Connect with us

Szabadügynök

A legjobb szabadügynök irányítók

Az irányító a legfontosabb minden csapatban, így nem meglepő, ha csak szökőévente kerül ki a piacra egy-egy normálisabb játékos. Idén viszonylag erős lesz a piac, több kezdő potenciállal bíró QB is elérhető lesz, akár még franchise QB-t is lehet találni.

 

 

Összegyűjtöttük a 15 legjobb szabadügynök irányítót, bár némileg kénytelenek voltunk csalni, ugyanis Blake Bortlest, Ryan Tannehillt és Joe Flaccót még hivatalosan nem rúgták ki. Előbbi kettő esetében egyébként nem kizárt, hogy maradnak, így őket feltételes módban kezeljük.

 

Cserének elmegy

 

Aki második számú irányítót keres, annak kifejezetten jó opciói lesznek a piacon, több olyan cserekaliber van, akinek már jó pár évnyi és meccsnyi rutinja van, ráadásul 2-3 milliónál nem is lennének drágábbak.

 

15. Austin Davis 

 

Davis korábbi draftolatlan játékos, 29 éves, megfordult már a Rams, a Seahawks, a Broncos és a Browns csapatánál is, legutóbb a Titans cseréje volt. 10 kezdő meccse van karrierje során, alsó kategóriás, olcsó csere.

 

14. Matt Schaub

 

Schaub már egy kifejezetten nagy nevű irányító, 3. körös volt 2004-ben, ráadásul volt olyan idő, amikor a jobb irányítók közé tartozott. Houstonban azonban egy idő után kiutálták, mentálisan megzuhant, egy csapatot már nem lehetne rábízni, de korrekt cserének még jó lehet a 37 éves QB. Az elmúlt három évet a Falconsban töltötte.

 

13. Mark Sanchez

 

Sanchezt vélhetően senkinek sem kell bemutatni, a Jets korábbi első körös bustja. Az elmúlt három évben négy meccsen játszott, ezeken nulla TD-t és öt INT-t dobott, legutóbb az Eaglesben volt értékelhető négy éve. Ennek ellenére valahogy még mindig van piaca, 32 éves, vélhetően most is leigazolja valaki cserének.

 

12. Robert Griffin III 

 

Az elmúlt évek egyik legnagyobb pazarlása, pedig még az év újonc támadójának is megválasztották. Az elmúlt két évet a Brownsnál és a Ravensnél töltötte, egy mobilisabb irányító mögé teljesen jó csere lehet, nem kizárt, hogy a Ravens visszahozza.

 

11. Geno Smith 

 

Újabb Jets-bust, de ő legalább 2. körös volt anno. Tavaly Philip Rivers backupja volt, négy passzt eresztett el a szezonban, ő az első QB a listán, akinek az elmúlt hat év mindegyikében volt sikeres passza.

 

 

10. Trevor Siemian 

 

Siemian néha kifejezetten életképes volt a Broncosban, Keenumnál például alig valamivel volt rosszabb. Olcsó, még csak 27 éves, miért ne próbálhatná ki valaki?

 

9. Brock Osweiler 

Osweilernek idén öt kezdő meccse is volt, összesen hétszer lépett pályára a Dolphinsban. Nem váltotta meg a világot, hat TD-je és négy INT-je volt, a resztliben ő csúcs.

 

8. Blake Bortles

 

Bortlest a Jaguars csak úgy tudja kivágni, ha benyel 16 millió dollárnyi halott pénzt. Ugyanakkor még mindig jobb most elkönyvelni ennyi veszteséget, minthogy a 16 millió fölött még további 7,5-et kifizessenek neki. Így legalább még spórolhatnak rajta. Ezzel együtt nem hiszem, hogy csapat nélkül maradna, bizonyára lenne olyan hurráoptimista franchise, ahol cserének kipróbálnák.

 

Akár kezdők is lehetnek

 

Az itt felsoroltak közül egész biztosan nem lesz mindenki kezdő, de egy-egy QB-hiányos csapat megpróbálkozhat velük, ha esetleg nem bíznának az újonc irányítójukban.

 

7. Josh McCown 

 

A 39 éves irányítónak nem volt jó éve a Jetsben, bár ott igazából senkinek sem volt. 2017-ben viszont a szegény ember Tom Bradyjeként játszott, ideig-óráig el tud menedzselni egy csapatot, jobb, ha őt törik össze, mint a fiatal üdvöskét, ráadásul mentornak sem rossz.

 

 

6. Ryan Tannehill

 

Tannehillt még nem vágták ki, de elég jó esély van az ő menesztésére, hisz 26 milliót foglal el a sapkából és 13 milliót spórolhatna rajta a csapat. 30 éves, rengetegszer volt sérült, viszont talán még mindig ő a legtehetségesebb az eddig felsoroltak közül. Egy bridge-QB-nak abszolút el lehet őt képzelni.

 

 

5. Tyrod Taylor 

 

Taylor nem egy rossz irányító: megfontolt, mobilis, el tud menedzselni egy csapatot. Egy franchise elvezetéséhez hosszú távon talán kevés, de például a Panthersnél kifejezetten jó opció lehetne, ha Newton rehabilitációja elhúzódna. Van olyan csapat, ahol elférne.

 

4. Teddy Bridgewater 

 

Nagyon nehéz megítélni, hogy mennyi van Bridgewaterben. Már a Vikingsnál sem nyűgözte le a világot, inkább volt egy erős közepes játékos egy jó csapatban, mint húzóember, de lehet benne potenciál. A Dolphins vagy a Jaguars helyében adnék neki egy esélyt egy egyéves szerződéssel, hátha sikerülne kihozni a benne lévő potenciált.

 

3. Ryan Fitzpatrick 

 

Fitzpatrick egy stabil kezdő irányító lehetne, ha egy kicsit konzisztensebb. Volt már kezdő a Billsben, a Titansben, a Brownsban, a Jetsben, a Texansban, legutóbb pedig a Tampában. Ráadásul tavaly 100-as passer ratinggel fejezte az évet, tényleg jól játszott, ennek a kategóriának magasan ő a legjobbja.

 

Akikből franchise-irányító lehet

 

A franchise-irányító talán túlzás, de mégiscsak két Super Bowl-győztesről és MVP-ről beszélünk.

 

2. Nick Foles 

 

Nem én vagyok Foles legnagyobb rajongója, szerintem ő abszolút Doug Pederson terméke. Ennek ellenére nyert egy Super Bowlt az Eaglesnek, tavaly pedig PO-ba juttatta a Wentz-cel középszerűen teljesítő bajnokot, a hype-ja kétségtelenül az egekben van. Egy jó OC/HC talán tud építeni köré egy csapatot, de nem lesz olcsó, bár nem hiszem, hogy 20 milliónál sokkal többet keresne az új csapatában, legalábbis ha okultak a csapatok Case Kenuum és a Broncos esetéből.

 

 

1. Joe Flacco

 

Flacco hivatalosan még a Ravens játékosa, de a 34 éves QB-n 10 milliót spórolhat a csapat és Lamar Jackson miatt teljesen fölösleges. A kérdés már csak az, hogy ki látja benne a franchise arcát. Flacco önmagában nem egy rossz játékos, Folesnál overall kicsivel jobbnak gondolom, a Broncosban, a Jaguarsban, a Dolphinsban, de akár még a Redskinsben is el tudnám képzelni. Nagy kár, hogy egyiküknek sincs igazán pénze egy 20 milliós irányítóra.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!