About the author

80 Comments

 1. 1

  kitalaltnev

  A világ így működik. 🤔

 2. 2

  ZsindelyLord

  Mi volt a per?

 3. 3

  BenKoyack

  Ja, visszatérhet Kaep, 3.számú QB-nak talán odaérhet valamelyik kis csapatba…a világ kabaréja ez a csávó!

 4. 4

  Bélabá a csótány

  Senkinek SE kellett a sportszeletes csávó.

 5. 5

  Tom J

  Valószínű Reid feltételnek megkapta a szerződéséhez, hogy kihátrál ebből az istenverte kabaréból, és magára hagyja azt a tehetségtelen bohócot, így pedig az ügyvéd azt tanácsolta neki, hogy jobb lesz rövid úton megegyezni… Ne feledjük, az volt a per mottója, hogy összezártak és nem adnak nekik lehetőséget. Hogy nyerhetnék meg ezt, ha közben Reid a pályán van, szép pénzért? Persze arra ez a hír is jó volt, hogy megint Kaep-ről beszéljen mindenki. Az elmúlt két órában tízszer tuti találkoztam a témával, és azzal, hogy éppen valaki “nem lenne meglepve, ha a Pats leigazolná Kaep-et Brady pótlására”. Épp a Patriots, meg Kraft, meg Bill, Trump elnök személyes barátai fogják leigazolni. Ráadásul olyan borzalmasan ócska játékos, hogy arra szavak sincsenek, előbb igazolnám Petermant, ő legalább balhét ill. jó erős közutálatot nem hoz a csapatnak, és épp olyan sz*r QB…

 6. 6

  Bélabá a csótány

  “Végre megvehetem az FK-t,és moderálhatom Tom J lefitymáló kommentjeit!”-kommentálta a hírt a híres csepűrágó,miközben Tom Bradyt megszégyenítő fizikumát demózta.
  https://uploads.disquscdn.com/images/09b6db05c3503093d8aee9f0ccb6d05312b45e2200bbd5cd900876afd25d365f.jpg

 7. 7

  Bélabá a csótány

  Peterman egy szerethetően balfasz figura.
  Mint egy nagyranőtt pumukli,szinte már várja az ember,hogy egy-egy INT után az öreg Éder mester kedvesen lebassza a pálya szélén.

 8. 8

  Tom J

  Igen, én is így vélem, Peterman derűt visz a mindennapokba. A Pats-nek épp elég utálója van, minek nekik Kaep? :D

 9. 9

  Tom J

  Az egyik Pats rajongói csoportban épp most tiltották be a Kaep-pel kapcsolatos posztokat az adminok, belengetve, hogy aki felhozza, repül. Biztosan nagy népszerűségnek örvendene a csapat rajongói körében, ha leigazolnák… :D

 10. 10

  Bélabá a csótány

  Arról nem is beszélve,hogy “véletlenül” ő lenne a második nem fehér QB Bostonban.
  Nem akarok mutogatni,de Brisett úgy lehetett kezdő,hogy Brady tiltva,nyomi Jimmy meg összetörte magát.

 11. 11

  Tizenkettes

  És ha ezután sem talál csapatot (vagy a csapatok nem találják meg Kaepernicket), megint fenyegetőzni fog, hogy a liga megint összeesküdött ellene? :)
  Szánalmas kis görény ez a csávó. Ügyesen végigvitte ezt a tiltakozós térdelős témát, gyakorlatilag ebből él évek óta. Lassan már azt sem tudja, hogy kell megfogni a labdát, de úgy tesz, mintha olyan baromira vissza akarna térni, de az a csúnya liga nem hagyja. Hogy egy féltehetség, akinek volt egy egész jó idénye, arról alig beszélnek. És ezzel a szemétkedéssel jobban járhat, mint azok, akik kidolgozták a belüket edzésen meg a pályán.

 12. 12

  Tom J

  Na igen, még a futó is fehér a Patriots-nál, az elkapók is szinte mind… Múltkor épp volt egy érdekes kis gondolatmente erről Whitlock-nak. :)

  https://www.facebook.com/watch/?v=314389879424940

 13. 13

  Nyílméregbéka

  Te teljesen hülye vagy?

 14. 14

  Nyílméregbéka

  Na, itt a másik idióta!

 15. 15

  acsdav2

  Ha Reid-nek volt csapata nem teljesen értem, hogy az ő részéről miről szólt a per. Kaep visszatérése meg elég logikátlan lenne, nem? Az NFL elismeri kvázi, hogy összezárt és nem engedte játszani, hogy aztán pár hónapra rá újra játszhasson?

 16. 16

  Bélabá a csótány

  Mondjuk Boston “gyarmati” hagyományainak megtartása is sokat nyomhat latba.

 17. 17

  Tom J

  Nincs is jobb, mint érveket sorakoztató, magasan kvalifikált, hyper-intelligens életformák véleményével találkozni az online térben. :D

 18. 18

  Arnold Patsenegger

  Méltó befejezést kapott az ügy. 😀😀😀Végülis Kaep elérte a célját keresett egy csomó pénzt. 😊

  Amúgy megérdemelte azt a rakás pénzt mert csak az nem hiszi el,hogy tényleg összejátszottak ellene aki teljesen vak. Kurva sok pénztől esett el (persze ez részben az Ő hibája is).

  Mondjuk az erkölcsi iránytűje nem tudom,hogy nem -e kavarodott meg amikor zsebre rakta ezt a kurva sok pénzt.
  Az Én szememben akkor lett volna marha fasza csávó ha elmegy a végsőkig és megnyeri a pert (mivel ennyi pénzt adtak neki meg is volt rá az esélye). Az a Kaep aki kint a pályán letérdelt 60 000ember előtt most letérdelt 100 000 000 dollárért az NFLnek és a tulajoknak. Mindenki boldog. 🤗

 19. 19

  Arnold Patsenegger

  Szerintem semmi nem garantálja ,hogy valaha is játszani fog. Sőt szerintem kurva kicsi az esélye.

 20. 20

  Tom J

  Ha már Flaccot ekézte a többség a minap, jöjjön egy kis összehasonlítás. Önmagukért beszélnek e remek mutatók, minden csapat és GM álma kell, hogy legyen Kaep, hiszen oly kiváló játékos ő:

  Győzelmi arány:
  Flacco: 96-67 Kaep: 28-30
  Passzpontosság:
  Flacco: 61,7% Kaep: 59,8%
  Össz TD/INT:
  Flacco: 212/136 Kaep: 72/30
  Yardok:
  Flacco: 38245 Kaep: 12271
  Yard/meccs:
  Flacco: 234,63 Kaep: 211,56

  Jah, az esetek közel 10%-ban (9,2 pontosan) sackelték amikor passzolni próbált. Flacconál ez egy nem túl elit támadóegységben 5,5%.
  Nem is értem mindezek fényében, miért is nem igazolták őt le, s miért zártak össze előtte ily galádul, amikor ilyen magasságokba képes felérni…

 21. 21

  Arnold Patsenegger

  Maradjunk annyiban,hogy Ő is biztosan kidolgozta volna a belét csak hát rossz tüntetési módott választott és többet nem játszhatott.

  Lehet ő járt jól, nem baszták szét az agyát a pályán sok évnyi agyrázkódással és még 100milláját is megkapta. Egy zseni a csávó 😀

 22. 22

  Tom J

  Hagyjuk ezt… Borzalmasan gyenge játékos. Az csak a hab volt a tortán, hogy belekezdett ebbe a hisztériába, egy normális csapatnak sem kell QB olyan számokkal amit mutatott. Részletezem is itt egy posztban, a leszúlt Flacco-hoz viszonyítva. Csak, hogy tudja mindenki hova tenni. Még cserének is ócska, hisz Keenum is hozza amit Flacco. :D

 23. 23

  Tom J

  Miért részen az ő hibája csak? Van egy irányadó leírás, ami meghatározza a viselkedést a játékosok számára a himnusz alatt is. Ő nem úgy viselkedett. A ligának ezzel ártott, elég komolyan. Súlyos veszteségek érték a ligát, s annak tulajdonosait is. És ez csak az egyik tényező, játszani sem árt legalább a siralmasnál egy kicsivel jobban, lásd lentebb.
  Nem vitatom azt sem, hogy összejátszottak ellene, egy közös üzletről beszélünk, nem véletlen az, hogy mindent a tulajok döntenek el, csak úgy új franachiset sem lehet létrehozni, de amint a mellékelt ábra mutatja, csak úgy stadionbérleti-szerződést sem lehet kötni akárhol, ha az adott város csapata nem egyezik bele, még átmenetileg sem. Pedig nem hinném, hogy ha a Raiders idén SF-ben játszana, azzal bármit is ártana a 49ers-nek, főképp a Raiders remeklését látva mostanság… Ez a liga azé a 32 csapaté, nincs kiesés, nincs feljutás. Még jó, hogy közösen állnak ki az érdekeik mellett, és egy destruktív elemet kívül tartanak.

