Connect with us

Szabadügynök

A legjobb szabadügynök belső védőfalemberek

Az NFL-ben a falak közti csata nagyon régóta meghatározza a csapatok erősségeit, ez a mai fociban határozottan igaz. Számos olyan példát láthattunk, hogy egy jó védőfal felhúzta az amúgy nevek alapján közepes védelmet. Különösen igaz ez akkor, ha a fal belsejét tette rendbe az adott csapat.

 

 

Korábban már foglalkoztunk ezzel a poszttal egy kicsit, és azóta sem változott a helyzet. Pár hosszú távú szerződést leszámítva csak rövid távra gondolkodhatnak a csapatok az idei kínálatban, ami persze nekik nem rossz, a játékosoknak már inkább. Na de lássuk kik is ők!

 

Aki tutit keres

 

Grady Jarrett, Atlanta Falcons

 

Minden bizonnyal ő lesz a legkeresettebb portéka a piacon, és tán éppen ezért kezdett óriási pénzfelszabadításba Thomas Dimitroff, hogy helyet csináljon egyik legjobb védője szerződésének. Jarrett az irányító siettetésében és futás ellen is jó munkát végez, ráadásul még mindig csak 26 éves lesz áprilisban.

 

Ndamukong Suh, Los Angeles Rams

 

Ez a Suh már nem az a Suh aki régen volt, de ettől még mindig erősítés lenne a liga legtöbb védőfalába. 32 évesen már ő sem a jövő embere, ráadásul a bérigénye még mindig magasan van. Ha valaki olyan SB-runban lenne mint a Rams, akkor megérheti az árát, de nem nagyon látom magam előtt, hogy valaki bevállalná hosszú távra ekkora fizetésért.

 

Sheldon Richardson, Minnesota Vikings

 

Az utóbbi három szezont három különböző csapatnál töltő játékos lehet a negyedik klubváltására is készülhet. Ha tényleg kivágja a csapat Everson Griffent, akkor Richardson szerződése még beférhet a capbe, máskülönben viszont tesztelheti a piacot. Tény, hogy már nem hozza a prime jetses formáját, de azon kevés játékosok közé sorolnám az idei kínálatból, akik mind futás, mind passz ellen képesek magas szinten teljesíteni. A balhés természete miatt ugyanakkor van benne némi kockázat.

 

Aki nose tackle-t keres

 

 

Malcom Brown & Danny Shelton, New England Patriots

 

Két friss bajnok válik szabadügynökké, és talán egyikükért sem fog kapkodni Bill Belichick – legalábbis meglepne, ha mindketten maradnának. Brown többszörös bajnokként lehet inkább a pénzkeresésre szánná el magát, főleg, hogy a Patriots nem élt az ötödik éves opciójának lehívásával – ez talán jelzésértékű. Shelton opciós évét szintén veszni hagyta a Pats, hiszen ő még többet keresett volna 2019-ben mint Brown, holott egyikük sem szolgált rá akkora pénzre.

 

Darius Philon, Los Angeles Chargers

 

Philon elég ismeretlen játékos, aki az idei szezonban kapott nagy figyelmet, hiszen a második legtöbb snapet töltötte a pályán a Chargers védőfalemberei közül az alapszakaszban. Ő is a legjobbkor kapta meg az esélyt, hiszen így jó esélye lehet majd egy jobb szerződés kiharcolására. A teljesítménye alapján ő sem tartozik posztja krémjébe, de még csak 25 éves, azaz a legjobb évei hátravannak, ez pedig vonzóbbá teheti az öregekkel szemben.

 

Aki kockázatot keres

 

Muhammad Wilkerson, Green Bay Packers

 

A brutális szerződést egy cut, majd egy piszok olcsó szerződés követte. Wilkerson korábbi edzőjének védelmébe került egy prove it évre, de nagyon hamar megsérült, így vélhetően nem számíthat nagyobb pénzre. Talán pont ez teheti vonzóvá a kezelhetetlen természetű játékost, aki az utolsó esélyét kaphatja meg 2019-ben.

 

David Irving, Dallas Cowboys

 

Irving nem egyszerű eset, az biztos. Többször is eltiltotta már a liga, idén személyes okok miatt nem jelent meg a csapat nyári edzőtáborában, a szezonban pedig két meccsen játszott, utána egy rejtélyes bokasérülés miatt november óta inaktív volt. Ráadásul több drogtesztet is kihagyott állítólag, ami az eltiltása miatt akár újabbat is követelhet maga után. Ha viszont csak a képességeit nézzük, az egyik legjobb játékos lehetne a szabadügynökök közül, és ezt bizonyára sok GM is észben tartja.

 

Aki underdogot keres

 

 

Henry Anderson, New York Jets

 

Anderson újonc évében még úgy tűnt, hogy a Colts egyik meghatározó védője lehet hosszú távon, majd eltűnt a radarról, és végül lapátra is került. A Jetsnél viszont ismét felrakta magát a DL-térképre, csakhogy ez most egy tendencia kezdete, vagy csak kiugrás volt nála? Gregg Williams személyében új védőkoordinátor került a Jets élére, aki lehet nem tart majd rá igényt, Todd Bowles viszont akár a Bucshoz is magával viheti.

 

Christian Covington, Houston Texans

 

Nehéz abban a houstoni védőfalban tartósan bennragadni, ez Covingtonnak is csak rotációs játékosként jött össze, az is inkább a szezon második felében. A csapat háza táján sok dicséretet kapott, de egy ilyen telített falba nem biztos, hogy visszaigazolják új szerződéssel. Nem várok tőle jövőre all-pro szintet, de véleményem szerint egy jó kis játékos válhat belőle nagyobb terheléssel, aki pass rushban és futás ellen is képes lehet fellépni.

 

Johnathan Hankins, Oakland Raiders

 

Hankins Andersonhoz hasonló pályaívet ír le. A Giantsben egy kiugró évet követően jó pénzért leigazolta az Indianapolis Colts, amely egy szezon után megvált tőle, és sokáig nem is talált új csapatot. Végül a Raidershez került az alapszakasz megkezdése után, hogy Justin Ellist pótolja, de azóta sem derült ki, mi tartott idáig. Sokak szerint a pénz az oka, de ezt már lehet sose tudjuk meg. Hankins inkább a futások megállításában erős, de sophomore szezonjában 7 sacket is elért, valamint elég jó aránnyal generált nyomásokat snapekre lebontva. Azóta viszont nem talált rá erre az ösvényre.

 

Margus Hunt, Indianapolis Colts

 

Be kell valljam, nem láttam jönni az észt óriástól ilyen jó szezont. Noha gyakran a fal szélén kapott szerepet, a snapjei döntő többségét a fal belsejében kapta, és meg is hálálta. A Coltsnál, azon belül is Matt Eberflus irányításával kivirágzott, nagy bánatára ezt 32 évesen érte el, ami után már szketpikusabbak lehetnek vele a csapatok – már ha a Colts kiengedi a piacra.

 

[quote]Nevesebb korlátozott szabadügynökök

  • Michael Pierce, Baltimore Ravens
  • Shelby Harris, Denver Broncos[/quote]

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!