Connect with us

Szabadügynök

Most kell bedarálni a divíziót – Browns FA-kitekintő

Meglepő, de sok év szenvedése után egyetlen szezon alatt csapat épült Clevelandben. Idén befejeződik a rebuild, és egy valóban életképes, fiatal Brownst láthatunk feltörni egy megrogyó AFC Northban.

Cap-helyzet

John Dorsey még mindig csörgetheti a pénzeszsákot, közel 80 millió dollárja van, nincs sok és drága szabadügynöke, úgyhogy az elkövetkező két éve lényegében egy álom lesz GM-szempontból. Cserébe nincs is sok ember, akit jó pénzért lehetne elküldeni, így a nyolcvannal számolni teljesen reális.

Szabadügynökök

Nincs sok szabadügynök, és közülük is kevés a lényeges. CB/S Briean Boddy-Calhoun és WR Rashard Higgins RFA-k, közülük pedig előbbi tendert fog kapni, Higgins pedig valószínűleg tendert és hosszabbítást, ha megmarad a kapcsolata Mayfielddel. Az OT Greg Robinson és WR Breshad Perriman nem nehéz kérdések, Dorsey mondta is, hogy őket Brownként akarja látni a közeljövőben is. Mindketten alacsony áron jöhetnek vissza, maximum néhány millióért fejenként. A két cornerback Gaines közül EJ legfeljebb prove-it papírral marad, Phillipnek inkább van esélye valami komolyabb helyet kikaparni magának. Az utolsó nagy név pedig QB Tyrod Taylor, akit nyilvánvalóan akkor hoznak vissza, ha nincs gondja a QB2-helyével. Mayfield és közte láthatólag nagyon jó viszony van, már csak ezért is megérné őt itt tartani.

Hiányok és célpontok

A belső védőfalra ráférne az erősítés, és kevés csapat van, aki megengedheti magának Ndamukong Suh-t. Ha hajlandó egy évre aláírni (és persze eljönni a Ramsből), akkor 14 millió dollár körül már meg lehetne fogni őt. A draft nagyon erős belső védőfalban, viszont a 17. helyen nem biztos, hogy lesz első körös tehetség. Elkapók terén nagyon szükség lenne egy tehetségre vagy egy megbízható iparosra, én személy szerint all-int mondanék OBJ-re egy csere formájában, vagy Tyrell Williamsnek adnék egy zsíros szerződést, hogy WR1 lehessen.

Persze vannak még kritikus pontok, Jamie Collins helyére is kellene valaki, mert nem megbízható, és elférne még egy komoly OT a csapatban (Trent Brown?), de talán a safetyk terén lehetne igazán nagyot fejleszteni a csapaton. Peppers és Randall nagyot mentek 2018-ban, viszont mögöttük már csak Kindred van, így se mélység, se flexibilitás nincs eléggé a backfielden (maximum ugye Boddy-Calhoun, de ő nagyon ingatag). Egy klasszik high safetyvel többet lehetne Pepperst a boxba mozgatni, és minden eshetőségre fel lehetne készülni. Ha-Ha Clinton-Dix, esetleg George Iloka, Kenny Vaccaro elég jó pénzt érnének ilyen szempontból.

Draftkilátások

DT, OT, és CB egyaránt került a csapathoz mock draftokon, a 17. pozíció pedig már kiszámíthatatlan. A szabadügynökök terén végzett mozgásokból úgyis látjuk, hogy milyen irányba fognak mozogni, ugyanis nincs sok tátongó lyuk a csapaton, a fő kérdés inkább Kitchens HC-munkásságából fakad majd.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!