  Mindemellett Kaep egy siralmas játékos:
  2012-ben 13 meccsen volt pályán, de csak 7-szer kezdett. Ezen 7 meccsen is 16-szor sackelték. Nem tud a zsebben játszani, siralmas amit művel. Ez az év volt karriere csúcsa, 62,4%-os passzpontosság a neve mellett. Ez az általam javarészt kritizált ARod legrosszabb mutatója 11 évet nézve, Kaep legjobbja… 7 meccsen 1608 passzolt yardja volt. Ez valamivel még jobb is, mint a karrierátlaga, 229,7. 3 INT és 6 fumble 7 meccsen.
  2013-ban, amikor valami csoda folytán 12-4-es mérleggel zárt, sikerült neki 58,4-es passzpontosságot bemutatni. Sackelték 16 meccsen 39-szer. A támadófala 9. legjobb volt a ligában, passzblokkolásban is 13., szóval messze nem olyan rossz. Említettem már, hogy nem tud a zsebben játszani? Ebben az évben is mindössze 3197 yardot passzolt. Ez 199,81 meccsenként. 4 meccset passzolt TD nélkül, 5-öt 1 TD-vel hozott le, mindössze kétszer sikerült neki 3-at dobni, többet egyszer sem.
  Míg 2012-ben a PO-ban szinte “megtáltosodott”, és még egy 300 yardos meccs is összejött neki, 4 TD-re “csak” 2 INT, 1 fumble jutott, addig 2013-ban még lejjebb adta az alapszakaszhoz képest, ha ez lehetséges, 54,88%-kal sikerült passzolnia. 3 TD-re 3 INT jutott. Meg 3 fumble.
  Csak, hogy érezzük, hogy mennyire a csapat vitte a hátán, a Houston elleni meccsen 2013-ban 6/15 passz, 40%, 1 TD, mégis 34-3-ra nyerték. És, hogy miért? Íme:
  A védelmük 3. volt a ligában engedett pontokban, 5. engedett yardokban, 8. a playenként engedett yardokban, 9. legtöbb labdát szerezték, 7. legkevesebb 1st downt értek el ellenük, passzoknál gyengék voltak, sok sikeres átadást jegyezhettek ellenük, 18. helyen álltak e mutatóban, igen ám, csak ezek jó rövidek lehettek, mivel ugye passzból engedett yardokban már 7. ismét a védelem, passzolt TD-k terén 5.. Részletezhetném még a futás elleni adatokat is, de szerintem elég ez, még annyit a végére, hogy a 2. legkisebb százalékban sikerült pontokkal befejezni az ellenfeleknek a támadást ellenük, jelesül a Seahawks (24,7%) mögött 26,2%-os mutatót hoztak. Az átlagos kiindulópozíciója az offensenek pedig a 2. legjobb volt, megtett yardokban a 22., támadásonkénti playekben pedig 31 ez az acélos támadósor.
  Jelige: “Lehet egy rakás sz*r a QB-d, ha a D megold mindent.” Ez eléggé bejött Peytonnak is 2015-ben amikor már mozogni is alig tudott ugye.
  2013 után pedig még innen is csak lefelé vezetett az út Kaep-nek,

  Azt is kinézem belőle, az egész műsort azért kezdte el, mert pontosan tudta, hogy repülni fog a ligából, így meg nagy port tudott kavarni, és mindenkivel elfeledtette, hogy milyen siralmas játékos, sőt, még talán egy csomó pénzt is sikerült végül kisajtolnia a ligából, miközben egy épeszű csapat sem igazol le egy ennyire használhatatlan QB-t, főleg ha még botrány is jár vele.

 24. 24

  Hegedűs Gábor

  49ers drukker vagyok. Kb olyan érzéseim vannak/voltak Kaep-pel kapcsolatban, mint az Üvegtigrisben Gabennek (Revickzy Gábor) a szaxofonos idiótával szemben… Sose’ kedveltem, sose’ győzött meg, mai napig nem tudom Haribo edzőnek megbocsájtani,h Alex Smith-tel szemben neki szavazott bizalmat, azóta is annak, meg a térdőlős balhénak a következményeiből próbál a franchise kilábalni. Kaep meg lefeküdt a nagy pénznek, eddig tartott a nagy “elvek embere” póz.

  “This is America
  Don’t catch you slippin’ up
  Don’t catch you slippin’ up
  Look what I’m whippin’ up”
  – Childish Gambino –

 25. 25

  Arnold Patsenegger

  Azért nem Kaep a világ legszarabb QB-ja. Csereként is megkeresett volna 30millát 3év alatt.

 26. 26

  acsdav2

  Max. 5M-t kap egy csere QB. Ha bridge QB lenne egy évig, akkor akaszthat le évi 10-15 között.

 27. 27

  Doppelspeiche 154

  Föleg az USA-ban minden csak a penzröl szol.

 28. 28

  bjeela

  Én tudom, hogy csak egy műveligens alsegédutcaseprő vagyok és semmihez sem értek, de nézem ezeket a statisztikákat, meg az ezekre épített Kaep fikázási rohamokat és zavarban vagyok. Ugyebár Kaep az első szezonjában dobálgatott 62,4%-os pontossággal, amivel ugyan valóban csak a 12. bizonyos Brees és Brady urak 63,0%-os teljesítménye mögött, de azért mégsem seggutolsó. TD%-ban hozott 4,6-ot, ami valóban csak a 14. helyre elég, mégis olyanokat előz meg, mint Romo, Flacco, Luck, Newton, Stafford, Foles, hogy csak párat említsünk. És a 98,3-as ratingje sem olyan rettenetes, amivel hatodik volt 2012-ben. Az viszont teljesen igaz, hogy nem volt egy dobálós QB, inkább futni szeretett(Vick lehetett a példaképe vagy egy agár), nem is kedvelte túl sokáig a zsebet, ezért aztán érthetően többször volt kitéve sackeknek. Most nem mennék végig Kaep teljes karrierjének statisztikáin, mert mindegyik alkalmas rá, hogy találjunk benne cikizésre és elismerésre alkalmas adatokat. Ugyebár a statisztika arra való, hogy megtaláljuk benne a nekünk tetsző adatot, amit kedvünk szerint értelmezünk. ;) Az egyértelműen megállapítható, hogy Kaep sosem volt ligaelit, de egészen tűrhető QB volt, amivel a középmezőny alján simán eljátszogathatott volna élete végéig(Ha egy Jay Cutlernek sikerült nálunk, akkor… És akkor egy hangot sem mondok Trubra.). Szerintem mindenki tudna hirtelen mondani az elmúlt évtizedből legalább tíz olyan QB-t, aki kezdő QB volt és jelentősen le volt maradva Kaeptől. Kaep sztorija azért lett sztori, mert a srác simán lehetett volna legalább csere QB, de a térdelés miatt minden csapattulaj össze-vissza hazudozva kerülte a csávót, mint a leprást. És ettől ez munkaügyi kérdéssé változott, ami az USA-ban legalább olyan kellemetlen és karriergyilkos lehet, mint Kareem Huntnak a a nők pofozása és rugdalása.

  Ceterum censeo: Kaep egy középszer alján teljesítő, de simán kezdő QB is lehetne, cserének meg egyértelműen alkalmas, viszont felvállalt egy politikai ügyet, amibe belebukott a sportkarrierje. Viszont mivel túl nagy politikai vihart kavart az ügy, így érdekes módon ezzel párhuzamosan belebuktak a csapattulajok is, akik most ezért fizetnek, mert nem akarnak úgy járni, mint Kaep. És ez a sztori nem több.

 29. 29

  Tizenkettes

  Nagyszerű, hogy érdemben reagáltál… Köszi, minden rendben velem. Most rajtad a sor! Bizonyítsd be, hogy Kaepernick felháborodása valós a térdelgetéses ügyben, ő különben egy zseni, akinek a tehetségét évek óta senki sem veszi észre. Ja, és hogy egy ízig-vérig szimpatikus csávó. Gondolom, a pénzt, amit a peren kívüli megegyezésért kap, majd az elnyomott feketék megsegítésére fordítja… Sok sikert, te bunkó!

 30. 30

  acsdav2

  1.Miért kellett volna összezárni a tulajoknak? Nem tudom elképzelni, hogy lett volna olyan aki egyáltalán gondolt volna rá, hogy szerződteti. Egy csere QB-t aki annyira megosztja az öltözőt, kell a francnak. Legalábbis én így gondolkodnék GM-ként.
  2. Hogy lett volna bizonyítva bármi is a feltételezett összezárásból, ami miatt az NFL-nek ennyit kellett volna fizetnie?
  3. 100M-t kizárt, hogy megkeresett volna.

 31. 31

  Rynald

  1. Csere QB, amikor Buffaloban 6-7 éve nem játszó QB kap lehetőséget, Washingtonban meg világ-világtalant elhívnak próbajátékra, de őt nem, inkább vesszen a playoff? Lehet hogy alapesetben max csere QB, és akkor helytálló lehet amit mondasz, de az idei év szélsőségei szépen megmutatták, hogy ez bizony összezàrás, még ha hallgatólagos is, mert a csapatok nem merik, vagy nem akarják bevállalni/esélyt adni se neki egy próbajátékon, ha összedől a ház, még akkor se.
  2. Jó kérdés, nem értek hozzá, de el tudom kepzelni hogy az hogy evek ota meg csak dobalni se hivjak el, csucson azzal a parádéval, ami Washingtonban ment most Smith serulese utan, már megállná a helyét a bíróságon. Akár van kollektiv osszezaras, akar nincs
  3. Ezt sosem tudhatjuk, ha 10 évet lehuz cserekent a ligaban, es hasznalhato amikor sérülés miatt pályát fog, bőven hozhatta volna a 10 millás éves átlagot

 32. 32

  Rynald

  Ha esélye se lenne nyerni, az NFL csak szánalomból fizet neki 80 millát?

 33. 33

  bjeela

  Az NFL már csak ilyen: adakozó szent emberek gyülekezete.

