Connect with us

Hír

Carson Wentz: Igen, néha önző vagyok

Először állt a nyilvánosság elé és reagált az őt ért kritikákra Carson Wentz a Philadelphia Eagles irányítója. Az a vád érte a Philly harmadéves játékosát, hogy önző vagy hogy el van kényeztetve, amiről mi is beszámoltunk. A hírt napokon belül több csapattársa is tagadta és megvédte a csapat irányítóját, az érintett azonban csak most reagált a kritikákra.

A hír kiszivárogtatójának felkutatása vagy annak tagadása helyett Wentz őszintén nyilatkozott az esetről és arról, hogy tanulni akar az esetből.

Tudom, hogy nem vagyok tökéletes. Vannak hibáim, szóval nem fogom azt mondani, hogy az egész kitaláció.

Hozzátette, hogy a PhillyVoice-ban megjelent cikk több helyen pontatlan, ugyanakkor van igazságtartalma is a hírnek.

Nagyon kemény évem volt a sérülések miatt. Remekül ment a játék, majd le kellett ülnöm az oldalvonalra, majd játszottam, majd ismét az oldalvonal mellett kellet ülnöm. Talán időnként valóban nem voltam a legjobb csapattárs, mert keményen meg kellett küzdenem ezzel a helyzettel. A külvilág felé nem mutattam, de belül kemény harcokat vívtam, hogy leküzdjem a sérüléseket. De megtanultam, hogy hogyan kezeljem a jövőben az ilyen szituációkat.
Sosem jó ilyet visszahallani és csak arra tud az ember gondolni, hogy mit csinált rosszul? Min kellene változtatnom?
Vannak hiányosságaim és igen, időnként hajlamos vagyok önző lenni.

A kemény időszak, amit Wentz említett valóban nem lehetett egyszerű. Nagyjából egy év alatt egy igazi MVP aspiráns teljesítmény után először egy súlyos ACL szakadása volt a térdében, majd a nehéz visszatérés után ismét csak 11 mérkőzést tudott lejátszani, végül egy hátsérüléssel be is fejezte a 2018-as szezont is. Azonban az eddig 3 éve alatt Wentz továbbra is az egyik legjobb fiatal irányítótehetsége a ligának:

  • Egyike azon 6 játékosnak, akik egymás után volt 20 TD-jük 1 INT mellett.
  • Azon 8 irányító egyike, akik egymást követő évben is 100-as passer rating felett zártak.
  • Az első 40 mérkőzésén elért 70 TD-je minden idők 5. legjobbja, ráadásul neki van ebből az ötösből a legkevesebb interceptionje.

26 éves vagyok és a személyiségem egy része nem fog megváltozni. Ez tett azzá, aki most vagyok, ez vezetett az eddigi sikereimhez. Van egy vonal az alázatosság és a nagyképűség között és meg kell tanulnod ezen a vonalon mozogni. Meg kell tanulnod ezen a vonalon úgy mozogni, hogy sose nézz le mást. Ugyanakkor ha magabiztos vagy a pályán kívül és a pályán is annak nem szabad változnia és ezt kell jó értelemben használni.

-zárta a mondadóját.

Wentz egy bizonyított vezető, aki egyben egy fiatal és tehetséges irányítója a ligának. A nyilatkozatából leginkább az derült ki, hogy nem elbújni akar az esetleges probléma elől, hanem dogozni rajta, jobbá válni. Ha belegondolunk az egyéniségekkel és sztárokkal tűzdelt ligában nehéz elérni, hogy egy csapat mind az 52 játékosa kedveljen valakit. Ugyanakkor a kritika felismerése, elfogadása és az ahogy beszélt róla jól mutatja milyen vezető is ő igazán.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!