Connect with us

Szabadügynök

A “szerethető” – Colts FA kitekintő

Biztosan sokan emlékezték még arra az időszakra, amikor gurulós fociban egy szerethető csapatot próbáltak építeni a hazai válogatottnál. Úgy látszik Indianapolisba is eljutott ennek a híre, és ők is megpróbálnak egy ehhez hasonló dolgot kreálni. Chris Ballard vezetésével egy olyan csapat kerül kialakításra a Coltsnál, ahol az öltözőben jó a hangulat és csak olyan személyiségek kerülhetnek be, akik nem rombolják az egységet. Nézzük, hogy próbálják meg ezt elérni!

Az offseason munkákat már jó korán elkezdte Ballard, és már két fontos lejáró szerződésű játékosukkal is megegyezett. Először a veterán rúgó, Adam Vinatieri kapott egy újabb szezonra szóló kontraktust, nem sokkal később pedig a 2018-ban remekelő támadófal egyik tagja, Mark Glowinski is újra a Coltshoz kötelezte el magát. Ezzel a két gyors hosszabbítással is látszik, hogy a GM szereti megtartani a fontos játékosokat, és még véletlen sem engedi, hogy teszteljék a piacot.

Ha a sapka alatti helyeket nézzük, azzal jelenleg a legjobban a Colts áll, hiszen 107,5 millió dollár az elkölthető összeg. Ez nagyban köszönhető annak, hogy a 2017-ben érkező Ballard első lépése volt, hogy a szerződéseket rendbe tegye, és elkezdje a rebuildet. A második szezonban már sikerült a rájátszás, de ez a csapat azért még koránt sincs kész. Hiányposztok bőven akadnak, de a jó draftnak és Luck visszatérésének köszönhetően pozitív szezont tudhatnak maguk mögött.

 

Fontosabb szabadügynökök a Coltsnál

Dontrelle Inman, WR – A szezon közben érkező elkapó berobbant a csapatba és gyorsan második számú játékos vált belőle posztján. Luck és Inman gyorsan összeszoktak és egyik kedvelt célpontja lett az irányítónak, 28 elkapásból 304 yardot és 3 TD-t sikerült gyűjtenie. Ajánlatot valószínűleg kap majd a vezetéstől, kérdés, hogy elegendő lesz-e neki a felajánlott összeg, vagy esetleg próbál majd máshol szerencsét.

Pierre Desir, CB –  Az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb lejáró szerződésű játékos jelenleg. Megmutatta szezon közben, hogy a komolyabb feladatokat (DeAndre Hopkins semlegesítése) is rá lehet bízni. A jelenleg gyenge CB sorba nagy szükség lenne az ő tudására és rutinjára.

Clayton Geathers, S – Ő már egy kicsit érdekesebb téma, nem vagyok teljesen biztos abban, hogy ő kezdő szintű játékos. Mindenképpen erősíteni kell a safety poszton, és ezáltal valószínűleg kívül találja magát a körön Geathers, így ha ebbe a szerepkörbe beletörődik, akkor lehetséges, hogy marad a csapatnál.

Matthias Farley, S (RFA) – Egy újabb safety, aki korántsem biztos, hogy a 2019-es szezont a Coltsnál kezdi meg. Nem volt szerencséje a sérüléssel az előző szezonban, hiszen már októberben a sérült listán találta magát, ami nem sokat segít neki az új szerződés tárgyalásánál. Valószínűleg a Geathers-Farley duóból csak egyikük marad majd.

Margus Hunt, DT – Hunt is jól kezdte a szezont, mint az egység, amiben szerepel, de a szezon második felére már ő sem hozta azt a szintet, amit láttunk tőle korábban. Ezek ellenére fontos láncszeme a védőfalnak és nagy meglepetés lenne, ha nem kapna új kontraktust.

Mike Mitchell, S – Egy újabb szezon közben érkező játékos, aki fontos tagja volt a secondarynek. Mitchell mindenképpen erősítés lenne a safetyk között, de azért a realitás talaján kell maradni, amikor megkapja az ajánlatot, hiszen már ő sem lesz fiatalabb.