 34. 34

  acsdav2

  1.Miért kellett volna hazudozni, hogy miért nem alkalmazzák? Annyira hihetetlen, hogy egy GM nem akar egy csere QB-t szerződtetni, úgy, hogy teljesen megosztja az öltözőt? Hiába értett vele egyet a feketék nagy része és a ligát ugye 2/3 részt feketék alkotják, azért minden rosteren van legalább 10-15 fehér, akik emiatt biztos utálják. Egy csere QB miatt minek vállalnál ekkora rizikót? Egy Wilson miatt talán, de egy csere QB miatt? Akinek az a legfontosabb feladata, hogy csendben térképezze fel az ellenfelet és segítse a védelmet a felkészülésben. Már szerintem ez is kérdéses, hogy ebben mennyire lett volna jó.
  2. Kihozhatsz 8 meccsből egy elismerő statisztikát, attól még az nem lesz releváns. Az utolsó 2 szezonja, ahol 19 meccsen szerzett 3 győzelmet az kicsit többet mond. Ezeken egyszer sem jutottak 30 pont fölé, de 6-szor (!!!) is 10 pont alatt maradtak. Gabbert ez idő alatt 13 meccsen 4 győzelemig jutott, és amellett, hogy a pontokat vele se szórták, de mondjuk 10 pont alatt egyszer sem maradt.
  3. Becsapod magad, ha ilyeneket mondasz, hogy lehetne valahol kezdő is. Kaep egy Gabbert szintű QB. Gabbert csere a Titansben, a helyén van. Egy ilyen munkája lehetne most Kaepnek is, ha nem lett volna a térdelés.

 35. 35

  acsdav2

  1.Csak az első pontra reagálnék. Cserének olyat választ egy csapat, aki csöndben teszi a dolgát, feltérképezi az ellenfelet és segít a védelemnek felkészülni. Emellett készen áll egy esetleg sérülés esetén a beugrásra. Már az első feltétel miatt kiesne Kaep, hisz iszonyúan megosztaná az öltözőt.
  2. Washingtonban kiesett Smith, nyilván a cserével számolnak, hisz ismeri a csapatot, a rendszert, a játékosokat. Viszont akkor kell egy új csere. Felmerülhet Kaep neve? Nem igazán, hisz továbbra is egy csendes, megbízható arc kell és összefogás, amikor a legfontosabb meccsek jönnek.
  3. Kiesik McCoy is. A legnagyobb balszerencse a világon. Josh Johnsonnál nyilván jobb lehet Kaep. Viszont már csak 3 hét van hátra. Minek behívni? 2 éve nem játszott nem biztos, hogy jobb lenne, nem ismeri a rendszert és nem tudni, hogy reagálnak a társak.
  4. Teljesen logikus volt a Redskins illetve a Bills is.

 36. 36

  Rynald

  3 héttel a vége előtt a Skins 1 meccsel volt lemaradva a csoportelsőtől. Ő az esélyt se kapta meg próbajátékon, még itt se, mert ha objektiv számokkal jobb lenne, mint a rivalisai, abból màr nem bujik ki a csapat. Mindent meg lehet magyarázni szerintem egyéni szinten, hogy akkor ott épp mért nem ő, csak kezd az ilyenekből sok lenni, és a lóláb azért kikandikál már. Mert ha kizárólag a csapat gyozelmi erdekeit nezzuk, legkesobb McCoy serulesenel, amikor még boven volt esely a csoportgyozelemre, a legkevesebb hogy el kellett volna hivni egy tryoutra.
  Az öltöző megosztása meg annyira szubjektiv, hogy tenyleg barmibe be lehet magyarázni (akár jogosan is), tehát úgy tűnik jogi értelemben ez nem feltétlen elegendő indok a Kaep ügyben, különben az NFL le is tudhatta volna ezzel az egy érvvel, és tárgytalan lenne a per

 37. 37

  bjeela

  1. Ugyanis hazudtak. Nem azt mondták, hogy a sporttól független tettei miatt nem alkalmazzák, hanem azért, mert nem jó a teljesítménye. Ami úgy kamu, ahogy van. Ha őszinték lettek volna, nem lenne gond(bár de, hiszen a politikai nézetei miatt nem rúghatnak ki senkit a munkahelyéről), így viszont lett.
  2. Nézd végig a karrierjét. Mindegyik szezonban találsz olyan értékeket, amikkel nem az utolsó kezdő QB az adott szezonban.
  3. Kaep 2015-ös szezonja tényleg silány lett, de a többi nem. Nem mellesleg 2016-ban egészen tűrhetően szerepelt(90,7-es rating, 16TD, 4 INT, 4,8 TD%), csak a sérülés… És nem mellesleg az utána következő QB(szegény Hoyer) sem váltotta meg a világot a 49rsnél… ;) Aztán jött a térdelés és JG és ennyi. És az a gáz, hogy az utolsó töredékes szezonjának ratingjével a 2018-as szezonban a 25. lett volna… Ennyit a “becsapod magad” kezdetű mondatodról. :) De annyiban igazad van, hogy szerintem is legfeljebb cserének lett volna jó, de annak mindenképpen. Viszont annak sem kellett a csapatoknál, aminél nagyon kilóg a lóláb…

 38. 38

  Zsoltg

  Még decemberben valamelyik reggeli talkshowban beszéltek egy sportjogásszal (ügyvéddel?), hogy milyen esély van a megegyezésre és azt mondta az emberke, hogy a dolog társadalmi súlyát tekintve kizárólag akkor megy bele egyezségbe az NFL, ha bizonyítható, hogy tényleg van valami gáz. Ha csak Kaep fantáziája állna a dolog mögött, akkor nem nyitnák ki a kaput minden mexikói, kínai, szuhaéli és eszkimó QB, meg egyéb játékos előtt egy jó kis kollúziós perre.

 39. 39

  Wide open

  Lehet hogy Kaep nem volt sosem a világ legjobb QB-ja, de bőven NFL szint és a közelmúlt eseményei (elég csak a tavalyi washingtoni irányítóhelyzetre gondolni) azt mondattják velem hogy bizony bőven volt alapja annak amit állított. Az NFL tulajok elég konok egy népség, a semmire, de csak egy talánra sem szoktak fizetni semmit sem, itt meg megállapodtak a felek. Valószínűbb mint hogy nem (pun intended) hogy összezártak ellene és elég 50-50-re állt a bíróságon a kereslet, az egész liga és a CB sorsát meg nem tehetik fel ilyen oddszok mellett az asztalra -> megegyezés született.
  Sanszos hogy többet nem fog játszani Kaep (ezt akár a megállapodásban ki is köthették) és kompenzálták annyi dellóval ami miatt már nem is kell foglalkoznia a dologgal. Én örülök ennek a végkifejletnek.

 40. 40

  bjeela

  Perfect! Leszámítva az első mondat kezdését: “Lehet hogy Kaep nem volt sosem a világ legjobb QB-ja…”. Nem lehet, hanem biztos. :D

 41. 41

  Bélabá a csótány

  Csak azt nem vetette fel itt még senki,hogy mennyire kibaszott így az aktív játékosokkal Kaep.

 42. 42

  Gergely Angyal

  Azért ha mondjuk a megkapott pént nagy százalékát emberjogi, esetleg jótékonysági ügyekre fordítja, akkor lehet jobban járt, mint egy olyan perrel, ami bizonytalan.
  Bár ezt persze nem tudhatom, de nem sütném rá, hogy lefeküdt a ligának, max más fronton folytatja a harcot abban az ügyben amiben hisz.
  Ugyanakkor lehet, hogy letérdelt nekik, nem tudom, csak egy másik lehetőséget is fel akartam hozni.

 43. 43

  Tom J

  Miért hívsz el valakit próbajátékra aki évek óta nem játszik, nem is edz, profi körülmények közt biztosan nem. A gyakorlócsapatban is folyik munka, ellenben Kaep a Nike-nak pózolgatott, meg keltette a hisztériát. Labdát max otthon a kertben látott. Még ha ügyelt is a kondíciójára, akkor is nevetséges, hogy bárki azt hiszi van értelme betenni a csapatba így, hogy nem volt a sportág közelében évek óta. A 3. számú QB-k is ott vannak egy csapatnál, dolgoznak a többi profi játékossal. Ráadásul Kaep nagyon nem illett volna pl. a Redskinsbe. Az ott Alex Smith-re volt építve, Kaep meg nem tud a zsebben játszani. A Ravens O a tökéletes példa, Flacconak nem ment ott, aki egyértelműen egy hagyományos pocket QB, viszont Lamarnak ideális volt az O. Nah ez fordítva lett volna a Redskinsben.

 44. 44

  bjeela

  Mire gondolsz?

 45. 45

  Tom J

  Hoyer 3M-ért játszik cserét. Igen ritka, hogy egy cserének megadjanak komoly összeget. Ráadásul ő nem egy tipikus QB, rá személyesen szabni kell az O-t, mivel nem tud zsebben játszani, hanem fut. Totálisan nem illik bele a legtöbb sémába. Miért őt tartod cserének, amikor sz*r is, balhét/közutálatot is hoz, és még csak nem is illik a rendszerbe ha be kell állnia.

