About the author

64 Comments

 1. 1

  Debreceni József

  Rossz volt nézni Texans drukkerként amit a csapatunk művelt. Az első negyedben olyan szinten lejátszott minket Reich és Eberflus hogy öröm volt nézni (a Colts meg a pártatlan szurkolóknak). Az offense meglepő (nem!) módon ugyanazt folytatta amit a szezon végén is, idejétmúlt, régi, ortodox játékhívásokkal próbált operálni, bízva abban hogy ha nem válik be, Watson majd varázsol. Nem jött be, az alapvetően fenomenális qb-nk rosszabb napot fogott ki, pontatlan volt, de basszus, másodéves, még nem neki kéne vinnie a hátán a csapatot, őt kellene a játékhívásokkal segíteni. Ott ültem és néztem hogy mikor jön rá BoB hogy zónázó védelmek ellen meg kell találni a zónahatárokat és azokat támadni. 3,5 negyed kellett hozzá (Bellichick ezt általában két play-el kipuhatolja rögtön az elején és támadja is a határokat, abból az iskolából jön O’Brien is, neki ez miért nem megy?! ), lett is 7 pont belőle. A védelem sem tudta hol a zsuga az első félidőben, sajnos egyet kell hogy értsek, bár én is nagy tisztelője vagyok de Crennel kiöregedett, nyugdíjba kellene már vonulni.
  Respect a Coltsnak, teljesen megérdemelték hogy továbbjussanak, innentől csak azért is nekik szurkolok. Bill O’Brien-t meg el kellett volna hantolni rögtön a meccs után a pályán. Ha ezek után nem rúgják ki, személyesen fogok petíciót indítani a menesztéséért, innen Magyarországról.

 2. 2

  Attila

  Az a 7 pont is olyan volt h igazabol nem volt td :D

 3. 3

  Debreceni József

  Inkább nem mint igen, valóban, de ennél jobban nem akarom ma már felbaszni magam ezen?

 4. 4

  Fetyke

  Colts @ Texans: A meccs nem azt hozta, amit előzetesen vártam. A Colts sokkal jobb volt annál, a Texans pedig sokkal gyengébb annál, mint amit előzetesen gondoltam róluk. Így a várt szoros hazai győzelem helyett sima idegent láthattunk. És ismét leckét kaphattunk a modern foci alaptételéből: A mai foci alapvetően a passzorientált támadójátékra épül, aminek a legfontosabb szelete a jó támadófal. Egy közepes irányítóval is nagyon jól el lehet egy csapat, ha jó a fal előtte (lásd Prescott Dallasban), de egy gyenge támadófal esetén a hiába van elit irányítód elit teljesítménnyel (lásd Rodgers) az sem sokat segít. És a tegnapi meccset ugyanez döntötte el. A két csapat támadófala között ekkora különbség volt. Texansban is rá kell erre feküdni, mert a jobb védelmek ellen ez nagyon kevés (tudnék mesélni arról, hogy mennyire :D). Ez a Colts okozhat meglepetést Kansasban.
  Mint ahogy a támadófalak jelentették a különbséget az esti Seahawks@Cowboys mérkőzésen is. Szerintem ez a meccs simább volt valójában, mint ahogyan az eredmény azt mutatja. Nem osztom Renningan véleményét abban, hogy a Seattle-nek több passzjátékot kellett volna hívni. Egyszerűen nem lehetett, mert nem tudták Wilsont megvédeni. A cikkben említett 4. kísérletes játéknál is hatalmas holdingot néztek el a zebrák és így is csak bravúr elkapással jött össze a játék. Erre nem lehet alapozni a játékokat. A Dallas mind támadójátékban, mind a védelem oldaláról egyértelműen ellenfele fölé kerekedett. Viszont a Texasiaknak szerintem ennyi volt a rájátszás, nem érzem bennük az erőt ahhoz, hogy tovább meneteljenek.

 5. 5

  Gergely Angyal

  A rossz támadófal – elit irányítóval példához kicsit erősnek érzem a Green Bayt, mikor nem egyszer, nem kétszer volt, hogy Rodgersnek hosszú másodpercei voltak tisztán a zsebben. Én ott inkább a playbookot és a játékhívásokat emlegetném.

 6. 6

  Gergely Angyal

  Akit a Colts meccsről még mindenképp megemlítenék az Inman, aki Hilton mellett kiváló teljesítményt mutatott, és olyan testcseleket, hogy öröm volt nézni. :)

 7. 7

  István_Szamos

  Inman hatalmas szezon közbeni fogás volt. Amióta megkapja a lehetőséget folyamatosan fontos elkapásokat csinál meg és tehermentesíti Hiltont. Újabb pont Ballardnak, vagy akinek az ötlete volt, hogy szedjük fel.

 8. 8

  Wide open

  Az onside kick az mindig olyan hogy 0.1% esély van a sikerre, de azért reménykedik az ember. Tudom hogy punter meg sérülés meg minden, de ez az onside kick ez így wtf volt?

