About the author

220 Comments

 1. 1

  fullánk

  A Pats – Chief volt az igazi SB.
  Bár nekem ezzel sem volt bajom. Évek óta vártam hogy legyen végre egy tökös védelme a Patsnek. Brady ha tud dobni Edelmannak, és Gronknak tudna másoknak is. Csak annyira jó amennyire a társak. 2019-re kezdhetnek kukázni megint elkapókat, alázatosakat mint Amendola és nem primadonnákat mint Brown.
  Flores nem tudom milyen vezető edző lesz, de BB-vel fantasztikusat alkottak. Kár érte ha elmegy.

 2. 2

  rightinthenuts91

  Ez a Rams már a NO ellen elfogyott, én azt jósoltam hogy agyonveri oket a Pats, de a védelmük helytállt végülis. Ezért tényleg kár lett volna fennmaradni :/.

 3. 3

  jenciboy

  Az első pont kivételével a többivel maximálisan egyet értek. Én szeretem a kő kemény fizikális focit, a jó védelmeket. Maximálisan megkaptam végre a klasszikus stílusú focit. :)

 4. 4

  Vicgeordie

  el vagyunk ám kapatva, az a baj :) az elmúlt 10 év SB-jai közül látványosan gyenge meccset csak a Broncos szereplései hoztak, az összes többin szinte végig szoros, fordulatos, látványos meccset láthattunk több nagy játékkal fűszerezve. 10 évente 1-2 ilyen belefér sztem

 5. 5

  Tibor Fotó

  “Patsnek már irányító sem kellett a győzelemhez… ” – igen, Gronknak csak úgy az égből hullott alá a labda a kezébe double coverage-be, nyilván – nem Brady dobta oda. Az a passz döntötte el a végén a meccset.

  Nem volt jó Brady ma ez igaz és a két PO meccs kivételével az egész szezonja gyengébb volt. De tegnap egy ligaelit védelem ellen játszottak úgy, hogy nem adták el a labdát és győztek. (Az első INT-nél belenyúlt a CB a labdába, azér pattant fel.)

  Dorsett és Hogan tegnap nagyon gyenge napot fogott ki és White-ot pedig kivették a meccsből. Csak a két régi harcostárssal ment a játék, úgyhogy a gyenge O teljesítményt nem varrnám Brady nyakába.

 6. 6

  Ben

  McDanniels is mindent megtett hogy outcoacholja magát, de szerencsére McVayt nem tudta felül múlni. Gyenge meccs volt, mind2 támadósor a legrosszabb napját fogta ki (-Edelman) végül az nyert aki jobban akarta és egy drive erejéig összekapta magát.

 7. 7

  BoomOrBust

  1.) Ez egy védelmek dominálta meccs volt az, hogy 1-2 hogy hiba mindenhol becsúszik szerintem természetes, de itt látványosabb. Szerintem amikor a Seattle szétalázta az 55 TD-s Peytont az kínosabb volt, a csoda Panthers, ahol Cam pedig egy centit nem futott egész meccsen pedig kifejezetten töketlen. Ezen a meccsen CB-k jobbak voltak mint az elkapók, amikor egy Hogant NRC meg Talib fog azért az nem éppen egy súlycsoport.
  2.) Tavaly Brady csinálhatot bármit, de BB úgy outcoacholták egy csereirányítóval, hogy rossz volt nézni, szóval mondjuk úgy inkább hogy BB-TB 1:1.
  3.) BIG LIKE
  4.) Nem tudott a szezon második felére megújulni, de sajnos a játékos kerete sem nagyon engedte, hogy mást csináljon. Egy jó Gurleyvel rommá verhették volna a Pats. Egyszerűen be kellett volna rakni egy Karem Hunt Best of-ot. De itt biztos van valamilyen sztori amit mi nem tudunk.
  7.) OK, de azért azt is vedd figyelembe, hogy a rendszer sem ilyen és ő sem az az alkat (170 magas). Nem a Megatronos Detriot féle feldobom aztán jó lesz playeket hívják.
  8.) Tudom, hogy ezzel mindenki haragját kiváltom, de mi is a Wade féle zseni amikor 5 elit, 3 jó játékosból rakja össze a védelmét? Kb. olyan mintha azt mondtad volna, hogy a Chicago, meg a Dallas séma miatt jó.

 8. 8

  csak ezt ne

  Kár volt fennmaradni? Nekem biztos nem. Történelmi siker volt, azért ezt megemlíteném. Nagyjából teszek rá, ha valaki fanyalog. Savanyú a szőlő valahogy ez jutott eszembe. BB sokat jóvá tett a tavalyiból amit egyértelműen miatta buktunk el. Ez a TB-vel összehasonlítás szvsz teljesen fals. Idén se lett volna rájátszás siker se, ha nem játszik varázslatosan az O az előző két meccsen. A 2000-es évek elején nyilván BB volt a hangsúlyos, ebben az évtizedben egyértelműen Brady. Ma hajnalban nagyot alkotott BB újból, ez nem vitás, de azért primátusról nem beszélhetünk az fix.

  McVay nagy csalódás számomra, és nemcsak ezen a meccsen. Nyilván van még ideje, de ez az idei év második fele ezzel a csapattal édes és a kevés volt.

 9. 9

  euskadi68

  Szinte minden ponttal egyetértek.
  Írtam is néhány hete a nagy TB12 the GOAT hype-nál, hogy BB nélkül messze nem tartana ott, ahol most tart (6 gyűrű).
  Goof-ról pedig pont ugyanez jutott eszembe: egy jó rendszerben elvan, mint a befőtt, de borzasztó volt nézni a szánalmas vergődését. Nem tud szabadulni a labdától, lábon katasztrófa volt, stb. Ezt így Tannehill is hozná. :))
  Viszont amit Floresék műveltek, az fantasztikus volt. Remélem gatyába rázza a Dolphinst.

 10. 10

  atis123Juve

  Szerintem ezt senki nem vitatja. Leírtad ezredjére hogy a fű zöld, az ég kék. Imádom ezt a felesleges szó cséplést. Minden pontját adom én is a cikknek, de ezt már fárasztó olvasni is.

 11. 11

  Fetyke

  Én élveztem a döntőt! Szeretem amikor igazi foci van, amikor minden yardért és minden kis pontocskáért vért kell izzadnia a támadóknak.
  Ezen kívül minden mással egyetértek, magam is pontosan így láttam. Fájdalmas volt nézni, hogy a Rams támadói nem egyszerűen bűn rosszul játszottak, hanem teljesen ötlettelenül és reménytelenül. McVay még fiatal, van ideje fejlődni és abban, hogy reagáljon a nehéz helyzetekre kell is. Tavaly a Minnesota és a rájátszásban a Falcons gyakorlatilag ugyanezt csinálták meg vele. Most már tanulni kell belőle!

 12. 12

  atis123Juve

  Könyörgöm, ne ismételjétek meg a cikkben leírtakat hozzászólásban, akkor inkább írjatok egy számot. A cikkben leírtakat adom. Én tegnap pont Scarnecchia dolgon agyaltam. Inkább azt mondom, hogy nélküle Bradynek nem lenne egy gyűrűje sem. Gronk vonulljon vissza, imádom, de sajnos nem hiányzik már neki ez az egész. Már így is Hall of Famer, és én szeretném, ha nem csak a tolószékből élvezhetné a pénzét. Remélem, a kirakat bohóc mellett a háttérben továbbra is olyan okos lesz mint volt. Szóval megvan a hatodik. Brady öregszik. Ne írja le senki kérem, ezt százmilliomodjára. Pats nyert, de sajnos nincs itt semmi látnivaló.

 13. 13

  Józsefné Varga

  Az első negyed felénél sikerült bealudnom, a kommentekből és az összefoglaló alapján úgy látom, hogy nem volt kár. Viszont köszönöm Edelmannek (MVP) és Bradynek (no TD), hogy 20 EUR ráfordítással sikerült az idei családi síelés + nyaralás költségeit hozni :) Az isten áldja meg őket! :)

 14. 14

  ducksfan

  Tavaly a védelmek hiányára panaszkodott mindenki, most meg a támadók hiányára, hiába, a drukkerlélek már csak ilyen ?
  Ezen a meccsen a Pats def egyszerűen hibátlanul játszott. Nem csak egy-egy play esetén, hanem végig. Azért az durva, hogy a Chiefs és a Rams offense sem tudott pontot szerezni az első félidőben. Ott Reid tudott változtatni, itt McVay nem.
  Goff nem annyira szar szerintem. Azért még mindig csak harmadéves, és azt a nyomást, amit most kapott, azt nincs QB, aki kezelni tudta volna. A Saints ellen, amikor sikerült elkapnia a fonalat, akkor azért nagyon szépen tudott haladni. Az INT előtt pedig megcsúszott a támaszkodó lába. Igaz, pont Gilmore felé dobni??!! ltt az lehetett a gond, hogy talán túl nagy a szimbiózis McVay és Goff között és most egymást húzták le.
  Azok a GM-ek, akik leigazoltak mindenkit, akinek volt egy közös selfieje McVayjel elkezdhetnek nyugtatókat feliratni.
  Hekker punt rekordot döntött, ha már ők is emberek, említsük meg.
  Az egyetlen, aminek örültem, hogy Edelman lett az MVP. Nagyon kijárt már neki egy elismerés.

 15. 15

  Józsefné Varga

  Nagy tisztelettel TB iránt, azért egy egész meccs alatt 1 db villanástól (ha azt a passzt annak tekintjük) ne essünk már hanyatt, ez tőle sokkal-sokkal szarabb QB-kben is benne van. Ha ez a dobás sem lett volna, akkor gondolom azt lehetne mondani, hogy OK, nem jött össze neki semmi, de a kispadon jól motiválta a többieket, ezért neki köszönhető a win :)
  Nem kötelező a Pats minden győzelmét TB-nek köszönni, szerintem ő sem igényli, volt olyan meccse zsákszám.

 16. 16

  Johnny Teitelbaum

  Miért ne írhatná le amit gondol? Önkéntes admin vagy, vagy mi a tosz?

 17. 17

  Kopi3.14

  Ennyi villanása Goffnak is volt.

 18. 18

  Nyílméregbéka

  Ez az írás szánalmas.

 19. 19

  Józsefné Varga

  Túl szigorú vagy, hadd adja ki magából mindenki, amit akar. Évente egyszer van SB. Most éppen 16 komment van itt, nem lehet mondani, hogy hogy agyonfloodolnák a cikket.

 20. 20

  Józsefné Varga

  Mindig élmény olvasni egy ilyen tényszerű, pontról-pontra kifejtett kritikát :)

 21. 21

  Kopi3.14

  Nekem tetszett a meccs. Fordított végeredmény jobb lett volna de teljesen mindegy. Ahogy néztem McVay mindent megpróbált, de ha a blitz gyorsabban ér a QB-hoz, mint a labda, akkor ott nincs mivel kísérletezni. Próbált futást, külsőt belsőt, egyik, másik futóval semmi nem ment. Lehet ez még jobb, még Goffal is.
  Edelmann fantasztikus volt ahogy futotta a route-okat. Nem is a yard mennyisége volt számomra lenyűgöző.

 22. 22

  acsdav2

  Nem akarok számok nélkül kijelentéseket tenni, de szerintem az nem bizonyosodott be, hogy McVay nem zseni. Ha tudtak futni, a play-actionökkel szétszedték a védelmeket. Ha nem tudnak futni Goff szerintem nem elég. Korosztályából, Wentz, Mahomes, Watson, Mayfield (és Darnold) is jobb nála. Tehetség alapján szerintem nem TOP 10-es. Szerintem McVay elképesztően peches, hogy őt kapta.

 23. 23

  vabu

  Egyetértek. A felsoroltak véleményem szerint mind jobb nála. Szerencséje van, ez a rendszer fekszik neki.

 24. 24

  rightinthenuts91

  Csak a címet olvastad el?

 25. 25

  atis123Juve

  Így van. :) Minek ezredjére leírni. Az ilyen dolgok generálják a hülye flame-eket. Leírják ezt, meg a Patnek milyen könnyű volt, már megint nyertek, miért nem vonul vissza, erre meg a Pats-esek ugranak, ugyanolyan fárasztó mint a Messi vs Ronaldo dolgot olvasni, és nem győzi az ember bogarászni az értelmes kommenteket, ami esetleg valami újat is ad. Ez most nem személy szerint, szeretek vitázni is meg beszélni, de az értelmetlen szócséplésnek nem látom értelmét.