  Az, hogy a fix 3 éves 250K dollárt fizető AAF-től is 20M-t kért állítólag, hogy játsszon elég jól bemutatja mekkora arca is van a bohócnak, biztos, hogy nem ment volna bele, nemhogy a kis fizetésbe, de a csere szerepbe sem feltétlenül…

 46. 46

  Tom J

  Senki nem tudja mennyit fizettek. Mindenki csak találgat. Az alku része pedig, hogy soha senki nem részletezi… Sokkal hihetőbb, hogy az ügyvéd meggyőzte, hogy bukni fog, fogadja el, ezzel a kitétellel, aztán mindenki hisz amit akar, úgyis 100M-król fog menni a pletyka, szóval ilyen formán nyert Kaep, hisz az emberek azt hiszik megkapta a nagy pénzt. Mivel senki nem láthatja a megállapodást, így bőven elég amit hisznek, nem kell mögötte legyen semmi kb…

 47. 47

  Rynald

  Mert az ilyen 3. számú QB-nak sehol nincs a plafonja, 100-ból 95x arra jó, hogy ki tudj állni valakivel a meccsre. Pont arra lenne jó a tryout, hogy kiderüljön, hogy melyik ér többet, a gyakorlócsapatos munka, vagy a potenciál. Ha annyira szar mibe került volna elhívni? Beég egyszer, és máris kb fel sem merülhetne a kiközösítés. Pont az, hogy még egy semmibe nem kerülő tryoutra sem viszik el soha erősíti meg, hogy nem a teljesítménye miatt nem keresik.
  Lehet hogy a Skinsbe nem illik, de mondjuk Buffaloba azért jobban illett volna szerintem, mégis a 2 éve nem játszó és pratice squadokban túrnézó Matt Barkley kap meccset kezdőként, utcáról hívnak QB-t oda is, de fel sem merül a neve.

 48. 48

  Tom J

  Annak a neve, aki a fix 250K/3éves fizetést kínáló AAF-től 20M-t kért? :D Nem is értem miért nem hívják el, amikor a 3. számú QB bére egy marék szotyi vele szemben, és róla nem csak egy tryout info van… Azt meg hagyjuk már a meccskörülményekhez képest. Épp, hogy simán fals képet kaphatnának valakiről aki nincs edzésben, majd hatalmasat bukhatnak, mert a fizetési igény meg az egekben…

 49. 49

  Tom J

  Brissett 850 ezer dolláros éves átlagfizetésért játszik cserét jelenleg, és azért elég jónak számít. De persze, Kaep-nek a világ minden pénzét… :D

 50. 50

  Rynald

  Ja es Kaep meg az NFL reszerol a beavatottak mostantol mindenkinek azt hazudják,amit a sajto ir, hogy kapott 80 millát, aztán soha nem szolják el magukat, hogy hopp mégse, vagy soha egy kozeli ismerosuk se adja el ezt azt a szenzaciot a sajtonak, hogy valojaban egy fillert nem kapott a csavo.
  Ez is lehet, csak epp nem túl reális a 21. Században szerintem

 51. 51

  Bélabá a csótány

  Drága kört csinált a ligának,és ebből a liga is tanulni fog.
  A hozzá hasonló SJW-ket meg önérzetes hülyegyerekeket 100% hogy mostantól keményebben fogják kezelni,ami befogja szűkíteni a játékosok mozgásterét.

 52. 52

  acsdav2

  1. Tudtommal egyetlen csapat sem küld magyarázatot a több ezer táborba be nem jutó játékosnak, hogy miért nem alkalmazzák. Ergo egyetlen csapat sem tartozik magyarázattal azért, hogy miért nem vették be Kaep-et amikor ő menni akart. (Ha egyáltalán volt ilyen) Szóval honnan veszed, hogy a csapatok ezt mondták?
  2. A 49ers sem elsősorban a politikai nézetei miatt rúgta ki, hiszen a 2016-os előszezonban már elkezdte a térdelést és játszott 11 meccset. A gond az volt, hogy fizuja nem volt arányos a teljesítménnyel.
  3. A futballt pontra játsszák, nem ratingre. Lehet, hogy jó volt a ratingje, de ha 2015-ben a 31. és 2016-ban 27. legtöbb pontot tették fel, akkor bizony nagyon, de nagyon rossz munkát végzett. És ahogy kifejtettem már korábban nem Gabbert húzta le az átlagot.
  4. Egyetértünk abban, hogy cserének lenne csak jó. Akkor miért nem tudunk abban érteni, hogy nem egy politikai nézet miatt, hanem az abból fakadó tett és annak megosztó hatása miatt nem alkalmazzák? Nem a politikán van a hangsúly, hanem azon, hogy tett valamit ami megosztó. Lehetett volna egy kis nő/gyerekverés ami nem örökre tiltja el és visszatérhet. Akkor szerinted hány csapat alkalmazza? Egy Hunt/Petersonnál szemet hunynak, mert a pályán többet hoznak vissza, mint amennyit elvesz, hogy néhányan utálják a csapatból. De egy csere QB, hogy hozz vissza annyit?

 53. 53

  Tom J

  Senki nem mondott semmit az összegről. Minden híradásban az van, hogy senki soha nem beszélhet róla. Ezen mi nem érthető? Senki nem nyilatkozott az összegről, így később sincs miről elszólniuk magukat. Hallottál bárkitől részleteket Mark Zuckerberg és a Winklevoss ikrek megállapodásáról? Pedig jópár éve már, és semmi info, pedig biztosan sokan kutakodtak utána, ott is elég sok ember tud róla. Egy ilyen megállapodásnál nincs jelen csak érintett, kívülállók, sima kis irodisták nincsenek ott. A nagyemberek pedig nem szivárogtatnak ki ilyesmit, komoly üzletemberek otthon sem beszélnek az ilyesmiről, pontosan azért, amit írsz, mert bárki kiadhatja, és ha kevés az érintett, gyorsan kiderül ki volt, márpedig komoly záradékok vonatkozhatnak rá, tilos kiadni, anyagi vonzata is lehet a megszegésnek stb. Schumacher állapotáról tudsz bármit? A 21. században nem életszerű, hogy évek alatt senki nem szerzett infot, ugye?

 54. 54

  Tom J

  Nem olyan biztos az, hogy drága volt. Nem értem miért ül fel mindenki a sajtó találgatásainak. Persze, hogy főleg a mainstream média nagy győzelemnek akarja beállítani, és a világ pénzét mögé látja. Ugyanakkor világosan kimondták, hogy nem publikus az összeg, és soha nem is adhatja ki egyik fél sem. Ez gyakorlatilag akár Kaep ügyvédjétől is jöhetett, mint követelés, elfogadják a marék szotyit, de cserébe ez titok marad. És amint látjuk, a sajtó minden alap, és info nélkül 100M-kat lát mögé. Amikor a legjobban fizetett csere QB-k sem kapnak 5M-t se szinte, két kivétel van a ligában aki 6 ill. 9-et keres, mindketten korábban franchise QB-nak voltak beharangozva, SB győztes Foles, és csak sérülés miatt kiesett Bridgewater. De ők se keresnek 10-et se, sőt utóbbi csak 6-ot. Brissett 850ezerért játszik évi átlagban. Nem kell valóban pénz legyen mögötte, elég ha azt hiszik az emberek, a sajtó meg tuti ezt a képet fogja erősíteni. Kiderülni meg nem fog, ahogy nem tudunk semmit Schumacherről évek óta, és nem tudjuk mennyit is fizetett ki Zuckerberg a Winklevoss ikreknek meg a többieknek…

 55. 55

  bjeela

  Az még nem is lenne baj ;)

 56. 56

  bjeela

  Természetesen sosem derül ki a tényleges összeg, de a sajtóban szoktak szivárogtatni kis infó morzsákat, ennek a következménye, hogy körülhatárolták ezzel az 50-100 misivel. De végül is tök mindegy, mennyi a végeredmény, a lényeg, hogy végre vége.

 57. 57

  Bélabá a csótány

  “Nem olyan biztos az, hogy drága volt.”
  A nullánál több,az már drága.

 58. 58

  Tom J

  Ebben az esetben én tuti semmit nem hinnék el… Ha sok, az a ligának borzasztóan kellemetlen, így ha tényleg sok, akkor mindenképpen komoly záradékot építettem volna be a helyükben, hogy Kaep még csak apró infomorzsákat se szellőztethessen, különben megszívja, de nagyon. Ha kevés, az Kaep-nek borzasztóan kellemetlen, és esetleg újra hisztériába kezd, ha kiderül, így a liga nem fog véletlenül sem szellőztetni. Amúgy én mindenhonnan csak liga közeli spekulációkról olvastam, egyetlen érintett sem tett semmilyen közelítőleges utalást sem. És ismétlem, a spekuláció tökéletesen elég Kaep-nek, az ügyének éppen annyit ér, épp úgy biztosra veszik a népek, mintha tényleg látnák az iratokat, már csak így működik a világ, ráadásul így tovább lehet beszélni róla, spekulálni, míg ha konkrétum lenne akkor szépen lecsenghetne egyben.

 59. 60

  bjeela

  :DDDDDDD

 60. 61

  bjeela

  1. Stimmel, nem mondták ki, csak erre utalt minden tettük. Akárhová jelentkezett, elutasították és nála gyengébbeket teszteltek, ami azért elég beszédes(ha már a ki nem mondott szavaknál tartunk). Én ezt tekintettem hazugságnak, de megismétlem: igazad van, szó szerint nem hazudtak, mert nem mondtak semmit.

  2. Azt azért tisztázzuk, hogy a balhé nem az első pillanatban robbant ki(bár csinosat szólt elsőre is), hanem jóval később, amikor Trump beleszállt a buliba és országos, sőt, kormányszintre emelte a térdelést, majd megfenyegette a ligát. Na, onnantól lett komoly az ügy.

  3. Érdekes, én úgy tudtam, hogy egy csapatnál az egyéni értékek mérésére a személyre szóló statisztikák a mérvadók és ebben – bár vitathatatlanul silány, de mégiscsak – a legfontosabbak egyike a QB-k esetében a rating. Persze mint már fentebb említettem én csak egy műveligens alsegédutcaseprő vagyok és semmihez sem értek, tehát lehet, hogy megen hülyeségeket beszélek, amiért elnézést is kérek.

