Connect with us

Hír

Roger Goodellnek joga van visszamenni az időben

Volt probléma a bíráskodással vasárnap, különösen nagy port kavart a Saints-Rams NFC-döntő végén történtek, amikor Nickell Robey-Coleman nagyjából 4-5 különböző szabálytalanságot követett el Tommylee Lewis ellen, mégsem repült érte a zászló. Első és gól helyett (1:49 maradt volna az órán, a Ramsnek egy időkérése maradt) megakadt emiatt a Saints és csak mezőnygólra futotta, ami végül jó eséllyel meccsbe került. A PFT elővette a szabálykönyvet és kiderült, hogy Roger Goodell saját jogán vissza mehetne az időben és igazságot szolgáltathatna.

 

 

A szabályok szerint (Rule 17, Section 2, Article 1 és 3), ha a Commissioner úgy látja, hogy rendkívüli módon ártottak valamelyik csapatnak, akkor utólag is beleszólhat a meccsbe. Újrajátszathatja az elejétől, vagy utasíthatja a csapatokat, hogy az utolsó 1 perc 49 másodpercet játsszák újra: a Saintsnél a labda 1&Goal-nál, míg a Ramsnek egy időkérése maradt.

 

Természetesen a Rams kárára is történtek téves ítéletek, és láttunk már korábban is óriási bírói bakikat. Bár semmit sem lehet biztosra mondani, de szinte (99,99%) kizárt, hogy Goodell bármit is lépne ez ügyben (leszámítva azt, hogy a játékot benéző bíróknak rosszabb soruk lesz). Viszont jó tudni, hogy újrajátszathatna meccset, ha valami nagyon durva történne.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!