 26. 26

  Józsefné Varga

  Nem tudom, McVay zseni-e, de az ő korában BB “csak” LB edző volt, Andy Reid pedig gyakorlatilag egy senki (college akármi asszisztens), szóval ideje még van bőven. Viszont szerintem Goff a TOP10-től messze van és nem is látok nagy esélyt az extrém javulásra nála.

 27. 27

  Nyílméregbéka

  Annyira sem tartom, hogy tételesen érveljek ellene. Minnek? Kinőttem már az önkielégitésből.

 28. 28

  Józsefné Varga

  Érvelés=önkielégítés? Te nagyon furcsa ember lehetsz, no offense… Ami meg a cikket illeti, a Pats fanoknak sem volt vele semmi gondjuk, ha megnézed.

 29. 29

  ktms

  Vitatkoznék azokkal akik lehúzzák most McVay-t és Goff-ot. Bár én ezen a Superbowl-on a Pats-nek szurkoltam, de itt nem a tudás és képesség, hanem a TAPASZTALAT hiányzott a Rams-ből. Az ami viszont nem kis mértékben a túloldalon megvolt. MyVay értékét az fogja beárazni, hogy mihez kezd ezzel a vesztes meccsel. Ha képes tanulni belőle, akkor fényes jövő előtt állhat.

  Brady 41 évesen ugyan idős irányítónak számít, nem tudni meddig tudja a fizikai állapotát NFL szinten tartani, ám az a helyzet, hogy valahogy az elmúlt öt évben mégis négy SB-t játszott és ebből hármat megnyert. Amit meg elvesztett azt a meccset is olyan top számokkal hozta, ami más esetben győzelmet jelentett volna. Furcsa ezt egy relatíve idős irányítóra mondani, de az EREDMÉNYEK tekintetében Brady egyértelműen csúcson van.

 30. 30

  Goodell

  Engem az zavar hogy Dallas ellen ami elvileg jobb volt mint a Pats Def, Gurley úgy ment ahogy akart, hol volt az elmúlt meccseken Gurley? Sztár gázsis futó/elkapónak fel kellett volna lépnie és lenditeni a csapaton, de semmi…
  Amúgy ez a Pats Offense nem egy világverő egység, Brady se volt jó, de White se volt sehol, Edelmam és Gronkon kívül nem nagyon acélos ez az elkapó sor… De hát idén is BB “szarból” épített megint várat…

 31. 31

  cshemiv8

  A szinvonalas beharangozók után ezért a cikkért kár volt felnézni ide?11.nek idevettem volna Maroon 5 nyekergését is??
  A tavalyi szita defensek után idén elmaradt a ponteső,nem lehet az offensek nyakába varrni ezt a mérkőzést,ellőtték minden puskaporukat a playoffban,mindkét védelem hatalmasat ment?

 32. 32

  Habjánecz Balázs

  Az Atlanta ellen egyszerre működött jól a támadó és a védelmi szekció is (ezt a 28-3 ellenére mondom), és nem csak az izgalmak, de emiatt az igazi csapatgyőzelem miatt is volt az a Super Bowl egy óriási katarzis. Tavaly a támadósor dominált és nem lett belőle semmi, idén a védelem és végül meglett a siker. Úgy lett volna az igazi, ha ezt a kettőt egy meccsen tudja hozni a Patriots! De hát nem lehet minden úgy, ahogy az ember szeretné, és rengeteget változott egy év alatt a csapat koncepciója védő és támadó oldalon is.
  Azt még hozzátenném Bradyhez és a támadósorhoz, hogy az idei támadósor nem a passzjátékokra lett felépítve. Nem tudom, hogy ezt a kényszer szülte-e vagy tudatos volt, de talán mindkettő közre játszott. Egész egyszerűen Bradynek nem igazán voltak jó célpontjai, elkapó és tight end fronton csak a két “lesajnált” veterán. Tavalyhoz és az idei alapszakaszhoz képest se Cooks, se Amendola, se Gordon. Ilyen elkapókkal – Edelmannt és Gronkot leszámítva -, ennyire futás centrikusan Bradytől ne várjunk csodát.

 33. 33

  atis123Juve

  Hát kíváncsi leszek az összes cikkre… Az összesnél biztos lesz. de ezzel már én is floodolok. So, I’m off :D

 34. 34

  Vicgeordie

  Gurleynek szinte biztos, hogy van valami komolyabb, a nagy nyilvánosság elől rejtegetett nyavalyája, ami miatt az uccsó két meccsen árnyéka volt önmagának

 35. 35

  Utólag Okos Kapitány

  Jogos, Pats fanként is ki van a tököm attól, hogy szopkodni kell Bradyt, akármilyen szarul is játszik. A haterekről (bármelyik csapat ellen is szól) meg hányingerem van, de ez nem ide tartozik.

 36. 36

  Nyílméregbéka

  Látom a szövegértés nem erősséged.
  Ami meg a cikket illeti, gondolom személyesen beszéltél minden Pats fannal aki nem kommentelt, hogy szerinted nekik sem volt gondjuk vele. :DDD

 37. 37

  Arnold Patsenegger

  Én úgy módosítanám a címet:
  ” Aki nem szereti a védőfocit és akinek csak az a jó meccs ahol a csapatok szarrá szórják egymást pontokkal annak kár volt fent maradni”

  Tök sajnálom hogy így le lett húzva ez a meccs , mert szerintem fantasztikus volt nézni ezt a két védelemet. Nagyon örültem hogy a két D. Kirakta a faszt az asztalra és megsemmisítette a támadókat. És végül a rutin nyerte a meccset.

  Van még hova fejlődnie a Ramsnek, Goffnak és Mekvéjnek… De azért még nagyon ott van az a bizonyos tojáshéj…. Lesz ez még jobb is és nem temetném őket, egyszerűen túl nagy falat volt ez a védelem Goffnak BB meg Mekvéjnek.
  (Egyébként jobban örültem volna a Saintsnek mint ellenfél, de hát azért a 6. SBwin valahogy megvigasztal.)

  Idén abszolút jött amit vártam, BB megtalálta az öregedés ellenszerét. Top Ofal+ jó RB corps+ bomba védelem. És rossz hír az NFL 31másik csapatának +szurkolóknak. Ennek az egységnek a java fiatal és még jó pár évig itt lesz. Sőt most még csak a java, most fog megfiatalodni még jobban.

  Jó meccs volt ez. Elit védelem.

 38. 38

  Józsefné Varga

  A szövegértés pont az erősségem, de akkor jelek szerint a fogalmazás nem a tied.
  Azok a Pats fanok, akiknek nem tetszik a cikk és eddig nem kommenteltek, majd fognak, ha akarnak, de egyelőre egyedül vagy a felháborodásoddal, ezért is furcsállom. De mindegy, annyira nem is fontos.

 39. 39

  Fetyke

  +1 Én tanulságként ide venném azt is, hogy a jó FB-ek ideje mégsem járt le, hiába kezdték el nekik kongatni a harangot. BB megmutatta, hogyan kell őket a mai fociban jól használni. Egyszerűen élményszámban ment egész évben, ahogy Develin törte az utat a futók számára.

 40. 40

  sgtGiggsy

  Akármilyen elit a keret, egy Patset 13 ponton tartani úgy, hogy a védelem a támadók töketlenkedése miatt folyamatosan a pályán van, az nem kis dolog.

 41. 41

  Józsefné Varga

  A FB szerintem sem felesleges. Igaz, hogy mostanában a multi purpose futó a divat, aki lassan már jobban tud elkapni, mint a labdával futni (Bell, Kamara, vagy régebben akár Shady McCoy), de sokszor nincs, aki 1 yardról bevigye a labdát, vagy blokkoljon egy durvát, mert ahhoz egyszerűen erősebb testfelépítés kell.

 42. 42

  Józsefné Varga

  Hááát… Én szeretem a védekező focit, de ezt a meccset nem biztos, hogy megnézem (eddig csak egy bővebb összefoglalót láttam, az éjjel sajnos (?) bealudtam).

 43. 43

  chester

  Nekem azért volt ez a meccs “rossz”, mert egy percig nem éreztem, hogy ezt a Rams megnyerheti, hiába volt sokáig szoros a különbség. Ránéztél Goffra, és kb mehettél aludni, tudtad a nyertest, emiatt elég nagy csalódás volt a döntő. A maga nemében viszont jó kis taktikai orgia volt, bár inkább a védelemért felelős edzőktől. Ilyen döntő is kell, nem csak a sok pont. :)

 44. 44

  bjeela

  De, McVay igenis egy kibaszott nagy mágus, mert aki úgy keveri a kártyákat, hogy hét egymást követő drive-ból hét puntot hoz össze, az tud valamit. Még véletlenből is össze lehet hozni ennyiből legalább egy first downt, de ő megmutatta, hogy ezt is képes megoldani. Ami meg BB-t illeti, nagyjából azt igazolja, hogy a foci egy roppant eccccerű játék: dolgozd ki a beled, ne akarj többet csinálni, csak amit tudsz, de azt tökéletesen csináld és majd Bill apó odatesz, ahol a leghasznosabb vagy és akkor nagy valószínűséggel nyerünk. A torkom rá, hogy a Bostoni “szétverjük a házat, mert mi vagyunk a királyok” teljesen jogos ünneplése után pár nappal már kínozni fogja a bandát. ;)

 45. 45

  bjeela


  Nagyon örültem hogy a két D. Kirakta a faszt az asztalra…”Gratulálok, ez egy csodás coming out volt. :D

 46. 46

  tmbb

  már 2 éve mondom, hogy Develin a leghasznosabb szürke eminenciás!

 47. 47

  Tila pötty

  Ritka, amikor egy bejegyzésen belül valaki saját magának mond totálisan ellent. Most akkor ez volt az igazi foci és élvezted, vagy fájdalmas volt nézni és egyszerűen bűn rosszul (ötlettelelnül, reménytelenül stb.) játszott az egyik csapat?
  Nekem valahogy ez a két állítás nem jön össze.

 48. 48

  Vicgeordie

  annyira bennem van mit mondott két éve a Falcons elleni SB win másnapján :)

  “Az NFL-szezonban olyan a naptár, amilyen. Ma, akármennyire is nagyszerű érzés ez a mai, és akármennyire nagyszerű nap ez a mai, őszintén szólva a csapatok többségéhez képest öt héttel le vagyunk maradva a 2017-es idényt illetően.”

 49. 49

  tmbb

  Valami hasonló volt a Bears ellen is és ott is bukta volt!

 50. 50

  bjeela

  Na, ezért, pontosabban a BB által kialakított szemléletmód miatt olyan sikeres a Pats.

 51. 51

  renningan

  Szerintem a védelmek jók voltak és a támadók nagyon sokat hibáztak. Engem valahogy nem fogott meg, de nyilván mindenkinek más az izlése :D egyébként a meccs előtt azt írtam, hogy egyik csapat sem fog 24 pontnál többet szerezni, vártam egy ilyen meccset (az sb mvp-ben is direkt ezért nem a QB-k voltak nálam az első helyen), de nekem ez csalódás volt. Ha Brady egy kicsit pontosabb, akkor szerint a Patsben benne lett volna a 20 pont legalább. De inkább McVayben csalódtam, nincs olyan elit védelem a világon, ami ellen 5 first downt és 3 pontot lehet feltenni. Ezt ő baszta el. Szerintem persze :)

 52. 52

  renningan

  :'(

 53. 53

  Sekler

  Nem volt ez annyira rossz , persze a többi Patriots döntő fényében kissé csalódás gondolom a semleges nézőknek , de hát ez van. Én se nagyon hittem el hogy a szünetbe a fellépő vezet :))
  Marron: 5 – Patriots: 3 – Rams: 0

  Megvan a hatodik , megérdemelten . Az igazi döntő szerintem a Chiefs ellen volt .