  4. Bocsánat, de csak azért nem tudunk ebben egyetérteni, mert egyértelmű, hogy a srácot a térdelés miatt ignorálja mindenki. Az pedig egy politikai vélemény, amit roppant teátrálisan jelzett Kaep, ami lehet megosztó, lehet sértő, lehet akármilyen, de ettől még egy politikai vélemény. Szeretettel emlékeztetnélek 1968-ra, amikor a mexikói olimpián a 200 méteres síkfutás győztese és harmadik helyezettje – értelemszerűen fekete amerikaiak – fekete kesztyűt húztak, azt ökölbe szorítva felemelték és lehajtott fejjel álltak a himnusz alatt szintén tiltakozva az emberi jogok eltiprásáért az USA-ban. Ezzel csak azt akarom érzékeltetni, hogy ez nem kirívó magatartás arrafelé a feketéktől és mára ez a két ember ikonikus alak a feketéknél, a kép úgyszintén. Tehát ha megosztó, ha nem, attól még ez egy politikai nézet és a csapatok reakciója pedig szintén ezen politikai nézetre adott válasz. Megértem a csapatvezetőket is, mivel két tűz közé keveredtek – egyik oldalon a fehér amerikaiak és az USA elnöke, másik oldalon a feketék és nagyjából a teljes liga játékosai, hiszen döntő többségében a játékosok feketék – és rohadt nehéz volt a helyzetük, de ettől függetlenül akkor is egy politikai nézetből kialakult helyzetre reagáltak. Ugyan nem értem, hogy keveredik ide a nőverés, de az egy szimpla erőszakos viselkedés egy személy irányába, míg Kaep témája megmozgatta az egész országot. Lásd pl. a Nike reklámját vagy Trump teátrális felháborodását és zsarolását a liga és a csapatvezetők irányába. ;) Nem ugyanaz a kategória.

 61. 62

  ducksfan

  Tavaly tavasszal a Seahawks elhívta tryoutra, majd azt nyilatkozták, hogy Kaep kezdő szintű teljesítményt nyújtott, de ők csere QB-t keresnek.

 62. 63

  Tom J

  Egy másik posztomban (Arnold Patseneggernek reagáltam a minap, kicsit lentebb) említem is ezt a problémakört. Olvastam valamit én is, hogy két csapat is kipróbálta az évek során, csak munkát nem kapott. Viszont ahogyan írtam, nemhogy a kis fizetést, de magát a csere posztot sem fogadta volna el, mert egy beképzelt bohóc. Ugyanakkor más téma, hogy tavasszal mit mutatott, és leigazolnád, be tud tanulni legalább stb., és megint más a szezon utolsó 3 meccse előtt elhívni kipróbálni, majd betenni kezdeni. Főleg olyan csapatoknak, ahova nem illik a sémába a játékstílusa, jelesül a Redskinsbe. Wilson azért hasonlóbb játékstílust képvisel, csak van tehetsége is…
  De a fő téma a Redskins idén, merthogy a 2. számú QB is kidőlt. Sanchez mérlege amúgy még mindig jobb, mint Kaep-é, 37-36, míg Kaep negatív. Passzpontosságban épphogy rosszabb Mark. Colt McCoy mérlege borzalmas, viszont neki jobb a passzpontossági mutatója. És hát utóbbi évek óta a Redskinsben van, elég jól ismerheti a rendszert, nem kerül plusz pénzbe sem. Kaep meg azt hiszi magáról, hogy dollár tízmilliókat ér. Igen jó eséllyel Kaep-pel sem sikerült volna elérni semmit, de legalább vagyonokba került volna, amikor így is van elég bajuk anyagilag, hisz Smith nem fog tudni játszani idén sem.

  Viszont akárhogy nézem, ez is megint csak azt erősíti amit először is felvetettem, hogy lehetne összezárás, ha Reid jó pénzért játszik, és Kaep is kapott volna lehetőséget, csak nem kezdőként? Ezt a pert nem lehetett volna megnyerni, így kihátráltak, az összeg titkos, az is marad, Kaep nyert, mert mindenki azt hiszi 100M, a liga nyert, mert végre megszabadul ettől a bohóctól, ennyi.

 63. 64

  Tom J

  1. Kaep nem akart csere lenni, ahova hívták, ott az lehetett volna pl. Plusz ha tehetségtelenebb, ha nem, egy csere egyik fő szempontja az ára. Itt mindenki azt állítja, Kaep csereként is megcsinált volna 30M-t 3 év alatt. Nincs csere aki keresne 10M-t, de még 5-öt sem igazán (idén 2 volt, az egyik tavaly nyerte a SB-t, 9M-t kapott, a másik már csak 6-ot), írtam egy másik posztban egy 8-as listát számokkal.

  2. Nincs mit vitatni rajta, valóban Trump beszólásakor lett belőle nagyobb balhé.

  3. A rating egy dolog, a passzpontosság, TD-k, INT-ek, sack-ek, fumble-ök meg másik dolgok. Kaep borzalmas, semmiképpen nem kezdő. Csere témában lásd 1-es pont.

  4. Mexikóban nem volt egy irányadó leírás, hogyan is kell viselkednie a versenyzőknek a dobogón, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség nem fogalmazza meg a kívánalmakat, míg az NFL igen, elég részletesen mindent, van bekezdés a himnusz alatti magatartásra is.
  Míg az említett urak maximum igen tiszteletlenek voltak egy ocsmány terroristaszervezet (Fekete Párducok) jelképének dobogón való bemutatásával, addig Kaep a liga iránymutatásával is szembement, ami belső ügy. A ligán belül pedig bármire joga van ugye pl. Godell-nek, lásd Brady ítélet, szó szerint ezt mondta ki a végső döntés. Azért állította vissza Brady eltiltását, mert az Godell portája, ő dönt, és nincs beleszólása külső bíróságnak, nem írhatja felül Mr. Atyaúristen szavát. Ergo joga utasítást adni a csapatoknak, hogy kit ne igazoljanak le ugye. Más kérdés, hogy egy ilyen ügyben hirtelen a bíróság végül másképp láthatta volna ezt a témakört, hogy mennyire is atyaúristen Godell, de ez csak a rendszer képmutatásának újabb bizonyítéka lett volna… Politika ide vagy oda, szerintem a ligának saját rendszerében minden joga kivágni egy ilyen beképzelt, magamutogató, balhés bohócot aki csak kárt okoz nekik, és még sz*r is.

 64. 65

  bjeela

  Restellem, de az előítéleteiddel nem tudok mit kezdeni.

 65. 66

  Tom J

  Milyen előítéletemmel? Ha a Fekete Párducokkal kapcsolatos véleményemre írod, akkor felhívnám a figyelmed az IRA-ra, akik semmi mást nem tettek, mint minden eszközzel küzdöttek az őket (és amúgy nyíltan, bevallottan az egész világot, többek közt a feketéket is) elnyomó mocskos gyarmatosító britek ellen. Ez az IRA ma példaként van felhozva minden egyes istenverte esetben, amikor mondjuk muzulmánok követnek el terrorcselekményt, lásd, fehérek is ezt tették, azok is rohadt terroristák voltak. Ha az IRA a fehér írek jogaiért küzdve terroristaszervezet, akkor nem lehet más egy nem fehér csoport sem. Ahogyan Mandelaék kommunista mozgalma is az volt, ő maga is robbantás előkészítésében vett részt, azért börtönözték be. Abban a szent pillanatban, mihelyst a világon mindenütt elismerik azt is, ha egy fehér csoport küzd bármiért, lásd búrok Dél-Afrikában jelenleg is, vagy az IRA anno, abban a pillanatban tudom ugyanúgy az összes hasonlóról is elfogadni, hogy nem terroristák. Nincs különbség. Míg az egyik terrorista, addig a másik is. KÖVETKEZETESSÉG, ez az ami ebből a ligából is hiányzik pl. az erőszakos dolgok megítélésekor, és sok más esetben is, akár pályán is, pl. elkapások megítélésekor.
  Kihangsúlyozom azért, nekem a világon semmi gondom a feketékkel, imádom a sportokat, amiben jeleskednek, igen sok sportágban, az NFL játékosok java fekete, a Stanford egyetem csapatát Bryce Love miatt szeretem, zseniálisnak tartom amire képes. Dak és Zeke is a kedvenc játékosaim közt vannak. A sort pedig folytathatnám sokáig, már több témában részleteztem, kb. minden meccsen van favoritom, ált. 1-1 játékos miatt, vagy a csapat hosszas hányattatott sorsa miatt, mindegy is, ennek megfelelően elég sok játékost kedvelek a Patriots-on kívül is.

  Amit viszont utálok, az a mocskos undorító kettős mérce és képmutatás a világban, ha ez előítélet, akkor igazad van, és nyíltan vállalom is. Másutt is írtam, nincsenek fekete jogok, női jogok, muzulmán jogok, keresztény jogok. Istenverte emberi jogok vannak, ami egységesen kell, hogy vonatkozzon mindenkire. Innentől fogva az a mozgalom amely meghatározza magát egy csoport jogaiért kiállva, a szememben nyíltan előítéletes, és a többi ember jogánál fontosabbnak tartja saját csoportjáét, ami pontosan megegyezik a korábban a történelemben sokak által hirdetett és sajnálatos fehér felsőbbrendűséggel. A különbség nem a szemlélet, csupán a hatalom birtoklása, ami múlandó lehet, az eszme nem. Persze tudom, hogy az emberek képtelenek manapság a gondolkodásra, a racionális szemléletmód képviseletére, média által feltüzelve böfögik vissza a szájukba adott baromságokat, kollektív bűnösöket és áldozatokat látva, én azért maradok a szigorúan racionális érvek talaján, s egységesen ítélek meg mindent, és mindenkit.

