Connect with us

Hír

Everson Griffent kivághatja a Vikings

Nem sikerült jól a Vikings tavalyi szezonja, hiába szerezte meg óriási pénzekért Kirk Cousinst. Az irányító 29 milliót foglal el a sapkából, a csapatnak pedig jelenleg csak 6-7 millió dollárnyi cap space-e van, ami borzalmasan kevés, így kénytelen lesz elküldeni pár nagyobb nevet. A fizetési plafon egyik áldozata pedig Everson Griffen lehet, akinek mentális problémái tönkretették a tavalyi szezonját.

 

 

Griffen 2014 és 2017 között 43,5 sacket szerzett, a liga egyik legjobb pass rushere volt. Tavaly viszont csak 11 meccsen játszott, 5,5 sackje 2013 óta a legkevesebb, ráadásul az egészsége sincs rendben. Mindezek fényében nem meglepő, hogy a Vikings megfontolja a kivágását, hiába van a játékosnak még 4 éves szerződése.

 

Griffen annak idején nagyon csapatbarát szerződést kötött minimális garantált tartalommal. Így hiába keresne a következő 4 évben 55,7 milliót, ha abból semmi nem garantált. Kivágása esetén a Vikings mindössze 1,2 millió dollárnyi halott pénzt lenne kénytelen elkönyvelni, míg 10,7 millió dollárt spórolna.

 

Egészségesen Griffennek szinte bármelyik csapatban bérelt helye lenne a kezdőben, így ha a mentális problémái rendbe jönnek, akkor egész biztos lesz csapata a 31 éves játékosnak.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!