About the author

25 Comments

 1. 1

  Bélabá a csótány

  ” Mayfield 27 TD aránnyal fejezte be a szezont,”
  ?

 2. 2

  Fanyul23

  Minden ponttal egyetértek kivéve az év edzőjét, aki nálam Hue JAckson, ha már az volt nálatok is a mértékegység hogy ki mekkora csodát tett. Mayfield-del azt a mutató elérni ami regnálása végén volt mindenképpen csoda kategória.

  Egyébként “Hatan azonban úgy gondolták, hogy Luckkal, Bradyvel, Mahomesszal vagy Riversszel azért könnyebb csodát tenni, mint Mitchell Trubiskyvel, így Matt Nagy lett a befutó.” ez a rész nem állja meg a helyét mert az ugyan igaz hogy nehezebb vele csodát tenni, de ennek megfelelően nem is tett csodát vele.
  Nálam a Colts edzője, idegen stábbal, 1-5 után, utolsó pillanatban beugorva viszi ezt a címet.

 3. 3

  kitalaltnev

  Egyetértek.

 4. 4

  Tibor Fotó

  Szerintem Watt érdemelte volna meg a Év Visszatérője címet, aki all-Pro lett, szemben Luckkal. Az Év Edzőjét illetően pedig több arra érdemesebbet is tudnék mondani: Andy Reid, aki összerakta a liga egyik legjobb csapatát, de még inkább Belichicket, aki rommá vert veteránokból -Gronk – 32 éves 2x ACL szakadt elkapókból, UDFA vagy sokadik körös falemberekből és CB-kből épített SB contender csapatot, aki a mai állás szerint már a legesélyesebb a címre. Nagy összehozott egy elfogadhatóan teljesítő csapatot, de ehhez kellett a másik három csoportbeli ellenfél teljes betlije. Aztán one&done volt a PO-ban. Trubinskyben pedig benne van a talent, azt a draftnál tudta mindenki.

 5. 5

  katonadani

  Most azt a szabályt hoztuk, hogy nem lehet ugyanaz.
  Egyébként sokszor a második legjobb támadónak adják
  Nálam személy szerint mindkettő Mahomes lett volna.

 6. 6

  Cruyffista

  nálam viszonylag egyértelmű.
  MVP: Mahomes
  OPOY: Brees (a másodiknak illik)
  DPOY: Donald
  OROY: Barkley
  DROY: Leonard
  CPOY: Luck
  HC: Nagy

 7. 7

  renningan

  Egyrészt kértem a többieket, hogy ne ugyanannak adják az MVP-t és az OPOYt (IRL nincs ilyen szabály, de gyakran így történik). BTW én sokkal inkább úgy tekintek az MVP címre, amit annak a játékosnak kell kapnia, aki nélkül a legnagyobbat esne vissza a csapata teljesítménye. Az év támadója pedig az legyen, aki kimagaslóan jó volt. Hopkins pl hozott olyan klasszis szintet elkapóban, mint tette azt Mahomes vagy Brees irányítóban, ahogy anno Megatron is megállíthatatlan volt, hiába volt körülötte szar minden. Nálam a legértékesebb nem feltétlenül egyenlő a legjobbal.

 8. 8

  LG

  Érdekes lesz figyelni holnap este a történéseket :) Szerintem Mahomes és Brees MVP címét is magabiztosan lehetne védeni. Mahomes 2. évesen ilyen számokat hoz és ahogy játszott a meccseken, ahogy vitte a hátán a csapatot és ahogy felállt vesztes helyzetekből, az lenyűgöző volt (persze, tudom ehhez mindez kell egy csapat is, de na…)! Brees pedig szintén kifogott egy nagyon jó szezont közte egy fontos történelmi rekord megugrásával (legtöbb yard), ráadásul övé lett a legjobb passer rating és a paaszpontosság is. Sajnos azonban biztos vagyok benne, hogy nem ő fogja kapni (pl. Dallas elleni leolvadása, Mahomes rég nem látott számai), pedig ahogy a szövegben is írjátok, egy ilyen kaliberű QB-nak, mint ő, nagyon kijárna egy MVP cím a karrierje során. Azért szorítok neki, de nagyon meglepne, ha megkapná.

  (BTW a Saints neve el van írva Brees-nél…)

 9. 9

  acsdav2

  Nagy mégis mi alapján?