 9. 9

  István_Szamos

  Szerintem O’Briant még nem vágják ki Houstonban. PO-ba jutó HC-t ritkán vágnak ki, az edzői karban lehet változás.

  Számomra meglepő volt, hogy mennyire domináltunk az első félidőben. A védelem lecsukta a Texans O-t ( ha jól emlékszem még FD-t se engedélyeztek), Luckék meg meneteltek előre mint egy gép. Kár, hogy a félidőt nem sikerült FG-al zárni, az végleg eldöntötte volna a meccset. A védelem a második féfélidőben is tette a dolgát, és a Texansnak az egyetlen pontszerző drive-jába mindent bele kellett tennie amije volt, és még így is csak egy véleményes TD-t értek el.

  A Colts az első félidőben úgy játszott, mint egy bajnokesélyes csapat, ilyen teljesítménnyel messzire lehet jutni.

  A Colts-t a szezon előtt a leggyengébbként rangsorolták, de Reich-ék ezt motivációnak használták, sikerrel.

 10. 10

  Debreceni József

  Pont tavaly volt a Titans a példa higy PO-ba jutó csapatnak kivágták a HC-át. Ha tovább akarnak lépni, Houstonban is ezt kell tenni. A keret erős, ezt a csapatot még 2-3 évig együtt lehet tartani, addig kell valamit lépni.

 11. 11

  bjeela

  Bocs, Fetyke, de egyet kell értsek Gergely Angyallal: nem volt rendes playbook. Ahogy a Pats esetében rendre rövid, előre kitervelt, nehezen levédekezhető útvonalakat futottak az elkapók olyan elzárásokkal, amiket bitang nehéz levédekezni és ez volt TB12 sikerességének is a kulcsa, addig itt erről alig lehetett beszélni. Hiába véd meg a falad, ha esetleges, az elkapók ügyességére és a QB zsenijére építő játékok vannak, akkor sokkal nehezebb sikert elérni.

 12. 12

  Vicgeordie

  A Packers O-line a 7. legjobb volt a szezonban a PFF szerint :)

 13. 13

  István_Szamos

  Meglátjuk. Én meglepődnék, ha most vágnák ki.

 14. 14

  Vicgeordie

  A Titans is mennyivel előrébb tart az új HC-val. Vagy várj :) (persze ettől függetlenül BOB szerintem is kuka)

 15. 15

  Kovi

  A második meccset szörnyű volt végigszenvedni, borzasztó volt látni, hogy mennyire ragaszkodtunk a nem működő gameplanhez, sajnos teljesen megérdemelten jutott tovább a Dallas. Ott nem érződött annyira esetlegesnek a támadójáték, valószínűleg azért, mert Eliottot nem sikerült úgy kivenni a játékból, mint a Seahawks futóit. Ez a stílus jól áll a csapatnak, szerintem nem kell alapvetően változtatni rajta, de a “rövid passzjátékok” rovatot meg kell izmosítani jövőre.

  A Texans mindkét oldalon leolvadt az első félidőben, de a második félidőre a védelem összekapta magát és ez nem csak a 0 engedett pontból látszik, hanem az első félidőben (emlékeim szerint) 100%-os 3rd down hatékonyságot (5/5) sikerült lerontani 64%-ra a Colts oldalán. Szerintem ennél többet a defense nem tehetett, kíváncsi vagyok, miért követeli mindenki a DC fejét :)
  Más kérdés, hogy az offense a félidő után sem tudott feljavulni, úgy pedig esélyük sem volt visszajönni a meccsbe. Nagyon érdekes lesz a Chiefs-Colts, a fele párosítást nem ismerve is ezt várom a legjobban.

 16. 16

  Józsefné Varga

  Szerintem csak a punter tudná megmondani. A drop kick már annyira kiment a divatból, hogy kívülről a fene sem tudja megítélni, hogy ez valami baki volt, vagy eleve oda akarta rúgni (minek?).

 17. 17

  Fetyke

  Látod ezért vagyok szkeptikus a PFF statisztikák valódi értékével kapcsolatban :)
  Cousins-t 606 passzkísérletből 40-szer sackelték tavaly 262 negatív yardért, míg Rodgers-t 597-ből 49-szer 353 yardért. Ezen kívül Rodgers dobta ki messze legtöbbször a labdát (szerintem majd kétszer annyiszor, mint Kirk) homályba azért, hogy elkerülje a zsákolást. És ARod sérülések miatt majdnem 1 meccsel kevesebbet játszott valójában, mint Cousins.
  Remélem az öböl zöldebbik felén is úgy gondoljál, hogy jó a támadófaluk és nem kell oda erősítés. :D Mert akkor jövőre sem kell számolni a Packersel. :D