  Az meg megint nem előítélet, hogy Kaep járt interjún tavaly/tavalyelőtt is, elégedettek voltak vele, ő elutasította, mert cserének gondolták volna őt. Miért ment el egyáltalán? Mit gondolt, egy Wilsont lecserélnek rá? :D Persze, hogy nem. Ezek tények. Azt hiszem ezután nem nagyon tekinthető előítéletnek, hogy másutt sem akart volna csere lenni. Ahogyan az is elég valószínű, hogy az AAF-től is 20M-t kért, ott ahol fix pénzért játszik mindenki. Őkaepernickségének 20M jár a 250K-s csekkek közt is, ez az önteltségét elég szépen alátámasztja. Amúgy is neki a mártír szerepkör kellett ehhez a balhéhoz, hogy is fogadhatot volna el bármit? Őt közben kitömte a Nike, elég jól elvolt, biztosan több bevétele keletkezett, mint egy Brissett-nek 850ezerért évente csereként a ligában…

 66. 67

  bjeela

  http://tortenelemcikkek.hu/node/185 Kezdetnek ez is sokat segít tájékozódni a terrorizmusról. A szabadságharc és a terrorizmus közötti határ roppant vékony…

  Kaep pedig lehet, hogy elszállt magától, lehet, hogy pénzéhes hólyag, lehet, hogy aljasul kihasználta a helyzetből fakadó lehetőségeket, de valamiért mégis fizet neki a liga és a csapatok ebben a perben.(az meg különösen mókás, hogy ki terrorizált itt kit, mert rohadt komoly faszméregetésbe torkollott ez a térdelős balhé, kezdve a csapatokkal, majd a ligával és a végén az USA elnökével mindenki kipakolta az asztalra a pélót rendesen, hogy beszarassa a másikat) Márpedig a semmiért még soha nem fizetett senki. Az a vaj igenis ott van a csapatok füle mögött… ;)

  A csávó nekem sem szimpatikus, de tedd már félre egyszer az életben az indulataidat, az előítéleteidet és próbálj meg higgadtan gondolkozni. Abba még nem döglött bele senki.

 67. 68

  Nyílméregbéka

  Ok, most már látom, te teljesen hülye vagy. ¯_(ツ)_/¯

 68. 69

  Nyílméregbéka

  Bocs, de tartom magamat a “hülyékkel nem vitatkozom” alapelvemhez. ¯_(ツ)_/¯ Ezért csak lereagáltam a mondandódat, érvelni nem szándékoztam.

 69. 70

  Nyílméregbéka

  Bocs, nem ide szántam! ¯_(ツ)_/¯

 70. 71

  Nyílméregbéka

  Kraftot mondjuk pont nem érdekelné Trump véleménye mivel a demokrata párt tagja. :)

 71. 72

  Tom J

  Én mindig higgadt vagyok, épphogy nem indulatból beszélek. És köszönöm, elég sokat foglalkozom történelmi témákkal.
  Jól mondod, a szabadságharc és a terrorizmus közt vékony a határ, amely határ rosszabbik oldalára valamiért mindig csak jogaikért küzdő fehérek kerülnek át (lásd az erdélyi HVIM-esek jelenlegi esete, pár petárda miatt a vád terrorizmus), a többiek mind maradnak a szabadságharcos kategóriában, néha-néha Nobel-békedíjat is kapnak, amikor még ősz hajjal, öregen is a fehérek kiírtásáról szóló kedves kis népdalocskát énekelgetik gyakorta, lásd Mandela (mindig az az érv, csak fiatalon volt forrófejű, és volt köze szélsőségekhez, ezért nincs gond azzal díjjal).
  Alapvetően vitázhatnánk, de nálam ott kezdődik a modern korban legalábbis a terrorizmus, ha egy csoport figyelemkeltés/megfélemlítés céljával ártatlan kívülállók ellen hajt végre támadást. Ezt a gyakorlatot javarészt a muzulmánok honosították meg, bár korábban még ők is inkább kormányzati célpontokat támadtak, követségeket stb. Egy szabadságharcnak is vannak civil áldozatai, mint ahogyan sajnos mindenféle harcnak mindig, ugyanakkor mindig célzott támadásokról beszélhetünk. Az IRA is az utóbbi kategóriába tartozik, mégsem oda sorolják. De kár ezen vitázni.
  Azért vicces, hogy maga a KKK is a Te általad linkelt írás alapján ugye, először egy önvédelmi csoport volt, akik a fehéreket ért támadások ellen jöttek létre. De Dél-Afrikát is megnézheted, jelenleg háború folyik a maradék fehér telepes ellen, a szomszédos Zimbabwe-ból már az utolsót is elűzték rég. Ahogyan írtam, a különbség az egyes mozgalmak/csoportok közt nem szemlélet, nem az eszmeiség, csupán a hatalom, erő birtoklása. Sajnos én nem vagyok naív, és nem hiszem, hogy ha a BLM mozgalom (vagy a Fekete Párducok anno) elég erős lenne, hatalmat kapna, akkor nem bánna ugyanolyan kegyetlenül a fehérekkel, mint ahogyan a KKK bánt velük. Ezt pedig igazolják a követőik, akik pontosan terrorizmust támogató módon léptek fel pl. a párizsi merényletek után, éljenezve a fehérek halálát.
  Az, hogy ezeket a dolgokat senki nem meri elismerni, kimondani, manapság még csak gondolni sem, szimpla képmutatás, egyes csoportok pidesztálra emelése, kollektíven, miközben ők is pont ugyanolyan emberek, akik ha hatalomhoz jutnának, azt kihasználnák, mint ahogyan ki is használják sok helyen, még a sajátjaik ellen is, de legalábbis elég indok a népirtásra egy törzsi ellentét. Emlékeztetnélek Ruandára, ahol 3 hónap alatt 1 millió embert mészároltak le, az ok faji/törzsi volt, akárcsak a II. VH alatt. Csak ugye az egy világháború volt, 50M fölötti össz. áldozattal, pl. 27 millió orosz áldozattal, s abból volt 6M a célzott népirtás áldozata. Egy 6 éves háború alatt. Ruandában a 6M-hoz (már ha lettek volna annyian), elég lett volna 18 hónap, azaz másfél év az addigi tempóval, úgy, hogy háború sehol nem volt.

  Kaep meg egy igen gyenge, ám annál beképzeltebb p*cs. Tipikus példája annak aki mindenbe faji kérdést, ellene szőtt összeesküvést lát bele. Ha ő kap egy pofont, azt azért kapja mert a támadó rasszista. Ha ő pofonvág valakit, akkor az csak egy pofon. Tipikus mártíromságra törő alak. Undorodom az ilyentől, sajnálom. Arról nem beszélve, hogy ez a liga tiszta üzlet. Márpedig egy üzletnek joga van eldönteni, hogy kivágja-e az üzletre káros elemet. Az egész akkor lett volna jogos, ha Kaep egy tisztességesen, csendesen a dolgát végző játékos, de kipécézik és kizárják, csak mert. Csakhogy ő a liga népszerűségét, nézettségét kívánta KIHASZNÁLNI arra, hogy a saját eszméjét futtassa. Ehhez pedig senkinek a világon nem kötelessége asszisztálni! Megintcsak, a ’68-as urak nem annak a versenynek köszönhették, hogy a dobogón bemutathatták azt a kis performanszot. Ők megnyerték azt a versenyt. Kaep meg sz*rul játszott, de azért továbbra is lehetőséget kellett volna adni neki a műsorhoz. Ott a Nike, ők szabad akaratukból akarnak Kaep-nek teret adni.
  Jó, hogy a demokraták nem perelik a republikánusokat, hogy nem akaszthatják ki a pártpropagandájukat a székházukra, mondván ez kirekesztés. Hatalmas károkat okozott Kaep ennek a ligának, annak aminek ő az ismertségét köszönhette amúgy, azt az ismertségét, ami nélkül ő csak egy utcán térdeplő bolond lenne, nem egy közismert “celeb”. Érted a gondot ezzel? A Te álláspontod szerint normális kötelezni valakit arra, hogy teret adjon másnak, hogy az kárt okozhasson az előbbinek, ráadásul úgy, hogy utóbbi mindent csak az előbbinek köszönhet, a vagyonát, az ismertségét, mindent. Ez egyszerűen beteges.

 72. 73

  Tom J

  Tagja vagy sem, az elnökválasztás előtt nyíltan Trumpot támogatta. Egészen konkrétan barátok.

 73. 74

  bjeela

  Volt bennem egy halovány remény, de tévedtem. Ahogy már korábban írtam: restellem, de az előítéleteiddel nem tudok mit kezdeni.

