Connect with us

Hír

Ha változik is a visszanézési szabály, a Saints-Ramshez hasonló esetekre nem vonatkozna

 

A jelek szerint az NFL és pontosabban a Competition Committee nyitott arra, hogy visszanézhetővé tegyék a pass interference szabálytalanságokat. Azonban az szinte biztos, hogy a Saints-Rams meccsen történtekhez hasonló esetekre ez sem lenne érvényes.

Sok edző – köztük Sean Payton is, aki pont egy ilyen miatt szívta meg a hétvégén – javasolta már és támogatta, hogy a pass interference büntetések legyenek visszanzhetőek. És úgy néz ki, hogy az NFC-döntőn történtek után meg is lehet az akaratuk, hiszen a Competition Committee, azaz az ilyen szabályváltozásokkal foglalkozó bizottság napirendre tűzi a kérdést és sokat fognak még ezzel a kérdéskörrel foglalkozni.

Az viszont kvázi biztos, hogy ha meg is ismétlődne pontosan ugyanaz a szituáció, mint a Saints-Rams végén, akkor semmit sem változtatna a kimenetelen az új szabály. Ugyanis még ha vissza is lehetne nézni a PI büntetéseket, akkor is csak bedobott zászlót lehetne visszanézni. Arra pedig kvázi semmilyen esélyt nem látnak az insiderek, hogy az olyan eseteket challenge-elni lehessen, vagy automatikusan visszanézhetővé váljanak, amire a bírók nem dobnak be sárga zászlót. Ezt nem fogják támogatni a bizottság tagjai, mivel túl sok “judgement call”-nak adna lehetőséget, azaz kvázi túl szubjektív lenne.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!