 

 

Hiányposztok: Támadó oldal

A pályának ennek a felén van a legkevesebb tennivaló szeptemberig. Hosszú idő után ezen a listán nem szerepel a támadófal, hiszen a liga egyik legjobb ötöse volt a Castonzo-Nelson-Kelly-Glowinski-Smith összeállítású egység. Ez azonban már nem igaz az elkapókra, erre a posztra valószínűleg draftról és piacról is erősítenek majd Indianapolisban. Jelenleg Hilton mögött elég nagy a szakadék, így itt mindenképpen erősíteni kell. Azért ne feledkezzünk el a tavaly draftolt Deon Cainről sem, akiről a szezon előtt jó dolgokat lehetett hallani, de sajnos még szeptember előtt lesérült az egész évre. Az offense-t tekintve tehát igen jó a helyzet, hiszen csak WR posztra szükséges az erősítés.

Lehetséges célpontok a piacon: Adam Humphries, Kelvin Benjamin, Devin Funchess.

Hiányposztok: Védő oldal

Évek óta probléma a csapatnál, hogy a védelem nem elég erős. Eberflus érkezésével és egy nagyszerűen kitalált szisztémának köszönhetően, a keret erősségét tekintve jó szezonon van túl az egység. Többen nem csak csapat-, hanem ligaszinten is kiemelkedtek, nem véletlen lett Darius Leonard a legjobb újonc védő. De ezek mellett nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy jelenleg több poszt van, amin erősíteni kell, mint amin nem.

A védőfal jól kezdett és szépen tudtak nyomást gyakorolni az ellenfél irányítóira, de a végére elfogyott a lendület és már korántsem festett olyan jól az egység. Minden bizonnyal ide kívülre és belülre is kell erősíteni akár a szabadügynökök között, akár a draftról. Egy igazi playmaker hiányzik, ahhoz, hogy még jobbak legyenek.

Lehetséges célpontok a piacon: Ezekiel Ansah, DeMarcus Lawrence, Sheldon Richardson.

A másik nagyon fontos poszt a safety. Szezon közben Mike Mitchell érkezett és új lendületet hozott a hátsó szekcióba, de már ő sem fiatal, és sajnos a 2017-es elsőkörös Malik Hooker nagyon sérülékeny. Jelenleg csak az előbb említett Hooker és az újonc szezonján túl lévő George Odum rendelkezik szerződéssel, tehát ide is mindenképp több érkező várható.

Lehetséges célpontok a piacon: HaHa Clinton-Dix, LaMarcus Joyner, Tyrann Mathieu.

Harmadrészt cornerback poszton sem áll valami jól a csapat. Több fiatal és tehetséges játékos van ezen a poszton is, de olyan, aki végig, egyenletesen képes jó teljesítményre, abból már nem sok. Kenny Moore és Quincy Wilson többször is megmutatta, hogy helyük van a keretben és rájuk lehet számítani.

Lehetséges célpontok a piacon: E.J. Gaines, Morris Claiborne, Jason McCourty.

 

Az előző év egy szép szakasz kezdete lehet, de ehhez rengeteg munkára van még szükség. A lehetséges játékosokat, akiket igazolhatnak nagyon nehéz megjósolni, főleg a Coltsnál. Most, hogy jól szerepelt a csapat, így már kedvelt célpontja lehet Indianapolis a szabadügynököknek, de Ballard interjúján nem túl könnyű átmenni, hiszen nem elég, hogy jó játékos legyél, még a személyiségednek is megfelelőnek kell lennie. Rengeteg az elkölthető pénz, de figyelni kell arra, hogy a következő idényre több fontosabb FA is lesz a csapatnál (Jabaal Sheard, Eric Ebron, Kenny Moore), de az előző szezonban is bebizonyította Ballard, hogy a pénzzel nagyon jól bánik. Ha igazak a hírek, akkor idén a playmaker játékosokon lesz a hangsúly, így mindenképp több érkező várható, mint 2018-ban volt.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!