 74. 75

  Tom J

  Látod, Te akarsz kinevetni, miközben a tudatlanságoddal saját magad teszed nevetségessé. Az európaiak voltak ott előbb, bizony, ők telepedtek le a déli területeken. Már csak azért is, mert az egy elég kietlen vidék volt, gyenge természeti adottságokkal. Nem véletlenül tartják a világ legjobb mezőgazdasági szakembereinek a mai napig a búrokat, akik Afrika éléskamráját alakították ki olyan körülmények közt, és amit pl. Zimbabwe-ban már rég sikerült lerombolni a fehérek elüldözése óta, élelmiszerhiány van, a GDP a béke s*gge alatt. Dál-Afrika sem kicsit zuhant vissza ’90 óta, és folyamatosan a lejtőn halad lefelé. Dehát ezzel biztosan tisztában van a professzor úr, és gyanítom ez is a fehérek hibája… De ez már más téma is.
  A tények: az első beszámolók fekete “őslakosokkal” való találkozásokról bő 100 esztendővel az első telepesek érkezése utánra datálódnak, amikor is a kontinens belseje felé terjeszkedtek, ekkortájt még kereskedtek is velük egy ideig, majd ahogy egyre nagyobb területeket kebeleztek be, kialakultak a konfliktusok. Kicsit képezd magad történelemből ha már vitatkozni akarsz. Senkit nem érdekel, hogy többszáz km-rel az első fehérek alapította településektől lézengett néhány őslakos, ettől az adott területre bizony nem ők formálhatnak jogot. Szóval a mai Dél-Afrika legjelentősebb központjaihoz semmi közük nem lehetne az afrikai őslakosoknak. Ilyen elven bárki jogot formálhatna bármire, mondván a környéken volt már korábban. Vicc.

  Fel is hívnám itt a figyelmed a történelem változásaira, hódításokra, mert úgy tűnik lemaradtál. Az USA-ban az elméleted szerint mégis milyen joga van a feketéknek, akiket a hódító fehérek hurcoltak oda, szóval nem is másodikként, hanem egyenesen harmadikként, sokadikként érkeztek oda? Miért nem térnek vissza a saját földjükre, ha szerinted csak annak van joga valahol, ahol előbb jelen volt a népe? Vagy a fehéreknek akár az USA-ban, mi keresnivalójuk? Vissza Európába mindenki! Szerintem a válasz mindkét kérdésre semmi kellene legyen, legalábbis a Te érveid alapján. Azonban a világ nem így működik. Sok hülye úgy emlegeti, hogy ellopták ennek vagy annak a földjét. Ez nem igaz, meghódították, megküzdöttek érte, vérrel. Elvették, mert erősebbek voltak, és megtartották mert erősebbek is maradtak. Hogy ez jó dolog-e, vagy pártolható-e minden esetben? A válaszom: nem. Megvetem a brit birodalmat, értetlenül állok a briteket a mai napig éltetők/csodálók előtt, amikor is a világ szenvedéseinek javát ők okozták a “Legyen a világ Anglia” elvvel. Oldalukon a franciákkal. A 3. Birodalom bűnei sehol nincsenek ahhoz, amit ezek elkövettek, generációkon, évszázadokon át rabszolgasorban tartva a népeket. Kimondottan a kizsákmányolás, az emberek szegénységben tartásának eszméjével mentek mindenhova, így gazdagítva magukat. A spanyol/portugál/holland hármas már csak a hab ezen a tortán. Az olaszoknak és németeknek, akár nekünk magyaroknak kb. semmi gyarmati érdekeltségünk nem volt, nem voltunk részesei ezen kizsákmányoló manővereknek. De e három nemzet a fasiszta, náci, a történelem legnagyobb bűnösei. Kik is írják a történelmet, nem tudod? :D
  Nem véletlenül amúgy a II. VH során a délkelet-ázsiai területeken az amúgy a briteknél is kegyetlenebb és brutálisabb japánokat felszabadítóként ünnepelték, átálltak az oldalukra a helyiek, csak, hogy a britektől, franciáktól szabaduljanak. Míg meg nem tapasztalták, hogy csöbörből-vödörbe kerültek… Az imádott Churchill, aki egy rohadt háborús bűnös tömeggyilkos, az első aki civil célpontok bombázását elrendelte, ártatlanokat mészárolva, semmi mást nem akart, mint megtartani a brit gyarmati érdekeltségeket, ezért még Hitlerrel is elgondolkodott szövetségen, annyira tartott Sztálintól, és annak kommunista térnyerésétől. Ezért térdelt le Roosevelt-nek is aztán, és akarta mindenáron rábírni az USA-t a belépésre, amire odaát semmi hajlandóság nem mutatkozott, míg át nem verték kvázi az egész népet. Azt hitte, az amerikaiak nem nőnek a feje fölé… Roosevelt választási kampányában megígérte amúgy, hogy nem lép be, majd kiprovokálta különböző embargókkal a japánok támadását, amiről valószínű a hírszerzésük tudott is, mint ahogyan a Midway szigeteknél is annak köszönhették a győzelmük, másfelől a hadüzenet nélküli támadást a japán követ szimpla megváratásával érték el, így még nagyobb ellenszenvet kiváltva az emberekből, támogatást nyerve a belépéshez. Aztán a gépezet beindult, és az angolok elvesztették a vezető szerepük, az USA kezdett dirigálni már a háborút érintő kérdésekben is.

  De visszatérve az afrikai témához, letelepedtek az európaiak, majd terjeszkedtek, erővel elfoglalták a területeket, majd felvirágoztatták, majd ajándékba átadták. Így lehetne összefoglalni. Erővel sosem tudták volna elvenni tőlük, ahogyan egyetlen országból sem az ottaniak űzték ki a gyarmatosítókat erővel. Kivétel ugye maga az USA, ahol a gyarmatosító hatalmat magát legyőzték az ottani telepesek, kivívva a függetlenséget, de azt hiszem ez nem ugyanaz a témakör, hisz nem az őslakosok űzték ki a gyarmatosítókat, maguk a gyarmatosítók maradtak, csak saját jogon alapítottak államot.
  Afrikában mindenesetre a hatalomról való önkéntes lemondás után még a megmaradt telepeseket az “őslakosok” üldözik, irtják. És szerinted ehhez joguk van. És én vagyok előítéletes.
  Képezd magad kicsit kispajtás, és légy kevésbé elfogult a manapság divatos irányba, próbáld meg tárgyilagosan kezelni a világ doglait. Tipikusan annak az embernek tűnsz, aki szerint a fehéreknek semmi joga Afrikában lenni, de a románoknak Erdélyben sok, Trianont felejtsük el, hisz már 100 éve. Hát, Dél-Afrikát pedig az 1650-es évek óta fehérek uralták, miért nem felejted el, miért nem felejtették el az ottaniak az 1950-es évekre, törődtek bele és alkalmazkodtak, mint ahogyan a magyaroknak kell a románokhoz, szlovákokhoz, szerbekhez, ukránokhoz? Előítéletesnek tartod aki azt mondja, hogy ne akarjon egy magyar területi revíziót? Kétlem! Gyanítom, hogy Te magad mondod, hogy ne akarjon, lépjünk túl a múlton! Ugyanúgy állsz ahhoz ahogyan a szerencsétlen íreknek kell a britekhez alkalmazkodniuk, uralkodásuk eltűrniük évszázadok óta, hogy aztán éhezzenek, és tömegesen kényszerüljenek menekülésre az USA-ba, mint a dél-afrikaiak harcához a szabadságért? Nem kell válaszolj, az IRA-val kapcsolatos nézeted már megmutatta mi a véleményed az ír szabadságharcról.
  Istentelenül képmutató hozzáállás. És van képed rólam leírni, hogy előítéletes vagyok, csak mert elvárom, hogy a világ ugyanúgy kezeljen minden egyes esetet, függetlenül az érintettek bőrszínétől, felekezeti hovatartozásától. Csak ismételni tudom, KÉPEZD magad, elsősorban a tárgyilagos szemléletmódot sajátítsd el, addig csak egy bohóc maradsz csörgő sipkában az egymásnak két ugyanolyan témában tökéletesen ellentmondó érveléseddel!

 75. 76

  bjeela

  Ugyebár ugyanazokról a búrokról beszélünk, akik az 1600-as évek végén letelepedtek és az 1700-as évektől rabszolgatartó földművelést folytattak(értsd helyi lakosokból szereztek rabszolgákat a már korábban ott rosszalkodó angolok segítségével) és a silány földek helyett a gazdagabb belső területek felé haladva az első majd a második búr háborúban legyőzték az ott földműveléssel foglalkozó bantukat, a zulukat és soszákat? Csak ennyire nem találkoztak feketékkel. :D

  De nem megyek mélyebben bele, mert ez nem történelmi továbbképzésre alkalmas oldal, hanem. És egyben teljesen egyetértünk: felesleges. A személyeskedést mellőzve – mert neveletlenségnek tartom – további szép estét kívánok.

 76. 77

  Tom J

  Elkerülte a figyelmed tán, de első telepeseket írtam, nem búrokat, ez az egyik. Nagyon nem az 1600-as évek végén telepedtek le először ott, 1488-ban kerülte meg először Dias a Jóreménység-fokot, 1652-ben létesítettek támaszpontot, a mai Fokváros. Ekkortájt érkeztek holland telepesek, akiknek leszármazottait a búrok, ha már a részletekbe belemegyünk. Nálam emellett az 1652 minden, csak nem a vége a századnak, de nyilván ez is egyéni megítélés kérdése. Onnan azt hiszem a kb. 100 év helytálló, hogy az 1700-as évek során történt találkozásokat említsük. Annál is inkább helytálló, mivel konkrétan 1770-ben bukkantak rá a sosza törzsekre pl., a bantuk pedig ezidőtájt terjeszkedtek nyugat felé, ergo ők is közeledtek a holland telepesekhez, ez sem azt jelenti, hogy ott lettek volna. Biztos az én matematikai ismereteimmel van amúgy a baj, de ez 120 évnek is elmegy. Nem igazán cáfolat ez az állításaimra, de legyen Neked igazad, a zuluk már a spájzban voltak, amikor az első európai a lábát a partra tette.

