About the author

70 Comments

 1. 1

  AwesomeOne

  “a Cardinals birtokában van az 1/1, és már meg is kezdődtek a pletykaáradatok kreálásai, hogy Rosent elcserélné”

  A New York Giants kedveli ezt! xD

 2. 2

  Bence Juhász

  Hát ez a srác ezek alapján nagyon Mahomes 2-nek tűnik és ha Kingsbury ilyen jó véleménnyel van róla, akkor Rosen napjai bizony jó eséllyel meg vannak számlálva a Pintyeknél…

 3. 3

  Fanyul23

  Miért? :O

 4. 4

  LG

  Ez milyen már? Draftolnak egy profi baseball csapatba, de te később jelentkezel egy másik sportág draftjára. Oké, h a két szezon között minimális az átfedés, de ez vicc. Én biztos hoznék erre vmi szabályt: v itt játszol, v ott.

 5. 5

  katonadani

  nem is fog két helyen játszani. A baseball csapatok pedig tudták, hogy van esély arra, hogy focizni fog (még ha azt nem is, hogy mekkora), így dönthettek a draftolása mellett.

 6. 7

  Fetyke

  Gondolom ezzel az Eagles esélyei is jelentősen romlottak Foles elcserélésére.

 7. 8

  acsdav2

  Dwayne Haskins nem kedveli ezt :D Viszont így már 2 QB lesz a drafton, akit érdemes kihúzni az elején.

 8. 9

  Fanyul23

  És amennyiben a foci mellett dönt, az a baseball csapat aki 1. körben draftolta kvázi bukja a pickjét?

 9. 10

  chester

  Elvileg igen.

 10. 11

  Bence Juhász

  Szerintem benne lehet Rosen az előző edző hozta az ő embere volt úgymond, ha Kingsbury a saját arcára akarja formálni a csapatot egy Rosennél mondjuk jobban futó irányítóval mint jelen esetben Murray, akkor könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy ez bekövetkezzen.

  Rosen pedig még ezzel a gyenge szezonjával is egy nagyon jó csere alap lehet az amúgy sok hiányposzttal rendelkező Cardinalsba.

 11. 12

  Fanyul23

  Az fasza.

 12. 13

  katonadani

  igen, de a pénzt vissza kell fizetnie, amit kapott

 13. 14

  Fanyul23

  Miféle pénzt?

 14. 15

  chester

  Biztos lesz olyan hülye aki cserél érte.

 15. 16

  chester

  Kapott 4,6 millió dollárt az Athleticstől ha a baseballt választja.

 16. 17

  katonadani

  kicsit konkrétabban ennyi aláírási bónuszt kapott, ezt kell visszafizetnie (és közben engedték neki, hogy még egy évet játsszon az egyetemen)

 17. 18

  Raist

  És lehet ebből még fordított copóroller? Gondolok itt arra hogy mondjuk tartanak tőle és csak a 3. körben választja ki valaki, mire közli hogy jó, akkor legyen inkább a Baseball.

 18. 20

  Raist

  Az igen, jó befektetés a srác. :D

 19. 21

  Fanyul23

  Beszarsz. Ez érdekes kérdés akkor, mert ugye elvileg az egyetemen nem lehet ilyenféle bevétele csak okley szemüveg meg russel athletics táska…letétbe helyezik a sok millió dollárt vagy ő a leggazdagabb egyetemista? :D

 20. 22

  Tibor Fotó

  Ez nem feltétlenül így van, elvileg játszhat mindkét sportágban egyszerre. (Feltéve, hogy a szerződése nem zárja ki.) Van több példa arra, hogy ezt magas szinten is meg lehet tenni. Deion Sanders pld. tovább volt igazolt baseball játékos, mint focista (2001-ben szállt ki az NFL-ből, 2005-ben hagyta abba a profi baseballt. Ráadásul a Yankeesnél töltötte az első két évet, közben az Atlantánál kezdő volt 1990-ben 16-ból 16 meccsen.) Bo Jackson mindkét sportban az All-Pro csapatba is bekerült és ő az 1980-as évek elején volt aktív, nem egy Jim Thorpe időszakáról van szó.

