Connect with us

Érdekességek

Kliff Kingsbury egy ötcsillagos recruittal szúrt ki döntésével

A csalódást keltő 2018-as idény után a USC Trojans a Texas Techtől menesztett Kliff Kingsburyvel kívánta feléleszteni támadójátékát. Kingsbury neve egyetemi szinten elég kapós volt a játékosok körében, ez lett a veszte egy ötcsillagos recruitnak.

 

 

A kaliforniai születésű Bru McCoyt öt csillagra ítélték több szakportálon is, sőt, a 2019-es végzős gimnazisták között a 10 legjobb prospect között tartották számon. Az elkapó számára így kapóra jött, hogy a Los Angeles-i USC is ösztöndíjat ajánlott neki, ám volt a dolognak más vonzereje is: Kliff Kingsbury. Ő és elkapó kollégája, a szintén kaliforniai születésű Kyle Ford a 39 éves szakember miatt választották a Trojans együttesét.

 

Nagyon megnyerő és szimpatikus figurának tűnt, arról nem is beszélve, hogy mennyire ért a támadóihoz. Nagyon sokat kutakodtam utána, illetve az egyetemtől is a lehető legtöbbet akartam tudni arról, hogyan használnának engem. Kingsbury végül videókat mutatott a Texas Teches támadósoráról, és után tudomásul vettem, hogy elkapóként nem lehet jobb kezekbe kerülnöm. Meccsenként 40-50 alkalommal passzoltatja az irányítóját, ráadásul a snapek legtöbbjén négy elkapót használ, amivel ellehetetleníti a double teameket, és az elkapók számára kedvező 1v1 matchupokat tud biztosítani. Ez az ember kisebb nevű játékosokból is tudott top 100-as prospecteket faragni az NFL draftra, el se tudom képzelni mit művelhet a Trojansszal, ahol hemzsegnek a tehetségek.

– mondta McCoy a döntésének nyilvánosságra hozását követően.

 

A két játékos döntése bár csak január 5-én lett hivatalos, már decemberben aláírtak, nem sokkal azután, hogy Kingsbury is hivatalos lett mint a csapat támadókoordinátora. Ám már ekkor megjelentek azok a hírek, hogy Kingsburyvel több NFL csapat is szeretne interjút készíteni a megüresedett vezetőedzői vagy koordinátori pozíciójukra. Végül január 8-án lett hivatalos, hogy az Arizona Cardinals főedzője lesz, így McCoy és Ford hoppon maradt.

 

Előbbinek ez különösen fájó volt, ugyanis nem kívánt így az USC-re menni, majd az átigazolását kérte. Végül mindössze 20 naposra sikerült a USC-s karrierje, és átiratkozott a Texas Egyetemre, ám emiatt a teljes 2019-es szezont ki kell ülnie, így csak 2020-ban mutathatja meg képességeit. Ahogy az életben sok minden nem igazságos, úgy a fociban is akadnak példák. Kingsbury egy hirtelen megváltoztatott döntéssel ugyanúgy edzősködhet tovább, míg egy srác, aki a jövőjéért játszik, ki kell hagyjon egy teljes szezont.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!