a Falconsnak ment jobban, mivel a Cardinals egy elég szép TD drive-val nyitott, de utána földbe állt az egész offense. Az első félidőben így végződött a többi támadásuk: INT return TD, punt, elvesztett fumble, punt, punt, interception, térdelés. A második félidőben sem haladt jobban a vendég csapat offense-e, de a védelmük sem állt a helyzet magaslatán. Az Atlanta eddig meccsenként 81 yardot szerzett futásokból, most 215-öt sikerült összeszedniük, négy játékosuknak is volt 10+ yardos futása, Tevin Coleman pedig átlag 13 yardot szerzett.

Említésre méltó momentum, hogy Larry Fitzgerald 42. különböző stadionban kapott el labdát, Mike Glennon pedig a garbage time-ban dobott TD-t az UDFA Trent Sherfieldnek, akinek ez volt karrierje első hatpontosa. Rosen sok hibát vétett, de borzalmas a körülötte lévő stáb, a Cardinals szurkolók leginkább abban bízhatnak, hogy övék lesz az 1/1 és az edzői stábot elküldik melegebb éghajlatra a szezon végén.

A Falconsnál Julio Jones elérte az 1500 elkapott yardot idén is, ezzel ő lett az ötödik játékos az NFL-ben, akinek ez legalább háromszor is sikerült. Hozta a kötelezőt az Atlanta, de a liga legrosszabb csapatát nem nagy fegyvertény megverni, és valószínűleg a szezon előtt nem is a top10-es draftcetli volt a cél.

(löfli)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!