 54. 55

  Fetyke

  Sajnos az már nem annyira ritka, hogy valaki úgy kezd el kötözködni, hogy alapvető fogalmakkal nincs tisztában. Javaslom, hogy keress rá a mazochista szó jelentésére. :D

 55. 56

  Wide open

  Pár dolog amit kiemelnék a ma hajnalból:
  – BB és Wade Philips elképesztően jól felkészültek a mérkőzésre. Nem vagyok különösebben a védő foci kedvelője, de megmutatták hogy kell 2 hét alatt lényegében lenullázni az ellenfeleket. (Ugyan a Pats támadásai valamelyest mendegéltek előre, de a félpályánál mindig elfogyott a tudomány.) 2 ilyen high powered offense ellen ez a teljesítmény igazán remek, ők megtették a magukét.
  – Gurley-vel tényleg valami gond lehetett, lehet hogy a sérülés, lehet hogy a túlzott pihentetés az oka, de az a robbanékonyság és az a “big play ability” teljesen hiányzott az ő játékából is. Ha pedig teljes egészében Goff nyakába kell tenni a dolgokat, látjuk hogy (még) nem fog menni.
  – Edelman (ahogy a cikkben is megállapításra került) elképesztően játszott. Esetében sokszor elhangzik hogy ránézésre nem az a tradicionális WR1 jut az ember eszébe, de minden clutch szituációban lehetett rá számítani és végül ez a különbséget jelentette.
  – Gyalázatosan rossz volt ez a Half time Show IS. Át kéne gondolni ezt a dolgot sürgősen :D Bemelegítésnek megnéztem még tegnap a Bruce Springsteen koncit a 43.-ról. Számomra azt azóta még csak meg sem tudták közelíteni. Ez a nyikorgás meg felső test mutogatás az MTV-re való nem pedig ide.
  – Összességében nem volt ez annyira borzasztó SB, de mondjuk most egy ideig ezt nem nézném vissza. Nagy a kontraszt tavalyhoz képest nyilván, de néha a védelmi focit kedvelőknek is csepegtetni kell valamit ;) A meccset HÁLA AZ ÉGNEK, nem a bírók döntötték el és ezzel talán kicsit nyugodtabb körülmények között lehet megfontolni az esetleges review szabály változtatást.
  +1 Most hogy Brady megszerezte a 6. követ is az Infinity Gauntlet-be, kicsit izgulok hogy mi lesz a snap után :D

 56. 57

  demonsss

  Szerintem sokkal jobb meccs volt , mint a Carolina – Denver ott végig tudtad , h kinyer , itt pedig sokáig izgalmas maradt , azért a végén Brady csak megdobta a kulcs passzokat , nem tudom , hogy egy bortles képes lett volna e rá , ha más nem kell szerinted irányító , ez egy ilyen meccs volt !
  Sajnos nagyon sokan felültek a hype vonatra , hogy itt rengeteg pont lesz , szerintem a legtöbb embernek ezért csalódás , az tuti Vegas jól kaszált

 57. 58

  bjeela

  Naaaa, azért a ’85-ös Bears… :D De stimmel. Az a világ röheje, hogy egy szakma által elismerten a liga egyik legjobb támadóguruja hét drive-ból hét puntot hozzon össze zsinórban. Ennyire nem lehet jó egyetlen védelem sem.

 58. 59

  bradycardia

  Nos, Pats szurkoló vagyok, és nem tetszett a cikk. Megpróbálok röviden reflektálni.
  1.: Miért is? Valóban nem volt tűzijáték, légiparádé. De valószínűleg most nem az kellett a győzelemhez. Go to No2.
  2.: Brady tökéletesen játszott. Győztünk a vezetésével. BB kezében minden egyes játékos célszerszám. Az egyetlen cél pedig a győzelem. Ha ehhez úgy kell játszani, mint hajnalban, hát úgy játszanak.

  3.:Ugyanúgy, mint BB, JMD, Brady. Gronk, Jules….. nélkül.
  4.:Nem, ő a LA Rams vezető edzője. Nagyon jó HC, de nem a legjobb.
  5.: Ezzel nem vitatkoznék.
  6.: Ezzel sem. Igaz, nem mindig lehetett ezt olvasni róla. Gyanítoe egy Pats zakó után sem lehetett volna.

  7.: Szintén helytálló megállapítás.
  8.: Ezt sem vitatom. Inkább csak annyival egészíteném ki, hogy a Pats védelme 3 ponton tartotta a Ramst. Pedig papíron az övék volt a jobb O. Erre milyen jelző illene?
  9.: Szintén egyetértek. Csak azt hiányolom, hogy “a Hall of Fambe ennek ellenére sem fog bejutni”.
  10.:Egy SB-o győzni illik. Ha ezt tökösen lehet, akkor úgy. Ha pedig megfontoltan, akkor úgy.

  Az egyik csodás dolog a Pats körül – többek között – hogy gyakorlatilag senki sem tud pártatlanul állást foglalni velük kapcsolatban. Úgy látszik, mindenki elfogult ilyen v. olyan előjellel. Itthon és külföldön egyaránt. Sajnos ezen az íráson is túlságosan érződött, hogy savanyú a szőlő.
  Ez az én elfogult véleményem.

 59. 60

  Arnold Patsenegger

  Pedig de. ?

 60. 61

  Pásztor László

  Végre valaki, én haverommal együtt végig pörögtem a meccsen, végig kiélezett, tényleg az utólsó FG volt a döntő a pats-től, utána nyílván vége volt a meecsnek, de alapvetően végig jó meccs volt.

 61. 62

  Homoki Szabó Tibor

  Köszönöm/köszönjük a cikket, DE már megbocsáss azt írni, hogy a Pats-nek irányító sem kell egy gyűrűhöz ez egy orbitális faszság. Nem egy sokadrangú qb állt az Ofal mögött, hanem az elmúlt 17 év legeredményesebb/legmeghatározóbb irányítója. Ergo nem mindegy hogy olvassa a védelmet, hogy hívja át a játékot. És a védelem sem tudhatja mire számítson BRADY-től. BRADY-től és nem egy középszerű qb-tól. Aláírom valóban szarul játszott magához képest rengeteg pontatlan passzát volt, de azért ne merjük már azt írni egy korszakos játékosról, hogy akár egy Trubiskyval is meg tudta volna csinálni a Pats ezt a gyűrűt. (Természetesen nem lekicsinylően Trubisky érdemeit)

 62. 63

  bjeela

  Imádom a Pats rajongókat. Kevés kivétellel – nagy tisztelet nekik – a lelkükre vették, hogy TB12-t kritika érte. Pedig hát ő sem isten, csak ember. A korosztályából benne van a legjobb 5-ben, de a sikerességét a rendszernek köszönheti. A Pats ugyanis vitathatatlanul az NFL történelmének egyik(sőt, talán a leg) legsikeresebb csapata, de a csapatrészei, az egyének már koránt sem azok. És ettől zseniális BB, hogy a kukából előkotortakból csinál bajnokokat.

 63. 64

  katonadani

  renningan konkrétan családi oldalról Pats szurkoló, de nyilván savanyű a szőlő :D

 64. 65

  vanCode

  “az egyének már koránt sem azok”
  ööö…. de, Tom Brady az NFL történetének legsikeresebb játékosa.

 65. 66

  bjeela

  Igen, ez így van. De nem a legjobb.

 66. 67

  Arnold Patsenegger

  Jahh, pont írni akartam hogy kérdezzen rá kinek is szurkol.

 67. 68

  renningan

  Én azon a véleményen vagyok, hogy ezt a meccset BB bárkivel megnyeri. De lehet, hogy nincs igazam.

 68. 69

  bjeela

  Pedig nem! :D (ezt még folytathatjuk a végtelenségig :DDDD )

 69. 70

  bjeela

  A bárki erős, de egy elit QB-val stimmel.

 70. 71

  renningan

  A régi szobám falára van egy óriási, faltól falig érő pats logó festve (mondjuk már nem ott lakok, de attól még ott van) :D láttál volna az Eagles meccsen, majdnem sírtam :'(

  De gyerekek, attól, hogy egy csapatnak szurkolok, még nem kell rózsaszínben látni a világot. Bradyék sem szarnak aranyat. Attól nem leszel áruló, ha nem követed a csak a jót vagy semmit elv működik. Engem neveztek már Lions haternek és Packers fannak is :D mikor nyilván a Lionsnek szurkolok :D látni kellene a kandallóban, hogy örülök egy 5 yardos passznak is. De ha valami szerintem gáz, nem fogok csak azért jót írni róla, mert a csapatom. Sőt, emiatt még szigorúbb is vagyok. Ez van.

 71. 72

  renningan

  Nekem pont az volt a bajom, hogy egy percig nem éreztem, hogy veszíthet a Pats.

 72. 73

  renningan

  Akkor mondjuk úgy, hogy egy top15-ös QB-val. De mondom, lehet, nincs igazam. Rengeteg jó irányító van a ligában, mégis mindig a Pats nyer. De lehet, hogy túlságosan sokra tartom Belichicket és a stábját. De szerintem több SB-je lenne BB-nek Brady nélkül, mint fordítva.

 73. 74

  Arnold Patsenegger

  Ok, meggyőztél. :D

 74. 75

  bjeela

  Ezzel a mentalitással nem viszed sokra itt :D

 75. 76

  Homoki Szabó Tibor

  Féltre ne érts nem azért védem Brady-t mert ő a nagy BRADY és nehogy már bárki is le merje hurrogni. Pats szurkolóként szörnyű, sőt idegesítő volt nézni a sorozatos pontatlan dobásait, de azt állítani, hogy nem számít, hogy a los túloldalán Brady áll veled szemben….. bocs, de szerintem hülyeség.

 76. 77

  Homoki Szabó Tibor

  Ezt így adom az LIII sb-re nézve

 77. 78

  bjeela

  Így már stimmel. És nekem is ez a véleményem, hogy ha valami isteni csoda folytán PManning lett volna BB mellett a QB, akkor aztán még nagyobb szarban lenne az NFL, mint most. Mert egy ilyen durva nagy dominancia rontja a liga sikerességének esélyét.

 78. 79

  renningan

  Mondom, lehet, hogy nincs igazam :) de én évek óta egyre inkább azt érzem, hogy az edzők nyerik, vagy veszítik el a Super Bowlt, nem a csapat, a qb vagy más játékosok. BB elkurta a legutóbbi SB-n és hiába volt Brady all time great, kikapott a csapat. Ennyit számít az edzői gárda. De ismétlem, lehet nincs igazam :)

 79. 80

  renningan

  :'((((((((((((((((((

 80. 81

  bjeela

  ne rinyálj, én rohadtul élvezném a helyedben :D

 81. 82

  Arnold Patsenegger

  Egyetértek, BB olyan csapatot épített amihez most már lassan egy “gamemanagerQB” is elég(Brady ennél még kicsivel jobb, de lassan a dobóképessége azon a szinten lesz).
  Elit O.fal+futók, bivaly védelem ennyi a titok.

 82. 83

  wolandrule

  Ez elég fura írás lett… Belichick érezte, hogy a tavalyi vereség az ő sara, most kirakta a tökeit a PO-ban, hozzáteszem, Flores is kellett ehhez, sajnálom, ha elviszi a Miami.
  A rendszertermék hozzászólások, meg BB túlszopása mellett ne felejtsük el, hogy nem BB ment végig 3szor a Chiefs ellen a pályán. Mindek idők legjobb irányítójáról beszélünk, erre van egy gyengébb meccse és mindjárt elveszünk minden kreditet tőle, itt se lett volna a Patriots, ha nem ö az irányító.

 83. 84

  tmbb

  szerintem a többségnek azzal van problémája hogy, “ezért kár volt fennmaradni!”

 84. 85

  bradycardia

  Nem a TB személyét érő kritika b… a csőröm.
  A ma reggeli SB híradásokat így lehetne összefoglalni:
  Jó-jó, már megint győzött a Patriots, DE…
  … milyen unalmas, nézhetetlen meccsen.
  … Brady milyen szarul játszott.
  … milyen kevés ponttal.
  … csak a védelemnek köszönhetik.

  … inkább a Rams veszített. stb.
  Most komolyan!?

 85. 86

  tmbb

  +sosem séma, ha nem minden csapathoz más taktika.

