Connect with us

Hír

Orlando Brown: Nem számít annyit a Combine

Ugyan a gyakorlatok csak péntektől kerülnek megrendezésre, hivatalosan már ma megkezdődik az NFL Scouting Combine, azaz az alsógatyás olimpia, ahogy sokan szokták csúfolni. A gyakorlatok mellett persze az interjúk és a mérlegelések is fontos részei az eseménynek – ha nem fontosabbak, mint maguk a felmérők -, azonban a legnagyobb felhajtást a 40 yardos idő hozza. Mellette persze az egyéb gyakorlatok, mint például a 3-cone drill hangsúlyosabbak a játékosmegfigyelők szemében, illetve a pozíciós gyakorlatok is sokat elárulnak a játékosokról.

Orlando Brown volt a tavalyi combine legnagyobb vesztese, egyszerűen minden gyakorlatban gyengén teljesített, lusta is volt és rosszabb hétvégéje volt, mint Maurice Hurstnek, akinél szívproblémákat diagnosztizáltak – na ez a nem semmi. Így a korábban sokak által első körbe várt játékosból harmadik körös pick lett, azonban első évében nem teljesített rosszul a Ravensnél. Brown most arra hívja fel a figyelmet, hogy nincs akkora jelentősége a combine-nak, mint gondoljuk.

Sok támadófalember hagyatkozik az atletikusságára ahelyett, hogy az alaptechnikáján dolgozna. A védőfalemberek egyre csak okosabbak lesznek és felismerik, ha a támadófalember az atletikusságát próbálja előnyére fordítani. A combine hete alatt sok játékosmegfigyelő fogja leírni azokat a falembereket, akik nem elég atletikusak, de én azt mondom, hogy nézzenek meccsfelvételeket is és azt nézzék, hogy hogyan manipulálja a blokkokat a játékos a képességei alapján, és ne írják le azokat, akik nem szuper atléták.

Részben persze igaza van Brownnak, hiszen a technika az egyik legfontosabb dolog egy támadófalembernél (és a legtöbb posztnál), azonban azt is hozzá kell tenni, hogy ha valaki nem elég atletikus, akkor az is hátrányára fog válni a profik közt.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!