Connect with us

Érdekességek

Brian Hoyer az igazi Super Bowl MVP!

Jason és Devin McCourty az első ikerpár, amelyik Super Bowlt nyert csapattársként. Ennek örömére az MMQB egy nagyszerű interjút készített velük, ám annak is a Brian Hoyerre eső része az igazán csemege.

 

 

Stephon Gilmore interceptionje megvan mindenkinek a döntőről? Ha mégsem, akkor a Super Bowlt elemző cikkünkben gyorsan vethettek rá egy pillantást. Nem győzte a sajtó dicsérni Belichicket, amiért sikerült átvernie Sean McVayt ezzel a játékkal, ám a siker nem csak az ő érdeme. És nem is Duron Harmoné. Vagy Stephon Gilmore-é. Nem, az érdem itt a csereirányítóé, Brian Hoyeré!

 

Hoyer volt az egyetlen játékos a Patriots 46-os keretéből, aki egy snapet sem játszott a Super Bowlon, mégis ő volt a hős – állítják a McCourty ikrek. Ő egy különleges irányító, nem csak a scout team tagja, hogy leszimulálja az ellenfél irányítóját, épp ellenkezőleg. Hoyernek szabad keze van abban, hogy úgy játszon edzéseken a védelem ellen, ahogy akar. Bill Belichick egy hívásába se szól bele, nem mondja meg neki, hogy most ezt a játékot kell gyakorolni. A testvérek szerint ezzel tud igazán sokat segíteni a védelmen, és nem azzal, ha lemásolja az aktuális ellenfél irányítójának dobásait.

 

Ám a Super Bowl hetében nem csak ezzel segítette csapatát, hanem egy kis információval is. Sean McVay ugyebár ugyanazt az iskolát járta végig, mint Kyle Shanahan, a 49ers vezetőedzője. Mindketten Kyle apjától, Mike Shanahan tanaiból váltak vezetőedzővé, így a stílusuk is nagyon hasonló. Nos, a 33 éves irányító útja többször is keresztezte a kisebbik Shanahan munkásságát, Clevelandben és San Franciscoban is összehozta őket az élet. Peyton Manning egy felvezető műsorban beszélt arról Goff játéka kapcsán, hogy érdemes megnézni a Rams és a 49ers játékát: szinte teljesen ugyanaz. Hoyernek több se kellett, és a Super Bowl hetének keddi napján megkezdte a kutatásokat.

 

 

Elsőként például azt, hogy amit McVay csinál Goffal, hogy a 15 másodperces határig duruzsol irányítója fülébe, az pontosan ugyanaz, mint amit Shanahan csinált vele a 49ersnél. Aztán Hoyer elővette a Ramsszel készített All or Nothing sorozatot, amely ugyan a 2016-os szezonról szólt, de a széria végén McVay első edzéseiből is mutattak jeleneteket. És Hoyer felismerte McVay edzésein ugyanazt, amit már látott és tapasztalt Kyle Shanahannél.

 

A felvételeket nézve az volt az érzésem, hogy én már játszottam ebben az offense-ben. Márpedig a tapasztalataim alapján nem tudtak mit kezdeni, ha minden védő nyomást rakott az irányítóra. Az ilyen helyzetekben mindig a QB-ra bízták a döntést.

– mondta Hoyer.

 

És itt érünk el a döntő interceptionöz! 4:24-gyel a vége előtt, 2. & 10-nél az alábbi dolgot történtek a Patriots védelmében.

 

Nem blitzeltük őket sokszor, mert előbb-utóbb kitaláltak volna rá valamit. Vártunk arra a pillanatra, hogy egy második és hosszú szituációba kerüljenek, és elővegyük a blitzet. Flo [Brian Flores] a végsőkig kivárt, és végül úgy döntött minden védőt elküld blitzelni.

– emlékezett vissza az interception előtti hívásra Jason McCourty.

 

Minden Patriots védő 8 yardon belül volt a LoS-től, közülük Stephon Gilmore volt a leghátrébb, aki hallgatva Hoyer tanácsaira, le sem vette a szemét Jared Goffról. A fiatal irányító duplázásra számított Duron Harmontól, ami végül nem jött, de ezt már későn olvasta, és így lett a Chocapic. Mindez Brian Hoyernek köszönhetően.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!