 10. 10

  acsdav2

  1. Én a Nagy körüli hype-ot nem tudom megérteni. Kapott egy elit védelmet ( tényleg ne mondjuk azt, hogy neki is köszönhető, mert Fangio korábban is jó volt és a GM jól erősített) amihez egy közepes támadósort tudott hozzátenni. Ha ezt egy Osweilerrel teszi meg akkor tényleg megérdemli az elismerést. De egy 1/2-es tehetséggel, Trubiskyvel hozza ezt.

 11. 11

  chester

  Általában azf szokták ezzel díjazni, aki egy gyenge csapatból csinált PO csapatot. A kevés kivétel mondjuk egy veretlen alapszakasz lehet, dd az is akkor, ha nincs valamilyen from zero to hero story. Így nálam pl fel sem merülg sem Reid, sem McVay.

  (Nem Nagyra szavaztam)

 12. 12

  Frank Guerilla

  Baker MYFIELD. Azt mondjátok önző a gyerek? :)

 13. 13

  p. p.

  Ez az MVP szavazás évek óta vicckategória, mindig annak adják, akinek adott évben a legjobb támadó teljesítménye volt. Pont erre van az OPOY.
  Idén például a legegyértelműbb:Brees nélkül a Saints kb a top 5, max 10-ért harcolna, míg ott van a Kansas, aki Kovács Sanyival is majdnem ilyen mérleget hozott évekig. Viszont az egyértelmű, hogy Mahomes jobb számokat hozott idén, mint Brees.

  Szóvaé pont ebben az évben lehetne a címek jelentésének megfelelően kiosztani:Brees MVP, Mahomes OPOY.

  De ugye nyilván Mahomes lesz az MVP.

 14. 14

  katonadani

  ez szerintem közel sem igaz, mármint a Brees-Mahomes dolog. Konkrétan Mahomes többet adott hozzá a játékhoz, mint Brees, ha a Wins Above Replacement mutatót nézzük, ami ennek a fokmérője.

 15. 15

  acsdav2

  1. Ha elfogadjuk ezt az alapelvet a Reich vs Nagy összehasonlítást mégis, hogy nyerheti Nagy? Feltételezem akkor Reich-re szavaztál nagyon helyesen.
  2. Én már az All-Pro csapatnál megjegyeztem, hogy hülyeség 15 embernek szavaznia, ha csak 5-6-an írtok rendszeresen cikket. Egyszerűen nem mondhatjátok azt, hogy ugyanannyira jártasak az NFL-ben, akik cikket írnak és akik nem. Az ilyen Nagy féle díjak megint ezt támasztják alá.
  3. Miért nem teszitek nyilvánossá ki kire szavazott? Nem azért lesz valaki FK szerkesztő, mert vállalja a véleményét?

 16. 16

  chester

  Egy szubjektív szavazásnál nincs olyan, hogy nagyon helyes. Vélemények vannak, amikkel lehet egyetérteni meg nem. :D Én egyébként Lynnre szavaztam, de nem botránkoztam meg attól, ha valaki másra tette.

  Renningan úgy döntött nem teszi közzé (lehet csak azért, mert nem volt ideje képet készíteni a szavazásról), de amíg sokan nem tudják felfogni, hogy ezek szubjektív dolgok, én nem látom sok értelmét közzétenni, mert csak felkérdezés lesz a vége.

  A második pontoddal továbbra sem értek egyet. :)

 17. 17

  katonadani

  2) Ha így fognánk fel, akkor minden olvasói kommentet figyelmen kívül hagyhatnánk, hiszen úgyis jobban tudjuk :D Követheti valaki ugyanannyira az NFL-t akkor is, ha nem ír cikket róla.
  3) Felőlem közzé is tehetjük, van amikor közzé is tesszük (pl fk top50). Igazából nem is tudom, ki hogy viszonyul ehhez. Viszont közös szavazásról, díjakról volt szó, szerintem így is jól van (mondom, részemről közzé is tehetjük és úgy is rendben lenne)

  Én szívesen elmondom, Nagyre szavaztam. Egyébként most megnéztem és ő a favorit is a címre a fogadóirodáknál, ma éjjel meg megtudjuk, ki kapja a díjat.

 18. 18

  acsdav2

  Pont ezért írtam, hogy hype, mert tudom, hogy Amerikában is így áll a helyzet és tényleg nem értem miért. :) Legalább te írhatnál indoklást, mert tényleg nem értem miért van így. :) Az ügynöke tuti jó munkát végez a médiában, mert a tavalyi Titans elleni PO leolvadáskor ő hívta rosszul a játékot, nem Reid, mégis az van meg 100-ból 90 átlag szurkolóban, hogy megint Reid cseszte el. :)

 19. 19

  acsdav2

  1. Ha szerinted a zero to hero elv az elfogadott akkor Lynn-re hogyan szavazhattál? :) Már tavaly is 9-7-tel végeztek és mindenki arról beszélt, hogy a PO is meg lehetett volna, ha nem játszanak Chokerst a szezon elején.
  2. Szerintem én napi 10-20 percet mindennap olvasok amerikai focival kapcsolatos híreket. De meg se fordul a fejemben, hogy azt mondjam, ugyanannyira értek a focihoz, mint azok akik a színvonalas PO/SB beharangozókat írták. Azok a cikkek nem 10-20 percnyi utána olvasást igényelnek olyan mélyre ható elemzések vannak benne. :)

 20. 20

  katonadani

  én a nagy csapatfejlődéseket értékelem általában ilyenkor. Így Nagy és Reich volt a két fő esélyes, Reich is “deserving” jelölt, semmi problémám nem lenne, ha ő kapná.

  A Bears semmiből lett első és nyilván nagy szerepe volt ebben a védelemnek, meg a sorsolás is könnyű volt – ezek mindegyike igaz a Coltsra is. Szerintem Trubiskyvel nehezebb dolga volt Nagynek, mint Luckkal Reichnek és szerintem a Bears jobb csapat volt, mint a Colts.

 21. 21

  chester

  Lynn összerakta az AFC holtversenyben legjobb mérlegű csapatát egy, a Bearsénél erősebb sorsolással. Igaz, jobb csapatból érte el mint akár Nagy, akár Reich, de jobbat is hozott ki belőle, én ezt értékeltem a jelöléssel.

  Csak ismételni tudom magam: attól, hogy a többi szerkesztő nem tud annyi szabadidőt rááldozni az életéből, hogy sok cikket írjon, még követik a liga történéseit, sőt, meccseket is néznek. :)

 22. 22

  acsdav2

  1. Abszolút jogos amit mondasz Lynnről, én nem is értem miért kell a zero to hero edzőket díjazni.
  2. Nem vagy korrekt. :) Nem azt vitattam, hogy néznek-e meccseket. Azt vitatom, hogy ugyanannyira értenek-e hozzá, mint a cikkírók akik sok statisztikát, elemzést elolvasnak, hogy olyan színvonalas beharangozókat írjanak.

 23. 23

  chester

  Hát a “képben van”-ba nekem a meccsnézés is beletartozik, ezért mertem ezzel is érvelni. :D De mindegy, balentin például kevés cikket ír az oldalra, de azok meg full extrák, ahogy jimboy is összerakott két pöpec Pats beharangot. KGYM-mel bármiről tudsz beszélgetni az idei évből, Jared meg olyan dolgokra emlékszik az idei szezonból amik nekem nincsenek már meg. :D szóval hidd el, hogy nem vaktába lövöldözöm. :)

 24. 24

  acsdav2

  1. A “semmiből lett első” elég nagy túlzás. A GM jó munkát végzett a holtszezonban. A Mack-Smith duó a védelembe, a Robinson-Burton-Gabriel trió a passzjátékba komoly erősítés volt. A csoport meg messze gyengébb volt, mint a Coltsnak. Szerintem még Foxxal is meg lett volna a csoport.
  2. A Bears O nem volt ugyanolyan szintű, mint a Colts O. Tehát nem lehet azt mondani, hogy rosszabb anyagból dolgozva ugyanolyan eredményt ért el. Reich pedig nem úgy ült bele az edzői székbe, hogy a védelem bivaly, elég a támadókkal foglalkozni.
  3. Akárhogy is nézem még döntetlenre is nehezen tudom kihozni, ami miatt érthető mindkét oldal melletti érvelés. Mindenesetre a média most valamiért így dönt, remélem ősszel bizonyítja Nagy, hogy megérdemelte. :)

 25. 25

  Cruyffista

  I told you ¯_(ツ)_/¯

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team