Connect with us

Draft

FK! Mock Draft 2.0

Volt már egy mock draftunk idén podcastben, azonban ez az első írásos verzió, még épp a combine előtt! Ráadásul egy őrült forgatókönyvvel kezdünk. 

Itt szeretném jelezni, hogy egyből a combine után érkeznek a prospectismertetőink, ráadásul már közel 20 be van tárazva és csak arra vár, hogy élesedjen jövő kedden!

 1/1 Arizona Cardinals
 Kyler Murray
 QB, Oklahoma

Oké, oké, mielőtt egyből továbbkattintotok vagy rohantok anyázni a kommentek közt, hallgassatok meg. Tudom, itt van Josh Rosen és egy év után nem szokás továbbállni, főleg hogy esélye sem volt kibontakozni, és “azért hozták Kingsburyt, hogy majd Rosent fejlessze”. Nem mondom, hogy Kyler Murray-t fogja draftolni a Cardinals, azonban nem is zárnám ki (és érdekel, hogyan alakulna a draft ezzel a választással). Szerintem a front office bajban van és jogosan féltheti az állását. Ha pedig unorthodox módon épp ezt a főedzőt szerződtették, akkor szerintem a legjobb módja az állásuk megtartásának és a csapat elősegítésének, ha mindent megtesznek annak érdekében, hogy a főedző sikeres lehessen.

Kyler Murray és Josh Rosen nagyon más irányítók stílusilag és Murray jobban illik Kingsburyhez, ráadásul nagyon hasonló “grade-em” lenne a két irányítóra egy év különbséggel. Így szerintem a Cardinals úgy járna a legjobban, ha Murray-t draftolná 1/1-re és eladná Rosent. A trükkös rész pedig a második, ugyanis top15 picket nem fog kapni érte a csapat (ugyan nagyrészt önhibáján kívül, de nem mutatott semmit újoncként, egy évvel kevesebb ideig kontrollálná új csapata a szerződését), a top15-ön kívül viszont nincs olyan csapat, akinek kéne irányító, szóval szerintem két második kört kaphat érte a Cardinals, vagy egy első kört (top15) és visszaadnak egy második kört, vagy valami hasonló deal lehetne belőle. Hogy minél kevésbé kavarjam meg a mockot és mivel fogalmam sem volt, ki csapna le Rosenre, így a két második körös pick mellett döntöttem, ennyiért adja el most Rosent a Cardinals.

 1/2 San Francisco 49ers
 Nick Bosa
 EDGE, Ohio State

Ha Murray az 1/1, van ennél egyértelműbb pick? Óriási needre jön a “kicsi” Bosa és ő a class legjobb játékosa.

 1/3 New York Jets
 Josh Allen
 EDGE, Kentucky

A Jets is jól jár a Murray 1/1-gyel, hiszen így biztosan megmarad a két top pass rusher egyike. Ha Bosa-Allen az első két pick, akkor a Jets szerintem szeretne hátracserélni, kicsit kompenzálva a tavalyi felcserélésért. Kellenek a plusz pickek, de Allent nem hagyhatják ki.

 1/4 Oakland Raiders
 Quinnen Williams
 iDL, Alabama

Williams nagyjából Bosa szintjén van, kvázi nincs hiba a játékában, a Raiders pedig örülne egy ilyen játékosnak.

 TRADE 1/5 Miami Dolphins (from Buccaneers)
 Dwayne Haskins
 QB, Ohio State

Buccaneers adja: 1/5

Dolphins adja: 1/13 + 2/48 + 2020/2. kör

Itt az első trade! A Miami jön fel irányítót húzni, megelőzve a Giantset és a Jaguarst is, akiktől esetleg félhetnek, hogy kiviszik a sokak szemében legjobb idei irányítót – nálam második. Haskins egy nagyon biztonságos prospect magas padlóval, a csapatokat pedig el fogja kápráztatni intelligenciájával a tábla előtt a combine-on.

 1/6 New York Giants
 Jawaan Taylor
 OT, Florida

Jelenleg úgy gondolom, hogy a Giants nem fog irányítót választani az első körben – akkor sem, ha bent lesz Haskins (Murray-t meg amúgy sem viszik, mert alacsony). Inkább tovább erősítik a támadófalat, Jawaan Taylor pedig nálam a legjobb tackle a classban.

