Connect with us

Érdekességek

26 év után nyerne ismét idegenbeli playoff meccset Cowboys

A Cowboys olyan dologra készül szombaton, amire nem volt képes az utóbbi 26 évben: idegenben nyerni a rájátszásban. A dallasiak zsinórban hétszer buktak vendégként a playoffban, ennél pedig csak két csapatnak van hosszabb vereségi szériája: a Lionsnek és a Brownsnak. Nem épp illusztris társaság.

 

 

Utoljára 1993 januárjában jött össze ez a bravúr, akkor a 49ers vendégeként nyertek a dallasiak 30-20 arányban az NFC döntőjében a Candlestick Parkban. Akkor Troy Aikman 322 yardot passzolt, Emmitt Smith pedig 114 yardot futott. Hasonló meccsre lenne szüksége Dak Prescottnak és Ezekiel Elliottnak a Los Angeles Rams vendégeként szombat este az LA Coliseumban. A Cowboys egyébként underdog, a fogadóirodák 7 pontos favoritnak tartják Sean McVay együttesét. Ha a dallasiak nyerni tudnának most, akkor jó ómen, hogy mikor ez legutóbb összejött, akkor megnyerték a Super Bowlt is.

 

Ha sikerül Prescottéknak megszakítaniuk a rossz szériát, akkor akár még hazai pályán is játszhatnak az NFC döntőjében, persze ehhez a másik ágon is bravúr kell a csoportrivális Philadelphia Eaglestől a Saints otthonában.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!