Connect with us

Hír

Patrick Mahomes az MVP! – Lezajlott az NFL Honors

Lezajlott a 2019-es NFL Honors, ahol a mögöttünk hagyott alapszakasz egyéni díjait osztották ki 50 újságíró szavazata alapján, valamint kiderültek az augusztusban beiktatott hall of famerek nevei is.

 

 

MVP: Patrick Mahomes, QB, Kansas City Chiefs

 

Nagy csatának ígérkezett, ám kezdett egyre egyértelműbbé válni, hogy itt bizony senki nem veszi el Mahomes elől az MVP címet. Első teljes szezonjában 5000 passzolt yard fölé jutott, valamint 50 passzolt TD-t is kiosztott, és az AFC első kiemeléséig repítette a Chiefst. 41 szavazattal nyerte meg az MVP címet, a másik jelölt Drew Brees volt 9 szavazattal. Mahomes mindössze az ötödik olyan játékos, aki az első két szezonjának valamelyikében MVP lett, korábban ez Kurt Warnernek, Dan Marinónak, Earl Campbellnek és Jim Brownnak sikerült.

 

Az Év Támadója: Patrick Mahomes, QB, Kansas City Chiefs

 

Szegény Brees hiába hozta le a legpontosabb alapszakaszt valaha, végül díj nélkül marad a 2018-as szezonja. Az utóbbi hét szezonból öt játékos is behúzta az MVP mellé az OPOY címet is, így nem történt nagy újdonság Mahomes duplázásával. A Chiefs másodéves irányítója végül 30 vokssal húzta be az elismerést Drew Brees (16), DeAndre Hopkins (2) és Todd Gurley (2) előtt.

 

Az Év Védője: Aaron Donald, DT, Los Angeles Rams

 

Címvédőként várta az idei szezont az év védője kategóriában, de végül ismét behúzta a jól megérdemelt elismerését a Rams klasszisa. A Super Bowlra készülő védő zsinórban harmadik szezonjában helyezi a legtöbb nyomást az irányítókra az összes védő közül, idén ráadásul ez sackek formájában is visszaköszönt. 20,5 zsákolással behúzta a sackkirály címet a ligában, és nem sokkal maradt el Michael Strahan 22,5-es rekordjától. Az nem volt kérdés, hogy megkapja-e idén a díjat, az annál inkább, hogy unanimousként teszi meg ezt, vagy sem. Nos, Khalil Mack beleköpött a levesébe, és öt szavazatot ellopott tőle. Lawrence Taylor és J.J. Watt után Donald a harmadik védő, aki meg tudja védeni a címét.

 

Az Év Támadóújonca: Saquon Barkley, RB, New York Giants

 

 

Ahogy az várható volt, két játékos pályázott erre a díjra: Baker Mayfield és Saquon Barkley. Végül a Giants futója 26,5 voksot kapott, míg a Browns irányítója 21,5-öt – nem érdemtelenül, tegyük hozzá. Barkley nem hazudtolta meg a draft óta körülötte lévő hájpot, és tényleg egymaga virágoztatta fel a Giants futójátékát. 1307 futott yarddal, összesen pedig 2028 scrimmage yarddal fejezte be az alapszakaszt, illetve 15 totál TD-t szerzett. A Football Outsiders statisztikái alapján ráadásul ő támaszkodott a legkevésbé a támadófalra a yardszerzések érdekében. A két játékos mellett Quenton Nelson kapott két voksot. Ezzel Odell Beckham mellett immáron két OROY támadóval vághat neki a szezonnak a Giants.

 

Az Év Védőújonca: Darius Leonard, LB, Indianapolis Colts

 

Talán az egyik legszorosabb kategória volt előzetesen ez a kategória, de végül a Colts üdvöskéje lett a nyertes. Leonardnál több szerelést senki nem csinált a védők közül, és a kezdeti bukdácsolások után alaposan feljavult a játéka, és a védelem meghatározó alakjává nőtte ki magát. 29 szavazattal húzta be a díjat a Chargers safetyje, Derwin James előtt (20), a maradék egy szavazatot a Broncos újonca, Bradley Chubb kapta.

 

Az Év Visszatérő Játékosa: Andrew Luck, QB, Indianapolis Colts

Ezzel a díjjal sem lehet vitába szállni, Luck karrierje legjobb számait produkálta pontosságban és passer ratingben, nem mellesleg 39 passzolt TD-vel rájátszásig repítette csapatát a 2017-es szezon kihagyását követően. Luck kihívója a címért a csoportrivális J.J. Watt volt, aki egy All-Pro szezonnal tért vissza, miután majdnem két teljes idényt is kihagyott, de ez sem volt elég ahhoz, hogy megszorongassa kollégáját. Luck 44, Watt 4 szavazattal végzett, míg a maradék kettőt Adrian Peterson kapta.

 

Az Év Edzője: Matt Nagy, HC, Chicago Bears

 

 

Első főedzői munkájával rögtön bezsebelte az év edzőjének járó díjat, köszönhetően annak, hogy behúzta az NFC északi csoportját, és harmadik kiemeltként várta a rájátszást. Nagy 24 szavazattal húzta be a díjat, ám ami nagy meglepetés, hogy nem közvetlenül Frank Reich előtt. A Colts mestere ugyanis csak a harmadik legtöbb voksot kapta (8), kettejük közé a Chargerst irányító Anthony Lynn került (10). A további szavazatokat Andy Reid (Chiefs, 5),  Pete Carroll (Seahawks, 2) és Sean Payton (Saints, 1) kapta.

 

Az Év Segédedzője: Vic Fangio, DC, Chicago Bears

 

Azzal, hogy felhúzta a liga egyik, ha nem a legjobb védelmét Chicagóban, kiérdemelte a díjat az azóta a Denver Broncos vezetőedzőjévé váló szakember, amivel a Bears teljesen bezsebelte az edzőkategóriát. Ők engedték a legkevesebb pontot és a harmadik legkevesebb yardot, valamint 36 labdaszerzésük szintén ligaelső mutató. Fangio a szavazatok felét zsebelte be, a többi jelölt Don Martindale (BAL DC, 9), Matt Eberflus (IND DC, 7), Freddie Kitchens (CLE OC, 2) és Mike Solari (SEA OL, 2) voltak.

 

Walter Payton – Az Év Embere: Chris Long, DE, Philadelphia Eagles

 

Az egyetlen díj, amely a pályán kívüli cselekedeteket díjazza az Eagles klasszisához került, aki második éve ajánlja fel alapfizetését jótékonysági célokra.

 

A Dicsőségek Csarnoka legújabb tagjai

 

 

A fenti klasszisokról hamarosan jelentkezünk egy nagycikk keretein belül, így nem is spoilerezném le a majd ott olvasható sorokat. Érdekes, hogy három first ballot tag is beiktatásra kerül majd augusztusban, amire eddig sose volt még példa: Ed Reed, Tony Gonzalez és Champ Bailey. Érdekesség, hogy az Ed Reeddel kapcsolatos megbeszélés a szavazók közt mindössze 2 perc 20 másodpercig tartott.

 

Bónusz:

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!