 1/7 Jacksonville Jaguars
 Jonah Williams
 OT/OG, Alabama

A Jaguarsból kinézem, hogy irányítót választ, tetszene is, azonban most megelőzték őket. Így a támadósort kell erősíteni, Hockensonért talán túl korai (mondjuk egy hátracsere érdekes lenne), de Coughlinéknak fontos lesz a támadófal, így jöhet Jonah Williams, aki játszhat tackle-t is, de ha rövidnek tartják a kezét, akkor guardban is, ahol talán még dominánsabb lehet.

 TRADE! 1/8 Atlanta Falcons (From Lions)
 Ed Oliver
 iDL, Houston

Lions adja: 1/8

Falcons adja: 1/14+ 3/79 + 4/117

Akár megtartja a Falcons Jarrettet akár nem, a belső védőfal hiányposzt lesz. Jarrett és Oliver minden bizonnyal az NFL legkönnyebb belső védőfalember párosát alkotná, ami futás ellen gondokat okozhat, azonban úgy robbannának be a lyukakbaés állítanának meg mindenkit a backfielden, mint senki a világon (csak Donald). A Falcons szeret agresszív lenni a drafton, így nem hiszem, hogy gondot jelentene felmozogni a számukra és beáldozni két középső körös picket.

 TRADE! 1/9 Washington Redskins (From Bills)
 Drew Lock
 QB, Missouri

Bills adja: 1/9 + 4/112

Redskins adja: 1/15 + 2/46

A Redskins nem engedheti meg magának, hogy a piacról hozzon irányítót, ugyanis 50 millió körüli összeget nem fizethet ki egyetlen posztra a csapat. Így a draft felé kell fordítaniuk a fejüket és ugyan vannak pletykák, hogy Daniel Jonest szeretik, egyszerűen nem tudom betenni őt az első kör első felébe, így a kiváló adottságokkal rendelkező, de inkonzisztens Lockba fektetik jövőjüket, akiből remélik, hogy Gruden jó QB-t farag.

 1/10 Denver Broncos
 Rashan Gary
 iDL, Michigan

Atletikus szörnyeteg, de egyelőre kevésbé futballjátékos – így lehet nagyon tömören jellemezni Garyt. Vic Fangio azonban játékost faraghat belőle, ezzel pedig egy óriási pluszt adna a védőfalba. Fangio 3-4-es rendszerében általában az egyik DE inkább 3tech játékos és egy lyukat támad, ez lehetne Gary, mert hagyományos 2-gap rendszerbe nem feltétlen raknám, de szerencsére Fangio sem szigorúan ilyet használ.

 1/11 Cincinnati Bengals
 Devin White
 LB, LSU

Kicsit én is kezdem unni ezt a picket, pedig én még csak kétszer lőttem el, de a világon már rengetegen. De hát ha ennyire illik!?

 1/12 Green Bay Packers
 Brian Burns
 EDGE, Florida State

Lehet ezt a picket is unni fogom előbb-utóbb, de ez is tökéletes. A Packersnek kell egy pass rusher, Burns pedig nálam a harmadik legjobb és vékonysága miatt inkább 3-4-ben képzelem el.

 1/13 Tampa Bay Buccaneers
 Greedy Williams
 CB, LSU

Nagyon gondolkodtam, hogy maradnak a helyükön és kiviszik Jawaan Taylort, de talán jobban kell a segítség a secondarybe. Az ötödik pickre nagyon korainak éreztem bármelyik CB-t is, itt viszont már rendben van Greedy Williams, akinek valahogy azt kellene bizonyítania, hogy mindig meg akar halni a pályán, mert ezt nem éreztük nála az egyetemen, ugyanis futás ellen borzasztó és egy idő után elengedi a route-okat is és már nem fut tovább. Egyébként pedig egy lokdown corner lehetne.

 1/14 Detroit Lions
 Clelin Ferrell
 EDGE, Clemson

Akár 1/8-ra is kivihetnék, azonban tudják, hogy lesz lehetőségük pass rushert vinni kicsit hátrébb is, így átadják a helyüket a Falconsnak. Ferrell pedig jól illik majd Ansah helyére.