 86. 87

  katonadani

  de egyébként ezek közül melyikkel lehet vitatkozni? :D

  – nem volt egy jó meccs. Nézhetetlen sem volt, de szórakoztató sem.
  – Brady nem játszott jól
  – Kevés pont született
  – A védelem fasza volt
  – A Rams offense pocsék volt.

 87. 88

  Arnold Patsenegger

  Goff fejszerkezete mindent elárult, addig ütötték Flowersék míg ő maga is elhitte,hogy jobb ha fel sem megy. És ehhez kellett egy negyed… azt lehúzták a rolót.
  Azért le a kalappal Rams D. Előtt nagyon sokáig bírták tartani Bradyéket.

 88. 89

  bradycardia

  Amit pedig JE-ről olvasni, az nfl.com-on, az különösen gyomorforgat.
  Ő lett az MVP. Nagyon fontos volt a játéka. Úgy általában a PO-ban kiemelkedően játszik.
  DE
  Ettől azért még nem lesz HOFer.
  Tényleg? Lehet, hogy így van, majd meglátjuk. De ennek a diskurzusnak pont most van itt az ideje?

 89. 90

  tmbb

  de, szerintem jó meccs volt!
  erős deffense dominanciával!

 90. 91

  katonadani

  nyilván a jó szubjektív dolog.
  élvezem én a védőjátékot, nagyon is, de nem szórakoztam jól a meccsen

 91. 92

  wolandrule

  Brady nélkül BB elevickélt volna a SB-ig néhányszor, és egyet-kettőt lehet behúz egy átlagos irányítóval, de hogy hatot nem, az biztos. A pályán a játékosoknak kell teljesíteni, és ha nem lenne ilyen clutch Brady, ha nem ismerné fel a védelmei felállásokat, nem hívná át a játékot, akkor semmire nem menne a terveivel BB. Vagy annyira, mint most McVay Goffal. Ha helyet cserél a 2 irányító, akkor a Rams nyert volna.

 92. 93

  bradycardia

  Attól tartok, ennek sosem lesz vége.
  Kíváncsi lennék, mik a Legjobb ismérvei….

 93. 94

  Nyílméregbéka

  Hát akkor ki?

 94. 95

  Kacsa

  Szorosnak ez is szoros volt, csakhat a meccs kepe ugye..

 95. 96

  Nyílméregbéka

  :DDD Aha! Ja nem!

 96. 97

  bjeela

  Jól látod, nem lehet vége, mivel a rajongók összekeverik a sikerességet a képességekkel, holott ez két teljesen eltérő fogalom. Ezen felül a fene nagy rajongásban olyan elvakultságig fajulnak, hogy összemérhetetlen dolgokat mérnek össze, lásd a GOAT esetét, ami eccccerűen nem létezik. Qrvára nincs ilyen, hogy GOAT. Olyan létezik, hogy legsikeresebb, és TB12 valóban a legsikeresebb. De már a saját időszakában sem a legjobb.

 97. 98

  bradycardia

  Az én elfogultságom akkor is zavarja.
  Mitől szórakoztató egy meccs? Akrobatikus mutatványoktól? (Javasolnám a Cirque de Soleilt.) Esetleg egymásnak feszülő taktikáktól?

  Mihez képest? Goff nem játszott jól. Ki is kaptak. TB lehet, hogy azt csinálta, amit BB kért,amennyire az ellenfél engedte.
  A győzelemnél tudtommal a különbség számít, nem az abszolút érték.
  Nem,a védelem orbitálisan űberfasza volt. Több szintet ugrottak.
  Az előbbi pontból következik.

 98. 100

  bradycardia

  Ok. De változatlanul kérdezem: mik a LEGJOBB imérvei? Illetve: ki a LEGJOBB?

 99. 101

  csak ezt ne

  Az este tényleg nem volt TB és egyébként JMD meccse. De azt is aligha lehet vitatni, hogy TB volt még így is a jobb irányító. Ha már csak a GW drive-t nézzük, végig passzal az 4/4 70 yard, rendben volt, Gronknak az utolsó a szép napokat idézte. A válasz egy INT volt. A magyar kommentátor szerencsétlen ráadásul egész évben nyomatta, hogy milyen rosszul játszik TB. Igen ahhoz az űr játékhoz képest, amit az elmúlt 6-7 évben, és különösen 2014-es Kansas elleni durva MNF vereség óta nyomott visszaesett idén, ezt a vak is látta. De a 2 rájátszás meccsen nagyon ott volt, bár ugyanez a kropacsek nyomta a Kansas ellen is, amivel a szemeben elég röhejessé vált, hogy ott se, pedig de. Én TB helyében visszavonulnék, de, ha nem, akkor még pár olyan évet, mint a karrierje elején, ilyen game menedzserkedéssel egy jó védelemmel még lenyomhat. Leeshet még egy-két gyűrű, bár én nem hiszek benne.

  Ez az amit évről évre képtelenek vagytok felfogni. Miért ne lenne a Pats a legjobb csapat? Miért fáj ezt belátni? Nemcsak BB, TB, nyilván fejétől bűzlik a hal, de az összes többi akiket összeszednek évről-évre. Te tavaly is elhitted, hogy a Jags tehetségesebb keret, ha jól emlékszem ezt írtad. Ma már ez is milyen viccesnek tűnik.

  Komolyan leírjátok ezeket, miközben ez a csapat az elmúlt 8 évben, minden egyes évben 4 között volt, az elmúlt 5 évben 4 döntőt játszott amiből 3-at megnyert. Nyilván nem tehetségből. Mert az hegyekben áll az összes többinél, de a Pats az lottón nyeri a meccseket.

 100. 102

  bradycardia

  Gondolat kísérlet: Képzeljük el ugyanezt a meccset,ugyanezekkel a
  pontszámokkal, de fordított relációban. Vajon ugyanezek lennének a
  szalagcímek?

  Vagy inkább:
  Óriási csatában a Rams a bajnok
  Az ifjú titán leiskolázta a vén rókát
  A fiatalos lendület győzedelmeskedett a tapasztalat felett
  A Rams ligaelit védelme kiütötte a Patriots gyengélkedő támadósorát

  A dinasztia vége
  Ideje visszavonulni, Tom Bácsi

 101. 103

  wolandrule

  Ami elképesztő volt, az a közönség, gyakorlatilag hazai pályán játszhatott a Patriots, a védelem 12. embere lett.

 102. 104

  csak ezt ne

  Ugyan menj már!

 103. 105

  atis123Juve

  A rendszer terméke? Ez megint sarkítás. Ezektől mászok a falra. Az hogy egy maximalista munkamániás idióta, az mióta a rendszer terméke? A rendszer terméke az, hogy BB mindig csapatot rak alá. A mázli, hogy folyamatosan gyenge a csoport. Inkább mondanám nagy egymásra találásnak. Szerintem Brady bárhol nyert volna minimum egy SuperBowl-t. De az hogy ilyen távon ilyen magas szinten játszik az csak is az Ő eredménye. Tehetség és munka aránya meg már kitárgyalva.

 104. 106

  Kopi3.14

  Apropó!
  Volt két zászlós play. Egyik Rams @ own 2. flag, majd a bünti után mégis a játékban elért helyről jöhettek. a másik Pats, két zászló is, mindkettő PATS játékosra, egyik Gronk. De mindkettőt elutasították. mivel hang nélkül néztem, valaki meg tudná mondani, ezek mik voltak és miért folytatódott úgy a meccs, ahogy?

 105. 107

  atis123Juve

  Azért Cooks-ról még eszembe jutott, hogy basszus, megint BB-nek lett igaza. Ahogy Butler esetében is…

 106. 108

  katonadani

  elsőnél nem kérték a büntetést, mert alig ment volna hátrébb a rams, de nem vesztett volna downt.
  másodikra nem emlékszem

 107. 109

  chester

  Nem pont arról ment egész évben a kesergés, hogy nincs normális elkapó a csapatban?

 108. 111

  Miklós Tács

  A másodkat nem kérte a Rams, mert akkor 3x 40 mp-et lehettett volna elégetni, így meg csak 2 x 40-et, pechükre 1st down lett.

 109. 112

  atis123Juve

  De, végül is elit elkapó nélkül is sikerült nyerni. De inkább legyen egy közepes elkapó, akire tudod, hogy nem számíthatsz clutch szituban, mint legyen egy elitnek tartott elkapó, aki kulcspillanatokban droppol, lásd Welker, jött helyette Edelman, meg Amendola. Drágán, nem-elit elkapó nem kell. És basszus, Gilmore esete is megmutatta, hogy Belichick tudja kit kell megfizetni. Rá lehetne mondani, hogy Belichick knows.

 110. 113

  bjeela

  Megjegyzem ezzel a kitétellel is bajom van, ugyanis nincs objektív mérés erre. Hogy a szöszbe méred össze TB12 elkapóit, támadófalát, OC-it, más QB-k hasonló adataival? Egyszerűen képtelenség. Akkor lehetne objektív a mérés, ha ugyanolyan környezet és társak lennének mindegyik QB esetében, ami érthetően kivitelezhetetlen. Ergo olyan sincs, hogy a legjobb. Ezért jönnek a szubjektív mérések, amik érthetően vitathatók. De induljunk ki TB12 saját szavaiból: egyszer azt mondta ARodra, hogy ha BB rendszerében játszhatott volna, akkor minden szezonban dobna 7000 yardot. Nyilván túlzott, nyilván jópofa akart lenni, de érzékeltetett két fontos dolgot – ami TB12 korrektségét és realitásérzékét tökéletesen mutatja -, miszerint BB rendszere nagyjából messze a leghatékonyabb a ligában, részint hogy vannak TB12-nél jobb képességű QB-k. Azonban TB12 lett BB irányítója… ;)

 111. 114

  chester

  Hát nem tudom, szerintem sosem rossz, ha van egy Cooks szintű elkapód hosszú távra az öregek és tucat játékosok helyett. Ettől még persze nem jött ki belőle rosszul egy újabb gyűrűvel, de szerintem nem volt ez akkora ötlet tőle.

 112. 115

  bradycardia

  Mit is mondott erről BB?
  “It’s all about the players… They made the plays…”

 113. 116

  bradycardia

  Képesség, naná.
  Erről az Old Spice jut eszembe: Nekem bizonyíték kell, nem ígéret.

 114. 117

  bjeela

  Látom nem figyeltél: a mérések nem tudnak objektívek lenni. Gondold végig hideg fejjel, nem elfogultan és belátod, hogy ez egyszerűen lehetetlen.

 115. 118

  atis123Juve

  Az igaz, hogy nem kell túl-hypeolni. Csak hogy megint egy pont, ahol igaza volt. Megint egy.

 116. 119

  tmbb

  azt hittem a Spice Girls!

 117. 120

  chester

  Ez is relatív. :) Mert ha az idei évre vesszük, akkor a gyűrű oké, de azért az ellenértékért meg kihúzta azt a Wynnt, aki annyi snapet adott hozzá a bajnoki címhez mint te vagy én. Szóval a cserével nem nyert semmit az idei évre csak bukott, így nehéz azt mondani hogy igaza volt, pláne hogy nem egyszer volt meleg a pite mert nem volt tartósan potens elkapó a csapatban. Hosszú távon már lehet más, de várjuk meg hogy játszik majd Wynn.

 118. 121

  bradycardia

  Nagyon figyelek, de nem látok semmi használhatót.
  (Egyébként z egy oximoron. Hogyan gondoljak végig nem objektív dolgokat nem szubjektíven?)

  Hadd idézzek: TB “nem a legjobb”
  Szerintem igen, de lehet hogy tévedek. Ezért is kezdtem örülni, hogy végre megtudom a tutit.
  Ha jól értem, a mérhető dolgok nem objektívek.A “képesség” viszont igen.
  Ha már szóba került ARod – sokan őt tartják a valaha volt “legjobb képességű” irányítónak. Szeretném tudni, miért. Mit tud, amit más nem. Főleg nem TB12

 119. 122

  tmbb

  de mindenki csodálkozására kihúzta első körben Sony Michel-t is!

 120. 123

  Delfi

  Ki volt a lány a végén?

 121. 124

  chester

  Ott van a leírásban. :D

  And featuring, Utah Girls Tackle Football League running back and football activist, Sam Gordon.

