About the author

20 Comments

 1. 1

  acsdav2

  Jó ügynöke van a srácnak. Szerintem ebből így baseball lesz. Okosan felhasználta, hogy az amerikai fociban is jó.

 2. 2

  Walter Mitty

  Próbálom beleképzelni magam az ilyen emberek helyébe, és megsaccolni, mekkora szívás lehet, amikor kapnék 5 milliárd forintot, de kiderül, hogy csak 4 milliárdot kapok, és teljesen összeomlik előttem minden, alapjaitól újra kell gondolnom az életemet, a mindennapok zavarossá válnak, a legalapvetőbb dolgokra se jut hirtelen, annyira meg kell húznom a nadrágszíjat, hogy az már fáj… kegyetlen lehet, ilyenkor örülök, hogy velem nem bánt így el a sors.

 3. 4

  Breki a béka

  Manziel 2.0?:”D

 4. 5

  Pizsama

  Ha kb. ugyanannyi vagy nagyobb pénzt szakíthatnék két különböző sportággal, akkor én azt választanám ahol kevesebb az esély súlyos sérülésre vagy hogy CTE alakuljon ki az agyamban…

 5. 6

  Győri Gábor

  1. Amennyiben már megegyezett az A’s-el szerintem kötelező lenne oda mennie. 2. Van pár QB need csapat szóval, kereslet lesz rá az utolsó éves teljesítménye alapján. 3. Az unszimpatikus viselkedése miatt NE sanszos neki! :D (irónia!)

 6. 7

  Győri Gábor

  A baseball sem az a vizibalett kategória.

 7. 8

  petyace

  Pedig kb pont annyi test-test elleni kontaktot kapnak a szinkronúszók, mint a baseballozók…

 8. 9

  sgtGiggsy

  A NE szerintem bármilyen prospect QB-nál sanszos már. És lehet így is elkéstek. Ha a Pats nyer idén (amit sosem lehet kizárni) szerintem szinte fix, hogy Brady szögre is akasztja a sisakot. De ha nem nyernek sem nagyon van már neki egy-két szezonnál több. Már az is csoda, hogy ilyen korban úgy tud játszani, ahogy.

 9. 10

  sgtGiggsy

  A baseball kontakt sport? Kérlek mesélj még! Azon kívül, hogy egy eltévedt dobás eltalálja (ami azért ritka, és a ritka ritkája az, hogy komolyabb baj lesz belőle) mégis mi veszélyes lenne a baseballban? Teniszkönyök, szalagszakadások esetleg, de semmi olyan, ami ne lenne meg bármely sportban. A vizibalettben is.

 10. 11

  sgtGiggsy

  Egyérszt arányaiban nem ilyen apró pénzkülönbségekről beszélünk. Másrészt az egy dolog, hogy abban a formában, ahogy Murray csinálja, nem szimpatikus, de attól még az a rész természetes, hogy valaki próbálja bebiztosítani a lehető legtöbb pénzt, amit ki tud hozni a képességeiből. Később, ha már gazdag, nyilván nem ekkora kunszt a pénz, de a srác nyilván addig akar sok pénzt keresni, amíg ki nem derül róla, hogy esetleg bust.

 11. 12

  Pizsama

  Ha ugyanannyit kereshetnék vizibalettosként mint baseball játékosként, akkor természetesen az előbbit választanám!

 12. 13

  Cruyffista

  Nem kötelező odamennie. Okos, és kihasználja, hogy ő a class (egyik) legjobb irányítója. Az már más kérdés, hogy ez mennyire etikus ebben a helyzetben, pláne úgy, hogy az Oakland egyetemi focizni is engedte még egy évig. De ez most nem az elvekről szól, hanem arról, hogy az egyik sportban jelen állás szerint legalább háromszor annyit keresne, mint a másikban. Ráadásul a jolly jokert oda is lökte a kezébe a gyenge QB-class, hiszen amikor pár napja berobbant a hír, hogy ő inkább akkor focizna, egyből fix top10-es pickként beszéltek róla. Hozzáteszem, ez nem véletlen, mert nagyon durva az atletikussága, és ilyen dobásokat tényleg csak Mahomestól láttunk korábban (a baseballos múlt sokat segít a technikán). Valószínűleg nem minden csapatnak fog tetszeni a magatartása miatt, de hogy valaki pont leszarja a hisztijét és ráhajt, az majdnem biztos. Irányítók esetében kevés franchise válogatós. Persze ha egyáltalán a foci mellett dönt.

 13. 14

  Győri Gábor

  Bocs, de hol írtam hogy a baseball kontakt sport? Azért az eltévedt dobás nem annyira ritka, egyszer olvastam egy kimutatást hogymilyen sérüléseket vannak a baseballban. Vizibalettben mikor dobnak t*kön 140-el egy labdával? Mikor fordul ki a bokád, vagy térded egy futás közbeni irányváltásnál? Nem kellene hülyeségeket írkálni. https://hu.thehealthypost.com/baseball-injuries-statistics-for-practice-and-games-26951
  Nem ez volt, de ez sem “rossz”!