 1/15 Buffalo Bills
 TJ Hockenson
 TE, Iowa

Hockenson akár top5 játékos is lehet a boardomon/boardokon, azonban posztja miatt nem fog olyan magasan elkelni. A Billsnek erősödnie kell támadóoldalon, Hockenson pedig amellett, hogy kiváló fegyver a passzjátékban, rendkívül jól is blokkol. Egy complete package, ahogy mondani szokás.

 1/16 Carolina Panthers
 Montez Sweat
 EDGE, Mississippi State

A Panthers rosszul áll passzsiettetőkkel, ezt kell erősíteni, Sweat pedig a következő a boardon, egyesek szerint top10 körül is kimehet és ugyan nekem az magas lenne, Carolinában pont jó helye lenne fit szempontjából.

 1/17 Cleveland Browns
 Jeffery Simmons
 iDL, Mississippi State

Simmonsnak épp most szakadt el a térdszalagja, így simán kicsúszhat akár az első körből is, pedig top10 (egyeseknél top5) játékos, ha csak a pályán mutatott teljesítményét vesszük figyelembe. John Dorsey-t pedig ritkán érdeklik az off field dolgok (mint hogy megütött egy nőt, miközben a hugát védte) és ugyan az első szezonja körülbelül felében nem lesz bevethető Simmons, első körösként plusz egy évig birtokolja a Browns a jogait és amint pályára lép, pusztítani fog.

 1/18 Minnesota Vikings
 Cody Ford
 OT, Oklahoma

Lehet támadófalon kívül mást húzni a Vikingsnak? Szerintem nem, vagy legalábbis butaság, így jöhet Ford, aki elsősorban tackle, de vannak, akik guardként számítanak rá. Mekkora szerencse, hogy a Vikingsnak mindkettő kell.

 1/19 Tennessee Titans
 DK Metcalf
 WR, Ole Miss

Ez a csávó egy szörnyeteg. Olyan potenciálja van, mint Julio Jonesnak, azonban korántsem olyan képzett jelenleg, ráadásul tapasztalatlan is, így aki őt kiviszi, az leginkább jósol abból a kicsiből, amit látott. Na de az, amit látott… wow.

 1/20 Pittsburgh Steelers
 Chauncey Gardner-Johnson
 S, Florida

Őszintén, ilyen Terrell Edmunds meg Artie Burns húzások után már nem tudok a Steelersnek jósolni. CGJ méretei és atletikussága miatt nagyon kelendő lehet, még ha most talán kevesen is várják első körbe. A Steelers viszont pont így lephet meg minket ezzel a sokoldalú játékossal, aki játszott single high- és box safetyt, illetve nickel- és szélső CB-t is.

 1/21 Seattle Seahawks
 Nasir Adderley
 S, Delaware

Earl Thomas helyére érkezhet a class legnagyobb range-dzsel és legjobb labdaérzékkel rendelkező safetyje. Nem feltétlen első pillanatos kezdő ilyen kis suliból (vannak képzettségbeli hiányosságai), de Pete Carrollék kihozhatják belőle az állatot, ami benne lakozik.

 TRADE! 1/22 Indianapolis Colts (from Ravens)
 Christian Wilkins
 DT, Clemson

Ravens adja: 1/22 + 4/123

Colts adja: 1/26 + 3/89

A Ravens nem fog 1/22-n húzni és több drafttőkét akarnak majd, így jöhet a képbe például a Colts és ugyan nem feltétlen Ballard stílusa a felcserélés, az Eaglest meg kell előznie. Ez pedig így talán a kedvenc játékos-csapat kombóm. Wilkins nem hogy óriási needre érkezne Indianapolisba, de egy olyan culture guyról van szó, aki elmondhatatlanul illik a Colts filozófiájába és öltözőjébe.

 1/23 Houston Texans 
 Andre Dillard
 OT, Washington State

Lehet támadófalon kívül mást húzni a Texansnak? Szerintem nem, vagy legalábbis butaság, így jöhet Dillard, aki kicsit nyers még, de atletikusságából fakadóan borzasztóan magas a plafonja.

