Connect with us

Érdekességek

A Pats fehérben, a Rams throwback mezben

Már csak bő másfél hét, és itt a Super Bowl. Úgyhogy ideje arról beszélni, ami valójában eldöntheti majd a kimenetelt: a mezekről. Idén az NFC bajnoka választhatott először, a Los Angeles Rams pedig úgy döntött, a throwback mezét veszi fel a jeles alkalomra. Az AFC bajnoka, tehát a New England Patriots így a fehér mezében lép majd pályára. De kinek kedvez ez a mezválasztás?

Természetesen a fehér mezről van több információnk. A tavalyi Super Bowl előtt például zsinórban hatot nyert a fehér mezes csapat, azonban az Eagles megszakította ezt a sorozatot. A Patriots ötször játszott már fehérben, hármat nyert meg, de ha csak a Belichick-érát figyeljük, akkor 3-1 a mérleg fehérben (nyert az Eagles, a Seahawks és a Falcons ellen, kikapott az Eaglestől). Egyébként a Patriots kék mezben 2-2, pirosban pedig 0-1, tehát még mindig a fehér tűnik a legjobb opciónak számukra.

És akkor most jöhetnek az igazán vad dolgok.

  • A Rams lesz a történelem második csapata, amelyik egy Super Bowlba felvesz egy szerelést, majd a következő Super Bowlján egy másikban szerepel, aztán pedig ismét az elsőben használtat veszi fel. Az eddigi egyetlen ilyen csapat, a San Francisco 49ers kikapott a Super Bowl XLVII-n.
  • A Rams 0-2 Super Bowlokban, ahol az ellenfél nem-fehér nadrágot viselt. A Patriots a fehér mezéhez kék nadrágot vesz majd fel.
  • A Patriots öt vereségéből négy olyan csapatok ellen jött, amelyeknek betű volt a sisakján: Bears, Packers, illetve Giants kétszer. A Patriots a tavalyi Eagles elleni SB-n kívül minden ellenfelét megverte, amelyiknek nem betű volt a sisakján: Rams, Panthers, Eagles, Seahawks, Falcons. A Rams sisakján ugyebár nincs betű, csak a kos szarva.

Ugyan nem mezhez kapcsolódik, de nem tudom, hogy hol tudnám ellőni ezt a kis érdekességet, úgyhogy ellövöm itt:

  • A Rams a második csapat a történelemben, amelyik egyszer egy város küldöttjeként vett részt Super Bowlon, majd később egy másik város csapataként, és harmadszor visszatért az előző városhoz. Az eddigi egyetlen csapat, az Oakland Raiders kikapott a Super Bowl XXXVII-n.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!