Connect with us

Hír

DeMarcus Lawrence megérett a nagy pénzre

DeMarcus Lawrence franchise tag alatt játszotta végig a 2018-as szezont, ami után ismét szabadügynök lesz a márciusi piacnyitásra. Tavaly a tag volt a logikus lépés, most azonban már kényleten lesz a Cowboys egy nagy szerződéssel megkínálni – és nem is bánná meg!

 

 

A korábbi második körös passzsietettő sérülések és eltiltások miatt többször került partvonalon kívülre a csapatnál, míg végül a 2017-es szezont minden problémától mentesen kezdhette meg. Újonc szerződésének utolsó évét kezdte meg akkor, ami nem egy játékosból kihozza a “breakout” évet, így volt ez hősünk esetében is. Végigjátszotta a szezont, 14,5 sacket szerzett, összeszen pedig 79-szer helyezte nyomás alá az irányítókat, ami a 3. legtöbb volt a szezonban minden védőt figyelembe véve. De mivel ez volt az első igazán komoly éve, a Cowboys nem merte hosszú távon lepapírozni, és inkább franchise taget helyezett rá, hogy bizonyítson 2018-ban is.

 

Lawrence nem hisztizett, hanem megköszönte a lehetőséget, és élt vele. A mögöttünk hagyott alapszakaszban nem tudott olyan produktív lenni mint egy évvel korábban, de így sem lehet panasz a teljesítményére. Két ilyen idény után pedig már jár a hosszú távú, és ami esetében fontosabb, elég komoly összegű szerződés is. Jerry Jones nyilatkozata is arra enged következtetni, hogy márciusig lepapírozzák az ügyletet.

 

Nem mondanám, hogy messze vagyunk a megegyezéstől, de még nem sikerült összehozni az elképzeléseinket. Ugyanakkor DeMarcus megmutatta, hogy mire képes, egymást követő évben ért el kétszámjegyű sackszámot, és közben a védelmünk vezéralakjává nőtte ki magát. A véleményem annyiban változott róla, hogy még jobb játékos lett mint tavaly ilyenkor.

– mondta Jones.

 

Persze ne zárjuk ki annak a lehetőségét, hogy Lawrence ismét taget kap, de annak a játékos nem örülne. Júliusban ugyanis kijelentette, hogy 2019-ben már nem hajlandó tag alatt játszani még akkor sem, ha azzal közel $20 millió üthetné a markát. De minden bizonnyal erre nem kerül sor, csak kérdés, hogy esetében mennyi lesz az annyi. Arra rá merem tenni a nyakamat is, hogy a legjobb szerződéssel rendelkező edge rusher, Khalil Mack $23,5 milliós átlagfizetésű szerződését nem ugorja meg. A jelenlegi franchise taggel $17,1 milliót kapott, amivel egyébként a harmadik legjobban fizetett játékos lett a posztján, és ezzel az átlagfizetéssel elképzelhető, hogy kibékülne. Von Miller, a második legjobban fizetett szélső passzsiettető évenkétni $19 millióval gazdagítja bankszámláját, amit akár ki is tűzhet Lawrence ügynöke. Realisztikus becslések szerint vélhetően a két összeg közé esik majd lawrence új átlagfizetése.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!