Connect with us

Összefoglaló

Tét nélkül is lehet focizni

Mivel utolsó forduló, így értelemszerűen voltak teljesen tét nélküli meccsek is, de több helyen ők sem okoztak csalódást. 

Dallas Cowboys  @ New York Giants 36 – 35

Mindkét csapat számára tét nélkül maradt az utolsó forduló, hisz a Cowboys már korábban megnyerte az NFC keleti csoportját és a playoff kiemelésekbe sem szólhatott bele, míg a Giants ezúttal is csoportutolsóként zárt. Ennek megfelelően nem kezdődött kifejezetten izgalmasan a találkozó, az első negyedben nem is sikerült pontokat szereznie a csapatoknak, utána viszont beindult a henger. Blake Jarwin másodéves tight end eddig inkább kiegészítő szerepekben mutathatta meg magát, ezen a délutánon viszont 7 elkapást, 119 yardot és 3 TD-t is szerzett, Witten óta nem volt ilyen potens összekötő játék a csapatnál. A Giants meglepő módon meccsben tudott maradni a folyamatos ütésváltásokban, a negyedik negyed elején pedig a vezetést is meg tudta szerezni, 2:35-el a vége előtt pedig már 7 ponttal vezetett, aztán pedig jött ez:

A kétpontos extrával a fordítás is összejött a Cowboysnak, így kétségkívül nem csak gyönyörű, de fontos TD is lett Beasley-é, érdemes azonban kiemelni Cody Latimer második negyedben szerzett hatpontosát is, az IR-ről visszatérő elkapón nem látszódtak egészségügyi gondok:

A Giants szenvedései ezzel hivatalosan is véget értek, sikerült a 6. picket megszerezni, de komoly kérdőjelek merülhetnek fel a csapat építését illetően, Saquon Barkley azonban biztos alapnak tűnik, az NFL történetének mindössze harmadik újonc futójaként tudott legalább 2000 scrimmage yardot elérni. És a Cowboys? Nyilván a védelem nem égett 1000 fokon, ami meg is látszott a játékukon, de ha a pozitívumokat kell keresni, akkor Blake Jerwin mellett Dak Prescott teljesítményét sem érdemes elhallgatni, a negyedik negyedben Zeke és All-Pro falemberi nélkül is végtelen magabiztosággal vezette győzelemre az övéit, valami hasonló extra kell majd a komolyabb playoff eredményekért.

Jöhet a Seahawks.

(g495sr)

Miami Dolphins @ Buffalo Bills 17-42

A Bills egy nagy győzelemmel rontott kettőt a draftpozícióján, de ez senkit sem érdekelt, amikor így lehetett búcsúztatni a csapat legendáját, Kyle Williamst, aki a meccs előtt jelentette be, hogy visszavonul. Nem akárhogyan búcsúztatták a védőfalembert, a pályára kivonulásakor a családja fogadta a gyepen, majd a meccsen bement fullbacknek egy QB sneak TD-hez és még el is kapott egy labdát!

Josh Allen a szokásos formáját hozta nagy hibákkal és hatalmas játékokkal. Egy biztos: nem unatkozunk, ha őt nézzük. Most összehozott közel 100 yardot és 2 TD-t a földön, a levegőben is kiosztott három hatpontost, de emellé persze ott voltak a hibái is. A túloldalon Ryan Tannehillnek lehet ez volt az utolsó meccse a Dolphins színeiben, és ha nem lett volna az elkapott TD-je, egyáltalán nem maradt volna emlékezetes. Négyszer sackelték, egy elvesztett fumble és 2 interception került a neve mellé, miközben a 150 passzolt yardot sem érte el TD nélkül. Kifejezetten gyenge teljesítmény. A nagy kérdés Miamiban az, hogy Adam Gase marad-e a főedző, erre hamarosan választ kapunk.

(katonadani)

Detroit Lions @ Green Bay Packers 31-0

Nagy késbe szaladt bele a Packers otthon, ez volt hazai pályán a harmadik legnagyobb vereségük evör, illetve ez volt a Lions első nullázása a történelem során. Aaron Rodgers egy agyrázkódás miatt hagyta el a pályát – eleve minek játszatták? -, így az is kiderült, hogy Kizer továbbra sem életképes irányító. Bezzeg Matt Prater, a Lions rúgója, aki megdobta élete első passzolt TD-jét is. Pat McAfee tolmácsolásában különösen nagy élmény.

Következtetést igazából egyik oldalról sem szabad levonni, de legalább a Lions pozitív hangulatban fejezheti be az évet. A Packers pedig keresheti főedzőjét, szép munka lesz.

(katonadani)

Carolina Panthers @ New Orleans Saints 33-14

Kvázi előszezon meccsként foghattuk fel ezt a találkozót, hiszen mindkét csapatban főleg cserék játszottak – kiváltképp a második félidőben, amikorra már a Saints kezdő védelme is elhagyta a pályát. De mivel csak 46 fős egy keret, mindenkit nem lehet pihentetni, a Saints majdnem rá is fázott erre, hiszen három amúgy kezdő játékosuk is megsérült a meccs elején (Rankins, Okafor, Peat), de ketten vissza tudtak térni a pályára.

Vártuk, hogy Teddy Bridgewater majd megmutatja, hogy meg kell őt fizetni a holtszezonban, de erre nem igazán volt lehetősége, nem tudott kibontakozni. Ellenben a túloldalon Kyle Allen igen, aki 228 yard és 2 passzolt-, illetve 1 futott TD után átadta a helyét a még ismeretlenebb Garrett Gilbertnek – ekkor már 30-0 állt az eredményjelzőn. A Panthersből ki kell emelni Ryan Kalilt, aki élete utolsó profi mérkőzését játszotta. Ebből a meccsből sem lehet sok tanulságot levonni, a Saints szempontjából érdekes lesz, hogy a dupla pihenőhét mennyire töri meg a lendületet.

(katonadani)

Atlanta Falcons @ Tampa Bay Buccaneers 34-32

Igazán izgalmasra sikeredett ez a mérkőzés. ami az utolsó másodpercekben dőlt csak el. A Buccaneers húzott el az elején, viszont a Falcons visszajött a meccsbe és végül fordítani tudott. Köszönhető volt ez például Matt Ryan élete első elkapott TD-jének, amit egy trükkös Philly Special szerű játékkal hoztak össze. Nem meglepő módon Mohamed Sanu volt, aki kiosztotta a passzt, ezzel tovább erősítve tökéletes passer ratingjét karrierje során. Calvin Ridley is elkapott egy TD-t, ezzel pedig újonc franchise rekordot döntött, 10 hatpontost szerzett idén.

Winstonnak jó meccse volt a Falcons ellen, a szezon egyik legjobbja, Evansszel pedig még mindig halálos a kapcsolatuk. A Buccaneersnél Dirk Koettert kivágták a mérkőzés után, de állítólag Jamies Winston marad a csapatnál – jövőre még ötödik éves opcióján, sorsdöntő lesz neki ez az év.

(katonadani) 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!