 122. 125

  makosteszta

  Oké, akkor mérjük valamiben! Mivel egyéni elismerésről beszélünk, adja magát hogy ne csapat díjakban mérjük a “legjobb játékosságot”, mint pl SB győzelmek. Akkor miben is? Mi az a díj, vagy elismerés, amit a legjobb játékosoknak szoktak kiosztani? Ja igen, az MVP cím! Akkor asszem Payton Manning GOAT, hiszen az 5 MVP címéhez nem érhet fel Brady a szaros három címével.

  (Nem gondolom így, szerintem nem lehet egyértelműen levezetni, mert túl sok ismeretlen van az egyenletben, ami sosem derül ki. A fentit azért írtam, mert kb ugyanannyi logika van Brady eredményeivel dobálózni, és mondani, hogy ezért vitathatatlanul ő a GOAT, mint a fenti gondolatmenetnek.)

 123. 126

  bradycardia

  Season vagy SB MVP?

 124. 127

  makosteszta

  Mivel a SB MVP versenyben gyengébb csapatok játékosai nem nevezhetnek, természetesen az esélyegyenlőség jegyében season MVP, ott mindenki ugyanannyit játszik.

 125. 128

  bjeela

  Szerintem elég érthető vagyok, ha egy bizonytalan, szubjektív elemekre épülő mérés okán azt állítom, hogy az a mérés nem lehet helyes, ergo TB12 nem a legjobb. A képességek tekintetében is vannak objektív és szubjektív elemek, lásd ezért is lett TB12 6. körös választás, mert figyelmen kívül hagyták az elszántságát, a következetességét, a szorgalmát, a tanulni vágyását, etc. És közben másokat a karerő, a sikeresség, a pontosság, a … alapján előrébb sorolták. Aztán a környezet, a hatások, a rendszerek, a társak, edzők, etc az egyikből kihozott egy sikeresség tekintetében egyedül álló játékost, a másiknak meg már a nevét sem tudjuk. Hogy a szarba lehet ezt objektíven mérni? Azt tudjuk csak, hogy TB12 messze a legsikeresebb játékos a liga történelmében, de számtalan külső tényező és objektív/szubjektív elem kellett ahhoz, hogy ez teljesülhessen, amelyek más QB-k esetében – akiket össze akarunk mérni TB12-vel – nem adottak. Márpedig ha ezek a tényezők, elemek másoknál nincsenek meg, akaratuktól függetlenül, akkor ezt hogyan veszed figyelembe, amikor össze akarod mérni a QB-kat? Ez sajna nem lehetséges. És igazad van, figyelmetlen voltam: a képesség is szubjektív elemekkel sűrűn teletűzdelt, ergo nem mérhető tétel.

  Ami ARod minősítését illeti természetesen az is szubjektív, mert mi más lenne.

  Mindezek ellenére adjuk meg az esélyt annak, hogy TB12 jobban ismeri a QB-kat, mint mi ketten összesen és ha TB12 azt mondja, hogy ARod jobban teljesített volna BB rendszerében, mint ő, akkor az lehet, hogy jelez valamit. ;)

 126. 129

  bradycardia

  Igen, azt hogy Tom egy gentleman

 127. 130

  bjeela

  Természetesen ez is szubjektív és nem korrekt mérés, mivel nem minden QB számára adott, hogy a legjobb edzőkkel, elkapókkal, környezetben, etc játszhassanak, így az egyéni díjak is sántítanak.

 128. 131

  bjeela

  vagy azt, hogy TB12 tisztességes és realista

 129. 132

  makosteszta

  Természetesen, my point being! :D

  A kétdimenziós koordináta rendszerben a (0,1) vagy az (1,0) pont a nagyobb?

 130. 133

  Delfi

  Mire Rodgers azt mondta, hogy beszélhetünk róla, ki a legjobb, de 5 gyűrű esetében még miről kell beszélni?
  Ez a tisztelet a két nagy irányítótól egymás felé, fogadjuk el.

 131. 134

  bradycardia

  Lássuk a legutóbbit :

  41 újságíró szerint Mahomes volt a legjobb,és csak 9 szerint nem.
  Ez aztán tényleg mint a patikamérleg

 132. 135

  Delfi

  Hiába a brilliáns taktika, a nagy játékok, ha azt nem tudják megcsinálni a játékosok. Az a zseniális edző, aki úgy tud építeni a játékosaira, hogy mindnek ismeri a határait és azt feszegeti is.

 133. 136

  bradycardia

  Ezek nem képességek?

 134. 137

  makosteszta

  Állítottam én olyat, hogy jó az érvelésem? :D Szövegértés?

 135. 138

  bjeela

  Az, hogy kölcsönösen tisztelik egymást az OK, de azért mégiscsak jelent valamit, hogy TB12 egyenrangúnak tekinti magát ARod-dal, PManninggel, etc. TB12 nem álszerény gyerek, pontosan tudja, mennyit ér. Ennek fényében érdemes értékelni, amit mond. ARod véleménye pedig teljesen érthető, de mivel ő is teljesítmény kényszeres, mint maga ez egész sportág – főleg az USA-ban, ahol mindent mérni akarnak – és ugyan hogyan mérje magát egy hatszoros bajnokhoz. Ez teljesen érthető reakció, de ettől még ez csapatsportág és nem egyéni, ahol könnyebb méricskélni(bár megjegyzem az egyéni sportokban is vannak elemek, amik nem minden versenyző számára elérhetők).

 136. 139

  makosteszta

  És amúgy meg igen, Mahomes idén jobb volt mint Brady.

 137. 140

  bradycardia

  Pontosan ugyanarra a következtetésre jutottunk mindketten: nem jó az érvelésed.
  Akkor miből gondolod, hogy nem értem, amit írsz?

 138. 141

  renningan

  Ezzel tudnék vitatkozni. Tavaly egyébként BB-től vett el nagyon sok szurkoló nagyon sok kreditet és furcsa módon most is “túlszopkodásra” panaszkodnak egyesek. Persze lehet Brady az isten, nyilván, de mint ahogy párszor már mondtam, szerintem sokkal többet köszönhet ő BB-nek, mint fordítva. És, ahogy már mondtam, természetesen simán lehet, hogy nincs igazam :)

 139. 142

  Delfi

  A címadásod viszont nem azt mutatja, hogy szigorú lennél, hanem azt, hogy kiégtél, ideje volna más sportot nézned.

  Nem ez volt a legjobb meccs amit láttam, de aki nem tudta felugorva ünnepelni a azt a védekezést, amiből majdnem TD lett a Ramsnek, vagy Edelman, Michel, Gilmore megmozdulásait, annak kár NFL-t nézni.

  És nem, nem vagyok Pats fan, de kedvelem a játékukat. Kivéve, amikor a GB ellen játszanak. :)

 140. 143

  bradycardia

  Igen, mindkét meccsükön.

 141. 144

  makosteszta

  Leginkább azért, mert szemmel láthatólag szükségét érezted, hogy beleköss. :D

  De akkor fordítsuk meg ezt a játékot: szerinted miért Brady a GOAT?

 142. 145

  Delfi

  Akkor te valami másik meccset néztél, mert minden snapben benne volt a lehetőség.

 143. 146

  bradycardia

  Telitalálat!
  Pontosan itt van a kutyus elásva.
  Van némi különbség az alábbiak között:
  TB “nem a legjobb”. vs. “Szerintem TB a legjobb.”

 144. 147

  renningan

  :D ok :D ezek szerint, ha nem arra gerjedek mint mondjuk te vagy bárki más, akkor kiégtem? :'(

 145. 148

  makosteszta

  Igen, a két állítás egymás komplementere. Szóval, ha valaki azt mondja “TB nem a legjobb”, és aztán valaki ezt az állítást vitatja, akkor ezzel azt állítja az illető, hogy Brady a legjobb. Szerinted “TB a legjobb”?

 146. 149

  Tamer Link

  Értek én mindent csak azt nem, hogy akik fanyalognak azok mit gondolnak az amerikai fociról? Ez háború. Itt a vesztes mindent veszít! Nem díjazzák a szépen veszítő csapatot! Brady pontosan azt tette, amire edzői ukázt kapott! Egy pillanatra sem állt a csapat vesztésre és nem kellett megmutatnia, mire képes szükséghelyzetben!

 147. 150

  Delfi

  Nem tudom miért csodálkozol rajta, ahányszor Hogan felé ment a labda, egyszer sem tudott vele mit kezdeni. Szerintem katasztrófálisan játszott ő is, pedig egyébként lehet rá számítani.

 148. 151

  Delfi

  Köszi, nem Youtubon néztem, hanem itt. :)

 149. 152

  bradycardia

  Nem.
  “Szerintem TB a legjobb”: Azt jelenti, hogy az az én egyáltalán nem tárgyilagos véleményem. Természetesen vitatható. Legalább annyira egyéni preferencián alapul, mint “tényeken”.
  Nem ugyanaz, mint ex katedra kijelenteni: TB “nem a legjobb” Pont.

 150. 153

  Delfi

  Nem, csak nem tudod értékelni az adott meccs finomságait.

 151. 154

  bradycardia

  Ha már itt tartunk: melyik a legjobb autó? A leggyorsabb? A legerősebb? A legnagyobb nyomatékú? A legkényelmesebb? A legnyagyobb rakterű? A legjobb terepjáró?
  Vagy az, amelyik nem a leggyorsabb, dekellően gyors? Nem a legerősebb, de éppen elég erős? Nem a legkényelmesebb, de elég komfortos, ha messzire kell utazni.És bár nem alegnagyobb a raktere, de éppen eléggé meg tudom pakoln, ha az kell. Nem a legjobb off road, de ahol kell ott elmegy? Mindig abban elegendően jó, amire éppen szükség van.

 152. 155

  makosteszta

  Köszönöm, pontosan. Ezért merjük páran itt állítani, hogy nem Brady a legjobb, mert ez egy meghatározhatatlan fogalom. Egy-egy meccsre, szezonra esetleg, bár már az utóbbi necces, meg lehet szubjektívan rangsorolni, de GOAT-ozni már egyenesen nevetséges. :)

  Peace

 153. 156

  bradycardia

  Az utolsó soroddal mélységesen egyetértek.
  De a többivel azért még mindig nem. :-)
  Szerintem GOAT, szerinted nem. Soha nem fog kiderülni kinek van igaza. (Valószínűleg egyikünknek sem.)

 154. 157

  renningan

  LOL :D oké :D

 155. 158

  renningan

  thx, hogy megosztottad ezt velem :D ezentúl lehet, hogy fogom tudni. Az véletlenül sem lehet, hogy baromira más ízlésünk vagy szemléletünk van :D de köszi, hogy megmondod nekem a tutit, ezentúl teljesen más felfogásban nézem majd a meccseket!!!!!! Lehet eddig is ez hiányzott? :O

 156. 159

  Delfi

  Attól, hogy gúnyolódsz még nem lesz igazad. :)
  És nem, nem kívánom az ízlésedet megváltoztatni, csak arra hívtam fel a figyelmedet, hogy annyi jó szakma van, nem kell mindenkinek cikkeket írni. :)

 157. 160

  Fetyke

  Nem lett 1st down, mezőnygólt rúgtak. :)
  Pont ezt magyarázták a stúdióban, hogy ez egy érthetetlen döntés volt McVay részéről, mert így maradt a Pats mezőnygól távolságon, míg a büntetéssel kikerültek volna onnan.

 158. 161

  Delfi

  Nem mondták, hogy érthetetlen döntés volt, hanem nem értettek vele egyet. :)

  Viszont hiába kerültek volna ki, ha elégetik azt az időt, amire a Rams támadóinak szüksége lett volna. Ugye nekik kevés lett volna a rúgástávolság.

 159. 162

  Fetyke

  Tökéletesen egyetértek Tom J okfejtésével.. Ha ennyivel a vége előtt nincs már időkérésed, akkor a legfontosabb szerintem, hogy 1 labdabirtokláson belül maradj, mert akkor 1 játékkal is visszahozhatod magad és megragadhatod a veszett fejsze nyelét. Lásd tavaly Minneapolis Miracle. Vagy idén Miami.
  De ennyivel a vége előtt 10 pont hátrányba, azaz 2 labdabirtoklásnyira kerülni az ellenféltől, ráadásul a Pats-től egyenlő a vereséggel. A büntetés nem kérése szerintem gyakorlatilag a mérkőzés feladását jelentette a Rams részéről.

