Connect with us

Hír

McVay: A foci egy tökéletlen játék

Egy ideig még biztos téma lesz az a be nem fújt DPI, amivel a Saints megnyerhette volna a meccses a Rams elleni konferencia döntőn. A múlton már nem lehet változtatni (csak Roger Goodell tudna), így jobbára csak a kellemelten nyilatkozatok, vagy a dühös kirohanások maradtak mint reakciók az esetre.

 

 

Előbbi állt fenn Sean McVay, a Rams vezetőedője esetében is, akinek szintén előhozták azt a jelentsort egy interjúja során. A holnap 33 éves szakember diplomatikusan csak annyit mondott, hogy az edzőknek és játékosoknak korlátolt lehetősége van befolyásolni egy meccs alakulását, így erre nincs ráhatásuk. Ezért nevezte tökéletlen játéknak a futballt. McVay először a visszanézések lehetőségére reagált a Rams hivatalos honlapján.

 

Való igaz, a visszalassításoknál sok-sok dologra fény derülne, ami mondjuk szabálytalan. Ha ezt minden egyes playnél eljátszod, akkor az rengeteg esetet szülne. Persze nekünk is jó lett volna, ha ezt kihasználva megkapjuk a jogos előrehaladást Goff face maskját követően, de ez nem fenntartható. El kell fogadni, hogy a foci egy tökéletlen játék, és úgy kell végezned a munkádat, hogy ezzel tisztában vagy.

– mondta McVay.

 

Természetesen ő sem tagadta, hogy ott a zászló elmaradása rossz döntés volt a játékvezetőktől, és joggal kérheti számon ezt bárki a Saintstől. Ugyanakkor azokat a tényezőket nem sikerült Sean Paytonnak irányítania, amire lett volna lehetősége az esetet követően.

 

Nyilvánvaló, hogy ez egy rossz döntés volt, és sajnálatos, hogy egy ilyen tétű meccsen ez megtörténhet. Ugyanakkor azt gondoltam, hogy Sean azt emeli ki, hogy az esetet követően milyen hibákat vétettek, és miket nem használtak ki a győzelemért. Azt kell irányítanunk, amire lehetőségünk van. Megértem, ha egy ilyen döntés sokkoló a csapat számára, de nem szabad, hogy ennyire befolyásolja a játékodat. Fejet fel, és csinálni kell tovább. Semmivel nem különbözik ez attól, mintha egy rossz döntést hoznál egy játékhívás során, ugyanúgy menni kell tovább, elfelejtve a hibádat. Véleményem szerint az nem megoldás, hogy mindent visszanézünk.

 

Annyiban igaza van McVaynek, hogy az esetet követően két támadást is megállíthatott volna a Saints védelem, illetve ugye a hosszabbítást a Saints kezdte, de Brees eladta a labdát. Persze ez a Saintsnél senkit nem vígasztal, és fordított eseben vélhetően McVay sem így fogalmazna egy interjúban, de ezen ők változtatni már nem tudnak.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!