 18. 19

  Breki a béka

  Carroll arca szerintem mindent elmondott a szituról…. :”D

 19. 21

  Breki a béka

  Hát ha valakinek,akkor egy punternek illett volna dropból megcsinálni…

 20. 22

  Fetyke

  Én meg nem. Az amit te láttál optikai csalódás volt. Azért voltak ARod-nak hosszú másodpercei elég sokszor, mert alig 4-5 ember támadta az O-line-t, a többi 6-7 ember azonnal visszalépett a passzzónákba levédekezni a 3-4 elkapót. A 6-7 emberes pass protectionnak ilyen esetben nem hosszú másodpercekig, hanem a végtelenségig kellene tartani a zsebet. Nézz meg egy Saints vagy Steelers támadófalat! Ott 4 emberrel soha a büdös életben nem érsz oda az irányítóhoz.
  Nem mellékesen amikor pedig több emberes nyomást vagy blitzet hívtak a védelmek (ritkán tesznek ilyet), akkor a Packers O-line tagjai azt sem tudták jószerivel, hogy merre forgolódjanak a pályán.
  És megjegyezném, hogy mindezt úgy, hogy a backfielden az a Rodgers állt, akitől minden védelem erősen tart (okkal). Képzeld el magatokat más irányítóval…

 21. 23

  conspiracy theory

  Nekem inkább úgy tűnt, hogy egyszerűen a Texans túlidegeskdte a meccs legelejét, utána meg bepánikoltak.
  A Colts első két drive-ját kétszer is majdnem megállították, aztán csináltak kétszer, kritikus helyzetben a 3rd down-nál, egy-egy “neutral zone infraction”-t amivel a Colts-nak odaajándékoztak 3rd&kevésyard-okat.
  Aztán mi van ha bejön az elején valamelyik hosszú passz. Egyik sem sokon múlott, és inkább a WR-eken múltak, mint a védő nyújtott valami hihetetlent.
  Watson meg borzasztó volt a levegőben. Többször is a WR megszerezte az előnyt, de nem voltak pontosak a passzok, ráadásul nekem nagyon úgy tűnt, hogy piszokul szitálnak, vagy billegnek (nem tudom mi erre a szakkifejezés) a levegőben Watson passzai.
  (ui: Már régóta piszkálja a csőrömet, de nem lehetne ezt hülye/inkompetens/stb HC/OC/DC/GM/stb. szövegből egy kicsit visszább venni? Gondolom, nem véletlenül ül az adott emberke az adott helyen, és gyanítom, hogy mivel 7/24-ben ezzel foglakozik, minden döntése jóval komplexebb, mint ahogy hinni szeretnénk és a tárgyi tudása meg fényévekre van a miénktől, de az enyémhez képest egészen biztosan. Nem mellesleg azt elismerem, hogy végső soron az eredmény az egyetlen fontos indikátor, de azért néha talán illene egy kicsit óvatosabbnak lenni)

 22. 24

  Fetyke

  Te tudod a legjobban, hogy ha működik a 4 emberes pass rush (mert ugye nálatok elég jól működik :) ), akkor sem rövid, sem hosszú útvonalakat nem lehet megfutni (lásd az ellenünk vívott utolsó csoportmeccset), mert majdnem minden potenciális elkapóra 2 védő jut. Olyankor sok idő kell a tisztára játszáshoz. Gyakorlatilag nem lehet rá playbookot felrajzolni.
  És azért TB előtt lényegsen jobb fal van, mint Rodgers előtt! Ezért több ember kell a nyomás generálásához, így könnyebb routokat futni.

  ui.: Példaként hozhatom egyébként a saját támadó falatokat is. Nézd majd meg este, hogy 4-5 emberrel nem lehet Trubiskyre nyomást helyezni, ha pedig több embert küldenek ellene, akkor megnyílnak a folyosók a passzoláshoz.

 23. 25

  Arnold Patsenegger

  Texans – Colts.:
  A Texans pont azt hozta amit vártam, egy inkompetens O’Brien vezette fogalmatlan csapat tök simán kikapott hazai pályán.
  Pont ezért is bíztam benne,hogy csak kicsikarnak egy nyögvenyelős győzelmet hazai pályán mert a Patsnek nem lettek volna ellenfél ilyen edzői teljesítménnyel. A hiba nem a csapatban van, a tehetség és az alapanyag megvan de a szakértelem az nagyon nincs. A Colts komolyan mondom egy nagyon fasza kis csapat, rengeteg potenciállal egy stabil Franchise irányítóval és rengeteg!!!!! pénzzel. (Szép 4-5 év áll előttük)

  Cowboys – Hawks:
  Hát szomorú voltam mert ez a Hawks magát verte meg. Carollék most ezt benézték.
  Wilson viszont egy állat. :)

 24. 26

  csak ezt ne

  Nem gondolom, hogy az első meccs borzalmas volt a második meg szuper. Két elég sima meccs volt. A Seahawks azért tudott sokáig benn maradni a meccsben, mert elég bénán nyomta a Dallas is sokszor támadásban (a két sérülés nyilván nem jött jól nekik, de azért elég sematikusak voltak ők is). Futással, ha nincs egy-egy nagy meglódulás (ez egyszer sikerült a Cowboysnak), manapság nehéz végigmenni, és mindkét oldalon a egészen végéig nagyon nehezen mentek a passzok. Így egy kemény védelmi csata volt az első félidő, annak minden unalmával. A jobb csapat nyert azért, ami a harapós védelmével akár szoros konferencia elődöntőre is képes lehet, de nagyot döbbennénk, ha ennél többre.