  Mindennek továbbra sincs semmi köze ahhoz, hogy ezen az alapon, miszerint legalizálod a dél-afrikai fekete terrort/szabadságharcot, azzal az indokkal, hogy ők voltak ott előbb, akkor legalizáld az írek harcát is, viszont végképp ne legalizáld az amerikai feketék akármilyen harcát, főleg ne egy fehérek által alapított üzleti vállalkozást felhasználva, hiszen nem ők voltak ott előbb, küldd őket haza szépen, ott térdepeljenek, ugye? Próbálj már meg következetes lenni az életben egyszer! Én nem akarom hazaküldeni őket! Én azt akarom egyenlőek legyenek az emberek, mindenütt, se amerikai feketék, se dél-afrikai búrok ne legyenek elnyomottak, üldözöttek. A valóságban alapvetően csak az utóbbiak vannak negatívan megkülönböztetve mindemellett, azok akik odaajándékozták a hatalmat, ami most rájuk mér csapást…

  A személyeskedést pedig hagyjuk, Te jössz itt az előítéletesség kérdéskörével, minősítve engem, amit kikérek magamnak! Éppen, hogy nem vagyok hajlandó az előítéletességre, csak ez nálam nem merül ki abban, hogy nem vagyok hajlandó valakit negatívabban megítélni másnál, hanem azt is jelenti, hogy pozitívabban sem vagyok hajlandó senkit sem megítélni, sem szánalomból, sem semmiért!
  Te viszont bűntudatot érzel, vagy csak akarsz kelteni azért, mert egykoron a fehérek uralták a világot, és elnyomtak mindenkit. Igen, így volt, de egymást is elnyomták, egymást is elhurcolták rabszolgának, ebben semmi faji ok nem volt, ezt is írtam már. Ha az európai népek túl tudtak lépni azon, hogy egymást rendre oda-vissza rabszolgasorba taszították, mészárolták, hogy kívülálló népek, pl. törökök leigázták őket, akkor azt hiszem jogos elvárás, hogy más népek se siránkozzanak azon, hogy a történelem során elnyomták őket. Most is elnyomják, a sajátjaik, a világ meg elfordítja a fejét, és még a megfigyelőket is kivonja Ruandából, nemhogy csapatokat nem küld a mészárlás megfékezésére, ennyire érdekli valójában az embereket a dolog. Az érdekli maximum őket, amit a média lenyom a torkukon. Le van sz*rva 1 millió ruandai, de nem lehet szó nélkül hagyni egy amerikai bűnöző halálát, mert fekete. Komolyan hihetetlen, hogy nem látja ebben valaki a képmutatást. És pontosan ide tartozol Te is. Siránkozol itt az én előítéletességemről, mert megvan a véleményem egy bohóc alaptalan hisztériakeltéséről, amivel károkat okoz annak aki enni ad neki, akinek mindent köszönhet, közben nem látom, hogy fel lennél háborodva azon, amit feketék művelnek a sajátjaikkal. Az rendben van, nekik szabad, nem fehérek, nincs faji ok (amúgy van, még kisebb szinten, mint a bőrszín, ott elég a törzsi eltérés), ez a lényeg.

  Faji elnyomást vizionálni bármibe igazi baromság, a történelmi események java pusztán gazdasági megfontolásból történt. A rabszolgaság kiváltképp.
  Mégis ez a világ legközkedveltebb kártyája manapság, a faji kártya. Sosem hallod, hogy egy fekete mondjuk faji okból öl meg egy fehéret. Fordítva viszont fel sem merül, hogy nem faji okból cselekedett a támadó. Mindezt úgy, hogy alapvetően a bűncselekmények nagy százalékát mindenütt a kisebbséghez lehet kötni, a fehérek ellenieket is leginkább, de még egymás ellen is ők követnek el erőszakos cselekményeket, nem a fehérek. A vicc, hogy Kaep hisztije a rendőri brutalitásról kifelejti a nem fekete áldozatokat, kifelejti azt, hogy statisztikailag a rendőrök közt is a feketék használják gyakrabban a fegyverük, és sorolhatnám még mi mindent felejt ki, hogy hány rendőrt lőnek le feketék stbstbstbstb. Állítom, több a fehér az “ártatlanul” (egyik sem volt az szinte) lelőttek közt, mint a fekete, csak azt nem hozza le egy médium sem, senkit em érdekel néhány halott fehér bűnöző, merthogy aki a rendőr elől elfut, az okkal teszi, nem ártatlan, maximum halált nem érdemel, azt úszhatná meg ha nem fut el, nem támad a rendőrre stb.
  A legnagyobb poén pl. a Zimmerman ügy odaát. Ugye a fazon lelőtte a 17 éves srácot, aki mellesleg drogot birtokolt, annak előállításához szükséges anyagok voltak épp akkor is nála, és betöréses cselekményei is szép számmal voltak, és nem mellesleg rátámadt Zimmerman-re, akinél kétszer nagyobb volt. Na, ez ott faji okból elkövetett bűncselekménynek van kikiáltva. Zimmerman hirtelen fehér lett, mert egy fekete lelövése a téma. Bezzeg amikor a statisztikák készülnek, a latinok, ami Zimmerman maga, mindig a feketék oldalára vannak számolva, és ők is a fehérek áldozatának bemutatva, elnyomottak ugye.
  És hát, itthon sem érdekel senkit egy kisebbség által meglincselt magyar, az elkövetők szabadlábon védekezhetnek.

  Nem én vagyok előítéletes, Te vagy az, meg mindenki aki különbként kezel bárkit bárkinél, jelesül mindenkit a fehéreknél! Én csak egységes elbírálást akarok! Vagy minden bűncselekmény rasszista indíttatású amit nem azonos bőrszínűek ellen követ el bárki a világon, vagy egyik sem az (nyilván vannak elvetemült kivételek, de szintén nem csak a fehérek közt). Nem én látom másnak az embereket, hanem Te! Nekem egy fehér gyilkos ugyanúgy a bitóra való, ahogy egy fekete! Ha fehéret öl meg ha feketét. Manapság viszont csak az faji indíttatású amit fehér követ el bárki ellen.
  És a legundorítóbb ebben, hogy ezt a kettős mércét fehérekkel etetik meg, akik aztán propagálják, mint Tenmagad is. Soha míg világ ez a világ nem fogsz hallani egy feketét sem a sajátjai ellen beszélni. De arabot sem. Ázsiait sem. Igaz, őket nem is próbálják megosztani ilyen maszlagokkal, nem próbál bennük senki bűntudatot kelteni “többezer” éves dolgok miatt, amiket az őseik követtek el (vagy nem), belemagyarázva ráadásul a nemlétező indokokat a tettekbe. Ismét leírom, próbálj meg elfogulatlan és tárgyilagos lenni, zárd ki a külvilág ostoba elvárásait, és kezeld azonos súllyal az azonos dolgokat! Aztán beszélgethetünk előítéletekről, ha ez sikerült.

 77. 78

  bjeela

  Faguriga legyek, ha értem, miért jó az neked, ha a wikipédián talált infókat átfogalmazva leírod, mint saját tudástárat, de ha neked ez jó, hát csináld. Mindenesetre némely részét nem ártana megfelelően értelmezni. Én viszont némileg unom ezt a felesleges és folyamatosan tévútra terelt polémiát és inkább távozom. Neked további kellemes másolgatást kívánok.

 78. 79

  Tom J

  Azért néztem utána a tényeknek, mert amit magamtól tudtam, Te megpróbáltad cáfolni, valótlan információkkal. Sem a 100 évet, sem az első telepesek megjelenésének idejét nem most szedtem elő, és még jó sok egyebet sem, kedves előítéletes barátom. Csak az a különbség köztünk, hogy ha én nem vagyok 100%-ig biztos valamiben, nincs részletes információm, akkor mielőtt érvelni kezdek, utánanézek. Az alap információim, tudásom így is helytállóbbak voltak a Tieidnél, de mivel annak nem akartál hinni, így utánajártam. Ez elvárható, főleg ha valakit meg akarsz cáfolni. Bocsáss meg, de szánalmas, hogy miután kiderült, hogy tévedtél, abba tudsz belekötni, hogy alaposabb vagyok, lelkiismeretesebb, és nem vagyok hajlandó sületlenségeket összehordani, hanem inkább előszedem a részleteket. Azt hiszem a mai világban az utolsó részlet ismereténél fontosabb, hogy tudjuk használni a lehetőségeket. S bár én pár évszámot nem tudtam pontosan, a téma lényegében mégis pontosabb ismeretekkel rendelkeztem Nálad. És ez lehetséges, hogy jó sok témára igaz. Ami hiányosságom akad, annak pedig utánanézek, kiváltképp ha el akarom játszani a nagyokost, mint Te, hangulatjelekkel ironizálva a téves információim megosztása után.

  Nagyapám, aki maga egy élő lexikon, abban a pillanatban ha bármilyen témakörben találkozik valamivel, amiről nem rendelkezik részletes információkkal, megy és fellapozza a lexikont. 90 éves korhoz közelítve is. Tudod én ezt a mentalitást hoztam otthonról, és nem azt, hogy korábban hallott baromságokkal érveljek, majd belekössek valakibe aki tényekkel megcáfol…

 79. 80

  Tizenkettes

  Látom, tele vagy érvekkel… Szar ember vagy. Ennyi.

Comments are closed.

2019 Fűzővel Kifelé! Impresszum     Infinety hirdetés   Kapcsolattartó: Veres Annamária

Honlapunk az élmény javítása érdekében sütiket használ. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás