Connect with us

Összefoglaló

A Colts összeomlott, a Rams dominált a földön

A Kansas City Chiefs és a Los Angeles Rams jutott tovább a divisional kör első napján, így ők ott lesznek a jövő vasárnapi konferenciadöntőkben. A Chiefs ellen nem jelent meg a Colts támadósora, a Rams pedig a földön tudta dominálni a Cowboyst. Egyetlen passzolt TD sem kellett a továbbjutóknak a győzelemhez.

Indianapolis Colts @ Kansas City Chiefs 13-31

A Chiefs 1994 után nyert újra hazai pályán a rájátszásban, ráadásul nagyon simán tette ezt. Mahomesnak összességében voltak már lenyűgözőbb napjai, de most is jól játszott és jöttek a szokásos wow megmozdulások, még ha ezek a mai napon inkább látványosságban mutatkoztak meg, mintsem közvetlen pontszerzésben. A nap sztorija ugyanis nem a Chiefs támadósora volt, hanem a védelme. A defense 49 percen keresztül teljesen lenullázta Luckékat egyetlen egy pontot sem engedtve addig, amíg kvázi el nem dőlt a találkozó. Az alapszakaszban sokat kritizált egység hazai pályán egyébként is jó teljesítményt nyújtott (18 engedett pont átlagban), de ma még egy szinttel feljebb lépett. Luckék olyannyira nem tudtak mit kezdeni ezzel a védelemmel, hogy az első négy drive-juk three and outtal végződött és a Colts csak egy blokkolt punt utáni TD-vel tudott felkerülni a táblára a speciális egységnek hála.

A Colts kiváló támadófala nem tudott mit kezdeni Chris Jonesszal, Dee Forddal és Justin Houstonnal, négy sacket is benyeltek Nelsonék, ami nem vall rájuk. Ez a három védő folyamatos zavart tudott okozni, és még ha nem is értek oda, többször leütötték Luck labdáit. A secondaryt is meg kell dicsérni, hiszen jól tartották a Colts elkapóit. És a Chiefs védelmének magasztalása mellett ki kell emelni, hogy a Colts offense teljes csődöt mondott. Az első félidő utolsó drive-ja és a kvázi garbage time kivételével egyáltalán nem tudott haladni a támadósor, konkrétan egyetlen egy harmadik kísérletet nem tudtak megoldani Reich tanítványai (0/9), miközben az alapszakaszban ők voltak a legjobbak ebben a mutatóban.

És hogy azért a Chiefs támadósoráról is essen szó: az első félidőben domináltak, Mahomes szétszedte a Colts zónavédekezését, a pontokat viszont futásokkal érték el, az irányító maga is szerzett egy hatpontost a földön, de bejutott a célterületre a két Williams és Tyreek Hill is futójáték alkalmával. Összesen 180 yardot tett meg a földön a Chiefs, egyszerűen nem volt ellenszere Eberflus egységének Andy Reidékre.

Jól szemlélteti egyébként a Colts összeomlását, hogy még Adam Vinatieri is kihagyott egy közeli mezőnygólt és egy extra pontot is – utóbbiből ez volt élete első hibája a rájátszásban, előbbi pedig a legrövidebb kihagyott mezőnygólja volt karrierje során.

Dallas Cowboys @ Los Angeles Rams 22-30

A hazai pályán játszó Rams egész egyszerűen dominálta a Cowboyst a földön. Az idei évben mindössze négyen tudtak a ‘Boys védelme ellen 70+ yardot futni, ehhez képest Todd Gurley és CJ Anderson is átlépte ezt a határt félidőig (!), a találkozó végére pedig mindketten 110 yard fölé jutottak a földön (115+123) – 1997 óta nem volt arra példa, hogy két RB 100 yard fölé kerüljön a rájátszásban. CJ Andersont külön emeljük ki, a decemberben igazolt játékos sok szurkolót jó érzéssel töltött el, mikor – a többi NFL játékoshoz képest – kisebb aputesttel ment végig a Cowboys védelmén és szerzett 123 yardot és 2 TD-t.

A Rams támadófala ellen egyszerűen nem tudott mit kezdeni a Cowboys egyébként nagyon erős védőfala és ez jelentette igazából a különbséget. Jared Goffot egyszer sem tudták sackelni, de nem hogy sackelni nem sikerült, mindössze egyetlen egyszer (!!!) tudtak rá nyomást helyezni a NextGenStats adatai alapján. A futójáték működése mellett nem is kellett annyira a passzjátékra hagyatkozni, Goff mindössze 186 yardot dobált össze, de a play action játékok jól működtek és összességében hatékony volt a Rams a levegőben is. A kosokat most nem lehetett megállítani, kilencből hat drive-juk pontszerzéssel végződött.

Számomra simábbnak tűnt a mérkőzés, mint a végeredmény mutatja, a Rams 150-nel több yardot szerzett a meccsen, az első félidőben 172 egységgel volt több a kosok oldalán, ráadásul Ebukam elejtett egy nagyon könnyű interceptiont, amit vissza is hordhatott volna egy TD-re. Meg kell azonban dícsérni a ‘Boys red zone védelmét, a Ramsnek többször is rövid mezőnygólra kellett kényszerülnie. A végén a hazaiaknak össze kellett még hozniuk pár fontos first downt, mielőtt le tudták pörgetni az órát.

A Rams védelme felemás volt a meccsen. A futást nagyon jól fogták, az alapszakaszbeli 5,1 yardos engedett átlaghoz képest mindössze 2,4-en tartották Elliottot (összesen 47 yard) és egydimenzióssá tudták tenni a Cowboyst. A passzvédelemmel akadtak problémák, Marcus Peters csúnyán elmozgott a helyéről egy nagy játéknál Gallup felé, Lamarcus Joyner nem tudta tartani a lépést Amari Cooperrel egy másiknál, ezekből mind nagy játékok születtek. Ettől függetlenül összességében jól megfogták a dallasiakat, akik harmadik kísérleten mindössze 1/10-es mutatóval zártak.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!