 21. 23

  AwesomeOne

  Hát, ha elcserélnék, akkor lehet elkondolkozna rajta a csapat, elvégre sokat írogatták a Giants-hez már a draft előtt is. Így Barkley is meglenne, és a kecske is jól lakna. Én nem bánnám, ez lenne a legyegyszerűbb módja az új QB szerzésnek, és az 1/6 sem tűnne olyan vészes árnak érte. Mindenképpen jobb lenne mint FA-ról túlfizetni valakit, vagy 2. körös rookie-kat kivinni első elején, csak mert nincs más. De persze ez úgysem fog bekövetkezni.

 22. 24

  buda

  szerintem az 1/6 hülyeség lenne, de a 2/6-ot is elfogadná a Cardinals érte.

 23. 25

  katonadani

  ezek (relatíve) ősrégi példák. Ma már ezt nem lehet megcsinálni

 24. 26

  katonadani

  no way, hogy annyit elfogad a cards érte. de én még azt sem zárnám ki, hogy az 1/6ot sem fogadnák el így straight up

 25. 27

  Breki a béka

  Nem fociban kötötte a profi szerződést.

 26. 28

  pritek

  Jo eg dehogy fogadnak el erte.

 27. 29

  pritek

  Benne lehet a pakliban, mert mindig minden benne lehet es van is, viszont nem azert amit irsz. Wilksnek annyival volt tobb koze Rosen draftolasahoz mint neked, hogy o ott volt a war roomban. Tulajdonosi es GM dontes volt es ezek nem valtoztak.

 28. 30

  Sestertius

  ennyire azért nem volt meggyőző Rosen :)
  HA valóban el akarnák adni, akkor az 1/6 szerintem teljesen korrekt ár, magasabban kelt el, egy évvel kevesebb az ifi szerződésből.. a 2/6 persze teljesen komolytalan

 29. 31

  Fanyul23

  Ha Rosen annyira kellett volna elhozzák tavaly. FA-ról Foles és Carr ha kikerülnek opciók lehetnek.

 30. 32

  AwesomeOne

  Lehet hogy kellett, csak Barkley-t kihagyhatatlan pick-nek gondolták (jogosan), de ettől még szerepelhetett a board-on, és valószínűleg előrébb mint az idei felhozatal bármelyike. FA-ról pedig csak akkor kellene QB-t hozni, ha Eli visszavonul, máskülönben totál értelmetlen. Ha marad Manning, (és Collins is új szerződést kap) pénz se nagyon lesz a sapka alatt, és egyébként se kell 2 idősebb, nagypénzes, rövidtávú QB. Így marad Lauletta, a draft, vagy egy csere Rosen.

 31. 33

  Fanyul23

  Minden opció fel lett sorolva. Nekem Rosen nem szimpatikus, de ez a lőtéri papírkutyát nem érdekli.

 32. 34

  buda

  bocsi, nem nagyon követtem a Cardinalst “idén”, nem tudom mennyire volt ő jó ahhoz képest, hogy 1/1 lett a csapat. (pedig bírtam a Rosen picket). 1/6-ot nem biztos, hogy odaadná a Giants, ezzel kvázi elismernék, hogy ő lenne kvázi a legjobb irányító ebben a classban. (lehet, hogy igaz is?). eleve nagyon fura sceranio, nehezen ítéltem meg milyen lenne egy ilyen csere, bocsi.

 33. 35

  Debreceni József

  Hehe🙂

 34. 36

  pritek

  Az 1/1rol o tehetett a legkevesbe. De igazabol mindegy is. Ketlem hogy barmilyen 1/10es jatekosert elfogadna barki egy 2/6ot a rakovetkezo evben. Senki nem szereti elismerni nyilvanosan hogy hulyeseget csinalt az elozo drafton

 35. 37

  Kopi3.14

  Felteszem a kérdést úgy, hogy miért éri meg neki a baseball helyett a focit választani? Kevesebb pénz, nagyobb sérülésveszély.