 TRADE! 1/24 Los Angeles Rams (From Raiders)
 Jachai Polite
 EDGE, Florida

Raiders adja: 1/24

Rams adja: 1/31 + 3/94

Mi a Rams legnagyobb needje? Az edge rusher. Ha Sneadék a helyükön maradnak, nem jut nekik senki és ugyan így sincs második körös pickjük, agresszivitásukról híresek, így a feljönnek Polite-ért, aki bőven jó értéket képvisel már itt. A Raiders pedig örül a plusz picknek.

 1/25 Philadelphia Eagles 
 Marquise Brown
 WR, Oklahoma

Szerintem a védőfalba fog érkezni valaki az Eagleshöz az első körben és nem lepne meg, ha felcserélne a csapat, azonban most úgy alakult, hogy itt ragadtak jó védőfalember nélkül. Másik óriási need viszont a mélységi célpont, ezt pedig a top formában lévő DeSean Jackson klónjával pótolják ebben a helyzetben.

 TRADE! 1/26 Green Bay Packers (From Ravens)
 Noah Fant
 TE, Iowa

Ravens adja: 1/26

Packers adja: 1/30 + 4/114 + 6/194

Sok pickje van a Packersnek, kicsit csökkentenek ezen most, hogy bebiztosítsák az überatletikus Fantet tight end posztra, még mielőtt a Raiders vagy valaki más lecsapna rá. A Ravens pedig így tovább gyűjti a drafttőkét, mivel számukra kihagyhatatlan prospect nem volt most (sem) a boardon.

 1/27 Oakland Raiders
 Byron Murphy
 CB, Washington

Magam sem teljesen értem, hogy csúszott idáig Murphy, aki ugyan kicsit kicsi és vékony, de rendkívül jó combine-ja lesz, jó a technikája és kiváló labdaérzéke van. Kicsit Marcus Petersre hasonlít a játék több tekintetében is – ezen az összehasonlításon az is segít, hogy ugyanarra az egyetemre jártak.

 1/28 Los Angeles Chargers
 Dalton Risner
 OT, Kansas State

Lehetne védőfalba is húzni vagy linebacker posztra, de egyik következő játékost sem tartom első körösnek, így átugrunk a labda túloldalára és a régóta problémás támadófalat foltozzuk ismét. Risner elsősorban tackle, de ahogy oly’ sokakból, lehet belőle is guardot faragnak majd. Mindegy, a Chargersnek mindkettő kell.

 1/29 Kansas City Chiefs
 DeAndre Baker
 CB, Georgia

Ha a top3 cornerből valaki bent marad, akkor a Chiefsnek le kell rá csapnia. Bakernek fontos lesz a combine, hogy megmutassa, elég gyors-e, mert vannak kétségek efelől.

 1/30 Baltimore Ravens
 N'Keal Harry
 WR, Arizona State

A korábban kimenő két elkapó mögött egyelőre nem tudom jól elhelyezni sorrendben a WR-eket, de talán Harry tetszik a legjobban a többiek közül. A Ravensnek nagyon kell elkapó, még ha jókat is lehet viccelődni azon, hogy úgysem fognak passzolni. Egy belső támadófalembert is el tudok itt képzelni könnyű szerrel.

 1/31 Oakland Raiders
 Josh Jacobs
 RB, Alabama

Szóval a Raiders megszerzi Quinnen Williamst, Byron Murphyt és Josh Jacobst? Kiváló első kör, és még jöhet egy elkapó 1/35-re, mondjuk Kelvin Harmon.

 1/32 New England Patriots
 Daniel Jones
 QB, Duke

Jonest sokan szeretik, mert okos és egy bizonyos David Cutcliffe edzette, aki például a Manning fivéreket is, és Cutcliffe elég jó ajánlólevélnek számít. (Ha a Redskins lemarad a top3 QB-ról, el tudom képzelni, hogy őt húzza.) Én egyáltalán nem vagyok elragadtatva tőle, mert gyenge a karja és struktúrán kívül nem tud jól játszani. A felépítése viszont jó, a gyors passzjáték és egyolvasásos playek pedig az erősségei, ami a Patriotsban is hasznos lehet. Egyszer pedig tényleg lejár Brady ideje…

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!