About the author

48 Comments

 1. 1

  wolandrule

  Köszi, Renningan! A második Giants meccsen egy Welker elkapásra voltunk a győzelemtől, én nem éreztem jobbnak Eli-ékat.

 2. 2

  AwesomeOne

  Én igen :)

 3. 3

  renningan

  Magas volt az a labda azért :D Bár illett volna elkapni.

  Szerintem ott tényleg jobbak voltak Eli-ék, statisztikailag is minden téren jobbak voltak, ha jól emlékszek. Ott szerintem hatból négyet a Giants megnyert volna. A másik, az fájóbb, ott tízből kilencszer tuti a Patriots nyer (legalábbis nálam), azon az egy menekülésen múlott így is.

 4. 4

  Attila

  A világ legszebb mondata :D
  Intercepted at the goal line by Malcolm Butler … UNREAL

 5. 5

  LasDen

  Az a kibaszott Giants meccs. Azóta se volt olyan meccs, ami miatt annyira salty lennék, mint az… Rohadjon el Eli összes befőttje

 6. 6

  acsdav2

  Én nem láttam játszani a 85-ös Bearst. De tényleg ennyivel jobb lenne az a defense, mint a 15-ös Denver, hogy egy lapon se lehet említeni?

 7. 7

  renningan

  Hát kb. Jó volt az a Broncos D nagyon, de a Bears, az valami állat volt

  12,4 pontot átlagolt ellenük meccsenként, 258 yarddal, köpni nyelni nem tudott mellettük senki. Mindössze háromszor engedtek 20 pontnál többet, kétszer nullázták az ellenfelet. 64 sack, 54 turnover.

  A hall of famer Eric Dickerson 46 yardot futott ellenük a rájátszásban, az Rams irányító Dieter Brock 10/31, 66 yard.

  Van pár def a történelem során, a 2000-es ravens például, a 2002-es Tampa, akik párba állíthatóak velük az utóbbi bő 30 évből, de a Broncos az nem. Ahogy az az előtti Seahawks sem. Szép és jó, meg tényleg, kiemelkedően elit, de nem az a szint.

 8. 8

  acsdav2

  A 64 sack és 258 yard tényleg jól hangzik, de ezek a számok nem kiemelkedőbbek a saját évében, mint amit a Broncos produkált 2015-ben. A sackekben a Bears csak 3.volt, míg a Broncos 1.. Míg az engedett yardokban valóban totál első a Bears, de abban az időben 8 csapat volt képes 300 yard alatt maradni. A Broncos 283 yardja mellett csak a Seahawks maradt 300 yard alatt 2015-ben. Szerintem ez a teljesítmény ugyanolyan értékes, mint a Bears-é volt. A Play-Off teljesítménye a Broncosnak egészen fantasztikus volt, azt se felejtsük.

 9. 9

  Mitik László

  A Packers nyerte az első 2 SBt
  Akkor miért a Pats az egyetlen címvédő?

 10. 10

  LasDen

  Tavaly is elmondtam, úgy hogy most is. Bassza meg az a két Giants meccs, meg Eli is… :D

 11. 11

  Győri Gábor

  Az eddigi utolsó címvédő a Pats! Címvédők: Green Bay, Miami, Pittsburgh, Dallas, SAN Francisco, Denver es New England.

 12. 12

  Mitik László

  ” Illetve egészen mostanáig a a 2005-ös Patriots az egyetlen, aki meg tudta védeni a címét.”
  Így van benne szó szerint
  Lehet valamit félreértek ….

 13. 13

  csak ezt ne

  Talán érdekes adalék a 2003-as szezonhoz, hogy a nyitó meccset Buffaloban 31-0-ra vesztette el a csapat, az ellenfél irányítója bizonyos Drew Bledsoe volt. Édes a bosszú. Ezt a Patriots is így gondolta, mivel az utolsó fordulóban, egy hasonló 31-0-ás győzelemmel adták vissza a kölcsönt a Billsnek és Bledsoe-nak.