 160. 163

  bjeela

  Kitűnő érvelés, ezt mondom én is: “…
  el lehet felejteni ezt az egyéni mutató baromságot. Minden play csapatjáték.” Ergo mivel ez csapatjáték, nem mellesleg a csapattársakon túlmenően számos egyén tényező is befolyásolja egy játékos teljesítményét(edzők, tulajdonos, menedzser, etc), így annak megállapítására, hogy ki a legjobb nincs mód. Egyetértünk.

  Ami az ARod hájpot illeti nem én gerjesztem, hanem a többi QB, játékos és edzők, szakértők, elemzők, akik vélhetően valamicskét értenek hozzá, bár ennek ellentmond, hogy ők azok is, akik TB12-t és tsait leértékelték, és más, arra érdemteleneket meg felértékeltek.

  Igen, a helyzet az, hogy túl sok tényező befolyásolja egy játékos képességeinek a kiteljesedését. Mert egy fiatal, kiforratlan játékosból lehet egy szorgalmas, céltudatos, csapatorientált mentalitású játékost nevelni és lehet egy önző, rekordhajhász surmót is.

  De ha mindenáron ragaszkodsz a sikerességhez, mint értékmérőhöz szerinted melyik QB volt a jobb: a négy gyűrűs Bradshaw vagy a gyűrű nélküli Marino? Egyesek szerint még Tarkenton is jobb volt nála vagy a két gyűrűs Staubach is. Vagy ott van a három gyűrűs Troy Aikman, mégis a gyűrű nélküli Jim Kellyt minden szakértő fényévekkel jobb QB-nak tartja. És hogy elérkezzünk TB12 korába PManning-et sokan még úgyis, hogy szánalmasan dadogott a PO-kban legalább olyan QB-nak tartják, mint TB12-t. A sikeresség nem egyéni érdem a csapatsportágakban, ahhoz ugyanis túl sok elem szükséges. És ezek az elemek sokszor kihatnak az irányító játékára is. Ott van pl. Nick Foles esete. Az első idényében olyan teljesítményt tett le az asztalra, amit addig csak három QB produkált az NFL történelmében. És szar kezekbe kerülve elkallódott, hogy aztán értő kezekben hosszú évek után ismét megmutassa, milyen kivételes képességű irányító. Ezért is mondta TB12 ARoddal kapcsolatban – ezért keveredett elő ARod, nem én hájpolom… -, hogy BB rendszerében 7000 yardokat termelne minden szezonban. Mert ő is pontosan tudja, milyen rohadt jó QB ARod, nem véletlenül nézi meg minden meccsét saját bevallása szerint. ;)
  Összegezve: TB12 egy elit QB, korszakos zseni, de nem állíthatja senki, hogy a legjobb, mert olyan tudású játékos, mint ő akad még a saját korosztályában is, nemhogy az NFL történelmében.

 161. 164

  bjeela

  Csesszemeg, még mindig röhögök ezeken. :D

 162. 165

  csak ezt ne

  Valóban ezt sokszor mondod, de attól még egyszer sem lesz igaz. Te ezt hiszed, – tudod, sokan hisznek sok mindent, ami nem úgy van, és ez pont egy ilyen ügy. Attól, hogy sokszor leírod, számodra már evidens, de attól még nem lesz releváns vagy valós.

 163. 166

  Delfi

  Nézd, 2:25-nél lett volna 1st &20, ami azt jelenti, hogy ott megint futnak hármat, elégetve vagy másfél percet és ugyanúgy rugótávolságba kerülnek. Így lett 2nd &6 és megspórolt vagy 20 másodpercet. Igazából én is inkább a büntetést választottam volna, mert annyi minden történhet 20 yardon belül, de már nem igazán hitt a saját védelmében. Vagy hozott egy rossz döntést. Én felsírtam a GB – Seattle meccsen, amikor az oly kedves edzőnk odaadta a Seatlenek a labdát 5 perccel a vége előtt, aztán meg csodálkozva nézett, hogy azok elássák a labdát, majd betont hordanak rá.

 164. 167

  Nyílméregbéka

  Sajnos nem.

 165. 168

  Delfi

  Egyet értek veled, én sem választottam volna ezt, de akár még be is jöhetett volna. :)
  Amúgy azért a végére Burkhead is kezdett feltámadni, Sony Michel pedig végig káprázatos futásokat produkált, szóval azon sem csodálkoztam volna, ha a 20 yardot is hozzák.

 166. 169

  bjeela

  Értem, tehát minden fordítás TB12 érdeme. Kösz a segítséget, így már minden világos.

 167. 170

  renningan

  Pont úgy, ahogy nem lesz igaz, ugyanúgy nem lesz tévedés – egy elméleti kérdés, szempont kérdése, nincs igazság.

  Speciel te is sok mindent hiszel és ezt nem is félsz megosztani másokkal. Ez így rendben is van. A probléma az, hogy valamiért azt hiszed, hogy egy abszolút elméleti, megválaszolhatatlan kérdésben te ismered az egyetlen és örök igazságot, a véleményedet pedig relevánsnak gondolod. Pedig távolról sem az :)

  Nekem van egy elképzelésem, érvekkel alá tudom támasztani, de fenntartom a lehetőségét, hogy tévedek. Neked van egy elképzelésed, a saját érveiddel gondolom alá is tudod támasztani, viszont szent meggyőződésed, hogy igazad van és ezt minden alkalommal ki is fejted. Ezzel így nehéz mit kezdeni :)

 168. 171

  bjeela

  Jól érzed.

 169. 172

  csak ezt ne

  Nem látom a nagy érveket, lehet a kissé bunkó stílustól nem veszem észre, de az is lehet hogy a smile jel mögött vannak, mert nem látom őket.

  Elég hosszan leírtam,hogy sajnos egy lapos közkeletű marhaság, ebben a TB BB dologban az egyiket vagy másikat kiemelni. Vedd elő a tavalyi SB után, akkor is elég sokat hepciáskodtál, úgyhogy kifejtettem, nem fogom minden egyes erre vonakozó kommentednél kifejteni. Legyen elég annyi, hogy ez a csapat, 2010-től teljesen TB játékára épült, gyenge és jó közepes közti védelmekkel. Ez tény nem hit. Csak hogy lássuk a különbséget. BB tavaly úgy eltolta Butler üggyel a védelmet, hogy 33 ponttal a közelében sem voltunk a győzelemnek. Most fantasztikus tervvel és végrehajtással mindössze 13 ponttal, 10 ponttal nyertünk.

  A hablatyot BB a rendszeréről már fájdalmasan unom. Mielőtt akkora piedesztálra emeljük, azért kellene már egy leírás erről. Mert nincs ilyen egységes játékrendszer. Olyan ami a 18 éven átívelne végképpen nincs. Minden év más.

  A megközelítés, a hozzáállás, az van, a válogatás a mindenkori tehetségek között, az intelligens hozzáállás az ellenfelekhez, sokszor okos védelmi tervek nagyon is vannak. BB legendás edző. De nem a Mindenható. TB-vel egyformán hálásak lehetnek egymásnak. Az első évek sikerei és a tegnapi meccs, inkább BB-ről szólt, a 2010-es évek inkább TB-ről. Egyik sem jutott volna el idáig a másik nélkül.

  Nem tetszett ez a cikked sem, minimum udvariatlan egy történelmi győzelmet egy ilyen című cikkel ünnepelni, ha gondolod részletezem. Nem tetszik, hogy szerzőként kommentálod a téged kommentálókat. Ez sem etikus.

 170. 173

  Józsefné Varga

  “Hol a többi ilyen QB, akit a siker jobban érdekel, mint a pénz?”
  Egyrészt igazad van, másrészt a többi QB-nek nincs olyan felesége, aki több, mint 2x annyit keres, mint a férje. Ilyen nő mellett én ingyen játszanék :)

 171. 174

  Józsefné Varga

  “Szerintem sokkal jobb meccs volt , mint a Carolina – Denver ott végig tudtad , h kinyer ,”
  Ja, mert itt nem :) Az első perctől evidens volt.

 172. 175

  Józsefné Varga

  Ő sem volt rossz csaj, de Gisele lenne az igazi, viszont egy képet sem találtam, ahol a trófeát fogná. Lehet, hogy TB ennyi alkalomból egyszer sem engedte, hogy felemelje? :o

 173. 176

  Goodell

  Azért a TB12 márka és hasonló pénz mosodákba hidd el kifizeti őt Craft… Salary capet ki lehet játszani

 174. 177

  Józsefné Varga

  Egyáltalán nem biztos. Manning az örök kedvenc QB-m, de hiába volt kreatívabb, mint Brady, Brady beton idegeivel, hideg céltudatosságával soha nem tudott versenyezni és az az, ami a PO-ban számít. Arról nem is beszélve, hogy valszeg BB-vel sem jöttek volna ki, attól Manning sokkal önjáróbb volt, aminek a BB-nél jóval gyengébb edzők sokat köszönhettek (majd Peyton megoldja valahogy).

 175. 178

  Goodell

  Én is Def párti Vagyok, ezért jó meccs volt… De ebben a modern világban nem értékelik, és nem is olyan látványos mint régen amikor még zúzni lehetett egymást… Változott sajnos a sport, tudom nem szép de ez egy támadó punci foci lett ahol kezd elfogyni az igazi contact… Ki min nőtt fel ugye

 176. 179

  Józsefné Varga

  A Pats egy gépezet. Egy nagyon jól működő gépezet, de attól még gépezet. Hideg, embertelen, hatékony. Nagyon hatékony. Ezért vitatkozok mindig azokkal, akik szerint egy játékos célja nem lehet más, csak az, hogy ott játsszon, akár nevetséges pénzért, viszont a gyűrű reményében. Gondolj bele: a csapatodnál istenkirály vagy, a világ pénzét megkeresed, szobrod van a városban, ünnepelnek. Ezzel szemben a Patsnél egy gyalog vagy BB sakktábláján (do your job) akit bármikor kidobhat (és biztos lehetsz benne, hogy ki is dob, ha a legkisebb csalódást okozod), viszont ott villog előtted a gyűrű (drágaszágom! :) ). Simán elhiszem, hogy ez nem mindenkit vonz…

 177. 180

  Józsefné Varga

  “De azt is aligha lehet vitatni, hogy TB volt még így is a jobb irányító.”
  Na jó, de ki vitatná, hogy kék az ég és zöld a fű? Akik a Rams győzelmében reménykedtek, egyáltalán nem arra számítottak, hogy Goff lesz a jobb és ő nyeri majd meg a meccset. A Rams defense, Gurley, Anderson, de akár még Zuerlein vagy Hekker is komolyabb faktornak számítottak :)

 178. 181

  Józsefné Varga

  Bocs, de ez marhaság. Az Eagles SB után sem ez volt a jellemző.

 179. 182

  Józsefné Varga

  Ez egy örök és parttalan vita. Brady megítélését furcsa módon már az is rontja, hogy mindig nyer. Uncsi. Nincs izgalom. A Kansas ellen a hosszabbítás előtti pénzfeldobásnál 1000 emberből 999 tudta, hogy vége, nyert a Pats, pedig még a pályára sem mentek. Ugyanez volt az Atlanta ellen a SB-n. Ez sok embert frusztrál. Gyakran engem is. Szeretek izgulni, szeretem a bizonytalanságot. Brady nem csinál semmi különöset, csak amit kell (do your job), de azt nagyon jól. A csapat ugyanúgy. Mint amikor a húsdarálóba bedobsz egy darab húst, a végén mindig garantáltan darált hús jön ki. Manningnál is általában darált hús jött, de néha gesztenyepüré vagy csokifagylalt is. Persze ennek megvolt a hátránya, mert néha meg fos jött (általában a legfontosabb pillanatokban), de hát a változatosság gyönyörködtet :)

 180. 183

  Józsefné Varga

  Na pont ezt írtam feljebb, Ha kell egy autó, amivel garantáltan el tudsz jutni A pontból B-be, akár 100x egymás után is, akkor az Brady, Ebben nem lehet vita. Viszont vannak olyan autók is, amikkel sokkal nagyobb élmény az utazás, de sajnos néha lerohadnak az út mellett. Azokról az autókról meg ne is beszéljünk, amik se nem kényelmesek, se nem jó velük utazni és még oda sem érnek :)

 181. 184

  Józsefné Varga

  “A tehetség pont semmit nem ér ebben a kérdésben, hogy ki a legjobb”
  Lásd egyes Eagles fanok állandó nyavajgása, miszerint OK, Foles nyert SB-t (MVP), meg idén is majdnem visszahozta a csapatot, DE AZÉRT Wentz a tehetségesebb. Hát pont a hajukra kenhetik, ha a tehetség még sehol nem nyilvánult meg, ahol fontos lett volna.

 182. 185

  Józsefné Varga

  “Mert 10M$-ból évente biztosan éhenhalna… ”
  Értem, hogy mit akarsz mondani, de ez azért nem ilyen egyszerű. Mindegy, hogy az ember mennyit keres, de tartozik egy társadalmi réteghez, ahol nagyjából hasonlóak a jövedelmek, vagyonok. Ha lemond a pénze feléről, kiesik abból a rétegből, vagy legalábbis a perifériára szorul. Nem tudja megengedni magának azt, amit a többiek. nem tudja magának megengedni azt, amit azelőtt. Én is lazán meg tudnék élni a pénzem feléből, de jobban szeretem, ha el tudok menni a családdal egy évben 3-4 hétre kirándulni, mint ha nem. Ha behívna a főnököm, hogy a cég sikere érdekében mondjak le a pénzem feléről és majd ha felfutottunk, jóval feljebb lépek a ranglétrán, valszeg elhajtanám a fenébe és más munka után néznék. Viszont ha a feleségem 3x annyit keresne mint én, lehet, hogy megpróbálnám.
  Mindeközben valaki, aki a minimálbéren tengődik, nyugodtan és jogosan értetlenkedhet, hogy mi is az én problémám egyáltalán és miért nem akarok segíteni a cégen :(

 183. 186

  FitzMagic

  Ebben tökre egyetértek, hogy a Super Bowlban ez a helyzet, viszont hosszútávú sikerességnek szerintem a QB a kulcsa. Közepes irányító körül senki sem képes hosszú éveken keresztül évről évre ütőképes csapatot összerakni. Az ilyen csapatok rendszerint 1-1 évre összeállnak, aztán kis túlzással mennek a levesbe, mert nem lehet 10-15 kulcsjátékost együtt tartani, ami kárpótolna az elit irányítóért. Ellenben ha van egy Rodgersöd vagy Manninged, akkor egy közepes edzővel a végtelenségig contender csapatod lesz. A minta szerint a playoff-ban ilyenkor ugyan elfogy a tudomány, de közepes irányítóval már ez sincs meg.

 184. 187

  Goodell

  De ez a liga vagy az AFC hibája hogy nem képesek jobbak lenni… Nehogy már ez is a Pats hibája hogy egy ilyen kiegyensúlyozott ligában nem képesek mások megcsinalni amit ők, ez nem f1 vagy európai foci ahol könnyű dominálni csak legyen pénz…számomra a Pats olyan mint a Ferrari volt schumival csak ők azonos feltételek mellett dominálnak.
  És igen jó lenne már izgulni AFC oldalon is és több csapatot látni rájátszásba

 185. 188

  FitzMagic

  BB érdemei elvitathatatlanok, de sosem szerettem, hogy mindenért őt méltatják. Brady a Pats offense-ről és a támadó sémákról beszélt, ami bőven nem csak Bill érdeme. Ahogy az utóbbi évek védelmeiben is minden bizonnyal komoly szerepe volt a koordinátoroknak. Egyébként alapvetően egyetértek, Brady a tökéletes szituba került, ő a legsikeresebb. Rodgers szerintem korunk vitán felül legtehetségesebbje. Az pedig, hogy ki a jobb, milyen tulajdonságok tesznek valakit igazán jóvá, elég nehéz kérdés.

 186. 189

  Józsefné Varga

  “Az embert a saját igényei kell, hogy motiválják…”
  Pont ez az, amiről fogalmunk sem lehet, ameddig nem keresünk 20-30 milla USD-t évente. :) Azért írtam a különbségekeről. Aki napról napra él és állandó anyagi gondjai vannak, nem érti, hogy miért fájna nekem pár kirándulás elvesztése, vagy hogy ritkábban vehetek autót. Éppen úgy én sem értem, hogy miért nem elég XY QB-nek egy Gulfstream G550 a G650 helyett.

 187. 190

  Józsefné Varga

  Lehet, hogy nem teljesen alaptalan, de akkor is nagyon erősen túlzó. OK, Folesnek volt egy pro bowl éve (5 évvel azelőtt). Bradynek hány olyan éve volt? :) Hány rájátszás meccse volt az egyiknek és a másiknak? És hány győztes? Melyikük játszott folyamatosan évekig (évtizedekig) és melyik ült a padon? (meccsrutin) Nem lehet egy lapon említeni a két embert, mint ahogy Bradyt gyakorlatilag senkivel sem.
  SB MVP meg tudtommal csak a győztes csapatból lehet, vagy te másképp tudod?
  Az meg mindig és mindenhol nagyobb szenzáció, ha a törpe (0 SB) legyőzi az óriást (5 SB), mintha fordítva – ezzel nincs mit csinálni.

 188. 191

  Józsefné Varga

  Nem is írtam, hogy a Pats hibája, csak egyszerű tény. A Schumacheres példád teljesen helytálló, a F1 is vesztett az izgalmasságából akkoriban, hiszen majdnem mindig ő nyert.Persze mindkét eset a semleges szurkolókra érvényes, a fanok nyilván szívesen megnéznek ezer győztes meccset is.

 189. 192

  Józsefné Varga

  Az első és a második bekezdés mintha kicsit ellentmondana egymásnak. Döntsd el, hogy akkor Foles siralmas, vagy pro bowler, több csapatban is kezdő, tapasztalt QB :) A másik kommentben (a tavalyi SB-ról) is az utóbbival érveltél.
  Foles szerintem sem egy isten, de amikor kellett, mindig ő volt ott és nem tudni, hogy Wentz mit tudott volna elérni, mivel ő meg nem volt ott (nem a saját hibájából, egyébként). Folest megszállja az ördög a rájátszásban és tkp. most is csak egy Jeffery dropon múlt, hogy nem mákolták tovább magukat. :)

 190. 193

  Tila pötty

  jogos, bocsi, nem lehetek tisztában mindenkinek a defektjével :)

 191. 194

  Józsefné Varga

  Az elejét nem értem, én sehol nem írtam, hogy jogos vagy jogtalan volt-e az eredmény, nem keversz össze valakivel? Bradyt meg végképp sehol sem szidtam. Én csak azt próbáltam cáfolni, hogy Foles annyira jó lett volna, hogy egyáltalán össze lehetett volna hasonlítani Bradyvel. 5 éve volt egy jó éve Brady számtalan jó évével szemben, a PO-t meg ne is emlegessük.
  A másik: 1971 már 48 éve volt. Azért majd fél évszázados hagyomány az szinte szabály, ha nincs is leírva.

 192. 195

  Józsefné Varga

  “Foles siralmas volt hosszútávon. De tehetség terén egyáltalán nem szenved hiányt.”
  Pont ezt vitatja sok Eagles fan, azért is írtam.

 193. 196

  renningan

  Ha a bunkó stílustól nem veszed észre, akkor nem kellene bunkónak lenni (ha rám értetted a bunkót, akkor maximum annyit tudok mondani, hogy amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten). Már csak a hepciáskodás kifejezés is kedves, bár azon tudnék vitatkozni, hogy ki hepciáskodik :) de természetesen neked van igazad.

  De megint ott tartunk, hogy mondasz valamit, ami szerinted tény, pedig nem az. Az, hogy Bradynek mindig gyenge és jó közepes védelme volt, vagy akár csak az elmúlt tíz évben, az pont olyan közkeletű marhaság, mint az, hogy Brady soha nem akart nagy pénzt keresni és ő az egyetlen, aki valaha belátta, hogy áldozatot kell hozni a csapatért. De ez egy jó mantra, legalábbis jól hangzik.

  Ami az udvariaskodást illeti, nem hiszem, hogy nekem az lenne a célom vagy a kötelesség vagy úgy bármim, hogy a Patriots győzelmét, vagy az Eagles győzelmét (mert bizony az is történelmi volt), vagy bármelyik csapat győzelmét ünnepeljem. Erre ott vannak a csapatspecifikus oldalak.

  Az utolsó rész pedig egy vicc. Egyrészt szerzőként, lényegtelen a platform, az a minimum, hogy a szerző reagál. Persze megtehetném, hogy megírok valamit, aztán többet oda sem nézek és akkor mindenki azt ír, amit akar, de pont ez nem lenne etikus. Mindig is szerettem a konstruktív vitát.

  A probléma az, hogy szerintem a normális az lenne, hogy én leírok egy teljesen szubjektív dologról X dolgot, és másik Y-t gondol, akkor ír egy olyan hsz-t, hogy én ezzel nem értek egyet, mert ezért és ezért és ezért. Erre én vagy nem reagálok, vagy megvédem az álláspontomat. Utóbbit preferálom.

  Persze vannak olyanok, akik személyes sértésnek, hepciáskodásnak, tiszteletlenségnek, udvariatlanságnak veszik azt, ha valaki X-t gondol Y helyett és nem a szerző véleményét, hanem magát a szerzőt minősíti.

  De erre itt a példa ez a thread. Valaki nem értett velem egyet, leírta, hogy miért, erre én reagáltam. Ez egy tök ártalmatlan dolog volt, ami ezzel véget is ért volna, de jöttél te és kb offtopik direkt belém szálltál az égi magas lóról. Ha te úgy gondolod, hogy ez normális (és nyilván úgy, eljátszottad már ezt velem többször, bár személyesnek nem veszem, ugyanezt csinálod másokkal is) és nekem etikai alapon ezt tűrnöm kell vagy jó pofát vágni hozzá, akkor azért fennállhat a veszélye, hogy csalódást okozzak.

  És nem célom, hogy tetsszen neked az, amit írok. és, csak hogy téged idézzelek: attól, hogy minden cikkem alatt “elmondod ugyanazt, attól még egyszer sem lesz igaz. Te ezt hiszed, – tudod, sokan hisznek sok mindent, ami nem úgy van, és ez pont egy ilyen ügy. Attól, hogy sokszor leírod, számodra már evidens, de attól még nem lesz releváns vagy valós.”

  Részemről én a vitát, vagy bármi is ez, befejeztem. Több mondandóm nincs, remélem, hogy néha sikerül valami olyat írnom, ami megfelel a te valóságképednek. Ha nem, hát ez van. Esetleg annyit meg tudok neked tenni, hogy igyekszem nem kommentálni azt, amit és ahogyan írsz. És mivel szemmel láthatóan nem tudom magamévá tenni az elképzeléseidet, talán magadnak is szívességet tennél, ha nem próbálnál meg megtéríteni. De ez csak tipp, ha fontosnak érzed, akkor hajrá! de azt már valszeg nem fogom látni – legalábbis, ha ide írsz – ha mindenképpen szeretnéd úgy elmondani a véleményed, hogy az el is jusson hozzám, akkor írj emailt. Ígérem elolvasom. Addig javaslom, hogy örülj a történelmi sikernek.

  Legjobbakat!

 194. 197

  bjeela

  Biztos a halál, de nálam PM tanulásvágya, szorgalma, elkötelezettsége, kiváló elemző képessége, gyors olvasási tulajdonságai mellett eleinte nem volt akkora sztárallűrsége, hogy nevelhető legyen BB rendszerében. Gyanítom, hogy BB betörte volna, mert faszméregetésben BB mellett mindenki alulmarad. És TB12 idegeit, céltudatosságát azért ez a rendszer is segítette kifejlődni, mert ezek leginkább BB jellemzői… ;)

 195. 198

  bjeela

  Ha figyeltél volna az írásaimra és nem a mantrádat szajkózod, akkor megérthetted volna, hogy a “Brady még a saját korában sem a legjobb” kijelentésem azt hivatott megalapozni, hogy nincs olyan, hogy legjobb. Felsoroltam a tényezőket, amik mindezt megalapozzák, de te és a többiek ezt rendszeresen figyelmen kívül hagyják és személyes sértésként értékelik, hogy a kedvencüket valaki támadja, holott nem támad itt senki semmit, csak fel kellene nőni a PISA teszt elvárásaiig. De sebaj, majd idővel ez is meglesz.

 196. 199

  kitalaltnev

  2-10. egyetértek.
  1. vitatkoznék, már hogyne érte volna meg, még ‘élvezeti’ szempontból is, tekintve, h. minden idők legjobb defense teljesítményét láthattuk a SB-ok eddig történetében. ?
  Továbbá két hét múlva is emlékezni fogok pl. Gronk három Rams játékos közötti futására-elkapására, amiből majdnem TD lett. Vagy Cooks hibáira. Jules elkapásaira, labdatartásaira. Vagy Gilmore szerelésére, INT-jére. Vagy, h. a fal miként védte TB-t Donald-Suh párostól. Vagy Van Noy, Hightower sackjeire…

 197. 200

  bjeela

  Természetesen igazad van, nem csak BB itt a lényeg, legfeljebb az alapokat tekintve meghatározó, bár ebben legalább akkora szerepe van Kraftnak, a tulajdonosnak, mert az ő mondása volt a Tedd a dolgodat. ;) Azonban feltételezem benned is gondolatokat formált a tény, hogy BB segítői, amint máshol HC feladatot vállaltak, már kevésbé voltak sikeresek. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ez igazolja BB kivételességét és mindenhatóságát, viszont a rendszer, amit felépített valahogy nem konvertálható át máshová. És a korábbi játékosai felszabadultnak érzik magukat a túlzott fegyelem, a sztárallűrködés elnyomása, a kegyetlenül következetes követelmények alól, amikor máshol játszanak, ami azért szintén jelent valamit. ;)
  Ami ARod legtehetségesebbségét illeti vannak bennem kételyek, de a szakma ebben nagy vonalakban egységes és ki vagyok én, hogy vitassam(bár dehogynem, hiszen számtalan ökörséget is mondtak már ;) ). Mindenesetre az én nyomorult szubjektumomban legalább akkora értékkel mérendő pl. Wilson, és hogy tovább kínozzam a rajongásvakságban szenvedő pecces “TB12 the GOAT” vírussal megfertőzötteket szerintem még Big Ben-nel is csinált volna hasonló sikersorozatot BB és a rendszere. TB12 egy kiváló alany volt ebbe a rendszerbe, aki formálható, aki nem túl tehetséges ahhoz, hogy nagy legyen a szája és ezzel a HC fejére nőhessen, de annyira azért kivételesen jók az alapjai, hogy elitté válhasson. És az is lett. Az első szezonjában/aiban a közelébe sem volt olyan QB-knak, akik később eltűntek a süllyesztőben. Azt a szintet pedig, ahogy Mahomes kezdett csak 7 év múlva érte el, ami azért tökéletesen mutatja, hogy az alapképességek, a tehetség tekintetében le volt maradva. Aztán a rendszer és a szorgalma behozta a hátrányt, sőt… ;)

 198. 201

  bjeela

  Ejnye, Renningan, hát hiába beszélek neked? :D Értelemmel itt semmire sem mész. :DDDD

 199. 202

  bjeela

  Nananana, azért ne essünk túlzásokba! Mi az, hogy “…
  minden idők legjobb defense teljesítményét láthattuk a SB-ok eddig történetében”? Hát a 85-ös elfeneklésetek az smafu? :D Bears the best! ;)

 200. 203

  bjeela

  Baaaazmeeeg, most tutttam meg, hogy a Varga Józsefné leszbikus házastársi kapcsolatban él! :D

 201. 204

  kitalaltnev

  Tom J remek analitikai levezetéséhez és következtetéseihez szetm már érdemes semmit hozzáfűzni, de, hogy megnyugodj :), önmagamat annyival mégis kiegészíteném, h. a tegnapelőtti Pats-on kívül egyedül a 71-es Cowboys-nak sikerült még ilyen kevés ponton tartani a SB-on az ellenfelét. Úgyszintén 3-on a Miamit. De az a csapat minden tiszteletem mellett messze nem volt olyan pontgyáros, mint az idei Rams.

 202. 205

  Józsefné Varga

  Mi ezzel a gond? Este a párommal megnézzük az aktuális romantikus filmet, az éjjel meg jöhet a … nem az, hanem az NFL :)

 203. 206

  Kornél

  Az, hogy nincs normális elkapó, azt kitől olvastad? BB, Brady, vagy JMD? vagy csak újságíróktól olvastad?

  A szerződéseknél nem csak azt kell szem előtt tartani, hogy kit igazoltak a helyére, hanem azt is, hogy mennyiért.
  Cooks konkrétan egy 5 éves 81 millió dolláros szerződést kötött. Ha egy évet marad a patsnél, akkor ellenérték nélkül távozhatott volna.

  Wynn szerződése rookieként 4 évre 11.441.910 dollár.
  Az idei évre pedig 3 millió a két játékos közötti különbség.

 204. 207

  chester

  Írtunk egy cikket év elején a top elkapó egységekről, amire emlékeim szerint többen is kiakadtak, hogy a Patriots mit keresett ott. Illetve a Pats drukkerektől is csak azt olvastam, hogy az elkapósor gyenge.

  A szertődéseket értem, meg hogy mit miért, de most ott tart a Pats, hogy se Cooks, se Amendola tavalyról, idén meg FA lesz Hogan, Patterson és Dorsett is, Gronk pedig visszavonulhat. Szóval ja, van egy olcsó “franchise” OT még négy évre, cserébe meg Edelmanen kívül egy darab normális elkapó nem lesz (aki amúgy 32 éves és jövőre FA), vagyis nulla jövékép van ezen a poszton -> erre lett volna jó Cooks.

 205. 208

  bjeela

  Ja, semmi gond ezzel, csak meglepett. De azért örülök a coming outodhoz. ;)

 206. 209

  bjeela

  Valóban, a srác egy géniusz, mit géniusz, maga a Mindenható!

 207. 210

  bjeela

  Hát igen, a számok nem hazudnak. Az a 85-ös Bears D az első két PO meccsén nulla(0) ponton tartotta az ellenfeleit és a SB-ben is csak egy apró figyelmetlenségnek köszönhette a Pats, hogy az első negyedben szerezhetett egy FG-t, aztán már csak a meccs végén hagyták Singleterry-ék, hogy ne legyen hullagyalázás. Hát igen, a számok… :D De természetesen igazad van. :D

 208. 211

  kitalaltnev

  Az ikonikus Bears D-től senki nem vitat el semmit. Egész éves teljesítményük utánozhatatlan, erejüket, statjaikat azóta is csak megközelíteni tudták. Azon a SB-n is mészároltak. Ám, ha az ellenfél erejét is számba vesszük, a Rams-et az LII.-on mindössze 3 pöttyön tartani szerintem is nagyobb védelmi tett volt, mint a XX.-on minket 10-en.
  A “mi lett volna, ha nem nem…”-en lovagolsz. Az említett záró negyedes Pats TD-s támadás emlékeim szerint az egy teljesen jó drive volt, nehezen, de becsületből haladós, egész red zone-otokig, melynek végén Grogan könnyedén bepasszolt a magát elváltó védők mögé befutó elkapójának. Na! :)
  De természetesen neked is igazad van. :D

 209. 212

  bjeela

  Szerinted, ha 85-ben az utolsó drive 10:3-as állásnál lett volna, akkor végigmegy TD-ig? :D

  Amúgy poénból tettem be ezt a kommentet, hogy ugrasszam a pecceseket és ugrottatok is rendesen :DDD Pont leszarom, kit tekintenek a legjobb D-nek, mert szerintem nincs ilyen. Számtalan olyan D volt az NFL történelmében, amelyik simán versenyezhetne a 85-ös Bears D-vel, hogy csak hirtelen a 76-os Steelers D-t említsem, de van még legalább hat. Én eccccerűen csak élvezem, ahogy hirtelen megjelennek a “rajongók” :D

 210. 213

  Józsefné Varga

  Mindegy, most már így esett. Esetleg nincs csinos barátnőd? Bevennénk harmadiknak… ;)

 211. 214

  bjeela

  Fájdalom, de betegesen hetero nevelésben részesítettem és ez a szocializáció végzetesen beleégett a tudatába, még nekem sem sikerült időlegesen sem kiráncigálnom ebből a tudatállapotból. Akkor meg mit is kezdhetnél vele… Ezen felül nagyon restellem a dolgot, de egy kibaszott önző, agresszív állat vagyok és nem osztozom a saját koncomon. Remélem ezt a titkolt és szégyellt hiányosságomat elnézed nekem.

 212. 215

  kitalaltnev

  Szerinted, ha nem ‘forró a krumpli’ és az elkapó nem ijed meg a kezét letépni akaró Singleterry-től, akkor nem kaptok már az elején bő 2 percen belül máris TD-t? :D
  Sok értelme van ezeknek a ‘ha’knak…

  Ugrás? Konc? Miiii? Boldogság van. :)))) :P Ebben a parttalan témafelvetésben meg max. eredményességi mutatókkal alátámásztott kommenteket olvasni eddig. De tegyünk pontot rá.

 213. 216

  bjeela

  Mondjuk Singleterrytől én is magam alá piszkítanék, pedig nem vagyok egy beszari alak. Amúgy meg pont a “ha”-k azok, miken a legtöbbet rágódik az emberek döntő többsége, lásd itt is. :D

  Ami az ugratást illeti nekem bejött és már megérte. Speciel nem teljesen rád gondoltam, de így is jó. És kívánságod szerint teszek rá: PONT. :D

 214. 217

  kitalaltnev

  Óvatosan azért ezekkel az ugratásokkal! Láttuk, h. Suh is szívózott, aztán mi lett belőle, ment a levesbe. ?
  Béke veled! ?

 215. 219

  bjeela

  Hát legyen, vegyük egy cseppet komolyan magunkat. Valóban igyekszünk összehasonlítani mindent, mert ez részint a fejlődés motorja, részint ökrök vagyunk és felesleges dolgokra pazaroljuk a drága időnket. Ugyanis továbbra is az a megmásíthatatlan véleményem, hogy eltérő helyzetekbe, környezetbe került emberek teljesítményének összemérése – pláne eltérő korokban – nem lehetséges. Ahogy te is példaként hoztad az én ostobaságomat igazolandó “…nem számítana a rekord 100m-es síkfutásban sem, mert manapság jobbak a cipők…” és bőven van még ide citálható szempont. Ugyan hogy lehetne mód összemérni – ha már ennél a példánál maradunk – Jesse Owens teljesítményétCarl Lewis-éval vagy Usain Boltéval? Sem a társadalmi környezet, a futók, sportolók megítélése, sem az orvosi stábok felkészültsége, sem a dietetika, sem a futótechnika tanulásának eszközrendszere, sem az edzői felkészültség, sem a sporteszközök, futópályák, cipők, mezek, sem a pszichés felkészülés színvonala, sem semmi nem összemérhetők egymással. És akkor még nem beszéltünk a sportoló aktuális állapotával, pszichés, fizikai, akármilyen felkészültségével. Nagyon fájlalom, de ha megfeszülsz is és idecitálsz hatmilliárd adatot, akkor sem sikerül összemérned őket, ugyanis ez lehetetlenség. Még megközelíteni sem tudod és ilyenkor nem marad más, mint a szubjektum világa.

  És a szubjektum generál indulatokat, mert azzal nem lehet értelmesen vitázni, hogy TB12 vagy PManning esetleg ARod vagy Brees a legjobb QB, Messi vagy CR7 a legjobb játékos, Federer vagy Nadal esetleg Djokovic a legjobb teniszező, 85-ös Bears D vagy 76-os Steelers D a legjobb védelem ever. Fájdalom, de nem összemérhetők. Van egy szubjektív képünk róla, vannak némely tekintetben összemérhető, más tekintetben összemérhetetlen adataink róluk és ekkor kapaszkodunk az összemérhetőkbe, holott azok csak részadatok.

  Ezért is mondom én, hogy hülyeségeket beszélsz és igenis ’85 Bears D the best ever! :D

 216. 220

  bjeela

  Hibáztam. Sajnálom.

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team