Connect with us

Érdekességek

Fitzpatrick szeretné megtudni a Dolphinstól, hogy mi is az igazi posztja

Minkah Fitzpatrick jó tanulóéven van túl. A Miami Dolphins újonca a második legtöbbet foglalkoztatott defensive back volt a védelemben, ennyi lehetőségről pedig sok rookie csak álmodik. Csakhogy ezt több poszton is megtette, ami után szeretné tisztába tenni a dolgokat.

 

 

Fitzpatrick 944 snapen (86,7%) volt a Dolphins védelmében az alapszakasz során, aminél csak T.J. McDonald tud többet felmutatni (952), így a játéklehetőségre nem lehet panasza. Arra annál inkább, hogy a Dolphins három teljesen különböző poszton is játszatta. A szezon első felében leginkább slot cornerként számítottak rá, nem csoda, hogy ezen a poszton van a legtöbb snapje (360). Reshad Jones szezon eleji sérülése miatt viszont két meccsen is játszott free safetyt a slot cornerrel párhuzamosan, amire még kétszer volt példa nagyobb snap counton a szezonban. Összesen 166 snapje volt free safetyként az alapszakaszban, míg a 10-15. forduló között leginkább szélső cornerbackként kellett helyt állnia (összesen 281 snap).

 

Tudtuk róla, hogy egy sokoldalú defensive backről van szó, és alapból nem is lenne ellenére ez a multifunkcionalitás, csakhogy nem mindegy, hogy melyik poszton milyen méretekkel játszik. Ez okozza a kisebb kifakadást nála, és szeretné mihamarabb letisztázni ezt a Dolphinsszal.

 

Amikor arra kértek, hogy szélső cornerbacket játszak, 10 fontot fogytam, hogy gyorsabb legyek, hiszen azon a poszton elengedhetetlen a sebesség. Utána viszont rögtön safetyként kellett játszanom, ahová meg a régi súlyom lett volna az ideálisabb, hiszen oda egy fokkal nagyobb tömeg előnyt jelent. Remélem hamarosan sikerül majd letisztázni, mit is várnak el tőlem pontosan.

– mondta.

 

Ha minden a tervek szerint halad, akkor a Patriots védelmének játékhívásáért felelős Brian Flores veszi majd át a karmesteri pálcát Miamiban, akinek az egyik első dolga lesz ezt tisztázni a játékossal. Ugyanakkor nagyon várjuk, hogy mit tud kihozni majd az Alabama szupersztárjából 2019-ben.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!