 14. 14

  atis123Juve

  Azért azt sem kell elfelejteni, hogy a mostani foci, meg az akkori ég és föld. azért elég durva offensek vannak mostanság. Meg akkor nem volt a ligában egyszerre egy Brees, Brady, Rogers, Manning négyes. Jó Manning pont náluk volt, de ilyen passzjátékkaot nem hiszem, hogy ugyan így féken tudtak volna tartani.

 15. 15

  johnny

  Igen így van, mert ez azt jelenti, hogy 2005 óta nem történt címvédés.

 16. 16

  kitalaltnev

  A közelgő Super Bowl-ra remekül hangoló cikk, kellően ideges is lettem megint, h. elolvastam ?, köszi renningan.

 17. 17

  bjeela

  Lehet, hogy nem tudok magyarul, de ez nem azt jelenti. Az “egészen mostanáig” egy meghatározott időponthoz kötés nélkül – márpedig a mondatban ilyen nem szerepel – korlátlan időtávot jelöl, hiszen nem jelölte meg, mely időponttól kezdve. Ha azt írja a szerző, hogy “ettől a mérkőzéstől számítva” vagy “2005 óta”, akkor az meghatározás, így viszont nem az. Mondhatta volna szebben kis lovag…

 18. 18

  bjeela

  Könyörgöm hagyjuk már ezt a GOAT ökörséget, legyen az akármiben. Nem összehasonlítható állapotokat akartok összemérni. Igen, van egy közmegállapodás, hogy az NFL történelmének legjobb védelme a 1985-ös Bears – nekem, Bears kedvelőek ez egy büszkeség, vissza is sírom Didkát… -, de ezzel vitázik egy másik csoport, akik szerint a 1976-os Pittsburgh, vagy a 2000-es Baltimor, vagy épp a 1969-es Chiefs, esetleg az ebben az évben remeklő Vikings a legjobb. És hozzák a statisztikákat, hogy igazolják az igazolhatatlant. Mert egyes statisztikák szerint a 1991-es Eagles sokkal jobb az összesnél és a 1986-os Giants sem rosszabb, mint a többi. Könyörgöm, nincs olyan mérce, amivel meg lehetne állapítani, hogy ki volt a legjobb. Ettől még persze a ’85-ös Bears the Best. ;)

 19. 19

  acsdav2

  Húú baszus, egy éve volt már ez a kommentem, milyen réginek tűnik :) A cikkben, ha jól rémlik úgy volt megemlítve a 85-ös Bears, mint minden idők messze legjobb védelme. Én, aki nem láttam azt a csapatot, csak a szintén lényűgözően játszó Broncos D-t, arra akartam rávilágítani, hogy szerintem egy lapon említhetők velük. Ehhez hívtam elő a statisztikákat, melyből az látszik, hogy a Broncos védelme, ugyanúgy kiemelkedő tudott lenni a maga korában, mint a Bears. Ezért azt gondolom, hogy jogos lenne, ha bekerülne a GOAT vitába, amit természetesen nem lehet eldönteni, hiszen más korokról beszélünk. :)

 20. 20

  dzsordzs47

  lehet mondhatta volna szebben, de így is tökéletesen érthető és helyes volt, akkor meg minek köttök bele? inkább köszönjétek meg, hogy ilyen sok cikket kapunk és mindezt ingyen csinálják.

 21. 21

  bjeela

  Érteni érthető, hiszen magánhangzó nélküli szavakat is képesek vagyunk értelmezni, de ettől még nem pontos és ilyenformán félreérthető. Félreértés elkerülése végett csak az hibázik, aki csinál valamit, tehát örvendetes, hogy ingyen dolgozik valaki, de ez nem menti, hogy ha már írni akar, akkor tegye pontosan. Azonban nem csak őt érte kritika, hanem azokat is, akik szövegértésben a PISA tesztek szerint lefelé húzzák a magyar átlagot…

 22. 22

  bjeela

  Azért érdekes, hogy a GOAT értékelések majd mindegyikében a 2015-ös Broncos D alig van a tízben, a zömében inkább 15-ön kívülre taksálják, míg a 2013-as Seahawks-t 6-8-adik helyen mérik. Abban viszont szinte egység van, hogy a 2000-es Ravens, a 1976-os Steelers és az 1985-ös Bears van az első háromban. Ettől még úgy ökörség minden GOAT, ahogy van.