 14. 15

  sgtGiggsy

  Azt írtad, hogy azért a baseball sem vizibalett. Már bocs, de ebből pontosan az jön le, hogy az is milyen veszélyes sport.

  Amúgy a statisztikához, amit linkeltél: az USA-ban nemtől függetlenül szinte minden gyerek baseballozik valamikor. Ehhez képest a sportsérülések 14%-a csak, ami baseballal kapcsolatos.
  Az általad linkelt oldal szerint az MLB sérülések 51%-a váll, könyök, csukló és kéz sérülés. 30% csípő, térd, boka, lábfej. 12% vázizomzat sérülés.
  A 860 MLB játékos közül 440 szenved sérülést évente, amibe már az is beletartozik, hogy kihagy két-három edzést a sérülés miatt. A játékosok 51%-a hagy ki legalább egy-két edzést, vagy meccset sérülés miatt egy 162 meccses alapszakasz + kb 10-15 PO meccs alatt. Ez igen-igen baráti arány profi sportokhoz képest.
  Ehhez képest az NFL 1700 játékosa évente összehoz: 270 agyrázkódást, 60 ACL szakadást, és 150 MCL szakadást, és ezek csak a nagyon komoly sérülések. Mindez 16 alapszakasz, meg 2-3 PO meccs alatt.
  De nézzünk más sportot: NBA. A kicsit több, mint 400 NBA játékosból 287 járta meg a sérültlistát 2018-ban, jelenleg is 75-en vannak játékra alkalmatlan állapotban. Arányokra lefordítva, a játékosok 71%-a hagy ki legalább egy-két edzést, vagy meccset sérülés miatt, mindez 82 alapszakasz + 10-20 PO meccs alatt. Az NBA-ben az MLB játékosok 47%-a, fele annyi meccs alatt hozza össze az MLB sérülések darabszámának 65%-át.
  Szóval légyszíves, mesélj még arról, hogy a baseball mennyire veszélyes sport…

  Egyébként baseballban se dobnak tökön labdával, csak ha nagyon balf.sz vagy. Az ütő játékos féloldalt áll a dobóhoz képest. Igen kis felületet hagy szabadon egy tököndobáshoz, azt a kis szabad felületet meg csak meg kéne tudni védeni reflexekkel…

 15. 16

  Győri Gábor

  Azt fenntartom hogy veszélyes sport. Értem hogy statisztikailag kimutatható hogy ez a kevésbé veszélyes, de ez sovány vigasz a sérült játékosoknak. :)

 16. 17

  Győri Gábor

  Ebben abszolút egyetértünk. Kérdés a 28-32. draft pick mire lehet elég. Tartok tőle nem lesz mégegyszer akkora szerencse hogy egy TB-hez hasonló szintű QB jöjjön ki a sokadik körből. Persze az első körös is lehet bust.

 17. 18

  sgtGiggsy

  Nem veszélyes sport. Az élsportnak úgy összességében vannak veszélyei. De a baseball a nullkontakt jelleg, meg kevésbé intenzív megterhelés miatt a legkevésbé veszélyes csapatsport. Más csapatsportokban szoksorosa a sérülések száma és komolysága.
  És különösen egy amerikaifoci cikknél vicces veszélyesnek nevezni a baseballt, ha egyszer a baseballosok teljes értékű életet élhetnek a sportkarrier után (aminek csak a profi része náluk 10-15 év alapból, de a 20 se ritka), az amerikaifoci játékosok meg kimutatható mértékű agykárosodást szenvednek, a testük is kikészül mindezt az 5-10 éves profi karrierjük alatt.
  Ez a sovány vígasz a sérült játékosoknak duma meg… rándult váll, húzódások meg hasonlók vs törések, szalagszakadások (foci, kosárlabda, amerikai foci), használhatatlanra roncsolódó izületek (távfutás, kosárlabda), agyrázkódások (amerikai foci)
  Olyan sovány vígaszról beszélni, mintha egy náthás ember panaszkodna a rákosnak, hogy milyen kellemetlen, hogy folyik az orra. Azt meg már ne is mondjuk, hogy nem annyira sovány vígasz néhány rándulásért az évi dollármilliós fizetés.

 18. 19

  AwesomeOne

  És akkor Brady, Bill és Gronk egyszerre akasztják szögre a sisakot /sípot és eljön a Patsmageddon?

 19. 20

  sgtGiggsy

  Mondjuk Brady és Gronk szerintem fix, hogy egyszerre vonulnak vissza. Gronk már így is szemezgetett a visszavonulással, Brady miatt torpedózta meg a trade-et amivel a Lionsba került volna, (pedig Stafford se épp kutyaütő). Szerintem ha Brady visszavonul, Gronk is abbahagyja. A sötét nagyúr terveit meg az ég se tudja. Szerintem ő marad Brady után is.

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team