Connect with us

Szabadügynök

A legjobb szabadügynök tight endek

A tight end egy nagyon kényes poszt az NFL-ben, jó TE-ből gyakorlatilag annyi sincs, mint jó irányítóból. Nem meglepő, hogy most sem lesz telített a piac, de legalább a játékosok örülhetnek: ilyen felhozatal mellett a közepes játékos is jó pénzt kereshet.

 

 

Nem igazán láttam értelmét kategorizálni a TE-eket, nincs olyan ordas nagy különbség közöttük, így inkább egy top 10-es listát állítottam össze a legjobbakból.

 

10. Antonio Gates

 

Gates már 38 éves, tavaly is csak azért játszott, mert Hunter Henry miatt visszahívta a Chargers, de egyszerűen olyan gyenge a piac, hogy még így is befér a top 10-be. Veterán minimumért egy Super Bowl esélyes csapat akár adhat is neki egy esélyt (a Patriotsban például megnézném, ha Gronk visszavonulna).

 

9. Jeff Heuerman

 

26 éves, nem különösebben nagy szám, de elég jól blokkol futáshoz és passzhoz is, illetve szükség esetén még elkapni is tud. A Broncosban tavaly 31 elkapásból 281 yardot és két TD-t szerzett.

 

8. Levine Toilolo

 

Toilolo kellemes csalódás volt Detroitban. Igaz, hogy csak 21 elkapást jegyzett 263 yardért és egy TD-ért, de zseniálisan blokkolt passzjátékhoz, a PFF szerint nem volt nála jobb a posztján.

 

7. Tyler Kroft

 

Az első Bengals-TE a listán, és nem az utolsó. Kroft 2017-ben remek szezont teljesített, 404 yardit és hét TD-t szerzett, tavaly azonban sérülés miatt csak öt meccsen tudott pályára lépni, így mindössze négy elkapása volt. 26 éves, olcsó megoldás viszonylag nagy potenciállal.

 

6. Tyler Eifert

 

Eifert egészségesen top 5 körüli játékos a posztján, de sajnos nem egészséges. A Bengals játékosa hat éve van a ligában, ez idő alatt kétszer tudott legalább 10 meccsen pályára lépni. A lehetséges 108 meccsből csak 43-on játszott, az elmúlt három évben összesen volt 16 alapszakaszmeccse. Tehetségben messze ő a legjobb a piacon, de így sem kizárt, hogy csapat nélkül marad.

 

 

5. Nick Boyle

 

A 25 éves ex-Raven is leginkább a blokkolókvalitásai miatt került a listára, a 213 elkapott yardja önmagában nem sokat ér. Viszont futáshoz és passzhoz is kiválóan blokkolt, Baltimore-ban 10-szer kezdett tavaly.

 

4. James O’Shaughnessy

 

Úgy néz ki, hogy a jól blokkoló TE-ek nem tudnak 220-nál több yardot elkapni. A Jaguars játékosa sem egy elkapóművész, de a fentiekhez hasonlóan kiválóan blokkol. TE2-nek kifejezetten jó a 27 éves játékos.

 

3. C.J. Uzomah

 

A harmadik Bengals-játékos a listán, és talán a legjobb. 432 yard és 3 TD jött neki össze tavaly, gyakorlatilag karrierévet zárt, 15-ször volt kezdő. Blokkolni is tűrhetően tud, nem kizárt, hogy ebben a nem túl erős felhozatalban akár egy 4-5 milliós fizetést is leakaszt magának.

 

2. Jesse James

 

Sokat elmond a felhozatalról, hogy a Steelers TE-je felfért rá, de még mindig ő az eddigi legjobb elkapni is relatíve hatékonyan tudó játékos, aki blokkolásban is tűrhető. 423 yardot és két TD-t szerzett tavaly, sorozatban harmadik éve van már legalább 300 yardja, nagyjából ennyi is van benne. Amilyen kevés jó játékos van a poszton, valahol biztos kezdő lesz.

 

 

1. Jared Cook

 

Az egyetlen top játékos a posztján, aki szabadon igazolható. Ugyan már 31 éves, de az elmúlt két évben 1500+ yardot és nyolc TD-t termelt, óriási lesz érte a licit, legalább 8-9 milliós fizetésre számíthat. Tavaly egyébként volt egy 180, egy 110, egy 100 és egy 116 yardos meccse, nem rajta múlott a Raiders pocsék szereplése.

 

+1 Charles Clay

 

A Billsnél nem volt maradása, borzasztó idényen van túl, de hátha más lát még benne fantáziát.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!