 36. 38

  katonadani

  sooookkal több pénz van a fociban, messze.

 37. 39

  d zoli

  A srácnál is fölmerül ami Kingsburynél. Megállapodott mással…

 38. 40

  falucs84

  Biztos vagy te ebben Dániel? Négy hónapra lebontva biztos. Arrafelé vígan megkeresik a 25-30 millát is.

 39. 41

  Kopi3.14

  Nem tudom, nagyjából egy nagyságrenddel nagyobb szerződéseket olvasok a MBL-ből.

 40. 42

  Nyílméregbéka

  Wilsont is draftolták annak idejém baseballba ha jól emlékszem.

 41. 43

  Breki a béka

  Hány meccset is játszik valaki ott ennyi pénzért egy szezonban?

 42. 44

  p. p.

  1/6 ks, még ha értékben korrekt is. Itt egókról js szó van, nem fogják beismerni a szar húzást.

 43. 45

  p. p.

  Egy szezon 162 meccs plusz po.

 44. 46

  redbull76

  Rosen az ùjoncszerződésével kicsit olcsòbb lenne mint Foles vagy Carr!

 45. 47

  sgtGiggsy

  Ez kábé úgy néz ki, hogy egy átlag paraszt többet keres az MLB-ben, mint az NFL-ben, de a top fizetésűek az NFL-ben visznek haza több lóvét.
  A sérülésveszély, karrierhossz, meg Murray méretei miatt persze az MLB jobb választás lenne neki, de itt jön be az, hogy melyik sportot szereti jobban.
  Meg azért azt sem szabad elfelejteni, hogy Breesnél és Wilsonnál alig alacsonyabb, és ők azért elég szépen elevickélgetnek az NFL-ben.

 46. 48

  katonadani

  Forbes highest paid athletes listát pl lehet szemezgetni. (és Murray irányító, leginkább ezért keresne többet az NFL-ben. Ha más poszton játszana, akkor nem mondanám)

  https://www.forbes.com/athletes/list/#tab:overall

 47. 49

  Breki a béka

  Alapvető kérdés,hogy tényleg ki fogja bevállalni az első körben.
  Ugye Wilson harmadik körös volt, Manziel 1.83-mal 1/22,Pat White 1.83-mal 2/44.
  Plusz ugye ami még gáz, hogy 88 kiló a csávó.

 48. 50

  acsdav2

  Ez így azért nem teljesen igaz. A legmagasabb átlag szerződés, az MLB-ben nagyobb.
  https://www.spotrac.com/mlb/rankings/average/

 49. 51

  falucs84

  Oké, ezt el is hiszi valaki ami ott van. Matt Ryan 62,3 misi, Tannehill 34. Ezt hogy? Amikor egész évben sérült.

 50. 52

  acsdav2

  Nem vagyok nagy baseball szakértő, de talán az átlagnál többet tudok róla.
  1.A baseball-ban a legnagyobb pénzt a dobók akasztják le. Kb. olyat, mint a QB-k. Ráadásul nem is kell annyit játszaniuk, csak minden 5.meccsen lépnek pályára, tehát 32 meccs van egy évben nekik. Hátránya a posztnak, hogy nagyon fájdalmas olyan sok, olyan erős dobást megereszteni, így a fájdalom faktor, sérülésveszély hasonló lehet, mint egy QB-nek. Szóval leegyszerűsítve a dolgot: 2-szer annyi meccs, kicsivel kevesebb terhelés és hasonló fizu.
  2. Murray pozíciója Center Fielder. Ez nem olyan megterhelő poszt, emiatt 100 felett van a lejátszott meccsek száma. Itt is le lehet akasztani viszonylag jó fizetést (20-25M, ha nagyon jó). Összegezve: kevesebb pénz, sok meccs, kevesebb sérülés veszély.
  3. Szóval Murray döntése valahol érthető.

 51. 53

  acsdav2

  Igazsághoz hozzátartozik, hogy a dobók csak 32-t. Mondjuk az a pozíció nagyon megterhelő, nem sokkal könnyebb, mint QB-nak lenni. De így is 2-szer annyi meccsük van, szóval jobb lehet QB-nak lenni.

 52. 54

  acsdav2

  Valamint a baseball-ban Center Fielder lenne, ami meg nem keres olyan jól, mint a Pitcher.

 53. 55

  sgtGiggsy

  Na ezt pl nem tudtam. Ahol cikkeznek a témáról, ott eddig mindig azt láttam írva, hogy az NFL sztárok visznek haza nagyobb lóvét.
  Mondjuk az, hogy az MLB-ben mitől van ennyi pénz, az még mindig rejtély nekem. Mármint az NFL az NBA-jel karöltve hódít az egész világon, miközben az USA határain kívül az egyetlen baseball játékos, akit az emberek meg tudnak nevezni: Babe Ruth (aki vagy hatvan éve halott). Na jó, Japán és Kuba kivétel, de azokon kívül az egész világ magasan telibeszarja a baseballt. És a tévés adatok szerint még az USA-ban is csak a harmadik helyen áll a major sportok közt. A Super Bowl az egy meccs alatt több nézőt hozott, mint a World Series az ötmeccses széria alatt, de a szintén 4 győzelemig tartó NBA döntő is többmilliós különbséggel rendre veri az MLB döntőjét.

 54. 56

  acsdav2

  Ez egy érdekes téma, én se értem teljesen. :)
  1. Ami a baseball mellett szól, hogy sok meccset lehet lejátszani, mert az emberek ki mennek rájuk és nem annyira megterhelő. Nekem főleg ez az érthetetlen. :D Van 81 hazai meccs és 30 ezres átlag nézőszám. Nyilván olcsóbb jegyárak vannak, de kb. 2,4 M néző az kb. 5-ször több, mint az NFL-ben az évi 560 ezer. Szóval itt valamit visszahoz a baseball.
  2. A baseballban nincs fizetési sapka. 30 csapat átlag 140M-t költött tavaly fizetésekre. Tehát az MLB annyit termel meg, hogy egy évben 4,2MD-t fizetnek a játékosoknak. Az NFL-ben 32 csapat költhet 177M-t. Tehát 5,5MD-ot tudnak fizetni a játékosoknak. Szóval az NFL 25%-kal legalább nagyobb üzlet, mint a baseball.
  3. A világon való népszerűség érdekes kérdés. A közép-amerikai országokban azért elég népszerű a baseball. (Mexikóban konkrétan egy baseball stadionon megy át a F1 vonalvezetése.) A Japánban való népszerűség meg szerintem pont nem ér semmit az MLB-nek. Mivel nagyon jó színvonalú liga van ott is, kizárt, hogy a TV-ben is baseballt nézzenek.
  4. A legmagasabb fizu címet szerintem azért viszi el az MLB, mert nincs egyenlőség a csapatok között.
  5. Összességében szerintem a meccsnapi bevételek miatt van ott ennyi pénz. Bár azt tényleg nem tudom megérteni, hogy hétköznap hogyan tud kimenni annyi ember. :D

 55. 57

  sgtGiggsy

  Az utsó három pontot annyiban egészíteném ki, hogy közép-Amerikában azért a foci mellett nem nagyon él meg semmi. Lehet valamennyien néznek baseballt is, de az USÁtól délre a foci az abszolút befutó, és szerintem az ottani népek előbb néznek PrimeiraDivisiont, mint MLB-t, a fizetőképes réteg meg nem olyan eszeveszett nagy, hogy jelentős összeg folyhasson ott be egy másodlagos sport külföldi ligájának belőle. Meg közép-Amerika összességében véve sem nagy piac, Mexikó ott az egyedüli kivétel.
  A legmagasabb fizu címet nem az MLB kapja, hanem az NBA. A legjobban fizetett baseballos top5-be se férne az NBA-ben. Ott 40 millió felett is van játékos, és egy se All-Star gálát, se All-NBA csapatot közelről nem látó Mike Conley is 30 milliót tesz zsebre.
  A meccsnapi bevételek pedig olyan kérdés, hogy az NBA-ben is hétköznap vannak a meccsek, mégis állandó a teltház. A kérdés inkább az a baseball kapcsán, hogy hétköznap vannak a meccsek ÉS munkaidőben, mégis megtöltik a stadionokat.

  Persze a legnagyobb kérdés az, hogy minek néz valaki egy olyan unalmas fos sportot, mint a baseball :D

 56. 58

  rowi

  baker mayfield pedig már 1/1… (igaz, 7 centivel magasabb, mint murray)

 57. 59

  rowi

  sanders már rég volt. és egyébként is CB/returner volt, amihez akárhonnan is nézem, de inkább fizikum kell mint ész. a qb viszont nem csak fizikális poszt, hanem masszív szellemi poszt is, a leadershipről már nem is szólva. qb-ként ezt kizárt, hogy lehetne menedzselni. wilson is csak eldobálgat, elütöget a baseballosokkal február-márciusban az edzőtáborokban, de ennél többet nem vállal. de hogy pályára is lépjen a yankeesben mondjuk a szezon legelején egy-két meccsen az talán még nem teljesen kizárt (de tuti nem most, amikor szerződésről kéne tárgyalni), de ennél több azért igen.

 58. 60

  rowi

  az hagyján, de tavaly eltrade-elték a yankeesbe:)

 59. 61

  rowi

  2. nem biztos hogy nagyobb üzlet úgy összességében. a baseball rosterek kb. 35 fősek, az nflben meg ugye 53. tavaly 139 millió volt az mlb átlag, ha azt nézem, hogy a maradék 18 fő az nflben kb minden csapatban a minimumot vagy a körül (500k/év) keresi, akkor a végösszeg az kb ugyanott van. az viszont igaz, hogy a leggazdagabb mlb csapatok tényleg csillagászati pénzeket tudnak fizetni a legfontosabb posztokra

 60. 62

  Breki a béka

  Igen,csak nem mindegy hogy 20 centivel magasabbak a falban lévők elötted,vagy csak 13-mal.

 61. 63

  Breki a béka

  Ryannél úgy jön ki, hogy az aláírási bónusz 46.5 milka, aminek a felét már megkapta, a másik felét meg áprilisban fogja így a forbes már 18″-ra írta.
  És ugye ahhoz jön a garantált fizuja.

 62. 64

  AwesomeOne

  Ajánlom figyelmedbe Roberto Aguayo történetét…

 63. 65

  gergerger

  Olyanra egyébként nincs esély hogy egy BB vagy TB szerű idősebb irányító mögé vigyék és majd ha visszavonul akkor jöhet ő. Arra gondolok hogy TB pl még évekig tervez maradni, ami lehet mégsem lesz olyan sok, de egy olyan játékosnak akinek van másik sportja is lehet kényelmesebb kivárni.

 64. 66

  Debreceni József

  Biztos hogy könnyebb mint qb-nak lenni, ott nem rontanak rád 140 kilós szörnyek és építenek be a földbe dobás közben😁

 65. 67

  Fanyul23

  Viszont Foles és Carr mutatott már olyan jeleket hogy érdemes lehet megfizetni őket, Rosenről ez bajosan elmondható. Rosen persze tesco gazdaságos megoldás lenne, elismerem, potenciál is lehet benne.

 66. 68

  acsdav2

  Már, hogy ne lenne nagyobb üzlet? Az NFL a világ legnagyobb sportligája.

 67. 69

  rowi

  jah… ott lehet megbuktam szövegértésből… vmiért úgy olvastam, hogy a baseball a nagyobb üzlet, én arra írtam

 68. 70

  acsdav2

  Szerintem annyira nem fos sport. :D Ha lenne a World Series közvetítve, lehet belenéznék egy-egy meccsbe. De, hogy 162 meccset végig nézzen valaki, számomra teljesen érthetetlen :D

Comments are closed.

2019 Fűzővel Kifelé! Impresszum     Infinety hirdetés   Kapcsolattartó: Veres Annamária

Honlapunk az élmény javítása érdekében sütiket használ. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás