Connect with us

Minden ami NFL

FK! Jóslatok ’18 – A szembesítés!

Idén kibővült szerkesztői gárdával vágtunk neki a 2018-as szezonnak a szokásos jósdánkkal, hogy végül szembesüljünk a ténnyel, hogy nem értünk hozzá ez a sportág gyakran megtippelhetetlen. Nézzük meg kinek a kristálygömbje volt a legfényesebb!

 

 

AFC East, akire tippeltünk:

 

 

Aki nyert: New England Patriots

 

Meghúztuk a váratlant, és mindannyian a Patriots győzelmébe fektettük a bizalmunkat. Ám sajnos nem ezzel van vége a szembesítésnek, a kalamajkák csak ezután következnek.

 

AFC North, akire tippeltünk:

 

 

Aki nyert: Baltimore Ravens

 

Egyszer fent, egyszer lent… Ez ráadásul annak tükrében is vicces, hogy a Steelers végül rájátszásba sem jutott. A Ravens csoportgyőzelmét senki nem látta jönni, de hát ettű’ szép ez a sport, nem igaz?

 

AFC West, akire tippeltünk:

 

 

Aki nyert: Kansas City Chiefs

 

A sok Chargers pick minimálisan ment csak mellé, hiszen a mérleg megyegyezett a csoportelső Chiefsével, csak a tie breaker nem. Hárman bíztak abban, hogy Patrick Mahomes okozta bizonytalanság ide vagy oda, de Andy Reid megint behúzza a csoportot. Leonidasz pedig azóta sem érti mire gonolhatott jarred.

 

AFC South, akire tippeltünk:

 

 

Aki nyert: Houston Texans

 

Te jó isten… Volt itt minden, mint a búcsúban, és végül majdnem mind ráfáztunk, hiszen a nulla voksot kapó Colts is ott volt sokáig a csoportgyőzelemért. Végül négy szerkesztő pipálhatta ki a totójában ezt a csoportot, míg a Jaguars szívatta meg a legtöbbünket.

 

AFC Wild Card, akikre tippeltünk:

 

 

Akik bejutottak: Los Angeles Chargers, Indianapolis Colts

 

Ez a része a trükkös, de már azt is félsikernek könyveljük el, ha a tippelt csapatunk csoportgyőztesként is, de playoffba jutott. Így vizsgálva a 26 tippből 14 is folytatta a szezonját januárban, ami nem is rossz arány. Ha a Colts helyett a Titans jutott volna be a rájátszásba, akkor még nagyobb találati arányunk lett volna, nem sokon múlt.

 

NFC East, akire tippeltünk:

 

 

Aki nyert: Dallas Cowboys

 

Egy legény volt a gáton, aki bízott a csoport elmúlt években tapasztalt szeszélyében, és nem a csoport-és Lombardi címvédő Eaglest helyezte az NFC East élére. Azzal, hogy Pedersonék elérték a rájátszást, minimálisan megmentették a tippeket.

 

NFC North, akire tippeltünk:

 

 

Aki nyert: Chicago Bears

 

Quak quak quak quak quaaaaaaaaaak. Senki nem látta jönni, hogy a Packers és a Vikings egymást múlják alul, a Bears pedig tetemeiken keresztül masíroz be a rájátszásba a csoport élén. Ez így egy nagy nullázás, az északiak jól kibabráltak velünk a két konferenciában.

 

NFC West, akire tippeltünk:

 

 

Aki nyert: Los Angeles Rams

 

Bullseye! Noha a Seahawks és a 49ers alapos meglepetést okoztt, igaz ellentétes irányban, a Rams elsőségét senki nem veszélyeztette a csoportban. Jár a keksz!

 

NFC South, akire tippeltünk:

 

 

Aki nyert: New Orleans Saints

 

A 2017-es szezon egyik legerősebb csoportja sokáig úgy tűnt, hogy egy évvel később is erős csapatokat tartogat számunkra, akik a legvégsőkig fognak harcolni az első helyért. Nos, a Falcons a sérülések miatt hamar kiesett ebből a versenyből, a Panthers pedig a szezon feléig tartotta magát. A Saints pedig köszönte szépen, és bemasírozott egészen a konferencia első helyéig, 6 szerkesztőnk jóslatát igazolva.

 

NFC Wild Card, akikre tippeltünk:

 

 

Akik bejutottak: Seattle Seahawks, Philadelphia Eagles

 

Összesen 7 jó rájátszás tipp, de az is a Saints miatt, amely csoportelső lett. Rowi homerkedése bejött a csapatát illetően, viszont a Vikings tippeket leszámítva a közelében sem jártunk a rájátszásnak.

 

1/1, akire tippeltünk:

 

 

Aki “nyert”: Arizona Cardinals

 

Ez az a díj, ahol ha nem találod el a helyes csapatot, akkor csak a fikát kapod az arcodba, hogy milyen jogon tennéd XY-t a legrosszabbnak. Pedig valakinek annak is kell lennie, idén ez az Arizona Cardinals volt, két szerkesztőnk tippjét is igazolva. Noha csak két találat született, többen is közel jártak, hiszen a Jets, a Raiders és a Buccaneers bottom 5 csapat lett.

 

AFC döntő, akikre tippeltünk:

 

 

Akik bejutottak: Kansas City Chiefs, New England Patriots

 

A Patriots AFC döntő részvételével nem nagyon lehet mellé lőni az utóbbi években, ez sokak számára hozott találatot. A Chiefst ugyanakkor senki nem várta ide, amely a szezon előtt azért védhető döntés volt.

 

NFC döntő, akikre tippeltünk:

 

 

Akik bejutottak: New Orleans Saints, Los Angeles Rams

 

Telitalálat itt sem született, ugyanakkor itt legalább az egyik csapatot sokan betippelték. Érdekes, hogy a tippjeink több, mint fele nem hogy a döntőig nem jutott el, de a rájátszásig sem. Hiába, értünk hozzá.

 

Super Bowl, akikre tippeltünk:

 

 

Akik bejutottak: Los Angeles Rams, New England Patriots

 

Heten is betippelték a Ramset az NFC döntőbe, a Super Bowlba viszont senki, cserébe 10 tipp is érkezett olyan csapatra, amely rájátszásba sem jutott. A Patriotsszal már több találat született azért, Belichikék igyekeznek kihúzni a megrekedt tippelőket a tengerből.

 

Super Bowl LIII, akire tippeltünk:

 

 

Aki nyert: New England Patriots

 

A Pats és a látens Pats drukker beigazolta jóslatát, holott összesen heten is a döntőbe várták Bradyéket. Sokan nem lehetnek büszkék a nyertes tippjeikre…

 

MVP, akire tippeltünk:

 

 

Aki nyert: Patrick Mahomes, QB, Kansas City Chiefs

 

Nyugodtan mondhatjuk, hogy erre jó eséllyel nincs ember, aki jól tippelt a világon, még a legelvakultabb Chiefs vagy Mahomes fanatikusok sem. A Chiefs irányítója jött, látott, és földbe döngölte a ligát a játékával. A “második helyezett” Drew Breesre sem tippelt senki, talán a Rivers és Rodgers tippek jártak a legközelebb a valósághoz.

 

OPOY, akire tippeltünk:

 

 

Aki nyert: Patrick Mahomes, QB, Kansas City Chiefs

 

Noha trenddé vált, hogy az MVP hazaviheti ezt a trófeát is, igyekeztünk kicsit eltekinteni ettől, és inkább más játékos jó szezonjára rávilágítani. Leonidasz járt a legközelebb, hiszen Mahomes után Brees kapta a legtöbb voksot az újságíróktól, de a Rivers-Gordon-Brown tippek sem jártak annyira messze a szezon ismeretében, noha jelölést nem kaptak.

 

DPOY, akire tippeltünk:

 

 

Aki nyert: Aaron Donald, DT, Los Angeles Rams

 

Egy szerkesztő bízott csak Donald címvédésében, illetve katonadani találta el az “ezüstérmest”. A további tippekből talán Watt, Jordan, Hunter és Miller az, aki a számaik alapján nem mellélövések itt, de Donaldtól nagyon messze jártak.

 

OROY, akire tippeltünk:

 

 

Aki nyert: Saquon Barkley, RB, New York Giants

 

Hat szerkesztő is eltalálta ezt a kategóriát, de Baker Mayfield sem volt rossz tipp kronikktól. Sam Darnold és Kerryon Johnson nem volt esélyes, Sony Michel bár nem volt rossz, de a közelébe sem járt Mayfield vagy Barkley magasságának.

 

DROY, akire tippeltünk:

 

 

Aki nyert: Darius Leonard, LB, Indianapolis Colts

 

Ez volt a harmadik jósdám az FK!-n, és nyugodt szívvel állítom, hogy ezt a díjat megtippelni a leglehetetlenebb. Ahogy látjátok, nem is találta el senki Leonardot, talán még honorable mentionként sem merült fel többeknél. A három Derwin James pick nagyon közel járt, mint ahogy Bradley Chubb (aki szavazatot is kapott az AP-tól) és Leighton Vander Esch is.

 

CPOY, akire tippeltünk:

 

 

Aki nyert: Andrew Luck, QB, Indianapolis Colts

 

Mivel az NFL hajlamos ezt a díjat olyannak is kiosztani, aki csak a szezon felét vagy leginkább a végét hagyta ki, így ez a kategória sem tartozik a könnyű találatok közé. Idén viszont több olyan sztárjátékos is volt, akik hosszan tartó sérülésből tért vissza, így talán könnyebb dolgunk volt. Watson és Wentz volt talán messze járt a valóságtól, de végül öten is helyesen tippelték Andrew Luckot.

 

HCOY, akire tippeltünk:

 

 

Aki nyert: Matt Nagy, Chicago Bears

 

Manapság kétféle képpen lehet bezsebelni ezt a díjat: vagy egy gyenge/non-PO csapatot viszel a rájátszásba (vagy annak közelébe), vagy egy nagyon erős alapszakasz mérleget hozol össze. Ez a kettő volt a mi motivációnk is, utóbbira érkezhettek a Belichick és Zimmer tippek, míg előbbire a többiek. Bár a Bearst senki nem tippelte PO-ba, Nagyot mégis négyen hozták ki az év edzőjének a szezon előtt, és nekik lett igazuk. A további jelöltek közül csak Lynn arcképe szerepelt itt, de McVay sem állt távol a valóságtól.

 

Bold predictionok

 

balentin:

  • Az NFC North 4 kezdő irányítója összesen 16000 yard fölött fog passzolni a 2018-as szezonban. -> 15740 lett végül, így épphogy nem jött össze.
  • 1981 óta egyetlen játékos sem szerzett 11 interceptiont egy szezonban. Most a sorozat megszakad. -> Három játékos is csak 7 pickig jutott.

chester:

  • Eli Manning élete legjobb szezonját hozza: 4933+ passzolt yard (2011), 35+ passzolt TD (2015), 10- INT (2008, teljes szezonban ez volt neki a legkevesebb), 63,1%+ passzpontosság (2014). -> A passzpontosság jött, az INT egész közel volt, a többit inkább hagyjuk…

jarred:

  • Lesz olyan csapat ami negatív mérleggel rájátszásba jut, és lesz olyan ami 11 győzelemmel nem. -> Nem volt negatív mérlegű PO csapat, mint ahogy 11 győzelemmel lemaradó sem.
  • Sam Bradford mind a 16 meccsen kezdőként pályára fog lépni. -> Khm, nem nyert.

kronikk:

  • 2002, vagyis a jelenlegi lebonyólitás óta öt alkalommal volt olyan csoport, ahol nem volt negatív mérlegű csapat. Idén az NFC North lesz 2008 után az első, ahol ez előfordul. -> A Packers és a Lions is negatív mérleggel zárt.
  • Eric Ebron első Colts szezonjában több TD-t szerez, mint eddig a Lionsnál összesen (11). -> Ebron végül 13 TD-vel hozta le az alapszakaszt, így a bold talált!

renningan:

  • Aaron Donald és Khalil Mack összesen nem fognak 10 sacket szerezni a szezonban. -> Donaldból sackkirály lett, Mack pedig 12,5 zsákolással zárt.
  • A valaha volt legnagyobb arányú győzelmi arány az NFC és az AFC között 2004-ben volt, amikor az AFC 24-gyel több győzelmet szerzett NFC-s csapatok ellen, mint fordítva. Ezt most valamelyik konferencia megdönti. -> Az AFC végül 34-30 arányban nyert az NFC ellen.

rowi:

  • A Seahawks puntere, Michael Dickson rögtön újonc évében megdönti az all-time NFL szezonrekordot puntolt yard átlag ÉS/VAGY összes puntolt yard tekintetében. Előbbihez 51,5+ yardot kell átlagolnia, utóbbihoz összesen 5210+ yard kell. -> Végül 48,2-es átlagot és 3759 yardot puntolt össze.
  • Barkley megdönti Dickerson rookie futó rekordját: 1809+ yard a szezonban futva. -> 1307-nél állt meg a számláló.

leonidasz:

  • Valaki megdönti a legtöbb futott yard rekordját. -> 1434 yarddal Zeke Elliott messze járt ettől.
  • Nem szerez egy csapat sem 12 győzelemnél többet. -> A Saints és a Rams 13 győzelemmel zárt.

KGYM:

  • Diggs és Thielen válnak a modern korszak legtöbb elkapott yardot termelő WR-párosává, amihez együtt 3175 yardot kell elkapva szerezniük. -> A páros végül 2394 yardot szorgoskodott össze.
  • JimmyG megdönti Peyton 55 TD-s rekordját. -> A kórházi ágyból Maddenezés közben.

katonadani:

  • A Chiefsé lesz a legtöbb szerzett+kapott pont a ligában. -> 565 szerzett és 421 kapott ponttal 986 gyűlt össze Reidék meccsein, ami a legtöbb volt a ligában.
  • Miután tavaly ők szerezték a legkevesebb győzelmet a divíziók közt, idén az AFC South szerzi a legtöbbet. -> 35 győzelmével megelőzte a második helyezett AFC Westet, amely 34 győzelmet szerzett a szezonban.

g495sr:

  • A Raidersnek nem lesz csoporton belüli győzelme. -> Egy azért összejött Grudenéknek.
  • Egyik rookie irányítónak sem lesz több passzolt TD-je, mint eladott labdája. -> Mayfield, Darnold és Jackson is végül több TD-t passzolt, mint INT-t.

alatriste:

  • Bosa megdönti Strahan 2001-es 22,5 sackes egyéni rekordját. -> Bosa csak 7 meccsen tudott idén pályára lépni, amelyeken 5,5 sacket szerzett.
  • Darnold top5 lesz passzolt yardokban. -> 2865-tel csak a 23. lett.

löfli:

  • Egy csapat 16-0-s mérleggel zárja az alapszakaszt. -> A Saints és a Rams állt ehhez a legközelebb 13-3-as mérleggel.

 

Összesítés

 

Minden helyes találatra egy pontot adtunk. Amennyiben a csoportgyőztesnek tippelt csapat végül csak WC helyen jutott be a rájátszásba, az fél pontot ért, mint ahogy az is, hogy ha WC helyre tippelt csapat végül megnyerte a csoportját.

 

Az alapszakasz királya: rowi

 

Senki nem jósolt jobban az alapszakasz történéseire nála, 6 kimenetelt is telibe talált, végül 7 ponttal zsebelte be a díjat, ami 50% feletti hatékonyság az alapszakasz kategóriákban! Mögötte alatriste végzett, aki két csoportot kivéve mindben betippelt egy rájátszás résztvevő gárdát. A harmadik helyen balentin végzett, aki a sok 4 telitalálatos szerkesztő közül egyedüliként három félpontos tippet is szerzett.

 

A rájátszás királyai: kerekisti & leonidasz

 

Ők ketten tippelték be egyedül helyesen a végső győztest, illetve legalább az egyik NFC döntős csapatot is helyesen húzták be. A dobogó harmadik fokán szintén holtverseny van azok között, akik a Patriotsot az atlantai összecsapásra várták, illetve az egyik NFC döntőst is helyesen tippelték.

 

Az egyéni díjak királyai: leonidasz & löfli

 

Mindketten eltalálták Nagy és Barkley győzelmét, valamint leonidasz a DPOY, löfli pedig a CPOY kategóriát tippelte meg sikeresen. A harmadik helyre szintén egy duó, KGYM és renningan került, akik a Barkley-Luck párossal hoztak maguknak két pontot.

 

A boldok királya: katonadani

 

Már az is ritkaság, hogy valaki egy boldot telibe trafáljon, idén Daninak sikerült mindkettővel sikeresen jósolnia. Rajta kívül kronikk Ebronba fektetett bizalma térült meg.

 

Végeredmény

 

Minden kategória eltalálása egy-egy pontot ért (ha akarjátok, összesítsétek más pontszámítás szerint, ezzel külön nem akartunk foglalkozni, mert nincs egy mindenek felett álló igazságos pontrendszer), majd csökkenő sorrendbe rendeztük, és megkaptuk, hogy leonidasznak érdemes leginkább a kristálygömb bizniszbe fektetnie a vagyonát!

 

1. leonidasz 12 pont

2. löfli & rowi 11 pont

4. kerekisti & kgym 10 pont

6. katonadani & renningan 9,5 pont

8. kronikk 8 pont

9. balentin 7,5 pont

10. alatriste 7 pont

11. chester 6 pont

12. g495sr & jarred 4,5 pont

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!