Connect with us

Érdekességek

Mi lesz Foles sorsa a holtszezonban?

A Foles magic továbbra is tart Philadelphiában és a csapat szurkolói minden bizonnyal nem akarják, hogy ennek bármikor is vége legyen. Amikor azonban véget ér az Eagles szezonja – reményeik szerint februárban -, akkor a csapat vezetőinek el kell gondolkodnia azon, mi legyen Nick Foles sorsa, ugyanis válaszút elé érkeztek.

 

A helyzet a következő: Foles szerződése csapat- és játékosopciót is tartalmaz a következő évre. Ez azt jelenti, hogy a csapat lehívhatja az opciót, és akkor 20 millió dollárt fizet Folesnak a következő évre. Azonban ha Foles ezt nem szeretné, akkor “kivásárolhatja” magát. Visszafizet két millió dollárt a csapatnak és szabadügynök lesz. Ha az Eagles meg akarja tartani Super Bowl győztes irányítóját, akkor opcióként a franchise tag is felmerül, ami alól nem tudja kihúzni magát Foles, ellenben kicsit drágább, körülbelül 25 millió dollár lesz (februárban állapítják meg a pontos számot a fizetési sapka fényében).

 

 

Viszont ennyi pénzt a fizetési sapkában minden bizonnyal nem engedhet meg magának az Eagles (Foles nélkül 7-8 milliójuk van, persze ez kivágásokkal bővíthető), főleg hogy ott van Carson Wentz irányítani. Most ne menjünk bele abba a végeláthatatlan vitába, hogy Folest vagy Wentzet kéne megtartani, vagy abba az értelmetlen vitába, hogy melyiket fogják megtartani (illetve kommentek közt egész nyugodtan). Mert minden jel arra mutat, hogy Wentz a csapat jövője és ő lesz a franchise irányítója a csapat reményei szerint nagyon hosszú ideig. Szóval mi lesz Folesszal?

 

Az Eagles megpróbálja majd elcserélni. Ehhez viszont előbb vagy le kell hívniuk az opcióját, vagy franchise tagelniük kell, különben nem lesz a csapatuk tagja a ligaév nyitásakor. Viszont ahhoz, hogy elcserélhessék, rendelkezésükre kell álljon annyi pénz a sapkában a ligaév nyitásakor, amennyibe Foles kerül (opció esetén 20-, tag esetén 25 millió dollár). Ehhez tehát előbb áldozatot kell hozniuk valaki más kivágásának formájában és csak utána tudják hivatalosan elcserélni (még ha korábban meg is állapodhatnak, lásd Alex Smith tavaly).

 

Ian Rapoport információi szerint egyébként elég jó piaca lehet Folesnak, ő lehet az első számú opció QB fronton. A többi lehetőség Teddy Bridgewater, Ryan Tannehill, Joe Flacco, Blake Bortles, vagy a draft, ahol Dwayne Haskins tűnik jelenleg az első számú (és várakozások szerint talán az egyetlen top10 pickben elkelő) irányítónak.

 

Szóval akinek irányító kell, könnyen lehet, hogy az Eaglesnél fog kopogtatni. Tavaly állítólag egy magas második körös pickért nem adta el az Eagles Folest a Brownsnak, azonban Foles 2018-as fizetése miatt jobb helyzetben volt akkor az Eagles (bár azóta újabb jó teljesítményekkel növelhette is értékét). Most ennyi, tehát egy második kör (és apró) akár elég is lehet, de azon sem kell feltétlen meglepődni, ha Howie Roseman többet kicsikar Folesért cserébe.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!