  A Colts meccsen az első félidőt durván ledominálta a Colts a másodikat viszont már korántsem, ha egy kicsit előbb ébred a Texans akár izgalmas meccs is lehetett volna. Messze nem arról volt szó, hogy csak menedzselni akarták a játékot, hanem arról, hogy kb 0 támadásuk maradt a 2. félidőre, Luck is elég gyengén dobált ebben az időszakban. Ez a Colts nem igazán esélyes Kansasben szerintem, ha csak nem tudják enyhén upgradelni az első félidős teljesítményüket az egész meccsre. A védelem sem így fog kinézni ha nem impotentato O’Brien hívja majd ellenük a játékokat. Persze fogok szurkolni nekik, mint most a Texansnak, de félek megint nem lesz sok sikerélményben részem, aztán cáfoljanak rám.

 25. 27

  renningan

  Szerintem a Colts 21-0-nál már nem igazán akart semmit csinálni, inkább mentek a biztosra a második félidőben. A Seahawks pedig a 3&14 ig izgalmas volt.

 26. 28

  csak ezt ne

  Hát ebben most nem értünk egyet. O’Brien egy szimpatikus ember, aki látta anno a Hard Knocksot, a sérült gyerekével, az egész családjával, láthatta, hogy egy szerethető figura. De HC-ként rémes. Mindig maga köré pakol egy megbízható szakmai csapatot, ugye többnyire a Pats környékéről, de ami rajta múlik az mindig nyomasztóan gyenge.

  A QB kérdés, amiben döntő szava van, abban csupa rossz döntéseket hozott. Nyilván komplex értékelés alapján, sokszor elképesztő marhaságokat. Kétszer is előfordult vele, hogy egy teljes felkészülési időszak után az egész csapat előtt megnevez egy kezdő irányítót, aztán az első meccs első félideje után változtat. Tom Savage-ra esett a választása Watsonnal szemben. Szerintem a valaha volt egyik legreménytelenebb irányítóra. Watson sérülését követően is vele próbálkozott.

  Gyenge a game plan, ha a játékosok maguk nem nyerik meg a meccset, ő sosem tud segíteni nekik. A rájátszásokban durván ütközik ez ki, ahol már veszélyes ellenfelek ellen kellene megmutatni ki mit tud, és ő bizony semmit. A tegnapi meccsen 3 negyed 0 pont odahaza, majd jövő héten meglátod nem a világ legjobb védelme ellen. És nem fatális okokból, hanem a játék terv totális csődje és bántóan ötlettelen hívások miatt. El kellene küldeni régen, de nem fogják.

 27. 29

  renningan

  Egyrészt nem hiszem, hogy bármelyik edzőt zavarja, ha dicsérjük vagy szidjuk (ahogy egyébként az amerikaiak is ezt csinálják, meg mindenhol mindenki, valahol ez a szép vagy szomorú a sportban, attól függ, ki nézi), illetve nyilván nem tudnám mondjuk én jobban csinálni, mint azok, akik ott ülnek. Ennek ellenére azért nem nehéz megmondani, hogy Mourinho miatt volt pocsék a MU, hogy JBC miatt volt pocsék a Lions offense, vagy hogy Marwin Lewis, Bowles, Koetter vagy még sokan mások pocsék teljesítményt nyújtottak. Persze meg lehet próbálni ezt kimagyarázni, Hue Jackson is kapott esélyt az 1-31-es kezdés után, amit senki nem értett, pedig egyetlen döntéshozón kívül mindenkinek egyértelmű volt, hogy ez nagyon mellé fog menni. Egy év alatt korai lenne ítélni, de ha valaki már évek óta nem tud előrébb lépni, mint mondjuk BOB, akkor hiába a befektetett munka, nem való oda. És az NFL-lel kapcsolatban elmondhatjuk, hogy borzalmasan belterjes, és ha valaki egyszer bekerül, nagyon nehezen kopik ki. Ezt azért elég jól meg lehet ítélni.

 28. 30

  csak ezt ne

  Szerintem folyamatosan (és egyébként nagyon helyesen) a Colts akart haladni, de nem ment, Luck nagy homályokat dobott, a futásokat meg megállították. Ott végképpen bebizonyosodott, amikor 12 percnél immár két labdabirtoklásos meccsen sem sikerült semmit bemutatni. Szerintem nincs olyan csapat, amelyik 0 pontot szeretne szerezni egy félidőben, biztos ami biztos. 4-5 alkalommal max 3 perc után levonulni (de volt egy percnél rövidebb “biztonsági” drive is) 1 vagy 0 first down után, csak a biztonság kedvéért. Nekem nem meggyőző.

  A Seahawks meccs biztos izgi volt, ha szurkol valamelyiknek valaki, én nem rágtam le a körmöm az első félidőben a 6 zsinórban punttal végződő “menetelést” követően, amiből 4 konkrétan 3 és ki volt, illetve a maradék kettőben volt egy-egy first down. Nyilván a puntra kiéhezett Chiefs és Rams szurkolók most láthattak vagy tizenkettőt egy meccsen, de semlegesként ezt a hajnali meccset sokszor nehezen bírtam ébren végig izgulni.

 29. 31

  conspiracy theory

  Én nem mondtam, hogy nem lehet kritizálni őket. Sőt! Azt gondolom, hogy tök érdekes ezeket elemezni. Viszont párszor, az ezzel kapcsolatos megnyilvánulásokat erősen annak a bizonyos lónak a túloldalának érzem.
  Amúgy meg Mourinho, meg akkor van Gaal szerintem pont jó példa arra, amire utalni szerettem volna. Nem olyan evidens fikázni egy főedzőt, mert mindkettő mögött, a múltjában, komoly teljesítmény van. Ergo kicsit nehezen hihető hogy egyszer csak elfelejtették a szakmát. Sokkal inkább arról szólnak ezek, hogy finoman fogalmazva pl. a szervezetbe nem illettek bele, vagy nem annyira jól politizáltak.
  A gurulós fociban elég sok példa van rá, hogy pl. a tulajdonos erőltet bizonyos nem annyira szakmai dolgot, ami azután nem jön be, és az edző issza meg a levét, és mindenki rá mutogat, mert hogy mi az hogy XY-nal nem tud nyerni.
  Szerintem Jackson-nál sem annyira egyszerű a szitu, mert egy NFL csapat is olyan mint egy tankhajó. Bármit csinálsz, annak 5km múlva lesz hatása :) Szóval nem lehet máról holnapra 0-ról csodát tenni, meg fundamentálisan elkefélni sem dolgokat.
  Szóval annyira nagy kreténségeket Jackson sem csinálhatott a hét másik hat napján, ha pár héten belül valaki mással egy elég potens csapattá váltak. Az alapokat valószínűleg jól rakta le, de nem volt elég jó menedzser, és a munkája utolsó 5%-át nem végezte jól, mert az 1-31, az 1-31.

 30. 32

  conspiracy theory

  Nekem az a benyomásom, hogy tegnap szerintem semmilyen gameplan nem működött volna (lásd, amit ezzel kapcsolatban írtam). Nem mindig van SB LI ;)

 31. 33

  renningan

  Szerintem pedig a múlt az a múlt, és ha már Mourinho, akkor az Inter óta kb semmit sem tudott felmutatni. Volt 1-1 felvillanása, de a világ összes pénzéből nem tudott sem a Reallal, sem a Chelseavel, sem a Uniteddel elérni semmit (most egy összekapart bajnoki címet vagy egy EL-t egy 6 szor értékesebb kerettel, mint mindenki másnak ne tekintsünk komoly sikernek). Főleg a Real ment mellé, hisz azzal a csapattal, amit ő összevásárolt, más edzők öt BL-t nyertek. Valami elromlott nála, elmúlt a varázs, ki tudja, de az biztos, hogy ő volt a hibás.

  Ami meg Jacksont illeti, szerintem pont az van, hogy óriási kreténséget csinált. Amint elment, minden jobb lett. Más játékok, más gameplan, más mentalitás. A csapat alapjait pedig a GM és nem ő rakta le, ő pedig ebből az alapból nem tudott semmit kihozni, egy picivel kompetensebb edző pedig igen. Persze ez lehetett fellángolás is, mindenki örült, hogy lelépett, ettől függetlenül az, amit ő csinált, az eredmények függvényében csak rossz lehetett.

 32. 34

  acsdav2

  Prescott futásán ment el a Hawks továbbjutása. Ha ott megállítják őket, 14-20-as hátrányban kb. 2 perc alatt szerintem végig ment volna Wilson. Aztán jött volna az izgalom, hogy 2 pontosra mennek vagy bíznak a punterben, hogy berúgja az extrát :D Én azt éreztem, hogy a Hawks edzői stábja egy ilyen game-winnig drive-ra tartalékolt. Sajnos sokat vártak, ez most nem fért bele.

 33. 35

  conspiracy theory

  IMHO a holtszezonra kiváló cikk lenne egy ilyen Jackson előtt/után szakmai cikk pl. az én épülésemre is. (Tudom, hogy másnak a f*val a csalánt, de adnék rá egy like-ot/upvote-ot ) ;)

 34. 36

  csak ezt ne

  Ez ne haragudj, de megint nem jön be. Semmi váratlant nem mutatott a Colts védelme, pont azt hozták, amit tudnak, pont úgy, ahogy várni is lehetett. Igen magas színvonalon hozzák amit tudnak, de azért nem megfejthetetlen kihívás.

  Erre azt mondani, hogy ezt sehogy nem lehetett volna feltörni, ennek szerintem pontosan az ellenkezője igaz. Az a kevés ami működött, az működhetett volna sokszor is. (Keresztbe futó routok, középre dobások a zónahatárra, rövid passzok, screenek, enroute futások, stb.)

  Egy szinte mindig zónázó védelem ellen azért van orvosság. Nagyon is. A Steelers ennél jóval magasabb színvonalon próbált egy évtizeden keresztül zónázni TB ellen. Valahogy sosem jött össze, úgyhogy végül fel is hagytak vele.

 35. 37

  acsdav2

  Renningan, szerintem maradj az amerikai focinál. :D
  1. A 2010-es évek eleji Barcánál (élete formájában lévő Xavi-Iniesta duó) nem hiszem, hogy 6-szor értékesebb lett volna a Real, amellyel gól és pont rekordot döntve lett bajnok. A Chelsea-vel meg közel null-szaldóra hozta ki az átigazolásokat és simán verte a Cityt, akik nem fogták vissza magukat. a piacon. A 3 BL elődöntő zsinórban a Reallal pedig önmagáért beszél, hiszen előtte 6 évig a nyolcaddöntő volt a végállomás a Realnak.
  2. Az a tény, hogy utána 4 BL-t nyert a Real, nem azt mutatja, hogy ő rossz lett volna. Az hiszem pont Ramos mondta, hogy hálásak neki, mert ő rakta le az alapokat és vele szereztek tapasztalatokat sorsdöntő meccsekhez. Amelyeket Mourinho-val még elvesztettek, de ez a tapasztalat segített, hogy a pengeélen táncoló meccseket megnyerjék és 4 BL serleget elhódítsanak.
  3. A MU-nál már valóban borzalom volt. :)

 36. 38

  conspiracy theory

  Csakhogy én arról írtam, hogy a benyomásom szerint pl. Watson igen nagyon sz*r napot fogott ki. A kritikus dobásokat nem dobta meg jól, szerencséjük sem volt, és néha a WR-ek sem segítették ki.
  Innentől tök mindegy milyen a gameplan-ed, és hogy elméletben, ha változtatnál a játékodon, akkor elméletben mi történne.

 37. 39

  acsdav2

  Kíváncsi vagyok, hogy a Colts és a szurkolóik, hogyan állnak a következő meccshez. Ajándékként tekintetek rá, mert bőven túl teljesítették az elvárásokat (pláne 1-5 után)? Vagy most már csalódás lenne, ha itt megálljt parancsolna Mahomes? Én alapvetően mindig azt mondom, hogy nem lehet úgy csapatnak hozzáállnia egy PO meccshez, hogy “nem baj a vereség, a jövő szépnek ígérkezik”. Az NFL pont nem az a liga, ahol biztosan tudod, hogy jövőre jobb lehetsz. Én 2015 óta követem az NFL-t és egészen fura belegondolni, hogy akkor még a Broncos,Panthers,Cardinals trió volt a legjobb 4-ben. Egy évre rá a Cowboys-Raiders-Falcons trió bukkant fel, utóbbi 2 azóta sehol sincs és a Cowboys sincs azon a szinten. Szóval hiába a tengernyi költőpénz az off-seasonben a Coltsnak szerintem most vagy soha alapon kell játszania és a SB győzelemmel lehetnek csak elégedettek! :)

 38. 40

  rowi

  hogy én ezen a boys-hawkson mennyire felidegesítettem magam. sikerült ezt az egyébként szép évet azzal megkoronázni, hogy schottenheimer gameplanjével megvertük magunkat…

 39. 41

  csak ezt ne

  Ez is igaz, ez sohasem egy ember felelőssége. Watson gyengén játszott, nyilván a hívások sem támogatták. Szemlátomást nem mennek neki a zsebből történő gyors pontos rövid passzok, ezeket gyakran nem tudja kellő ütemben és elég pontosan megdobni. Többet kellett volna a lábára bízni illetve tudatosan kimozgatni a zsebből. Mert tegnap leginkább csak menekülésből történtek ezek.

 40. 42

  Gergely Angyal

  Valaki már úgy emlékszem kérdezte, de amúgy te vagy Belichick Béla, csak új néven? :D

 41. 43

  rowi

  lehetne mutogatni, hogy a boys utolsó drive-jában a két 3rd downra jött zászlón múlt (mindkettő az volt, mielőtt)
  lehetne mutogatni, hogyha prescott nem futja meg a 3&14-et, akkor csak FG, és mehet a game-winning drive. bár az tényleg roppant érdekes kérdés, hogy esetleges 20-20nál mire megyünk, meg mennyi idő maradt volna.

  lehetne mutogatni, hogy ez az onside szerű izé mi volt. de nem ezen múlt, hanem azon hogy schotty a végletekig ragaszkodott a megálmodott gameplanhez, amiről viszont az első félidőben feketén-fehéren kiderült, hogy nem megy, mert nem tudunk futni. és egyébként még így is majdnem bejött, lásd az előzőek. de végül végeredményben simán tökön szúrtuk magunkat, ahelyett hogy félidőben – á lá panthers meccs – gameplan csere, wilson kezébe a labdát aztán shotgunból hajrá. és ettől végtelenül ideges vagyok, még mindig, és még az leszek elég sokáig.

 42. 44

  Breki a béka

  Belicsik :D

 43. 45

  acsdav2

  Nem akarom mindenáron az edzői stábot védeni, de volt az a drive, ahol a 2 támadófalember bünti miatt álltak meg. Szerintem ott már meg lett volna a gameplan csere, csak hát a büntetések megölték a drive-ot.

 44. 46

  István_Szamos

  A 4.-5. hét környékén írtam, hogy a Coltsnál megvan a tehetség csak meg kell tanulniuk győzni. Nos a 7. héten megérezték a győzelem ízét és rá is kaptak. Nem hiszem, hogy megelégednének 1 wildcard győzelemmel, érzik magukban az erőt és győzni mennek a Chiefshez, szerintem egyértelmű csalódás lenne nekik is egy vereség. A csapat “vállalati kultúrája” nem olyan, hogy jóllakjanak, elég megnézni az öltöző videókat.
  A Kansas az eddigi legkeményebb teszt lesz, de szerintem ebben a Coltsban benne van, hogy megnyerjék az AFC-t.

 45. 47

  bjeela

  Én azért sajnos még emlékszem, mit művelt velünk a Pats ebben a szezonban(jó, akkor még nem volt egészséges Mack és még nem volt kiforrott a védelem, bár ez csak önámítás). ;) De persze, igaz, valóban jól működik nálunk ez a 4 emberes pass rush, ettől még azonban van bennem para, hogy komoly támadóegységek ellen mire megyünk vele. És a Packes példád azért is sántít, mert már korábban látszott, hogy McCarthy kirúgása nem javította a helyzetet nálatok. Tényleg nagyon szagos, hogy minden ARodra van bízva és nem igazán láttam izgalmas playbookot. A Patsnél volt, el is intéztek minket rendesen.

  Ami a mai meccset illeti, bennem rohadt nagy para van Trub miatt, nehogy összeszarja magát élete első PO meccsén. Amúgy nekünk egészen elfogadható támadófalunk van. ;)

 46. 48

  Fetyke

  Arra az első fordulós odavágós mérkőzésre gondolsz, amikor egy félidő alatt ledózerolta a Bears védelem a Packers támadófalát és magát Rodgers-et is, hogy a csere irányítóról már ne is beszéljünk? Majd a második félidőben érthetetlenül visszavettetek a tempóból és a nyomásból és így vereség lett a vége? Hát azt a mérkőzést pont nem lehetne a Packers O-line reklámfilmjének nevezni. :D
  És valóban! Nálunk, a Vikingsnál nem sokat javított a helyzeten McCarthy kirúgása. :D:D:D

 47. 49

  Ádám Jakab

  A Patsnek mindegy, talán pont a Houstont leszámitva a leggyengébb csapat az AFC rájátszában.

 48. 50

  Ádám Jakab

  A Támadófal nem jó, de azért nem is szörnyű. A két Guard helyén van lyuk, de azért Bakthiari nem véletlenül lett All-Pro, Lindsley és Bulaga is elit de legalább jó, bár utóbbi üvegtestű.Ha legalább egy jó Guardot hozna a csapat, illetve mélyitenének hogy a sérülésekkel ne essen szét az egész, akkor messze nem az lenne a csapat legnayobb baja, hogy nem jó a támadófal.

 49. 51

  Arnold Patsenegger

  Hát szerintem ez nem igaz, a Pats megverte a rájátszás csapatok nagyját : Texanst,Coltsot, Kansast és a Bearst is.

 50. 52

  Arnold Patsenegger

  Ne is mond! Marha pipa voltam,hogy így elbaszták Carollék. Nem is értem,mit gondoltak majd a második félidőben a Boys meggondolja magát azt hagyja Őket futni??? ?

 51. 53

  Everlast77

  Na meg csaltak is…….:D

 52. 54

  bjeela

  Egy betűt elnéztél, Fetyke: nem Packs, hanem Pats. Én meg egy komplett csapatot… :D A jó ég tudja, miért emlékeztem rád, mint Packs funra.

  Ami a beszarásomat illeti, pont nem Trub szarta össze magát ezen a PO meccsen. De azért hogy a saját pályánkon két kapufa is ellenünk legyen…

 53. 55

  Debreceni József

  Az más kérdés hogy rossz lóra tettek?

 54. 56

  Debreceni József

  Egy jó edző onnan ismerszik meg hogy tud és mer is változtatni meccs közben (a mindig az aktuális ellenfélre szabott gameplanről nem is beszélve). BoB-ről minden elmondható csak ez nem. Tetszik vagy sem, jelenleg ő a leggyengébb láncszem a Texansnál. Mint magánember tök normális de sajnos mint HC nagyon kevés.

 55. 57

  Raist

  a hatszor értékesebb keretet egyértelműen az MU EL-győzelmére értette (“egy EL-t egy 6 szor értékesebb kerettel, mint mindenki másnak”), hogy jön ide a Barcelona???

 56. 58

  conspiracy theory

  Ezen a loop-on végigmehetünk még párszor. :)
  Szóval az én állításom nem az, hogy BoB ilyen, vagy olyan, illetve, hogy a szezonban mit csinált jól, vagy rosszul, hanem az, hogy Watson (is) valószínűleg túlizgulta a dolgot, és innentől tök mindegy a gameplan, meg az edzői zsenialitás. ;)

 57. 59

  Debreceni József

  Másképp látjuk a dolgokat: a jó edző ismeri annyira a saját irányítóját hogy rá szabja a gameplant, ha az meg nem működik mert a qb izgul, változtat menet közben. BoB nemhogy ezt nem tudta megcsinálni de több mint 3 negyeden keresztül nem jött rá hol volt a colts védelem gyenge pontja: a zónahatárokon. Semmiképpen nem szeretném magamat fényezni hiszen csak egy fotelhuszár vagyok de annyit még én is tudok hogy ha zónáznak a határokat kell támadni hisz oda érnek ki a védők legkésőbb illetve ott a legnagyobb esély hogy elváltják magukat.

 58. 60

  renningan

  A hatszor értékesebb résszel az EL-re utaltam, ahogy az le is van írva.

  Amit a Reallal művelt, arra én nem tudom, miért kellene olyan haj de nagyon büszkének lenni. Az, hogy ezzel a kerettel nem tudott nyerni pont hogy azt mutatja, hogy rossz volt. Egy sokkal gyengébb Interrel és egy még gyengébb Portóval összejött (persze oké, akkor is sok más tényező is közre játszott, ahogy itt is), egy döntő minimum elvárás lett volna. Történelmi vereségeket kapott a Barcától, annyira anti guardiola akart lenni, hogy teljesen elveszítette önmagát, és ekkor kezdett el kialakulni az az a végtelenül cinikus és nárcisztikus ember, akivé most vált.

  Vagy persze lehet azt mondani, hogy fasza volt, ahogy Hue Jackson is az volt :D. Csak akkor tegyük hozzá, hogy Carlo és Zidane klasszisokkal jobb edzők nála :)

 59. 61

  renningan

  Ötletnek jó :D

 60. 62

  acsdav2

  Oda volt írva elé még az is, hogy egy összekapart bajnoki cím. Azt gondoltam mindkettőre értette.

 61. 63

  acsdav2

  1. Okés, azt hittem a keret értékére vonatkozó megjegyzés a bajnoki címre is vonatkozik. Az EL-es rész tök jogos, a MU-val tragikus volt.
  2. A gurulós foci messze nem annyira összetett, mint az amerikai foci és az edzők szerepe is jelentősen kisebb. Ahhoz, hogy a United kapusa bakizik az utolsó percben és továbbjuttatja a Portot, mi köze volt Mourinho-nak? Vagy ahhoz, hogy 2010-ben az utolsó percben a Barca szabályos, továbbjutást érő gólját a bíró érvényteleníti? Semmi. Ancelotti-nak mi köze volt ahhoz, hogy Ramos élete gólját fejeli a 93.percben az Atletico ellen? És Mourinho-nak ahhoz, hogy 2 évvel korábban Ramos az égbe lőtte a büntetőt? Vagy Zidane-nak a két német kapus őrületes hibájához? Amit a MU-nál művelt arról egyértelműen megállapítható, hogy szar munka, mert közelében nem voltak a sikernek. De amikor a siker közeléig eljut egy edző, akkor az már jó munka. Az, hogy trófeával végződik a legkevésbé rajta múlik.
  3. Guardiola ellen egy 5-0-ás veresége volt, az első meccsen, utána mindig szoros meccseket vívtak, a végére már Mourinho akarata érvényesült. A katalán bele is fáradt és 2 év után ki vett egy év szabit, mert a portugál felőrölte. Persze Mourinho rendszere se volt fenntartható az is vitathatatlan.

 62. 64

  FitzMagic

  Ben es Brees szabadulnak gyakorlatilag a leggyorsabban a labdatol a ligaban, mig Rodgers szinte a leglassabban. Nem olyan rossz az a Packers fal, raadasul eleg eros pass rush van a csoportrivalisoknal. Ha az uj foedzonek sikerul kicsit kreativabban szervezni a tamadosort, akkor nem kene hogy problema legyen.

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team