Connect with us

Érdekességek

A Chargers blitzek nélkül keserítette meg Jackson életét

A Chargers tökéletes gameplannel érkezett a Ravens ellen és ezzel a ritkán használt felállással teljesen ellehetetlenítették Lamar jelenlétét. A módosítások azonban nem csak a back7-ben ültek, hanem a defensive line-ban is.

 

 

A Chargers ugyanis azt találta ki, hogy a Ravens támadófala inkább a fal belsejében sebezhető, így Ingram és Bosa is nagy százalékban támadta az interior részeket. Ez egyrészt megzavarta a Ravenst, másrészt a középső futások lehetőségét is teljesen megölte. A külső futások ellen pedig a hét defensive back teljesen elégségesnek bizonyult. Így a vendégcsapat arra se kényszerült, hogy sok blitzet küldjön ellenfelére. Lamar játékstílusa amúgy sem ad erre elég okot, de a Chargers a mérkőzés végén, egyértelmű passzjátékoknál sem küldött extra embert siettetni. Jackson a passzainak mindössze 2.6%-ban nézett szembe blitzelő emberrel, de így is hétszer sackelték. A Ravens fala talán az idei legrosszabb teljesítményét hozta, de ez inkább a Chargers érdemes, mint teljesen az ő hibájuk.

 

Ezzel ellentétben a Ravens az esetek 40%-ban használt blitzet, de mégis mindössze egyetlen sacket szerzett. Százalékosan idén ez a legrosszabb teljesítményük ilyen téren. Egyáltalán nem lehet hibáztatni a defense-t a játékuk miatt, de Rivers rutinja elég volt, hogy elkerülje a zsákolásokat. Ez a 40%-os arány egyébként a legmagasabb volt a Wild Card hétvégén az összes csapatot figyelembe véve.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!