Connect with us

Szabadügynök

Indul a Patricia-magic – Lions FA-kitekintő

Nem indult tökéletesen Matt Particia és a Detroit Lions házassága, de nem is volt teljes kudarc: ki gondolta volna a szezon előtt, hogy a Lions úgy lesz 6-10-es, hogy kvázi nevetve veri a Packerst és a Patriotst, miközben kikap a Jetstől és a Billstől. A csapat nem rossz, ha sikerül teljesen Patricia szájíze szerint kialakítani a keretet, akkor idén egy jó piac és draft után könnyen lehet 10-6 is az a 6-10.

 

 

A Lions nemrég elküldte a még mindig jól játszó, de már idős Glover Quint (S), így 36 millió dollárnyi cap space-szel rendelkezik. Ez a 14. legtöbb, vagyis kifejezetten aktív FA-tevékenységre számíthatunk a csapattól. Ugyanakkor az összeg még bőven növelhető a TJ Lang, Nevin Lawson, Kenny Wiggins hármas elküldésével.

 

Lang egy abszolút elit guard, de mivel csak elvétve alkalmas a játékra, így aligha fogja megtartani a csapat 11,5 millió dollárért – az elküldésével közel 9 milliót lehetne spórolni. Bár korábban lehetett olyat olvasni, hogy hajlandó lenne belemenni egy fizetéscsökkentésbe, meglepő lenne, ha ősszel is a csapat tagja lenne. Ez egyébként jó eséllyel azt jelentené, hogy Wiggins maradna, hisz eddig Lang cseréje volt, 2,75 millióért pedig nem nagyon lehet nála jobbat találni (ennyit lehetne felszabadítani az elküldésével).

 

Vélhetően a két játékos közül az egyiktől elköszön a csapat, de mivel elég mély a guard-piac, az sem elképzelhetetlen, hogy mind a ketten távoznak. Lawson helyzete is elég összetett, mert bár kezdő és nem is feltétlenül borzalmas, de cserébe nem is olyan jó, akire nyugodtan rá lehetne bízni Slay másik oldalát. 4,6 millió dollárt lehetne spórolni az elküldésével, ami elég sok, bár ennyiért elég nehéz jó cornert találni.

 

Mindent egybevéve nagyjából 45-50 millió dollárból gazdálkodhat majd a Lions.

 

 

Fontosabb szabadügynökök

 

A Lionsnek összesen 21 szabadügynöke van, de igazán nagy név nincs köztük. Egy-két játékost jó eséllyel visszahoznak Patriciáék, de aligha esnek túlzásokba.

 

  • Matt Cassel, QB
  • Luke Willson, TE
  • Levine Toilolo, TE
  • LeGarette Blount, RB
  • Zach Zenner, RB
  • Nick Bellore, FB
  • Ziggy Ansah, DE
  • Kerry Hyder, DT
  • Romeo Okwara, EDGE (RFA)

 

Cassel távozása annyiban érdekes, hogy mögötte nincs más csere-QB, így valakit majd mindenképp hoznia kell a csapatnak. A korábbi Pats-irányító egyébkén 1 millió dollár körül keresett, nem fogja ezt túlizgulni a csapat.

 

A TE óriási need, de önmagában sem Toilolo, sem Willson nem váltotta meg a világot. Előbbi egyébként nem volt rossz, második számúnak visszahozhatják apróért, de mindenképp kell ide az erősítés.

 

Ugyanez a helyzet a futókkal is. Blount egy olcsó, 1 yard megtételére alkalmas játékos, aki ha csak öt labdát kap meccsenként, de azt a 3. kísérletnél és a gólvonalnál, az tökéletes, minden más már túlzás. Én egyébként szeretem a játékát, ha ésszel van használva, nem vágnék eret, ha maradna. Hasonló a szituáció Zennerrel is, annyi különbséggel, hogy ő még futni is tud, egy nagyon olcsó RB2. Kettőjük közül legalább az egyiket megtartanám, vagy akár a fullback Bellore-t, ártani biztos nem fog, de Kerryon Jonhson miatt nem need a futó.

 

 

A védőfalban vannak a legnagyobb nevek, legalábbis Ansah papíron 15+ milliós DE. A valóság ugyanakkor mást mond: nem rossz ő, de nem is kiemelkedő, ráadásul gyakran sérült, szinte biztos, hogy elengedi a csapat. Jó eséllyel ez lesz Hyder sorsa is, akinek volt egy jó éve 2016-ban, azóta viszont sérülések és egyéb okok miatt csak hét meccsen szerepelt. Kár érte, de ha nem illik Patricia rendszerébe, akkor nincs értelme marasztalni. Ellenben Okwara egy nagyszerű befektetés volt, egy RFA-tenderrel szinte biztos, hogy megtartja a Lions, akár még kezdő is lehet belőle.

 

Hiányposztok

 

Összességében a Lions nem egy reménytelen csapat, nincs annyi hiányposzt, amit ne lehetne akár már idén is betölteni. Persze a mélyítés soha nem árt, egy csereirányító, egy harmadik számú elkapó, illetve egy guard is elférne, ha Langtől elköszön a franchise (talán akkor is, ha nem).

 

 

Ansah távozása miatt még papíron sincs meg az egység, egy, de legalább két jó passzsiettető kellene a csapatba. Szerencsére idén bőséges a választék, ráadásul a drafton vannak nagyon jónak ígérkező tehetségek, nem lepődnék még, ha a Lions dobbantana a piacon.

 

Potenciális érkező: Trey Flowers, 4 év, 64 millió dollár

 

 

Darius Slay nagyon rendben van, de  Nevin Lawson nem jött be, Teez Tabor pedig botrányos, ha véletlenül pályára téved, minimum egy cornert kell szerezni. A piac nem dúskál a sztárokban, szerintem inkább a pass rusherre megy rá a csapat, így a hiányt inkább a draft első körében oldhatjá meg a Lions.

 

Potenciális érkező: draftról

 

 

Jarrad Davis nem rossz, csak rengeteg tackle-t elszúr, önmagában viszont korrekt. Mellette Christian Jones is tud hozni egy átlagos szintet, azonban így is vékony a poszt és bőven elférne az upgrade. Én inkább egy idősebb, olcsóbb megoldást preferálnék, aki tanítaná a fiatalokat, de önmagában elég jó ahhoz, hogy kezdőként pályára lehessen küldeni.

 

Potenciális érkező: Thomas Davis, 1 év, 6 millió dollár / KJ Wright, 2 év, 18 millió dollár

 

 

A támadósor legnagyobb hiányossága. A Lions balszerencséjére a TE-piac borzalmas, Jared Cookon kívül nincs senki, akiért érdemes lenne komoly pénzt áldozni, érte viszont megérné belemenni egy licitháborúba.

 

Potenciális érkező: Jared Cook, 2 év, 16 millió dollár

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!