Connect with us

Hír

Jöhet egy újabb franchise rúgó?

A 49ers már 2012 óta nem használta egyszer sem a franchise taget – akkor a safety Dashon Goldson kapta meg. Tavaly is elkerülték ezt, mikor hosszú távú szerződést írtak alá Jimmy Garoppolóval. A csapat reméli, hogy idén sem kell használnia ezt és meg tudnak állapodni a rúgó Robbie Goulddal, de ha ez nem sikerül, akkor a március 5-ei határidő lejárta előtt rá fogják tenni a franchise taget.

Gould állítólag kész számba venni minden lehetőséget, de a jelek szerint a 49ers nem engedné, hogy tesztelje a piacot. Nem véletlenül, ugyanis Gould a liga történetének második legpontosabb rúgója, az utóbbi két évben 75-ből 72 mezőnygólt értékesített San Franciscóban.

A franchise tag a rúgók számára körülbelül 5 millió dollárba kerül majd, a 49ersnek pedig bőven van mit a tejbe aprítania, hiszen 65 millió dollárnyi helye van a sapka alatt. Gould egyébként könnyen lehet, hogy Chicagóban kötne ki, ha mégis kikerülne a piacra, ugyanis korábbi csapatának nagy szüksége van egy megbízható kickerre, Gould pedig házat épít Chicagóban.

Tavaly egyébként a Panthers használta a franchise taget Graham Ganón, de korábban megkapta már Justin Tucker és Stephen Gostkowski is a rúgük közül.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!