 23. 23

  Arnold Patsenegger

  Azon a sok holdingon pontosabban.

 24. 24

  Fanyul23

  Szerintem az élet messze kárpótólta a a patset később, így van ez jól. Abban a helmet catch-ben a világ minden mázlija egyesült, viszont a butler int és az atlanta luzersége hasonlóan elképesztő mázli volt. Szokták mondani hogyoda is kell jutni hogy mázlid legyen, az élet utána kipörgeti mindenkinek a hatost aki megdolgozott érte.

 25. 25

  kitalaltnev

  Az egyik leggyorsabban elkészülő cikk lehetett, hisz’ csupán két bekezdéssel kellett bővíteni a tavalyit. :)

 26. 26

  csak ezt ne

  A 2. Giants meccs kapcsán erősen túlzó a minden téren domináló Giants. Kiegyenlítettebb volt, mint a bemákolt 2007-es, de aki látta tuja, hogy nemhogy minden téren do,imált volna a Giants, hanem egy hajszálnyival jobbnak bizonyult. Az igaz, hogy általam látott Pats SB-ok között ez volt a leggyengébb játék a Patriots részéről.

 27. 27

  DrBaji Mihály

  Pats szurkolóként én azt gondolom, hogy bármi is lesz a végeredmény, örülhetünk, hogy láthatjuk TB12-t….

 28. 28

  katonadani

  nono, a leadet is át kellett írni! :D

 29. 29

  Kopi3.14

  Nem, nem érthető egyértelműen, hogy csak a Patsre gondol vele az író. Az egy elbaszott mondat, nincs mit szépíteni rajta.

 30. 30

  peter szabo

  2007 az fájó… Talán visszajött később,de mégse veretlen szezon.Lehet Tommy már visszavonult volna,ha akkor összejön… ÁÁ,dehogy ☺

 31. 31

  Walter Mitty

  (az Eagles védelme tavaly Bradyvel szemben volt tehetetlen, vagy magatehetetlen volt? Előbbire emlékszem, utóbbit nehéz is elképzelni)

 32. 32

  kitalaltnev

  Ó, ba….us, tényleg! ?

 33. 33

  Walter Mitty

  Sose lennék Patriots-drukker! Az élet a csapattal egy merő vesszőfutás, érdemtelen vereségek, csalódások, folytonos elnyomatás, háttérbe szorítottság… Kegyetlen lehet ;)

 34. 34

  peter szabo

  + tavaly-mai napig nem néztem vissza-talán Butler padozása,talán más miatt,nem volt a azokásos tűz aPats-ban,ahogy emlékszem,Brady a szokásostól eltérően nem agitált,hanem egyedül ült a meccs alatt a padon… BB bosszúja JG miatt??? Sose fogjuk megtudni….

 35. 35

  Fanyul23

  Nálam az is mázli faktor ha a másik csapat chokerkedik folyamatosan, mert akkor nem a jobb teljesítmény miatt nyertél, csak szerencséd volt hogy az ellenfél ELEMI dolgokat sem volt képes megtenni, mint az általad említett Butler esetnél, ahol kiemelted a kiváló védő munkát (így van) de azt nem hogy elve nem kellett volna passzt hívni. Az atlanta meg szót se érdemel, kb 5x zárhatták volna le a meccset.

 36. 36

  Wide open

  Még mindig nem hiszem el, hogy nem futott a Seattle az 1 yardosról

 37. 37

  d zoli

  A Butler IT: egy begyakorolt figura volt a wr követésére. A kulcs a másik wr jammelése volt. Az kellett, hogy Butler odaérjen.

 38. 38

  d zoli

  Látom mit tettél! A tuckrule game fényképével tetted ki a cikket. :)

 39. 39

  Bélabá a csótány

  Ha jól rémlik,egy egész cikket írt róla K.D, hogy miért volt jó döntés :”D

 40. 41

  d zoli

  https://youtu.be/MeNYQaS3rZI

  Thoodatosh volt a Pecc részéről.

 41. 42

  csak ezt ne

  Máig a fülembe cseng, ahogy Chris Collinsworth teljesen ledöbbenten ismételgeti: I don’t beleive that call!

  Pedig a meccsen volt korábban is, hogy sikerült 0 yardon megállítani Lynchet kulcs harmadik szituban (Ninko volt úgy rémlik), a gól vonal közelében és talán ott is 1 yard hiányzott az első kísérlethez.

  Azt is olvastam, hogy abban az évben ötször mentek neki Lynch-el az 1 yardról és egyszer tudta bevinni TD-re, ami 2014-ben, ha jól emlékszem a legrosszabb arány volt a futók között. Csak a katasztrofális eredményű passz miatt tartják minden idők legrosszabb döntésének, mert egyébként volt rá magyarázat.

 42. 43

  csak ezt ne

  Nem jól emlékszel, TB egyik legjobb SB szereplése volt. A teljesen lenullázott védelmünk ellenére sorozatban kezdte az O gyártani a TD-ket konkrétan 4 egymás utáni drive-ban (a félidő végi sikertelen drive – ami 34 másodpercről indult – azért beékelődött), TB karizmatikus vezetésével. Sikerült is fordítani ezzel a 4. negyedben 33-32-re, amikor egyszer végre acélos védelmünk mindössze “mezőnygólon” tudta tartani a Phillyt. Nyilván a fordítás után megint benyeltünk egy TD-t, és akkor jött a fumble…De szó sem volt feladásról, még az utolsó másodpercben is Hail Maryt dobott TB. Mindezt a liga egyik legjobb védelme ellen.

  Az a SB már örökre BB vállát terheli. Úgyhogy idén biztos nagyon jó védekezést akar már csak emiatt is összerakni, mert vannak ilyen extra motivációk, egy ilyen never ending karrierbe nagyon is kellenek, van is rá esély, hogy most egész más D lesz a részünkről. Remélem a Rams még egy kis trash talkot is nyom majd az eddigi mellé, az se jön rosszul. A konferencia döntőn kijött , hogy TB mennyire beépítette a vele szembeni elmarasztaló véleményeket a motivációjába.

  Gondoltam elküldöm neki Budai Zoli meg Ricsi elparentáló kritikáit is, hogy maradjon még egy kis tűz.

 43. 44

  peter szabo

  Tudom hogy Tom nagyon jól nyomta,csak…. De…. Pl. Brady a fumble előtti nyomást máskor simán benyeli sacknek…. Mondom,nem néztem meg még1 x .vmi nem stimmelt.Ricsinek elismerésem a korrekt közvetítésért! Régebben már megírtam a”rossz védelem,öregapós Brady,dadogós támadósor… ” ,miami hülyeség nélkül első kiemelés…

 44. 45

  peter szabo

  Nem vagyok”bandwagoner”. Pats drukker lettem 2006-ban a sok trükkös játékért,a fantáziáért. 1983 óta vagyok Liverpool szurker,nem sok öröm volt benne…. Jelenleg talán… Soha nem tudnék utálni más csapatot,drukkereit,csupán azért mert más mezben,városban vannak! Ezért jó az NFL ,egymás mellett szurkolnak,mégis elférnek együtt…

 45. 46

  Wide open

  Ezt a bejegyzést én viccnek szántam :D
  Nekem anno tetszett a call, egy ilyen pick play 1000x is lemegy INT nélkül. Ez az 1001-edik volt pechükre.
  Persze utólag már én is azt mondom hogy Lynch középen okosabb lett volna (statisztikai adatai az 1 yardosról ide vagy oda)

 46. 47

  Fanyul23

  De a passz nem jott be igy masrol beszelunk. Jelen esetben arrol hogy futni kellett volna.

  25 pontot ebben a jatekban mar muveszet leadni. Nekem ez benne van a mazlis kategoriaban. Ertem hogy te nem igy latod de ninxs ebben a temaban mar tobb.

 47. 48

  atee13

  Pats+Pool akkor velem “x” :D

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team